Subscribe:

Labels

2022. augusztus 28., vasárnap

#71 BL sorozat értékelő (Kei x Yaku)

 


Mindenkitől elnézést, ez megint nem BL, de legalább bromance!
Ne hibáztassatok, egyszerűen pangás van jó BL sorozatok terén.

Kei x Yaku

Vigyázat, spoiler!

Először is, nem vagyok hajlandó betenni ebbe a cikkbe a sorozat fő poszterét, amit a manga alapján csináltak, mert számomra borzalmas. Az egyik karakter már-már vállalhatatlanul néz ki rajta, a sorozatban sokkal helyesebb volt, tehát, ha a borító miatt nem kezdtetek eddig bele, ne vegyétek figyelembe.

A sorozat egyik hőse, Ichiro Kinoshita a Közbiztonsági Minisztérium egyik nyomozója. Három évvel korábban eltűnt a főnöke, Nakaba Rion, a srác azonban nem tudja elfogadni, amit mondanak neki - hogy a nő meghalt, pedig erről videó is készült.



A felső főnök, Taguchi Akira mindenáron el akarja terelni a srác figyelmét erről az ügyről, ezért új feladatot ad neki: meg kell figyelnie egy Jakuza csoport fiatal vezetőjét, aki három év alatt emelkedett fel villámgyorsan. Ő Hanabusa Shiro.


Az eleje lenyűgözött abból a szempontból, mennyire odafigyeltek mindenre, mikor követtek valakit. Volt vagy három ügynök felváltva, és még ők is ruhát váltottak vagy kétszer. Shiro éppen ezért nem is vette észre őket.


Ichiro megtudja, hogy hamarosan sor kerül valami versenyre, ahol talán közelebb kerülhetne Shiro bandájához. Pont ott van azonban, mikor Shirót megtámadják a mosdóban, és nem hagyja, hogy Shiro megölje a fickót.








Döbbenetes, de Ichiro nem csak jó nyomozó, de olyan jól harcol, hogy majdnem megnyeri a versenyt. Azonban gyerekkori emlékei ismét felszínre törnek, így ájultan kerül a földre. Ehhez mondjuk Shirónak is köze volt némileg, mert megzavarta az órájával keltett fénnyel. Pedig abban állapodtak meg, ha Ichiro veszít, elmondja a másiknak, mit keres ott valójában. Shiro viszont elengedte a fickót, amin a beosztottai nem győztek csodálkozni.



Hamarosan azonban újra találkoznak... mégpedig pont Rion sírjánál!



Mert Shiro Rion fogadott öccse! Együtt nőttek fel egy árvaházban, csak aztán Shiro-t örökbe fogadták, de a nő még később is látogatta. Ichiro elmondja neki őszintén, hogy be kellett épülnie, de ő is három éve keresi a nőt. Alkut kötnek, hogy egyesítik erőiket.

Ezek után Ichiro konkrétan a másikhoz költözik, Shiro bosszúságára. Mert Shiro rettentően szereti az édeset, annyi sziruppal eszi a palacsintát, hogy abba bárki belefulladna, Ichiro viszont vigyáz az egészségére, körültekintően készít reggelit magának, és borzadva nézi Shiro mániáját. 




Shiro heti háromszor sütit vesz egy üzletben, ahol, mint kiderül, Ichiro egyik volt osztálytársa/szomszédja is dolgozik. 




A nő nagyon aranyos volt, mert igyekezett ugyan Ichiro radarjára kerülni, mikor látta, milyen kapcsolat van a két férfi között, rájött, hogy esélye sem lehet. Ettől függetlenül mellettük maradt, sőt, valamilyen szinten szerintem támogatta is őket. Volt például egy jelenet, amikor a nő, Chika felidézte, hogy gimnáziumban mindig ugyanazt álmodták, és hogy ez talán azt jelentette, közös a sorsuk. De most bevallotta, hogy csak hazudott a saját álmairól. Viszont most Chika az, akinek mindkét srác elmondja az álmát - Ichiro azt álmodta, hogy Shiro ágyában ébredt, Shiro kedvesen ébresztette, és reggelit csinált neki. Shiro azt álmodta, hogy reggelit készített Ichiro-nak. Nos?






A sorozatban lévő összeesküvés miatt kicsit Killer and Healer érzésem volt. Rion és Ichiro ugye a közbiztonságnál dolgozik, de Rion valami olyasmire bukkant rá, amiért eltették őt láb alól. Kiderül az is, hogy Shiro három évvel ezelőtt pont a nővére miatt épült be a jakuzába, mert a nő naplója alapján így próbált meg közelebb jutni befolyásos politikusokhoz, köztük a miniszterelnökhöz, akinek Shiro a szeretője lett!

Ahogy egyre mélyebbre ásnak, úgy lesznek egyre komolyabbak az ellenük intézett támadások. Az ellenség tudja, hogy Shiro-nak már fontos a másik férfi, így Ichiro nem egyszer lesz támadás áldozata. Itt már tisztán látszanak Shiro érzelmei.





Az meg pláne nagyon kifejező volt, mikor Shiro megkereste a tettest, és jól beijesztette, holott egy szót sem szólt.








A titok a következő: jó néhány évvel korábban történt egy robbanás, amiben sokan meghaltak, köztük Ichiro szülei is. Rion emiatt az ügy miatt akart nyomozó lenni - mert az a férfi vállalta magára a felelősséget a robbantásért, aki sokat volt velük az otthonban, és aki még a robbantás napján, Shiro születésnapján is palacsintát sütött nekik. Rion nem hitte el, hogy a férfi tette, és ha nem sietnek, akkor a férfit hamarosan kivégzik. Ichiro csak most tudta meg, hogy az a robbantás egy teljesen más ügyhöz kapcsolódik, amin Rion és a főnökük együtt dolgozott.

A befolyásos emberek gyerekei egy magániskolába jártak, itt volt három fiú és egy lány, akiknek a tanáruk enyhén sugallta, hogy próbáljanak meg bombát készíteni. Így is tettek, és felrobbantottak egy plázát, benne Ichiro szüleivel. A lány, Yukiko szinte teljesen beleőrült ebbe, többször próbált öngyilkos lenni. Tetézte még a helyzetet, hogy erre a dologra rájött egy jakuza is, és zsarolta a szülőket. Rion és a főnöke erre próbáltak meg bizonyítékot szerezni, de a végére már csak két gyerek maradt életben, Yukiko, és Tadashi, a miniszterelnök fia.

Az is kiderült, hogy Rion csak megjátszotta a halálát, mert majdnem elkapták.



Azért volt kénytelen előbújni, mert Shiro-it és Ichiro-t is elkapták. Megmentette őket, és elárulta nekik, hogy ő meg a főnöke, Taguchi Akira a háttérben dolgozott ezen az ügyön.



Szegény srácok jól meglepődtek ezen a fordulaton, de Rion legalább beavatta őket a dolgokba. Ichiro természetesen tudni szerette volna, ki miatt haltak meg a szülei, Rion és Shiro pedig szerette volna tisztára mosni a barátjuk nevét.

Yamada, az egykori jakuza vezér, aki ma már csak nyugodtan borotválgatja a miniszterelnököt, tényleg elnézte volna, hogy Ichiro végez a megmaradt két gyerekkel. Persze így nem maradtak volna tanúk, de ennek tényleg nincs lelkiismerete?











Yamada nyugodtan elsétált, mert ő is tudta, hogy semmit sem tudnak rábizonyítani. De Shiro és Rion legalább talán a barátjukat felmentették, illetve ezen dolgoztak.








A krimi része rendben volt, de a két karakter közötti érzelmi részt nagyon kispórolták. Természetesen éreztem köztük a kapcsolatot, igyekeztek vigyázni egymásra, és nagyon aggódtak a másikért, de bőven lehetett volna még ebből mit mutatni.














Csak a felszínt kapargatták, de tudhattam volna, hogy így lesz, hiszen ez egy japán produkció, és ugyanez volt a helyzet például a Vanishing my first love, vagy a Cherry magic esetében, a háttér gyönyörűen meg lett oldva, de a két karakter közti valódi kapocs feltáratlan maradt. 






Ez sajnos csak egy poén volt, hogy oldják a várakozás feszültségét.





Visszanézve azért ez egy eléggé beszédes, gyönyörű jelenet volt.


Egyszer mindenképp megéri megnézni, a színészi alakítások nagyon tetszettek, és mint mondtam, ha az érzelmi részt még jobban kidomborították volna, ez egy fantasztikus sorozat lett volna. Olvassuk el inkább a mangát, az biztos többet ad!


0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése