Subscribe:

Labels

2017. február 1., szerda

Csak szünetet tartunk 1/2


Ilyen sem volt még korábban a blogon, de láttam egy rajongói videót, ahol fantasztikusan összehasonlították ezt a két párost, így éreztem, hogy írnom kell velük valamit.

Teen Wolf/The mortal instruments crossover, azon belül is természetesen Sterek és Malec

Figyelmeztetés: a történet enyhe spoilert tartalmaz a Teen wolf 6. évadára (az eddig megjelent részekre, az ötös részig legalábbis), valamint az Árnyvadász akadémia köteteire (különös tekintettel az Örök éjre szánva, és a Kétszer száll alá az angyal című kötetekre). Valamint megváltoztattam egy bizonyos dolgot az eredeti történethez képest, biztos észre fogjátok venni. :D
Fogadjátok nagyon sok szeretettel, két részletben! :)




Magnus Bane töprengve forgatta kecses ujjai között a félig töltött poharat. Az ital aranyló színe még csak meg sem közelítette szeme csillogását, de azért kedvtelve nézegette a folyadékot, majd egy hajtásra el is tüntette az egészet. A napjai egy hete teltek ugyanígy; reggel meredten bámulta a gyönyörűen kifestett plafont hosszú percekig, és esze ágában sem lett volna kimászni az ágyból, ha Miau Ce-tung nem veti rá magát nyávogva, kaját követelve. Természetesen tisztában volt vele, hogy szánalmasan viselkedik.

-          Tisztában vagy vele, mennyire szánalmasan viselkedsz? – érdeklődött Catarina, mikor vette a bátorságot, és felugrott a boszorkánymesterhez. Undorodva nézett szét a lakásban, ahol ételes dobozok, ruhák, ékszerek, és csillámpor hevert szanaszét, mindezek között pedig a kanapén ott trónolt maga Magnus, sminktelen arccal és lenőtt hajjal. A nő ebből azonnal megállapította, hogy sokkal komolyabb dologról van szó, mint gondolta. – Mi történt tulajdonképpen?
-          Semmi – krákogta a férfi, aztán odébb tette az öléből a macskát, aki hálásan iramodott el a közeléből.
-          Semmi. A semmitől nem szoktál így kiakadni. A farkasok és a vámpírok már engem keresnek fel, ha valami problémájuk van. Legutóbb együtt jöttek, kart-karba öltve, hogy legyek szíves rád nézni, mert tarthatatlan ez az állapot. – Szünetet tartott. – Nem érzed, milyen ironikus, hogy van olyan helyzet, ami már ennek a két fajnak is sok? Azt hinné az ember, ők direkt örülnek, amiért nem vagy szolgálatban.
-          Nem te mondtad, hogy igazán rám férne egy kis szabadság?
-          Magnus, te nem szabadságon vagy, hanem szerelmi bánatban szenvedsz! Már megint!
-          Ez nem igaz! – pattant fel a boszorkánymester, ujjai körül kék szikrák táncoltak. – Visszautasítom a vádakat! – Pár pillanattal később a tekintete kitisztult, majd beletúrt a hajába. – Ne haragudj.
-          Nem haragszom rád. Aggódom érted. – Magnus más embertől kétséget kizáróan nem fogadta volna el ezt a fajta érzelmet, Catarina viszont a legjobb barátja volt, neki bármit bevallhatott. A nő elég régóta élt már a Földön ahhoz, hogy szinte semmi se tudja meglepni, de Magnus azért kitartóan próbálkozott.

-          Alec eltűnt. – Catarina pislogott néhányat.
-          Hogy micsoda? – Magnus a nyitott ablakhoz sétált, és kibámult a nyüzsgő utcára.
-          Két hete és három napja… az árnyvadászok felkerestek, hogy segítsek nekik valamiben.
-          Ez még nem újdonság.
-          Meg kellett nyitnom nekik egy portált, hogy Idrisbe mehessenek…
-          Igen? – puhatolózott a nő.
-          … a többiek rendben megérkeztek. Alec lépett be utolsónak… előtte még visszafordult, és rám mosolygott. – Magnus nyelt egyet, Catarina pedig döbbenten jött rá, hogy a könnyeivel küszködik. – Belépett a portálba, és egyikünk sem vette észre, hogy már nem Idris látható a másik oldalon. Fogalmam sincs, hová vitte őt a portál. Éjt nappallá téve ezen dolgozom… és semmi. Elvesztettem. Nem tudom megtalálni őt.

Az ezt követő csendben Catarina összefonta a karját a mellkasán, hogy ne kezdje el vigasztalóan ölelgetni a másikat. Magnus még soha életében nem követett el efféle hibát, bár az is lehet, hogy nem ő tehet róla. Akárhogy is legyen, ha ennyi idő alatt nem tudott Alec nyomára bukkanni… akkor…
-          És az árnyvadászok? Keresik őt? – Magnus horkantott.
-          De még mennyire. Állításuk szerint sokkal hatékonyabbak nálam, bár eddig egy fia hajszálat sem találtak.
-          Na és mi van a Wayland gyerekkel? Legjobb barátok, nem igaz? Ő nem érzékel semmit?
-          Nem tudom – vallotta be a férfi. – Nem engednek a közelébe, hogy megkérdezhessem. Isabelle sem tud átszökni hozzám, mert vagy a bátyját keresi, vagy a szobájában zokog.
-          De ő nem hibáztat téged, igaz? – Magnus megrántotta a vállát, aztán mélyet sóhajtott.
-          Tudod, mi a legrosszabb?
-          Van ennél rosszabb is?
-          Pár nappal korábban beszéltük meg, hogy… szünetet tartunk.
-          Jaj, Magnus! – Catarina most már nem tudta visszafogni magát, noha nemigen volt érzelmes ember. – Ezt mégis miért kellett? A vak is láthatta, hogy szerelmesek vagytok egymásba, és…
-          Ő kérte – szólt közbe Magnus halkan, ami véget vetett a nő szóáradatának.
-          Hogyan?
-          Ő kért… szünetet. Hogy átgondolhassa, mit is akar. Magától. Tőlem. Tőlünk. – Nyelt egyet. – És most már talán soha többé nem mondhatom meg neki, hogy ő a valaha volt legjobb dolog, ami történt velem. – Catarina megdörzsölte az arcát, és meglepetten vette észre, hogy könnyes lett az ujja. Megköszörülte a torkát.
-          Nem adhatod fel, Magnus. Biztos vagyok benne, hogy ki fogsz találni valamit… mindig olyan mázlista voltál, nem akarom elhinni, hogy pont itt csődölne be a szerencséd.
-          Már… nem tudok mit kitalálni. Bárhová elutaznék… bárkivel beszélnék, bármit megtennék, hogy visszahozhassam.

-          És ha talán te is ott ragadnál vele? – hangzott fel hirtelen egy hang a bejárat irányából, mire mindketten odakapták a fejüket.
-          Raphael! – sóhajtott Magnus. – Hogy jutottál be?
-          Részletkérdés – legyintett a vámpír, majd ellökte magát az ajtófélfától. – Szóval?
-          Szóval micsoda?
-          Mióta lettél ennyire lassú? – sóhajtott a fiú drámaian. – Tegyük fel… hogy volna mód arra, hogy megtaláld az árnyvadászodat, de egyikőtök sem jöhetne vissza ebbe a világba. Ott maradnál vele? Feladnád ezt az életet… azért az életért? – Magnus kihúzta magát, és Catarina végre újra felfedezte benne a mindenkinél erősebb boszorkánymestert.
-          Bármilyen ócska életet feláldoznék egy olyan létért, ahol Alec mellettem van.
-          Ez nagyon nyálas volt, ugye tudsz róla? – kérdezte Raphael, bár a szavaiban nyoma sem volt gúnynak.
-          Segíteni akarsz, vagy csak úgy beugrottál?
-          Nos, csicseregték a madarak… hogy az árnyvadászok találtak egy kaput.
-          Miféle kaput? – akarta tudni a boszorkánymester azonnal.
-          Egy átjárót, amilyeneket te magad is meg szoktál nyitni. – Magnus és Catarina összenézett. – Mi van?
-          Semmi. Csak az, hogy rajtunk kívül senki másnak nem lenne ereje megnyitni egy olyan átjárót. Ez már önmagában is érdekes.
-          Akkor ne is mondjam tovább? – vigyorodott el Raphael, mire Magnus biccentett felé. – Szóval, biztos forrásból tudom, hogy az árnyvadászok mára tervezik az átkelést a kapun.
-          Mégis ki ez a forrás, akit emlegetsz? – érdeklődött Magnus. – Van egy beépített embered az árnyvadászok között? – A vámpír vállat vont, és a körmét kezdte nézegetni.
-          Nem mindegy? Megvan az információ, és kész. – A boszorkánymester biztosra vette, hogy ha a srác képes lenne elpirulni, akkor most megtette volna.
-          Te… randizol az egyik nephilimmel?
-          Dehogyis! – vágta rá kicsit túl gyorsan.
-          Mégis melyikük az? – töprengett Magnus, teljesen megfeledkezve a problémájáról. – Nem hiszem, hogy szóba állnának veled, hacsak nem olyasvalakiről van szó, aki nyitottabb gondolkodású… vagy aki csak nemrégiben lett árnyvadász. – Kerekre nyílt a szeme, mikor rájött a megoldásra. – Raphael!
-          Mi van?
-          Te… te komolyan titkos kapcsolatot ápolsz Simonnal?
-          Micsoda? – csattant fel Catarina is, aki szívén viselte az egykori mondén sorsát.
-          Nem erről van szó! – közölte Raphael. – Csupán néha szeret elmenekülni a nephilimek elől, és olyankor felkeres. Ennyi. – Aztán elbámult valamerre a lakásban, amiből Magnus biztosra vette, hogy a srác hazudik. Mert Alec is viselkedett már így korábban.
-          Te belezúgtál. – Raphael felszegte az állát.
-          Soha életemben nem zúgtam bele senkibe, és nem halálomban fogom elkezdeni! – Összefonta a karját a mellkasán. – Akkor kell az információ, vagy sem?
-          Mit kérsz cserébe?
-          Egy apróságot csupán. – Magnus kivárt. – Amíg odavagy, használhatom a lakásodat.
-          Mi sem természetesebb? – bólintott a boszorkánymester, majd kezének egyetlen intésével eltüntette szinte az összes bútort a lakásból, csak az ágyat és a kanapét nem bántotta.
-          Pazar – vigyorgott Raphael. – Sötétedésig kapsz időt, hogy összepakolj egy táskára valót, aztán indulunk – közölte megfellebbezhetetlenül, majd kisuhant a lakásból.

-          Vigyázol magadra, ugye? – kérdezte Catarina halkan, mialatt Magnus bevarázsolt néhány szükséges holmit egy táskába.
-          Mint mindig.
-          És… ha igaza van a vámpírnak? Ha tényleg ott ragadtok mindketten?
-          Nem tudom, Catarina – sóhajtott Magnus. – Csak annyiban vagyok biztos, hogy nem akarok olyan életet élni, amiben Alec nincs benne. – Azzal megölelte a nőt, majd Raphael után indult.

-          Szóval, Simon megsúgta neked, hogy ma lesz az akció? – kérdezte a vámpírt út közben. A Nap már lement, így a srác is szabadabban mozoghatott.
-          Ja.
-          És ezt csak úgy? Minden további nélkül?
-          Nyilván tudta, hogy te leszel az első, akinek továbbadom. Simon… nem olyan, mint a többiek.
-          Tudom.
-          Sokkal több náluk – tette hozzá halkan.
-          Azt nem mondta, hogy bukkantak a kapu nyomára?
-          Ő maga találta meg.
-          Hogyan?
-          Megharapta Alecet, benne van a srác vére. – Magnus legszívesebben a homlokára csapott volna.
-          Azt hittem, az elveszett a felemelkedésével.
-          Nos, szerintem ők maguk is ezt hitték, amíg Simon szagot nem fogott.

Mivel Magnusnak esze ágában sem volt portált nyitni, hogy eljussanak a kapuhoz, így taxival mentek egy darabon, aztán pedig sétáltak. Raphael nyilván gyorsabban is tudott volna haladni, de előzékenyen a boszorkánymesterhez igazította lépteit. Keveset beszéltek, mindketten a gondolataikba merülve fürkészték a tájat, esetleges őrt álló árnyvadászok után kutatva.

Aztán Raphael egyszer csak megtorpant, és behúzódott a fák közé. Magnus szó nélkül követte.
-          Ott vannak – mutatott előre suttogva, bár már a másik férfi is kiszúrta a kék fodrozódást, és az előtte csoportosuló tömeget. Természetesen ott voltak Alec szülei, Jace, Clary, Isabelle, Simon, meg még néhányan, és tanácskoztak.
-          Hogyan tovább?
-          Át akarsz kelni rajta?
-          Igen.
-          Lehetőleg egyedül?
-          Igen.
-          És be tudod zárni magad után?
-          Megpróbálhatom – felelte Magnus habozva. Sosem érezte magát még ilyen bizonytalannak. – Raphael tanulmányozta a csapatot egy darabig, majd mintha döntésre jutott volna, bólintott.
-          Maradj itt. Ha jelzek, indulj el a kapuhoz. De igyekezz, mert elég hamar észre fognak venni.
-          Pedig most nem is a csillogó cuccaim vannak rajtam – jegyezte meg Magnus, de Raphael közben már elsuhant mellőle, hogy a nephilimek mellett bukkanjon fel.

Azok először észre sem vették őt. Jobban mondta szinte egyikük sem, mert Simon nyomban odakapta felé a fejét, és elkerekedett a szeme.
-          Szép jó estét, tisztelt árnyvadászok! – kezdett bele Raphael teátrálisan. – Csak nem kedvük szottyant kempingezni egyet?
-          Távozz, vámpír – hessegette el ellenségesen Robert Lightwood. – Neked itt nincs semmi keresnivalód.
-          Nos, nem akarom elszomorítani, de azt nem maga fogja megmondani nekem, hol és mit kereshetek – vigyorgott rá a srác, aztán, mint aki csak akkor vette észre a kaput, eltátotta a száját. – Nahát, nézzenek oda! Már az angyal leszármazottai is képesek kapukat nyitni? A boszorkánymestereknek ezennel befellegzett?
-          Ne légy ostoba – torkolta le Maryse dühösen, és lépett egyet Raphael felé, eltávolodva ezzel a kaputól. Magnus hamarosan rájött, mi a vámpír terve, így összeszűkült szemmel figyelte, mikor adja le a jelet.

Raphael tovább adta az értetlen és hülye gyereket, eltávolítva ezzel a szülőket a kapu közvetlen közeléből. Magnus pontosan abban a pillanatban mozdult meg, mikor Raphael megérintette a fülét, megadva neki a jelet. A boszorkánymester jó kondiban volt annak ellenére, hogy a futás nem tartozott a napi teendői közé. Meglapulva osont a kék ragyogás irányába, ami előtt még mindig ott ácsorogtak a fiatalok.
-          Magnus! – szisszent fel Isabelle, és a szülei felé pislogott. – Mit keresel te itt?
-          Természetesen Alecért megyek.
-          Ne is álmodj róla – mondta Jace fagyosan. – Neked sikerült elvesztened, nekünk pedig sikerül majd visszaszerezni. Már így is elég galibát okoztál.
-          Nekem kell őt megmentenem – közölte Magnus.
-          Ő az én parabataim!
-          Nekem meg életem szerelme! – Néhány pillanatra csend lett.
-          Azt hiszem, Magnus nyert – szólt közbe Clary, és arrébb állt, hogy helyet adjon a boszorkánymesternek.
-          Hogy bízhatsz benne azok után, hogy…
-          Nem találkoztunk még olyan problémával, amit Magnus ne tudott volna megoldani – érvelt a lány, majd párja karjára tette a kezét. – Tudom, hogy hiányzik neked. De engedd, hogy Magnus menjen. – Jace összepréselte a száját, aranyszín tekintete kavargott.
-          Ha el mered cseszni… ha Alecnek csak egy haja szála is meggörbül…
-          Nem tudsz olyan büntetést kitalálni, amivel ne sújtanám szívesen saját magamat is – szólt közbe a férfi, majd a kapuhoz lépett. Közben észrevétlenül megpaskolta Simon vállát. – Visszahozom. Ígérem.
-          Bane! – ordította el magát Robert, majd kivont pengével elkezdett felé szaladni. – Ne merészeld…
-          Hamarosan találkozunk – intett kedélyesen Magnus, aztán átlépett a kapun. Visszafordulva még látta a Lightwood szülők felbőszült arcát, aztán a portál bezáródott.

Magnus természetesen nem tudta, hová került. Egy erdőben ácsorgott, az biztos; hasonlatos volt ahhoz, ahonnan elindult, de biztos volt benne, hogy kikerült New York vonzáskörzetéből. Sőt, talán már nem is ugyanabban az univerzumban volt, mint a többiek. Mikor roppant egy ág a háta mögött, feltartott kézzel megpördült. Aztán megdermedt, és az ujjaira bámult.

-          Óó – reagálta le a tényt, miszerint a varázsereje odaát maradt. Megpróbált nem kétségbeesni, bár arról jelenleg fogalma sem volt, hogy fog portált nyitni visszafelé az ereje nélkül. De mivel most Alec megtalálása volt számára a legfontosabb, így mélyet sóhajtott, és elindult előre, amerre a lába vezette.

Magnus világéletében elég sportosnak tartotta magát, elvégre vámpírokkal és farkasokkal cimborált, a következő húsz percben azonban világossá vált számára, hogy rosszul mérte fel saját magát. Úgy lihegett, mint egy rinocérosz, akit megkergettek, és még mindig nem látta az erdő végét. Aztán végre valahára, mikor már majdnem megállt, hogy segítséget kérjen egy mókustól vagy madártól, a lába aszfaltot érintett. Amit majdnem követett a feje is, ugyanis egy éppen arra haladó kocsi majdnem elgázolta. Automatikusan kapta maga elé a kezét, aztán eszébe jutott, hogy nem tudja megállítani a járművet az erejével. A varázserejével legalábbis nem, a személyes varázsával viszont még megpróbálkozhat. Leporolta hát a kabátját, majd méltóságteljesen a vezetőoldali ajtóhoz lépett, és megkocogtatta az üveget.

-          Mit akarsz? – hangzott fel a morgás.
-          Majdnem elgázoltál, jóember.
-          Errefelé nem szokás az utca közepén ácsorogni.
-          Eltévedtem.
-          Ki gondolta volna?
-          Ha kisegítesz egy fuvarral, nem a helyi rendőrőrsre fog vezetni az első utam. – Magnus csodálhatta magát egy darabig a lesötétített üvegben, aztán hirtelen kivágódott az ajtó a másik oldalon. Mivel a boszorkánymester méltóságon alulinak tartotta volna, ha elkezd kocogni az idegen előtt, így lassú és kimért létekkel megkerülte a kocsit, aztán beült az anyósülésre.

A kormány mögött ülő alak minden bizonnyal a világ legmogorvább férfija volt, de Magnust jelenleg csak az foglalkoztatta, hogy rájöjjön, merre van Alec.
-          Szóval – kezdte, miután a férfi elindult. – Mi ez a hely?
-          Egy kocsi. Nem láttál még hasonlót?
-          Úgy értem, hol vagyok? Miféle városban? – A fickó fél szemmel felé sandított.
-          Turista vagy?
-          Úgy is mondhatjuk. Egy… barátomat keresem. Nem érkezett előttem valaki más is hozzátok? – A sofőr vállat vont.
-          Nem tudok róla. Bár én magam is csak most érkeztem vissza… és beléd botlottam.
-          Vehetnéd ezt a sors kezének is – javasolta Magnus könnyedén, aztán kibámult az ablakon. Megannyi tájat és várost bejárt már, biztos volt benne azonban, hogy erről a környékről még csak nem is hallott korábban. Már majdnem újból megkísérelte megtudakolni a helyet, amely felé tartottak, de akkor elsuhantak egy tábla mellett… - Beacon Hills? – kapta a másik felé a fejét, aki erre csak bólintott egyet.
-          Miért, problémád van vele talán? Nem ide tartottál?
-          Oda tartok, ahol megtalálhatom a barátomat.
-          Hát, kiteszlek a seriff hivatal előtt. Ha új ember tette be a lábát a városba, ők biztosan tudnak róla. – A férfi bekanyarodott balra, aztán szinte nyomban kénytelen volt rátaposni a fékre. – Hogy én mennyire utálom ezt – morogta az orra alatt, miközben két járókeretre támaszkodó néni átballagott előttük. – Miért is nem maradtam távol?
-          Tippelhetek? – érdeklődött Magnus, de a másik egy gyilkos pillantással elhallgattatta. Nem mintha a boszorkánymester akárcsak egy kicsit is megijedt volna tőle. Mert egyáltalán nem.
-          Megjöttünk. – Magnus kikukucskált az ablakon. – Kiszállsz magadtól, vagy segítsek?
-          Menni fog, kösz. A fuvart is. – A férfi megint morgott egyet, majd már ott sem volt.

Magnus felvont szemöldökkel fordult az épület irányába, aztán mélyet sóhajtott, és épp nyitotta volna az ajtót, mikor éles fékcsikorgást hallott a háta mögül. A válla fölött hátrapillantva egy szerencsétlen és leharcolt jeep-et vett észre, amint füstöt ereget magából.
-          Le kellene már cserélned! – dohogott az anyósülésről kikászálódó srác.
-          Aha, és megmondanád, mégis miből? Csóró vagyok, ha elfelejtetted volna!
-          Akárcsak én. Ezért vagyunk olyan jó haverok. – Ajtócsapódás, aztán megjelent a másik srác is, barna, majdnem mézszínű hajjal, hihetetlenül hosszú végtagokkal, póló fölé kanyarintott inggel. Magnust kirázta a hideg a két srác öltözködése láttán, de azért illedelmesen fejet hajtott előttük.
-          Sziasztok. – A srácok megtorpantak, és végigmérték. Alaposan. – Új vagyok errefelé, egy barátomat keresem.
-          A-ha – bólintott a mézhajú, és Magnus csak akkor vette észre, hogy elszórtan szeplők borítják az arcát. Helyes kölyök volt összességében, bár a boszorkánymester akkor sem repült volna rá, ha a szíve épp nem foglalt. Érezte, hogy a srác már elköteleződött, érzett körülötte valamilyen különleges és megfoghatatlan illatot. – És az volt a terved, hogy besétálsz az ősre, és…?
-          És elmondom nekik ugyanezt. – A fiúk összenéztek, aztán mintha néma egyetértésre jutottak volna, közrefogták Magnust két oldalról, és vezetni kezdték a jeep felé. – Most hová…
-          Csak nyugi, segíteni akarunk – biztosította az izmosabbik, mialatt betuszkolták a hátsó ülésre, ahol Magnus el sem fért. – Scott vagyok, ő meg Stiles.
-          Magnus Bane, Brooklyn fő boszorkánymestere, szolgálatotokra. – Pillanatnyi csend lett a kocsiban.

-          Maradjunk annyiban, hogy most inkább mi lehetünk a te szolgálatodra – mondta Stiles, aztán besorolt a forgalomba. Sokkal könnyebben vezetett, mint az a fickó, aki korábban majdnem elütötte Magnust, és volt valami a kezében, ami miatt a férfi nem tudta róla levenni a tekintetét. Stilesnak feltűnt a pillantásra, mert elvigyorodott. – Tehát, Magnus, Brooklyn, ha?
-          Igen.
-          Portált nyitottál?
-          Nem én – bukott ki Magnusból, majd felvonta a szemöldökét. – Várjunk csak. Honnan tudsz te erről? Meg sem lepődtél, pedig mondén vagy. – A két fiú erre felnevetett.
-          Ilyen névvel sem illettek még engem pár héttel ezelőttig. – Magnus szíve hatalmasat dobbant, ahogy előrehajolt a srácok közé, és megmarkolta az ülések támláját.
-          Alec? Alec itt van? Hozzá visztek?
-          Igen, elviszünk hozzá – bólintott Scott, Magnus pedig érezte, hogy szétáramlik a testében a megkönnyebbülés.
-          Jól van?
-          Semmi baja.
-          Ti találtatok rá? – Stiles horkantott, így Scott felelt helyette.
-          Nem egészen. Két héttel ezelőtt egyszerűen berontott a sportpályára a suliban, és elkezdett egy kezdetleges íjjal lőni mindenkit. Akkor már tudtuk, hogy valami nem kóser vele.
-          Alexander a legkóserebb ember, akit csak ismerek! – közölte Magnus, és karba fonta a kezét.
-          Nem kell megsértődni – nyugtatta Scott, ahogy végigdöcögtek az erdőn. – Kimenekítettük onnan, aztán megmutattuk Deatonnak… ő a helyi állatorvos, és… mágusféle. – A boszorkánymester azonnal kihúzta magát.
-          Csakugyan? Találkozni akarok vele! Persze Alec az első.
-          Persze – bólintott Scott, aztán kénytelen volt megragadni az ülését, olyan hevesen rázkódott a kocsi. – Ha fel is tűnt pár embernek, hamarosan el is felejtették, szerencsénkre.
-          És ez a Deaton nem tudott mondani valamit arról, hogy került ide Alec?
-          Még nem jutott semmire, pláne, hogy Alec elég ideges volt az elején – felelte Stiles. – Nemigen akaródzott neki együttműködni egy mondénnal, akit nem ismer.
-          De aztán rájött, hogy nincs más választása?
-          De aztán rájött, hogy nincs más választása, és azt mondta, kísértetiesen emlékeztetem valakire, akiben pozitívan csalódott – mondta Stiles, mire Magnus bólintott.
-          Nyilván Simonra célzott. Szerintem is van némi hasonlóság köztetek, annak ellenére, hogy ő megjárta a Pokol legmélyebb bugyrait, mára pedig az angyalt szolgálja.
-          Érdekes – pislogott Scott a barátja felé, de Stiles csak megrázta a fejét.
-          Itt is vagyunk. – Magnus összeráncolta a szemöldökét.
-          Nagyon remélem, hogy valamilyen bűbájt bocsátottatok rá, mert ha Alec tényleg itt lakik…
-          Belülről nem olyan szörnyű – biztosította Scott, ahogy kiszálltak, majd Stiles nyomában elindultak befelé.
-          Nektek egyébként nem kellene iskolában lennetek, vagy valami?
-          Szombat van – tájékoztatta Scott, mialatt eltette a telefonját. – Na, merre van?

-          Alec! – ordította el magát Stiles. A plafonról némi por és vakolat hullott alá, miközben odafentről lábdobogás hallatszott, aztán Magnus szíve megállt egy pillanatra, mikor a szeretett férfi végre felbukkant a lépcső tetején. Alec kinyitotta a száját, valószínűleg, hogy üdvözölje a srácokat, aztán pillantása találkozott Magnuséval, és a boszorkánymester biztos lehetett benne, hogy a srác érzelmei sem változtak semmit a különtöltött idő alatt.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése