Subscribe:

Labels

2017. január 8., vasárnap

Ne próbálj megmenteni XII. fejezet


Kellemes olvasást! :)



Qhuinn végigszántott leborotvált fején, majd egyúttal az arcán is, készen arra, hogy lehántsa magáról a bőrt addig, amíg elmúlik az idegesítő viszkető érzés. Az elmúlt pár órában még gondolkodni sem nagyon maradt ideje – nem mintha bármikor túlzásba vitte volna ezt a tevékenységet. Blay szöktetése ugyan nem a tervek szerint zajlott, a férfi mégis megérkezett a testvériséghez épen, egészségesen, és zavarodottan. Qhuinn teljesen meg tudta érteni, bár ő maga sosem volt ilyen helyzetben. 

Kiváltságosként már egész korán tudomást szerzett a testvériség létezéséről, és már csak az volt a kérdéses, mikor csatlakozhat hozzájuk. Ez volt az első komolyabb akciója, amit egyedül hajtott végre, mégsem tudott büszke lenni magára. Layla kis monológja után Blay arca teljesen bezárult előtte. Qhuinn igazából nem is várt mást, elvégre egész végig titkolta előle, hogy hamarosan férj és apa lesz. De annyira jól érezte magát a társaságában, és látta, hogy Blay is kezdett feloldódni a jelenlétében. Természetesen szó sem volt szerelemről, de Qhuinn rájött, hogy még Layla iránt sem táplált olyan erős érzelmeket, mint a másik férfi iránt. Ezt azonban most félre kellett tennie, mivel Vishous visszatért, és közölte, hogy Wrath kész fogadni őket.

Qhuinn kurtán elbocsátotta Laylát – eldöntve, hogy ezért a viselkedéséért még számolnak -, aztán intett Blaynek, hogy kövesse felfelé. Szeretett volna valami vigasztalót vagy engesztelőt mondani a másik férfinak, de V ott lépkedett mellettük, így ez esélytelen volt. Annyit azonban megengedett magának, hogy végigsimítson Blay hátán, mielőtt beléptek volna az irodába.

Abban a pillanatban, amikor Blay megállt a vele szemben felsorakozott férfiak előtt, Qhuinn rájött, hogy nem találhatott volna nála megfelelőbb jelöltet. Blay nem rezzent össze, arca nem árult el sem meglepetés, sem félelmet, csupán némi kíváncsiságot. Még a kezeit is összekulcsolta a háta mögött, és lazított a tartásán, mint aki egyáltalán nem tart támadástól. Qhuinn szíve dagadt a büszkeségtől és a szeretettől.

Blay aprókat nyelt, hogy még véletlenül se tűnjön fel a vendéglátóinak a zsigeri félelem, ami belül mardosta. Úgy okoskodott, hogy Qhuinnhez hasonlóan nekik is lett volna már alkalmuk eltenni őt láb alól, és mivel ez eddig nem történt meg, talán addig nem is fog, amíg Blay érdekesnek bizonyul számukra. Bezárta és lelakatolta hát a szívében és az agyában azt a helyet, ahol Qhuinn nője és gyereke lakozott, és megpróbált a jelen helyzetre összpontosítani.

-          Szóval ti volnátok a híres testvériség? – törte meg Blay a fojtogató csendet.
-          Mi bizony – biccentett az egyik fickó, aki hollywoodi színészeket megszégyenítően volt jóképű. Nem mintha Blay bárki mást észrevett volna ebből a szempontból, ha Qhuinn is a közelben volt.
-          Nem veled beszéltem telefonon?
-          De – mosolyodott el a fickó.
-          És be is mutatkozol? Vagy a jó modort nem tanítják ebben a testvériségben? – A helyiségben felcsattant a nevetés.
-          Ezt megkaptad, haver – paskolgatta meg a vállát Vishous, bár Blay biztosra vette, hogy az a bizonyos paskolás egy tehenet is ledöntött volna a lábáról. Gyors pillantást vetett a felsorakozott férfiakra, és meg kellett állapítania, hogy mindannyian remek kondícióban vannak, úgyhogy esélye sem lenne arra, hogy egyedül legyőzze őket.
-          A nevem Rhage – tette a mellkasára a kezét a fickó, és továbbra is mosolygott. – Blaylock Morgan, köszöntelek a testvériség központjában. – Blay nem hagyta lenyűgözni magát, helyette karba fonta a kezét, és nagyobb terpeszt vett fel, várva, hogy a többiek is bemutatkozzanak. – Qhuinnhez már volt szerencséd – biccentett az ajtó mellett álló srác felé. – Ő itt Butch, aki az újonc szerepét töltötte be előtted.
-          Helló, kölyök – intett a baseballsapkás pasas, akit Blay legjobb szándéka ellenére is azonnal szimpatikusnak talált. Ez lehetett a kicsit görbe orra miatt, ami rendőri múltra utalt, vagy pedig az elegáns háromrészes öltöny miatt, amit viselt. Blay majdnem megkérdezte, honnan szerezte, de aztán csak udvariasan biccentett.
-          A kanapén Zsadist és Phury – folytatta Rhage a bemutatást, mire Blay lenézett a két férfira. Az egyik ronda volt, a másik gyönyörű, így tudta összefoglalni magának a tényeket hirtelenjében.
-          Üdv.
-          Örvendek – mosolygott rá a meseszép hajú Phury, míg a másik csak felvonta a szemöldökét.
-          Ő pedig a vezérünk és királyunk, Wrath, Wrath fia.

Blay automatikusan kihúzta magát, mikor az eddig az asztal mögötti székben gubbasztó alak felállt. Ugyanaz a tiszteletteljes félelem fogta el, mint mikor telefonon beszéltek; Wrath mindegyik férfinál magasabb volt a helyiségben, hosszú fekete haj keretezte az arcát, szeme pedig szivárványszínben ragyogott, ahogy Blayre nézett. A férfi erős késztetést érzett, hogy térdre vesse magát és hűséget esküdjön. Wrath úgy mosolyodott el, mintha hallotta volna a gondolatait.
-          Blaylock. – A királynak erősebb akcentusa volt, mint a többieknek. – Örülök, hogy végül úgy döntöttél, meghallgatod, amit mondani szeretnénk.
-          Nem hiszem, hogy lett volna más választásom – mondta Blay, mire Wrath biccentett.
-          Bocsásd meg, ha kicsit erőszakosak voltunk… de kétségbe vagyunk esve.

Blay összevonta a szemöldökét. Egyáltalán nem hitte, hogy Wrath hazudna neki, mégis végignézett helyiségben tartózkodókon, hogy megbizonyosodjon arról, jól értette a dolgot. Mikor Qhuinnhez ért, mélyet sóhajtott, de még így sem tudta felkészíteni magát az érzésre, ami elfogta, amikor találkozott a tekintetük.
-          Értem – bólintott végül, majd leült a székre, amit Phury tolt oda neki. – És… hogy tudnék én segíteni? Egyáltalán miért engem választottatok? – Ekkor minden tekintet Qhuinn felé villant.
-          Khm, te tűntél a legfelkészültebbnek azok közül, akiket megfigyeltem – kezdte a férfi, de közben a padlóra szegezte a pillantását. – Nem kell már sokat tanulnod ahhoz, hogy bevethető legyél, továbbá megvan a kellő fizikumod és magadhoz való eszed, hogy ne buktass le minket, ha úgy alakul.
-          Így van – helyeselt Rhage, miközben végigmérte Blay alakját, aztán hirtelen felrántotta a székből, és tapogatni kezdte. – Ezt nevezem, majdnem akkora, mint az enyém!
-          Már megbocsáss… - kezdte volna Blay a méltatlankodást, aztán a szeme sarkából észrevette, hogy Qhuinnt talán még nála is jobban zavarja a taperolás. – Vagyis… igazán köszönöm. Majd taníthatnál néhány fogást, ha lesz időd.
-          Látjátok, a srác máris tudja, kitől érdemes tanulnia ezen a helyen. – Azzal Rhage atyaian átkarolta Blay vállát. Hirtelen mély morgás ütötte meg a fülüket, ami minden bizonnyal Qhuinn torkából tört fel. Rhage szinte ugyanabban a pillanatban engedte el Blayt, mint amikor Qhuinn rájött, mit is művel, a hangot azonban már nem szívhatta vissza.
-          Tehát be kellene állnom közétek – mondta Blay, elfojtva egy elégedett vigyort, mert ő aztán sosem volt az a kárörvendő fajta.
-          Egyrészt – biccentett fáradtan Wrath. – Másrészt vissza kell térned a csapatodhoz, és ki kell iktatnod a nagyfőnököt. Aki az ellenségünk.

Qhuinn visszatartotta a lélegzetét, úgy figyelte Blayt. Ő persze be volt avatva a terv ezen részébe is, bár csak legvadabb álmaiban hitte, hogy eljutnak idáig. Nála már az is csodaszámba ment, hogy Blay egyáltalán hajlandó volt eljönni velük, és ezt sem a saját érdemének tekintette. Persze szerette volna elhihetni magával, hogy Blay esetleg tényleg megbízott benne, ezért helyezte a kezébe az életét… de valószínűleg csak elég okos volt ahhoz, hogy ne szálljon szembe velük azonnal. Most viszont látta a széken remegő férfin, hogy kiakasztották Wrath szavai.

-          Mit akarsz te pontosan? – sziszegte Blay. – Öljem meg… öljem meg a főnökömet…
-          Nem, a főnököd főnökét – pontosított Wrath. – Vele valószínűleg még nem volt alkalmad találkozni…
-          És így már sokkal könnyebb is lesz megölnöm, teljesen igazad van – gúnyolódott Blay. Qhuinn némileg csodálkozott rajta, Wrath miért tűri el tőle ezt a hangnemet.
-          Ha nem tudod megtenni, az is rendben van – folytatta Wrath. – Neked csak annyit kell tenned, hogy elvezetsz minket hozzá.
-          Miért, talán nem találjátok? – Súlyos csend lett az irodában. – Nem… komolyan nem találjátok? – ismételte Blay hitetlenkedve. – Vishous olyan mutatványt vágott le alig pár órája, amitől a szavam is elállt…
-          Király vagyok, tudom – vont vállat V a szerénység legkisebb jele nélkül.
-          … és nem tudtok megtalálni egy olyan ember, aki még csak nem is rejtőzködik?
-          Azért ennyire ne legyen már nagy az arcod – állt föl a kanapéról Zsadist, de Wrath leintette.
-          Nem, teljesen igaza van. – Wrath visszaereszkedett a székébe. – Azért nem tudjuk megtalálni, mert a hölgy távoltartási végzéssel rendelkezik ellenünk. Ráadásul minden alkalommal, mikor lecsapni készülünk rá, ő tudomást szerez róla.
-          Tehát van egy besúgótok – foglalta össze Blay, aztán hozzátette: - Egy nő?
-          Nem becsüljük le a gyengébbik nemet – sóhajtott Phury. – Ők még vérszomjasabbak tudnak lenni, ha komolyra fordul a helyzet.
-          Melyikőtök nője volt? – csapott Blay a lovak közé, mire persze a férfiak felhördültek. – Komolyan.
-          Az enyém – pöfékelte végül Vishous, amin Blay egyáltalán nem látszott megdöbbenni.
-          Nehezen viselte, hogy dobtad őérte? – biccentett megértően Butch felé, amivel újabb sokkot okozott a jelenlévőknek.
-          Na jó, ezt meg honnan a francból tudod? – fakadt ki Butch.
-          Csak az nem veszi észre, akinek nincs szeme – vont vállat Blay, és egyáltalán nem kívánt részletekbe bocsátkozni, mert akkor azt is fel kellene fednie, mit érez Qhuinn iránt, és hogy szokta figyelni titokban. – Oké, tehát nő, nagyfőnök, kiiktatás. És meg tudod ígérni, hogy nem nekem kell meghúznom a ravaszt?
-          Nem tudom megígérni – felelte Wrath megkönnyebbülten. – De hidd el, nem fordultunk volna hozzád, ha nem te lennél az utolsó esélyünk.
-          Ezt készséggel elhiszem – sóhajtott Blay, aztán felállt. – Akkor most elmehetek?
-          Nahát, nem élvezed a társaságot? – vigyorgott Rhage, de tanulva a korábbiakból, nem ment közelebb a sráchoz. – Elszállásolunk az egyik szobában, aztán holnap megkezdődik a felkészítésed.
-          És ez meddig fog tartani? Csak mert ha a csapatom valóban hamarosan magához tér – vetett egy gyors pillantást V felé -, akkor nyilván érdekelni fogja őket, merre járok.
-          Ez igaz – adott helyt Vishous, majd megnyomott pár miniatűr gombot a karóráján. – Nos, most bocsátottam rájuk még egy kevés altatógázt, szóval nyertünk további három napot.
-          Ez remek – mondta Blay, bár egészen másként gondolta. Mielőtt kilépett volna a helyiségből, meghajolt Wrath előtt. – Köszönöm.
-          Mégis mit? – kérdezett vissza a király némileg meglepetten.
-          Hogy nem öltétek meg a társaimat, mikor alkalmatok lett volna rá. – Azzal Blay követte az előtte sétáló Phuryt a folyosón. Alig néhány lépést mentek csak, a férfi már meg is állt egy ajtó előtt.
-          Semmi extra – mosolygott a férfi, majd biccentett, és magára hagyta Blayt.

Tíz perccel később Blay még mindig a hatalmas franciaágyon ücsörgött, és a mobilját bámulta. A készülék természetesen nem működött, nem is számított másra. Azon gondolkodott, hogy ebben a kényes helyzetben mégis kihez kellene lojálisnak lennie. Mert az egy dolog, hogy ezek a fickók felbukkantak a semmiből, és egy olyan életet mutattak neki, amire titkon mindig is vágyott, viszont a közvetlen főnöke három évvel ezelőtt esélyt adott neki, mikor iratok, tapasztalat és múlt nélkül kopogtatott az irodájában. Egyszer már figyelmeztette őket a veszélyre, de képes megtenni ezt újra?

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése