Subscribe:

Labels

2019. április 28., vasárnap

BL sorozat még véletlenül sem ajánló


Hölgyeim és uraim, ez bizony egy oltári kifakadás lesz. Nem csináltam még ilyet a blogon, mert bármennyi BL sorozatot láttam is, bárhogyan is bántak a készítők a drága srácokkal, azért a végén mindig ott volt a remény, hogy minden rendben lesz.
Most nincs. Itt nincs. Undorodom ettől, és ki kell adnom magamból, mielőtt még több álmatlan éjszakát okozna.

Beszéljük hát a Roswell New Mexico című sorozatról!

Erős spoiler! Mindent kiadok magamból!



Mint megtudtam, és mint a képek bizonyítják, ennek a sorozatnak már volt egy régebbi változata. Nem láttam belőle egy kockát sem, de az alap nyilván ugyanaz; földönkívüliek érkeznek hozzánk, jelen esetben Új-Mexicóba, mert a különös történéseket egy világtól elzárt településen csak jobban lehet leplezni.

Nyilván itt is, mint egyéb más esetben, két srác vett rá arra, hogy belekezdjek a sorozatba. A youtube feldobott néhány jelenetet, nekem pedig tudnom kellett, honnan indultunk, és hová jutunk. Bárcsak ne tettem volna ezt!

Amikor rátaláltam, hat rész volt elérhető magyar felirattal. Ha valaki kedvet kapna ahhoz, hogy megnézze, és aztán nem akar teljesen tönkremenni, akkor javaslom, hogy itt, a hatos résznél hagyja is abba. Nincs minden megmagyarázva, de higgyétek el, jobb lesz így nektek. Mert néha jobb nem tudni.

A főszerepben Max, Isobel és Michael áll, akik földönkívüliek. Sok évvel ezelőtt lezuhant az űrhajójuk, de semmit sem tudnak arról, miért kerültek ide, és úgy hiszik, ők az egyedüli ilyen lények. Próbálnak beilleszkedni, Max természetesen szerelmes lesz, mivel ő a főszereplő, ugye. Max és Isobel ugyanahhoz a családhoz kerül, Michael viszont nem, ebből adódóan ő eléggé elkallódik, folyamatosan bajba keveredik.


A sorozat kezdetén Liz, Max régi szerelme tíz év után visszatér a városba. Liz akkor ment el, amikor nővére, Rosa meghalt egy autó balesetben. Mivel mások halálát is a lány okozta, így Liz és az apja megbélyegzett lett a városban. Liz azóta kutató lett, de továbbra sem tudta túltenni magát nővére elvesztésén.


Fontosabb szereplőink még Kyle, Liz régi pasija, most orvos...


... Jenna, aki Max társa, mindketten rendőrök...


... Maria, Liz és Alex legjobb barátja...


... Jesse Manes, Alex apja...


... Noah, Isobel férje...



... végül, de nem utolsó sorban pedig Alex Manes...



Nos. Én a magam részéről a sorozatot Michael és Alex kapcsolata miatt kezdtem el nézni. A sorozat elején nem csak Liz tért vissza tíz év után, hanem Alex is, aki a seregben szolgált, de elvesztette az egyik lábát térdtől lefelé. A viszontlátás eszméletlenül aranyos volt, Michael alig tudta levenni róla a szemét...

Alex viszont elég visszafogottan viselkedett vele, meg az apja is ott téblábolt a közelükben.
Következő jelenetükben valamilyen iskolai visszaemlékezős rendezvényen voltak, ahol Alex elmerengett kicsit a régi képeken, mikor Michael felbukkant. És hát el is csattant az első fantasztikus csók...


Másnap Alex ott várta Michaelt a lakókocsijánál, ami nem egészen legálisan tartózkodott ott, és hiába próbált Michael közeledni, Alex újból visszautasította.

Azt hiszem, a harmadik rész végén történt a nagyobb áttörés. Michael végül otthagyta a lakókocsit, Alex megtörten sompolygott oda hozzá, mert nem szerette volna, ha messzire költözik. Történt egy kis múltidézés...



Alex még mindig a tíz évvel korábbi események hatása alatt áll, főleg, ha Michael ránéz. Akkor újra tizenhét évesnek érzi magát, de ha Michael félrenéz, akkor újra felbukkannak a szörnyű emlékek, és a háború. Michael bizonygatja, hogy részéről semmi sem változott... éééé, szexjelenet, hurrá!









Az egyik leggyönyörűbb jelenet volt az egész cseszett sorozatban. Amit másnap kicsit elrontott Alex azzal, hogy megijedt, esetleg Isobel tud kettejükről.

Folytatódott a huzavona. Alex vonzódott Michaelhez, de az apja folyamatosan pusmogott a fülébe, hogy Michael ilyen rossz meg olyan rossz. Kicsit haragudtam Alexre azért, mert nem tudott határozottabb lenni, a későbbi események fényében viszont megbocsátottam.

És aztán megkaptuk a hatodik részt, ami egy visszaemlékezés volt, és végre valahára megtudhattuk, hogyan is indult Alex és Michael kapcsolata.

Úgy, hogy Michaelnek nem igazán volt hol aludnia, Alex meg felajánlotta neki a házuk mögötti fészert. Összebarátkoztak, aztán Alex megpróbált rámozdulni a másikra, de Michael elhúzódott. Ezt a jelenetet sosem tudom végignézni, annyira fájdalmas.

Később azonban Max áradozása Lizről rádöbbentette Michaelt, hogy bizony többet érez Alex iránt. Elment hát a múzeumba, ahol a srác dolgozott, és...



... ah, hát erre a jelenetre nem voltak szavaim, meg a következőre sem sok.





Apuci azonban rajtakapta őket, és összezúzta Michael kezét, aki Alexet próbálta védeni. Alex elment a seregbe, Michael viszont ott maradt egyrészt ezzel a teherrel, másrészt azzal, hogy a nővére, Isobel ölte meg Liz testvérét, Rosát. Max és Michael volt az, aki autó balesetnek álcázta az egészet... mert Isobel nem is emlékezett semmire, a két srác pedig nem világosította fel.


Ezután kezdtük szépen, szisztematikusan elbarmolni a dolgokat.

Max és Liz se veled-se nélküled kapcsolata kiakasztott, a jeleneteik egyáltalán nem is érdekeltek.

Alex azonban szerencsére magához tért, és ki akarta deríteni, miért pikkel az apja annyira Michaelre. Elfogta az apját... annyira badass jelenet volt, ahogy leütötte!



Aztán elhurcolta az apja titkos bunkerébe, feltörte a gépeit, és megtudott mindent, amire szüksége volt. Nem sokkolta annyira, hogy Michael földönkívüli, de nem is ez volt a legfontosabb, hanem a halálesetek, amiket próbáltak eltussolni.

Kiderült, hogy van egy negyedik földönkívüli is, aki képes megszállni mások elméjét. Isobel azért nem emlékezett arra, hogy megölte Rosát... mert nem ő volt. Hanem...

DOBPERGÉST!

... Noah, a férje! Noah, aki az egyik kedvenc karakterem volt, most gonosszá lépett elő. Bizony, ő is akkor érkezett, amikor a másik három, de megsérült a burka, így nem tudott regenerálódni. Aztán Isobel sikolya magához térítette, és beférkőzött a tudatába. Ő ölte meg Rosát, és sok más embert is, mert abból nyerte az erejét. Utáltam ezt a megoldást, nyilván.

Amit azonban még jobban utáltam, az... Istenem, beszélni is alig tudok róla.

Szóval Alex ismét visszautasította Michaelt, nem is éppen gyengéd módon. Elhittem, hogy Michael össze van zavarodva.




Aztán, hogy rátegyünk egy lapáttal, Kyle-lal való beszélgetést követően Alex felbukkant Michael lakókocsijánál, és lenyomta a történelem egyik legédesebb szövegét.




Hogy kötődtek egymáshoz, de igazából alig ismerték a másikat. És hogy Alex szeretné őt megismerni, de nem csak őt, a földönkívülit, hanem őt, az embert. És ah, hát elolvadtam. Azt reméltem, innentől esetleg jobb lesz a helyzet, de nem. Mivel... hoppá, hiába ez a romantikus szöveg... Michael lefeküdt Mariával.

A régi sorozatban ugyanis Michael és Maria volt együtt. Csak megjegyzem.

Ezek után sokat beszélgettek, de semmilyen romantikus elem nem játszott közre. Alex inkább Kyle-lal kutatott, mígnem rá nem bukkantak egy régi épületre, ahová Michaelt is magukkal vitték. És jaj. Megszakadt a szívünk Michaelért, ugyanis több tucat földönkívüli volt ott, köztük Michael anyja is. De Jesse Manes parancsára az épületet a srácok szeme láttára semmisítették meg.

Itt is történt egy kis beszélgetés Alex és Michael között. Alex közölte, hogy Michael a családja, és nem fogja otthagyni, Michael viszont elég hevesen próbálta elküldeni. Még itt is élt bennem a remény szikrája.

Ami hamvába holt a 13-as epizódnál, vagyis az évadzárónál. Alex ott is elismételte, hogy szereti, hogy nem fogja otthagyni még egyszer. De Michaelben mintha átkattant volna valami. Azt mondta, később megbeszélik, és Alex várta is a kocsinál - szexi bőrkabátban -, Michael azonban - immár ép kézzel Maxnek köszönhetően - Mariához futott, és megcsókolta. Fin.



Félreértés ne essék, nem azon húztam fel magam, hogy végül szétszedték a Malex párost. Hanem ahogy ezt megtették. Mintha a hatos rész után hetente megváltoztatták volna a koncepciót, és egyik készítő se tudta volna pontosan, most akkor mihez is kellene kezdeni.

Valahogy így:

Készítő 01: Na, szóval, mivel az eredeti verzióban is így volt, éljen a Maria/Michael szál.
Készítő 02: De hát mi lesz a Malex-szel?
Készítő 01: Kit érdekel? Michael már Mariát választotta.
Készítő 02: Na, de... mivel magyarázzuk ezt meg?
Készítő 01: Az nem érdekel, találj ki valamit. Nem kell nagy dolognak lennie, ha Michael lesmárolja a nőt, senkit sem fog érdekelni az indok.

Nos, engem érdekelne. Ez érdekel a legjobban. Az egyáltalán nem, hogy Max életben marad-e, miután meggyógyította Rosát... mert meglepetés, Rosa él! Max egyébként menjen a pokolba, ugyanis önkényesen meggyógyította Michael kezét, ami egy emlék volt a srác számára.

Michael a végén bevallotta Isobelnek, hogy szereti Alexet. Valószínűleg mindig is szeretni fogja, de fájdalmas visszatérnie hozzá. 



Erre a csaj... az a nő, akit amúgy szerettem a sorozatban, azt mondta, hogy talán ideje lenne maguk mögött hagyniuk a múltat. ISOBEL! ÉRTEM, HOGY EL VAGY KESEREDVE A FÉRJED MIATT, DE NE OSZTOGASS ILYEN TANÁCSOKAT!

Gyönyörűen fel lett építve a száluk. A múltban láthattuk, hogyan kerültek közel egymáshoz, aztán a jelenben újra. Alexet nem érdekelte Michael származása, sőt, igyekezett segíteni neki. Szinte végig szikrázott köztük a levegő még azután is, hogy Alex megtudta, a másik lefeküdt a legjobb barátjával.

Maria egy álszent p---csa. Próbált úgy tenni, mint aki visszahúzódik, mert jaj, milyen már az, hogy ráharapott Alex első szerelmére? Tudod, mikor fogok hinni neked!

Semmi közös nincs bennük! Maria még csak azt sem tudja, micsoda Michael! Egyszer dugtak, könyörgöm! Valaki magyarázza el nekem... mert nem értem, nem tudom felfogni.

Ha meg végig az volt a terv, hogy a csajjal jön össze, miért szerettették meg a nézőkkel a Malex vonalat?

Ezért nem ajánlom ezt a sorozatot. Felhúzta az agyam, miközben csak elvétve okozott kellemes pillanatokat. A készítők nem tudták, hová kapkodjanak, és hogyan tartsák kezükben az összes szálat.

Tehát... köszönjük, hogy ismét egy olyan sorozattal szúrtátok ki a szemünket, amiben benne van az LMBT szál tessék-lássék módon. Köszönjük, hogy, hiába erős a vonzás a két férfi karakter között, ez sosem pipálhatja le a hetero vonalat. Köszönjük, hogy elhitettétek velünk, ez végre valami más lesz.

A második évadot tartsátok meg magatoknak.

A cikk végén pedig álljon itt az egyik kedvenc videóm, csak, hogy senkinek se szakadjon meg a szíve


0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése