Subscribe:

Labels

2018. július 29., vasárnap

Falka-mama 1. fejezet


Hosszú (?) kihagyás után ismét egy Teen wolf sztorival érkeztem. Néhány hónappal ezelőtt szembe jött velem a fenti kép, és annyira megragadott - no meg annyira hiányoztak a szereplők -, hogy muszáj volt megírnom a kép által közvetített rövidke történetet. Remélem tetszeni fog nektek, fogadjátok szeretettel! :)



A Hale-ház csendes volt azon a hajnalon, köszönhetően az előző esti dorbézolásnak. Még Derek sem emelt kifogást a szombati buli ellen, elvégre meg kellett ünnepelniük, hogy új taggal bővültek; Stiles végre beköltözött.

Derek lopott pillantást vetett a mellette heverő alakra; hallgatta nyugodt lélegzetvételeit egy keveset, gyönyörködött a kóstolnivaló bőrben, aztán amilyen halkan csak tudott, kiosont a szobából. Nem ivott annyit, mint a falka többi tagja, de a reggeli futásról különben sem mondott volna le. Az erdőn átsuhanva a feje és a szíve kitisztult, a tagjai pedig kellemesen zsibbadttá váltak. Csak így tudta tartani a tempót a fiatalokkal, és csak így volt képes megmutatni nekik, hogy öreg farkas nem vén farkas.

Még mindig alig tudta elhinni, hogy Stiles végre beadta a derekát. A srác már másfél éve gürizett a rendőrségen és egész szép sikereket ért el. Még az apja szerint is remekül haladt, valószínűleg ennek köszönhető, hogy az öreg is áldását adta a költözésre. Ennek, meg még valaminek…
-          Nem akarlak egyedül hagyni – mondta akkor Stiles. – Ki fogja kikapni a hamburgert a kezedből, ha nem én? -  A seriff ekkor Derekre nézett.
-          A tied. Viheted. – És a farkas vitte.

Kicsivel tovább bolyongott az erdőben, mint rendesen, így kénytelen volt sorszámot húzni, ha valaha be akart jutni a fürdőbe.

Stiles már nem volt az ágyban, úgyhogy oda ment, ahol a legvalószínűbbnek tűnt, hogy megtalálja.
-          Ne hagyd nyitva a hűtőt! – rivallt rá Stiles éppen valakire, amit nagy csattanás követett. – Úgy! Majd ha te fizeted a villanyszámlát, nyitva hagyhatod.
-          A tejet azért kivehetem? – morgolódott egy hang, akiben Derek Isaac-re ismert.
-          Tessék. – Mormogás. – Ne süssek neked inkább kolbászos tojást? A gabonapehely nem fogja elcipelni helyetted az izmaidat. – Töprengős csend, majd:
-          Kösz. – Derek elnyomott egy vigyort, mielőtt belépett volna a konyhába.

-          Jó reggelt.
-          Neked is – biccentett Isaac, Stiles pedig megajándékozta egy kacsintós vigyorral.
-          Reggelit rittyentek. Kérsz?
-          Még szép. – Miközben a srác felütött néhány tojást, a farkas odalépett mögé, és a nyakába csókolt.
-          Undorítóak vagytok – mondta az érkező Erica. – Úú, én is kérek a kajából, ha Stiles csinálja! – Azzal csábosan lehuppant Isaac mellé. Stiles szalutált, mire a lány felkacagott.

Végül az egész társaság kolbászos tojást reggelizett, a gabonapehely pedig a szekrényben maradt.

A jóllakott farkasok szívesen visszasomfordáltak volna a szobájukba, de vasárnap ide vagy oda, Derek szigorúan kiparancsolta őket az udvarra, hogy megkezdődhessen az edzés.

A következő néhány hét teljesen összefolyt, Derek mégsem tudott volna felidézni olyan pillanatot, amikor boldogabb lett volna. Stiles mellett ébredt, és mellette hajtotta álomra a fejét, benne talált megnyugvást egy zűrös nap után, és rajta nevetett, mikor butaságot csinált. Annyira elmerült a boldogság ezen új buborékában, hogy egy darabig fel sem tűntek neki a bekövetkezett változások.

Íratlan szabály lett, hogy Stiles készíti a reggelit és általában a vacsorát is, az ebédet pedig az épp otthon lévők oldották meg. Derek általában túl kótyagos volt ahhoz kora reggel, hogy észrevételezze, mit művelnek a kölykök, aznap azonban eltervezte, hogy ellátogat a közeli nagyvárosba, és korán akart indulni.

Éppen egy adag kávét öntött magának, mikor Stiles felbukkant, kezében egy nagy rakás mosnivalóval.
-          Stiles, nem megy! Nem értem ezt! – vágtatott le Liam a lépcsőn, majd a fiatalember felé lobogtatott egy füzetet. – Elmagyaráznád?
-          Csak egy pillanat – mondta Stiles.

Mire Derek kiitta a kávéját, addigra Stiles elindította a mosást, reggelit tett az asztalra, és meggyőzte Liamet arról, hogy a matek nem is olyan bonyolult tudomány. Derek pedig somolyogva megcsókolta, és próbálta leplezni a büszkeségét.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése