Subscribe:

Labels

2015. szeptember 27., vasárnap

Niall Horan arcképe


Drága rendszeres olvasóm, Mes kérésére íme egy Ziall történet.

Remélem, tetszeni fog, és nem csalódsz bennem! :)



Újabb szokványos nap köszöntött a St. Mary Középiskola tanulóira, akik visszafogott lelkesedéssel vándoroltak végig a folyosón.

Niall Horan, aki köztudottan maga volt a pontosság, már az első órához szükséges könyveket szedte ki a szekrényéből, miközben fogadta diáktársai köszöntését.
-         Úgy unom már ezt az egészet – sóhajtott drámaian Liam Payne, mialatt a szekrénye ajtajára szerelt tükörben ellenőrizte a séróját. – Nagyon szívesen elhúznám innen a belemet.
-         És mit szólna ehhez Sophia? – érdeklődött Niall.
-         Természetesen őt is vinném magammal.
-         Sophie egyetemre akar menni, nem? – kapcsolódott be a beszélgetésbe Harry Styles. A srác úgy tett, mintha a mobilját nyomkodná gyűrűkkel teleaggatott ujjaival, de Niall látta, hogy gyakran a bejárat felé pillant.
-         Felőlem aztán mehet, csak nekem ne kelljen – mondta Liam, s hogy szavainak nyomatékot adjon, bevágta a szekrényajtót. – Na, francia lesz, ugye?
-         Szerintem matekot akartál mondani – kacarászott Niall. Egy olyan fiú nevetése volt ez, aki tisztában van az adottságaival, ismeri a korlátait, és mégis optimistán tekint a jövőbe. Egyszerűen úgy érezte, semmi baj nem érheti. Ez a boldogság azonban olyan vékony volt, mint a tavat fedő jég februárban. – De Harry még vár valakit.
-         Én? Dehogyis – hárított azonnal az érintett, a következő pillanatban azonban nagyot kellett nyelnie.
-         Lassan ideje lenne leszólítanod – vélte Liam. – Így sose tudja meg, mennyire odavagy érte. Csá, Tomlinson! – rikkantotta aztán, mire több dolog is történt egyszerre.

Harry elsápadt, közben kísérletet tett arra, hogy göndör fürtjeivel eltakarja az arcát, sikertelenül; a folyosón átmasírozó Louis Tomlinson megjutalmazta őket egy lesújtó – és szexi – pillantással, végezetül pedig Niall tekintete találkozott Zayn Malikéval. De nem kell ebből messzemenő következtetéseket levonni. Hiszen semmi sem történt. Bár a résztvevők később azt állították, itt kezdődött minden.

*-*

Az, hogy Zayn Malik a napot büntetésben zárta, egyáltalán nem számított újdonságnak. A tanárok annyiszor állították már ki a nevére a rózsaszín cetlit, hogy rendszeresítettek a srác számára egy külön jegyzettömböt. Az volt az igazság, hogy nem szívesen voltak vele szigorúak; a srác ugyan az órák nagy részében rajzolt, de mindig tudott felelni a neki feltett kérdésre. A probléma inkább a házi feladataival volt – vagyis lett volna, ha elkészíti őket. De ő helyette azzal érvelt, hogy a tanárok úgysem értékelnék a nézeteit.
-         Ezt mégis mire alapozod? – kérdezte merészen Mr. Angol Irodalom.
-         Arra – kezdte Zayn olyan hangon, amitől a legtöbb nőnemű egyednek keresztbe kellett tennie a lábát -, hogy nem értene egyet velem, és elégtelent adna. Akkor már inkább megkímélem magam a fáradtságtól, és meg sem írom.
-         Nem győztél meg, szóval tegyünk egy próbát. Felelj szóban az esszékérdésre itt és most, és eltekintek az elégtelentől. – Zayn a halálraítéltek sóhajával dőlt hátra. – Anna Karenina. Kezdheted.
-         A legtöbb csökött agyú nyilván azzal érvelt, hogy a nő boldogtalan volt, bocsássuk meg neki azt a félrelépést, hiszen a férje milyen csúnyán bánt vele, brühühü. Ha megírtam volna az esszét, a következő frappáns mondattal indítottam volna: Anna Karenina egy ribanc volt. – A terem azonnal felbolydult, Mr. Irodalom azonban tovább bámulta Zaynt. – Elkötelezte magát valaki mellett, akinek gyereket is szült. A nő a szerencsétlen? Nézzük a helyzetet csak egy pillanatig a gyerek szemszögéből! Az apja munkamániás, az anyja meg nem szereti. Szóval én azt tanácsoltam volna a mi szegény Annánknak, hogy lője főbe magát már az elején.
-         És ezt miért is nem lehetett leírni?
-         Mert véletlenül odakanyarintottam volna, hogy a maga felesége ugyanolyan ribanc. Mivel a szomszédjukkal kefél.

Zaynnel ellentétben Niall általában lelkiismeretesen elkészítette a házikat, mivel ha nem teszi és panasz érkezik rá, az apja elkobozza a gitárját, ami a legfontosabb dolog volt az életében. Többek között azért lett olyan népszerű, mert bármilyen bulit fel tudott dobni a pengetésével és a lágy hangjával.

Aznap délután próbája volt a tornateremben, így mindenhová magával cipelte a hangszert. Még arra is rá lehetett venni, hogy szünetben adjon elő egy-két számot. Mikor gitárral az ölében ült, sérthetetlennek érezte magát, pedig nem volt az, s ez a következő pillanatban be is bizonyosodott.
Éppen szépen visszaült a helyére, miután a gitárt elhelyezte a sarokban, mikor elzúgott mellette egy focilabda. Jason Moran, az osztály ügyeletes barma már ugrott is, hogy elkapja, azonban elég szerencsétlenül érkezett az egyik sarokba, amit egy reccsenő hang jelzett. Ezután a teremre természetellenes csend telepedett, aztán Harry és Liam már ugrott is, hogy felmérjék a károkat, bár egy percig sem izgatta őket Jason állapota. Niall fejében továbbra is a borzasztó reccsenés játszódott le újra és újra, amíg észre nem vette a mellette elhaladó Jasont.
-         Hé! – pattant fel. – Ki fogod fizetni!
-         Egy faszt fogom. Minek hurcolod magaddal?
-         Te meg minek ugrálsz a labda után? Mindenki tudja, hogy úgyse lesz belőled focista! – A másik srác képe olyan vörös lett, mint a főtt rák.
-         Ezt vond vissza!
-         Különben mi lesz? Eltöröd a gitárom?
-         Eltöröm a gerinced!
Jason megindult, Niall azonban kecsesen félreugrott, aztán nekitámogatta a másikat a falnak. Az ismételt – Naill fülének kedvesebb – reccsenést a megjelenő tanár kiabálása kísérte.

Így esett, hogy mikor Zayn felnézett a munkájából, Niallt pillantotta meg a terem ajtajában. A felügyelő is legalább annyira meglepődött, mint Zayn, hogy ott látja a szőkét, a srácnak azonban nem volt kedve magyarázatba bocsátkozni, egyszerűen levágta magát az egyik leghátsó padba.
Ahogy az már lenni szokott, fél órával később a tanár eltávozott kávézni – Zayn tudta, hogy közben az igazgató titkárnőjét fűzi -, így a két jelenlévőnek alkalma nyílt volna beszélgetni. Volna. Zayn az ajkát harapdálva satírozott tovább, közben meg fúrta az oldalát a kíváncsiság.

-         Mit rajzolsz? – Niall érdeklődő hangjától némileg összerezzent. – Megzavartalak?
-         Nem. Egy mangát rajzolok.
-         Király. Képregény lesz?
-         Talán – vont vállat dobogó szívvel. Még soha senki nem kérdezte meg ezt tőle. Végül vette a bátorságot, és megszólalt. – Miért vagy itt? – Hallotta a másik sóhaját.
-         Összetörtem egy barom orrát, aki összetörte a gitárom.
-         Te?
-         Technikailag a fal, de én adtam meg a kezdőlökést. És most se gitár, se próba, se fellépés.
-         Hm – kommentálta Zayn.
-         Miért ilyen pöcs a legtöbb ember? – merengett hangosan Niall. – Persze ne legyen mindenki kisangyal, de… Amúgy te miért vagy itt? – A másik vállat vont.
-         Lassan több időt töltök itt, mint az órákon.
-         Na, de mégis.
-         Semmi közöd hozzá – sziszegte mogorván, amivel a legtöbb embert elijesztette. Nem úgy Niallt.
-         Én is elmondtam – mutatott rá, majd becsusszant a Zayn melletti padba. – Nos?
-         Megmondtam az egyik tanáromnak, hogy a neje egy ribanc, aki megcsalja. Érhetetlen módon ez nem igazán tetszett neki. Vagy csak azon akadt ki, hogy csúnyán beszéltem az óráján. – Zayn arra számított, hogy szavai a szőkét is megbotránkoztatják majd, de Niall csak bólintott.
-         Te nem igazán szereted a szabályokat, mi? – kérdezte halkan.
-         A szabályok arra valók, hogy megszegjük őket – felelte, aztán némileg ingerülten folytatta: – Különben sem lehet mindenki olyan jó kisfiú, mint te.
-         Nem vagyok jó.
-         Ugyan, Horan! – horkant fel Zayn. Maga sem értette, de ki akarta hozni a sodrából a másikat. Látni akarta az igazi arcát. – Megpróbálsz mindenkinek a kedvében járni, magaddal meg szart se törődsz.
-         Arra nem gondolsz, hogy nekem ez így jó? – kérdezett vissza Niall. – Bár azt hiszem, hiába magyaráznám a nagy társaság és a jó baráti viszony fontosságát egy olyan antiszociális személynek, mint amilyen te vagy, Malik. – Azzal ráborult az asztalára, és aludni próbált. Zayn elégedetten vigyorogva fordult vissza a mangájához, fejben viszont már egy egészen más rajzot tervezgetett.

A felügyelő a három órás elzárás utolsó perceire tért vissza. Megbizonyosodott róla, hogy a két srác semmi büntetendőt nem követett el, aztán elengedte őket. Niall úgy nyargalt el, hogy hátra sem nézett, amit Zayn csendes beletörődéssel fogadott, végtére is nem lettek BFF-ek pár óra alatt. Vállára kapta a táskáját, majd ismét átgondolta, milyen rajzot fog elkezdeni aznap este, a fáradtsággal nem törődve.

Niall már nem volt olyan nyugodt és laza, mint Zayn; mint kiderült, az igazgató beszámolt a srác viselt dolgairól, így az apja az ajtóban várt rá. Niall némán tűrte a leszidást, közben pedig felötlött benne, milyen jó volna birtokolni Zayn szókimondását legalább egy napra. Elmosolyodott, amit az apja úgy értelmezett, hogy nem bánta meg eléggé a tettét, így jelezte, hogy engedélyez az iskolának még egy hét elzárást.
-         Akkor talán megtanulod végre, mit lehet, és mit nem.
-         Rendben – bólintott Niall. Oda a gitárja, a helye az iskolai zenekarban, őt mégis csak Zayn sötét szeme foglalkoztatta. Meg a kérdés, hogy vajon a srác is ott lesz-e a másnapi elzáráson.

Természetesen ott volt, bár egy szót sem váltottak az első órában. Niall megpróbált a házijára koncentrálni, de Zayn bőrkabátba bújtatott háta mintha gúnyolódott volna vele, amiért ilyesmivel foglalkozik. Niall hirtelen késztetést érzett, hogy felborítsa a padokat, obszcén dolgokat rajzoljon a táblára, aztán a tombolás lezárásaként esetleg kidobhatna egy széket az ablakon. Helyette nagyot sóhajtva hátradőlt, majd nekidobta a tollát a másik srác hátának.

-         Unatkozol? – hangzott a kérdés.
-         Ma milyen szörnyűséget követtél el?
-         Nem kell nekik sok ahhoz, hogy bezárjanak.
-         Most melyik tanár feleségét kurváztad le? – érdeklődött, és a vidám hang meglepte Zaynt, de titkon örült is neki, hogy megint beszélnek.
-         Ribanc volt, nem kurva.
-         Megint?
-         A múltkor.
-         És most?
-         Elgáncsoltam valakit.
-         Hát, ez nem tűnik komoly dolognak. – Zayn fújt egyet.
-         Elgáncsoltam, mire lezúgott a lépcsőn, és eltört a bokája. – Niall elismerően füttyentett, ami valamiért jólesett a másiknak.
-         Én hogyhogy nem hallottam erről?
-         Mert éppen ebédeltél – szaladt ki a srác száján, amit persze nyomban megbánt, mert pár pillanatnyi csend után a szőke megszólalt.
-         Várj csak! Nem Jason öccséről van szó? Alattunk jár egyel, de máris úgy néz ki, mint egy megtermett barna medve. Még a szőr is stimmel. – Szünet. – Mit ártott neked?
-         Semmi közöd hozzá – morgott Zayn a szokásos hangnemben, habár tudta, hogy Niallt ezzel nem rázza le. A srác csodával határos módon mégsem erőltette a dolgot, aztán távozáskor szalutált is felé, amitől Zayn gyomra fura dolgokat kezdett produkálni.

A felügyelő szépen megkérte, hogy a héten többször már ne kerüljön a szeme elé. A srác bólogatva azon agyalt, vajon mivel kellene másnap kihúznia a gyufát a tanároknál.

*-*

Zayn hete a következőképpen telt: éjszaka dolgozott, mint egy megszállott; az órákon nyitott szemmel aludt, hogy aztán délután Niall-lel beszélgethessen. Rengeteget megtudott a srácról azon túl, hogy szeret gitározni, és egyre inkább azon a véleményen volt, hogy a külsőségek ellenére igenis sok közös van bennük. Ebben a korai szakaszban eszébe sem jutott, hogy nem kéne minden nap beszólnia valakinek, hiszen egyszerűen megszólíthatná a srácot az ebédlőben, vagy bárhol másutt. Az a három óra csak az övék volt, Zayn pedig valamilyen megmagyarázhatatlan okból rettegett a péntektől, amikor az egész véget ér.

Zayn azon a bizonyos pénteken a rajzot is magával vitte a terembe, ahol szándékában állt befejezni azt. A tanár széke üres volt, Niall viszont már ott tartózkodott, és az egyik ablakon kihajolva bagózott.
-         Mit csinálsz? – nyögte ki nagy nehezen.
-         Cigizek.
-         Miért? Sose szoktál.
-         Hát most szokok – vont vállat, mire Zayn rájött, hogy ő maga egész héten egy szálat sem szívott, annyira lefoglalta a rajzolás.
-         Dobd el.
-         Majd biztos te fogod megmondani – nevetett Niall, majd szívott egy újabb slukkot. Zayn testében vegyes érzések kavarogtak. Egyrészről furcsán erotikusnak találta a másik srác mozdulatait, másrészről viszont látta, hogy a szőkét undorítja a dolog, mégis tovább csinálta, mintha muszáj lenne. – Amúgy – fordult el végül az ablaktól. – Tudom, miért buktattad el azt a srácot.
-         Milyen srácot?
-         Jason öccsét. – Zayn ledobta a mappáját az asztalra. – A srác meg akart keresni engem a bátyja miatt.
-         És?
-         Azért tetted, hogy erre ne legyen lehetősége – mondta Niall, ahogy közelebb sétált a másikhoz. Zayn úgy emlékezett, hogy a szőke srác szeme világoskék, most mégis sötéten villant, akár a sajátja. – Így volt?
-         Nem – hazudta azonnal, Niall pedig felnevetett.
-         Pont erre a válaszra számítottam. – Azzal beszüntette a kettejük közti távolságot, és megcsókolta Zaynt.

Niall tisztában volt vele, hogy egy osztályteremben vannak, ahová bárki beléphet, de nem érdekelte. Le kellett támadnia Zaynt, ahogy korábban meg rá kellett gyújtania – úgy érezte, fogva tartja valami, amitől csak így szabadulhat. De az egész csak rosszabb lett, mert Zayn úgy viszonozta a csókot, mintha ő is erre várt volna, és onnantól egyáltalán nem akarta abbahagyni. Belemarkolt Zayn fekete tincseibe, aki közben könnyedén felültette őt az egyik padra, és a csókot továbbra sem megszakítva feltűrte a pólóját.

Niall jólesően felnyögött, az érzés pedig fokozódott, mikor alul is összesimultak. Olyan szenvedélyesen falták egymást, hogy Niall fémes ízt érzett a szájában, aztán véletlenül lelökte Zayn mappáját a földre. Onnan lentről a saját töprengő arcképe bámult vissza rá.

Szerette volna megkérdezni a másiktól, hogy mit jelentsen mindez, Zayn szemébe nézve azonban nem jött ki hang a torkán. Azt sejtette, hogy Zayn magányos, és abban a pillanatban beismerte magának, hogy a sok haver ellenére ő maga is az. Néha fárasztó volt adnia a mosolygós srácot, Zayn mellett azonban önmaga lehetett. Az az önmaga, akit eddig mélyen elnyomott magában.
-         Jó ez a kép – mondta végül.
-         Jó volt az alany – mosolyodott el Zayn, mire az egész arca átalakult. Niall nem tudta megállni, ismét odahajolt, és megcsókolta.

A rajz aztán darabokra tépve egy kukában végezte, Niall szeme újra világoskéken ragyogott, Zayn képéről pedig le sem lehetett törölni a vigyort, ahogy kettesben hazafelé tartottak.
-         Ki mesélt Jason öccséről?
-         Louis kotyogta el Harrynek – felelte Niall. – Járnak. – Zayn hümmögött egy sort. – Lerajzolsz majd megint?

-         Nagyon sokszor le akarlak még rajzolni – állította a másik, mire a szőke arca felragyogott. – A valóságot viszont úgysem tudja majd visszaadni, ebben biztos vagyok.

2 megjegyzés :

Mese írta...

Koszonom, koszonom. Bearanyoztad az estemet, itt oromkodom. :) Fantasztikus lett a tortenet, a Larry utalas az elejen mar mosolyt csalt az arcomra. Niall karaktere nem is lehetett volna jobb. Kis csintalan, aki mer kezdemenyezni, annyira birtam, hogy nem hagyta magat, amig Zayn el nem arulta miert zartak be. :D Szuper paros lesznek ok ketten, a morgos, en mindenkinek megmondom az igazat Zayn es a kedves vagyok Niall. A Te irasod huzott ebbe a fandomba, koszonom neked a sok szuper tortenetet a sracokkal, remelem szuletik meg jo par a tolladbol. Kerek meg, mert ezt nem lehet megunni. :)

Valerin írta...

Nagyon szívesen, bár kicsit úgy érzem, összecsaptam, de ígérem, a következő jobb lesz. Larry, Larry utalás mindenhol, nem tudom őket hosszútávon nélkülözni. :):) Én köszönöm, hogy adtál nekik, nekünk egy esélyt. A következő történet is készül már, annyit elárulok, hogy a másik javaslatodat építettem bele, és előreláthatóan hosszabb lesz, mint ez. Addig is kitartást, és remélem hamarosan találkozunk! :):)

Megjegyzés küldése