Subscribe:

Labels

2023. május 7., vasárnap

#87 BL sorozat értékelő (Utsukushii Kare 2)

 


Egy éve ezt még nem gondoltam volna.

Utsukushii Kare 2
(My Beautiful Man 2)


Vigyázat, spoiler!


Ha rákérdeztek volna nálam tavaly, vajon melyik sorozat fog új évadot kapni, biztos nem ezt mondtam volna. A végére érve viszont már azt mondom, ide nekem a harmadik évadot is.

Ha nem láttátok az első évadot, gyorsan tegyétek meg, és fussátok át a hozzá tartozó cikket is. Nem pont ott folytatjuk, ahol abbahagytuk, eltelt ugyanis némi idő. Hira utolsó éves az egyetemen, beszélni továbbra sem tud, így tehát kétséges, hogy valaha is normális állást tud szerezni magának.


Kiyoi ellenben kezd ismertté válni, egyre több szerepet kap, és habár színházba jobban vágyik, jelenleg be kell érnie a sorozatokkal.


Tényleg idilli is lehetne a kapcsolatuk; Hira főz rá, ott van, hogy szurkoljon neki és rajongjon érte, Kiyoi pedig nagyon értékeli, hogy a kedvese otthon várja egy nehéz nap után.



Mr. Gyanús :D


Az első rész volt a személyes kedvencem, azóta többször is megnéztem. A második évadban felváltva hallhattuk Hira és Kiyoi gondolatait, és én imádtam, mikor ez utóbbi lelkébe nyertünk bepillantást. Az első részben elvitte magával egy partira, előtte vásároltak, sétáltak - totál olyan volt, mint egy randi. És Kiyoi olyan aranyos volt, próbálta bizonyítani a másiknak, hogy igenis jól néz ki - a megfelelő ruhában és hajjal -, és hát elképzelhető volt, hogy újra beleszeret. Kiyoi rögtön visszakozott, miután kiadta magát, de attól még a tény tény marad, odáig volt Hiráért.




*-*

Kiyoi féltékeny lett, mert egy lány rányomult a bulin Hirára, ahová Ő vitte, és ahová Ő öltöztette fel.



De Hira senki másról nem csinál képet, csak akit kedvel, ez pedig Kiyoi.




Írjuk be a naptárba jóó előre.
Kövezzetek meg, de szerintem Hira a TOP.

"Ne hagyj el!"
Itt legszívesebben kiidézném Kiyoi teljes gondolatfolyamát, annyira gyönyörű volt.

Már az első évad második felében is kezdtem rájönni, hogy Kiyoi nem az az üresfejű szépfiú, akinek beállítják, és ez most csak fokozódott. Kedves volt a forgatáson, kedves volt a rajongókkal, sokat dolgozott azért, hogy feljebb jusson. De a magánéletében is meg kellett küzdenie az álmáért, ugyanis Hira továbbra is más nézeteket vallott. Nehezen engedte közel magához Kiyoit, és nem beszélt neki arról sem, milyen gondjai vannak a munkakereséssel. Részmunkaidős állást akart vállalni, nyilván azért, hogy mellette tudjon gondoskodni Kiyoiról. Kiyoinak nem esett jól, mikor ezt attól a sráctól hallotta, aki kedveli Hirát!





Koyama az első évadhoz hasonlóan most is Hira mellett áll, ráadásul teljesen önzetlenül. Próbál segíteni neki a munkakeresésben, támogatja, hogy benevezzen egy versenyre - ahol csúfosan elbukik -, és nem rest Kiyoi szemére vetni, hogy ingyen lakik Hira házában, és még azt is elvárja, hogy Hira főzzön rá. Pedig Kiyoi is tud ám főzni!


A főztje ehetetlen, de Hira oda-meg vissza van attól, hogy Kiyoi főzött neki.


Mindenesetre Kiyoi magába néz, és próbálja rávenni Hirát, hogy ő is valósítsa meg az álmát, legyen profi fotós. Őszintén szólva magyar felirat kellett ahhoz, hogy ezt teljes mértékben megértsem, de erre majd visszatérek.

Hira tehát jelentkezik a fotósversenyre, de elbukik - nem egy Kiyoiról készült képet ad be, így szerintem ebben nincs benne a szíve-lelke, amit a zsűri is lát. Hira maga alá kerül, csalódást okozott Koyamának, és nem tartotta be a Kiyoinak tett ígéretét sem. Kiyoi már nem veszi ezt ilyen véresen komolyan, és ezt nagyon kedveltem benne! Hiszen tisztában van vele, hogy buktatók nélkül nem fog menni, ő is kiesett az első részben azon a válogatón.



Kiyoi itt annyira édes volt *-*

Itt nemkülönben *-*

De a harmadik részben érkezik a tragédia, mégpedig Hira nagynénjének személyében, akit Hira szülei megkértek, nézzen rá a srácra.



Ez még nem is lenne akkora gond, Hira barátként mutatja be a másikat, habár nem szereti ezt a kifejezést. A baj csak ezután következik... amikor Hira "megnyugtatja" Kiyoit, hogy sosem lesz köze a szüleihez. Szerencsétlen Kiyoi többször is visszakérdez, hogy tényleg nem, mire Hira, nem, nem, semmi közöd nem lesz hozzájuk. Nyilvánvaló, hogy Hira a maga módján meg akarta nyugtatni Kiyoit, hiszen ő egy híresség, nem kell tartania attól, hogy lelepleződik a kapcsolatuk. De Hira meg azt nem érti, hogy ezzel teljesen összetörte Kiyoi szívét - még az enyémet is. Kiyoi zokogva kérdezi meg, hogy Hira meg sem akarja érteni az ő érzéseit?





:( :(

Hira pedig full komolyan azt mondja, hogy nem. Nem akarja megérteni. Mert hogyan is érthetnénk meg a csillagokat, amik magasan fölöttünk ragyognak? Sosem lesznek azonos világban, Hira továbbra is szolgának tekinti magát, aki felnéz Kiyoira, de szerencsétlen Kiyoi szereti őt, és szeretetre vágyik, nem arra, hogy otthon is bálványozzák. Te jó ég, Hira a leghosszabb szövegét nyomta le valaha, ahogy próbálta elmagyarázni a másiknak, de Kiyoi teljesen összetört. Mert úgy tűnik, Hirának viszonzatlan, egyoldalú szerelem kell.

Ez volt a harmadik, vagyis az utolsó előtti rész vége, és fogalmam sem volt, hogy fogjuk ezt egyetlen rész, azaz 20 perc alatt megoldani.

De kiderült, hogy Kiyoi sokkal érettebb, mint gondoltam. Hira nem ment utána, Kiyoi mégis visszatért hozzá. Hira nem tudta, mit csinált rosszul, és talán nem is hibáztatható, de Kiyoi tényleg vágyik arra, hogy végre azonos világban legyenek. Ami vicces - közben meg aranyos -, az az, hogy Koyama szerint viszont a Hira által Kiyoiról készített képek olyanok, mintha a saját világukban lennének.

Tehát, végre megértettem, azt hiszem. Hira világéletében a gépe mögé bújt, amit Kiyoi nem tud megváltoztatni. Ezért kell Hirának profi fotósnak lennie, és egy napon majd el fogja készíteni Kiyoiról azt a képet, ami megjelenik az újságokban, és ott lesz rajta a neve. Azon a napon tehát a világaik találkozni fognak. Hurrá! Nagyon remélem, hogy Hira összeszedi magát, mert még egy ilyen kirohanást nem fogunk túlélni!

Ja, és Hira szerzett magának egy asszisztensi állást, csak el ne szúrja!


Tisztára, mint az első évadban! *-*

Kiyoi egy híres, tehetséges kollégájával beszélgetett a szerelmi életéről.

Kiyoi csokit vett neki Valentin-napra, amit "együtt" fogyasztottak el. Kiyoi arcán az öröm felbecsülhetetlen. *-*









MONDOM én, hogy Hira a TOP!




S minden jó, ha a vége jó, egy darabig legalábbis. Érzem a levegőben a folytatást, hiszen Hira utolsó éves, végre ő is dolgozó ember lesz, és szerintem lassan terítékre fog kerülni az is, hogy felvállalják magukat.

Többet kaptam, mint vártam, szóval mindenképp érdemes volt megnézni.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése