Subscribe:

Labels

2022. szeptember 4., vasárnap

Feltétel nélkül 1. fejezet

 


Senkit sem fog meglepni talán, ha elárulom, hogy egy újabb BTS történettel érkeztem, most viszont a korábbiakkal ellentétben nem Jin az elbeszélő.

Barátnőm kérése, ötlete alapján készült, fogadjátok szeretettel!

Az esték voltak a legrosszabbak. Az egész napos hajtás, pörgés, csillogás után elérkezett a sötétség és a csend időszaka, amikor egyedül kellett lennie mind a hotelszobában, mind a saját fejében. Nem mintha nem tartotta volna jó társaságnak saját magát, de ilyenkor túl sok lehetősége volt a töprengésre. Túl sok lehetősége volt arra, hogy a netet pörgesse, és olyasmikre keressen rá, amikre a barátai mellett nem mert. Mert mind tudták, hogy rosszat tesz neki, de ő persze nem tudta visszafogni magát.

Kecses, gyűrűkkel teleaggatott ujjai sebesen jártak a telefon képernyőjén. Insta, tik-tok, twitter, youtube, google, pinterests. Valamelyik egy este akár többször is. A hírességek többsége a pozitív kommentekből merített erőt a következő nehéz próbához, a következő világkörüli turnéhoz, vagy csak úgy az élethez. A koreai idolok pedig még ennél is jobban függtek a rajongók visszajelzéseitől; a megélhetésük, néha az egész jövőjük múlt azon, mit gondolnak róluk a médiában. Ő maga sosem volt a banda legnépszerűbb tagja – még csak a legszebb vagy a legtehetségesebb sem, és ezzel szívesen ki is egyezett -, mégis ő volt az, akit a legjobban a földhöz tudott vágni egy-egy nem túl kedves hozzászólás. Tény, mindenki mást szeretett, mindenkinek más volt fontos, amikor zenét hallgatott, vagy amikor bandákért kezdett rajongani, mégsem tudta megállni, hogy napról-napra még több energiát fektessen a viselkedésébe, a hivatalos megjelenéseibe. Sokan emiatt azt gondolták, megjátssza magát, pedig erről szó sem volt; kivirult, amikor színpadra léphetett, vagy amikor közvetlenül szólhatott a rajongókhoz. Ujjai megtorpantak görgetés közben, szemei sebesen siklottak az egyik komment sorain. Minden egyes szó apró döfés volt a szívébe, ami talán maradandó károkat még nem okozott, de egyre mélyebb és mélyebb sebeket ejtet a személyiségén.

kövér… alkoholista... dühöngő őrült… de ami a legjobban fájt számára… egy alkalmat sem szalaszt el, hogy a többi taggal szemben előtérbe tolja magát

Kifújta a levegőt, és kikapcsolta a telefont. Az elsötétített képernyőn meglátta saját sápadt, elgyötört arcát. A sminket már lemosta magáról, a haja is kezdett szétesni, a lelkéről nem is beszélve. Mégis mit kellene tennie, hogy jobban érezze magát a bőrében? Mit kellene tennie, hogy mindenki szeresse?

-        Talán – húzta fájdalmas mosolyra a száját – testet kellene cserélnem.

 

Jin másnap reggel olyan vehemenciával érkezett meg a próbára, hogy szinte már repült. Barna haja még nedves volt a zuhanyt követően – senki sem értette, miért zuhanyozott próba előtt, mikor öt perc alatt kiizzadt -, nagy méretű ruhái úgy álltak rajta, mintha csak kifutóra készülne. Ennek megfelelően drámai pózba vágta magát, oldalra biccentette a fejét, és az álla alá tette a kezét.

-        Megérkeztem – jelentette be a terem teljes közönségének.

-        Ki is vagy te? – kérdezte Yoon-gi lustán, a földön heverve.

-        Éppen időben jöttél – szólt közbe Ho-seok is. – Néhány másodperc múlva akartuk meghirdetni a felvételt a helyedre.

-        Senki más nem lenne olyan jó Jin, mint én.

-        Ez tény – bólintott Ho-seok. – De mivel a te fajta Jinedből már úgyis elegünk van, merőben más karaktert keresünk. – Jin erre odasétált hozzá, és átkarolta.

-        Úgy fogtok hiányozni, ha bevonulok!

-        Élni sem lesz időd, nem hogy hiányolj minket – vélte Tae, de azért hagyta, hogy Jin őt is megölelgesse. Persze mikor Jeong felvonta a szemöldökét, gyorsan elhúzódott. – Különben is, mit szívtál, hogy ilyen virgonc vagy?

-        Azt Jeong tudja jobban, nem? – vigyorgott Yoon-gi, amire az érintett persze nem reagált, elvégre felnőtt ember volt.

-        A mai próbához jól fog jönni ez a kicsattanó energia. – Nam-joon az egyik oldalajtón lépett be, mire a háttérzenekar tagjai azonnal haptákba vágták magukat. A srác még szemüveget viselt, mint reggelente mindig, és Jimin ilyenkor kifejezetten imádta a szélfútta, szőke haját. – Két nap múlva fellépés, holnap színpadbejárás, utána ruhapróba.

-        Mi is megkaptuk az emailt – bólintott Tae.

-        Nem voltam biztos benne, hogy át is tanulmányoztátok. – Ho-seok a szívéhez kapott.

-        Ez csúnya rágalmazás!

-        Én nem olvastam át – nyögte be Yoon-gi csipetnyi megbánás nélkül. – Tudom a helyem, az miért nem elég?

-        Mikor volt ez bármire is elég? – kérdezte Jimin olyan halkan, hogy senki sem figyelt fel rá.

-        Ha befejeztétek a dumát, akár kezdhetnénk is. Az Idol lesz az első. – Jin, aki eddig a földön ült, most egyszerűen elterült, felvéve Yoon-gi korábbi pozícióját.

-        Akkor én addig alszom egyet, majd keltsetek fel. – Mielőtt feleszmélt volna, Jeong és Tae egyszerre rontott rá, és felrángatták a padlóról. – Eh, jól van, szét ne szedjetek! A világnak még szüksége van rám!

-        Csak a világnak? – vonta fel a szemöldökét Jeong.

-        Mit mondtam neked a provokációról?

-        Nem tudom, nem figyeltem – vigyorgott a fiatalabb srác, majd megütögette Jin vállát. – Olyan unalmas tud lenni, amikor komoly vagy.

-        Néha komolynak is kell lenni.

-        Ki mondta? – kiáltott fel egyszerre Yoon-gi, Tae és Jeong, aztán azért moderálták magukat, mikor Nam-joon elkezdett tapsolni.

-        Zenét kérünk! – És zenét kaptak.

Nézte, hogy Jin mennyi örömmel és lelkesedéssel mozog, pedig tisztában volt a korlátaival. Nem bánta, hogy szinte mindig hátra állították a bonyolult koreográfiáknál, és azzal sem volt különösebb gondja, ha kevés szöveget kapott – mint az Idol esetében. Elfogadott mindent, amit kapott, önmagát adta, mégis imádta mindenki. Szerette volna tudni, mi a titka. Bárcsak egy napra a bőrében lehetne!

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése