Subscribe:

Labels

2017. november 5., vasárnap

Who's gonna love you like me? 2/3


Második fejezet, melyben Bright talán kevésbé lesz hülye, mint eddig. :D
Nem, igazából csak még hülyébb lesz, sajnálom.



Február

-          Csak ennek a napnak legyen egyszer vége… - morogta Nott maga elé, miután sikeresen elhajolt egy tucat száguldó lufi útjából.
-          Minden évben ilyen volt, vagy csak most kaptak rá ennyire erre az ünnepre? – érdeklődött Arthit.
-          Vagy csak azért vagy rá érzékenyebb, mert idén jobban oda kell tenned magad – vigyorgott rá Prem, majd átnyújtott egy szál rózsát egy arra haladó lánynak. Mind hallhatták, ahogy a lány ezek után sikongatva elrohant a barátait keresve. – Csupán annyit kell tenned, hogy örömet okozol a másiknak, és csiribú-csiribá, a lábaid előtt hever!
-          Nos, a csajoknál ez esetleg bejöhet – vont vállat Arthit. – De Kongpob nem lány. És szereti ugyan a romantikus dolgokat, de módjával.
-          Dear szintúgy – sóhajtott Nott elkeseredetten. – Mégis miért nem elég egy közös vacsora, mozi, aztán irány haza? Miért kell minden évben túllicitálnunk egymást?
-          Hogy megmaradjon a szikra – kapcsolódott be a beszélgetésbe Bright, aki az utóbbi pár napban nem volt egészen önmaga, de a többiek ezt bölcsen megtartották maguknak. – Egyszerűen nem csinálhatjátok mindig ugyanazt, mert az rohadtul unalmas.
-          Te már csak tudod – dünnyögte Nott, de Bright látta rajta, hogy igenis hajlandó megfontolni a tanácsot.
-          Dear ugye már a felnőttek világának a tagja… felnőtt emberekkel találkozik… gyönyörű, izmos, jóképű, hosszú farkú felnőttekkel… akik esetleg elcsábíthatják a főiskolás fiúcskájától.

A következő másodpercek dermedt csendben teltek az asztalnál. Bright igazából már akkor tudta, mekkora bunkóságot művelt, mikor a bántó szavak elhagyták a száját, de már késő volt visszakozni… Nott úgy nézett rá, mint soha korábban; mintha egyáltalán nem ismerné, mintha egyáltalán nem tisztelné, és nem tekintené a barátjának. Aztán egyetlen szó nélkül távozott. Arthit sem maradt le sokkal mögötte, csupán elkeseredetten megcsóválta a fejét Bright irányába, majd követte barátját.

-          Nos – fejtegette Prem halkan -, merjem megkérdezni, mi ütött beléd, vagy inkább kussoljak? – Bright már nyitotta a száját, hogy ismételten beszóljon valamit, de akkor pillantása az egyik távolabbi asztalra esett… ahol Aim csevegett és nevetgélt Normmal. Prem szemfüles módon követte a tekintetét. – Aha, már értem.
-          Mit értesz? – csattant fel Bright.
-          Elhappolták a juniorod? Ettől vagy úgy kiakadva?
-          Ő nem a juniorom!
-          Naná, ahogy Kong sem Arthité, persze! – Bright nyelt egy nagyot. – Figyelj, látom, hogyan néz rád. Ha neked eddig nem esett le, hogy bejössz neki, akkor sürgősen menj el szemészhez!
-          Te ezt… ezt nem érted! – Prem váratlanul teljes komolysággal könyökölt az asztalra, és hajolt hozzá közelebb. Miközben Norm éppen Aim felé nyújtotta a villáját, hogy megetesse.
-          Akkor magyarázd el! – kérte halkan. – A legjobb barátod vagyok! Mindent észreveszek, még akkor is, ha nem vágom azonnal az illető szemébe. – Lágyabban folytatta: - Folyton változik a hangulatod. Hol nagyon jól érzed magad, majd kicsattansz az energiától, hol meg olyan seggfej vagy, mint az előbb. És ne próbáld beadni nekem, hogy ehhez nincs semmi köze annak a kis cuki másodikosnak…
-          Máskor is voltam már seggfej! – Bright csak ennyit volt képes kipréselni magából hirtelen.
-          Hidd el, pontosan tudom – dőlt hátra Prem, majd vetett egy pillantást a párosra. Aim nem fogadta el Norm ajánlatát, és mindenféle segítség nélkül evett tovább, de nem úgy tűnt, mintha ez a cserediák kedvét szegte volna. – Kedveled azt a kölyköt. – Prem nem kérdezett, így Bright meg sem kísérelt válaszolni. – Ha kihúznád a fejed a seggedből, és őszintén közelednél hozzá, nem találnál elutasításra. Ő meg tudná adni neked azt, amire vágysz.
-          Miért, mire vágyok én? – kérdezte Bright gúnyolódva.
-          Arra, ami Arthitnak és Nottnak már megadatott – felelte Prem. – Szerelemre.

Bright egy szemet sem aludt, amire korábban sosem volt példa, kivéve, ha valami izgalmas elfoglaltsága akadt helyette. Most azonban csak hevert az ágyán, és kattogtak a fogaskerekek az agyában. Összekeveredett mindaz, amit Aimmel tett, amit vele művelt, amit a barátjának mondott, amit Prem közölt vele… Hogy megbánt-e bármit is? Talán igen, de ő egy ilyen ember volt, megszoksz vagy megszöksz, nem igaz?

Azért neked is illene alkalmazkodnod, közölte vele a lelkiismerete.

Mégis minek? Miért nem élhetem úgy az életem, ahogy én akarom?, érdeklődött a makacssága.

Mert közben megbántod azokat, akiket szeretsz… és akik téged is próbálnának szeretni.

Másnap Bright már hajnalok hajnalán elhagyta a szobáját, még a készülődésre sem fordított annyi időt, mint máskor – ennek köszönhetően a haja csak fantasztikus volt, nem pedig lélegzetelállító, de jelen pillanatban ez sem érdekelte. Táskájával a hátán és elhatározással a szívében sietett Aim szobája felé, a kantinban azonban kénytelen volt megtorpanni, ha nem akarta magával sodorni a szembejövő csoporttársát.

-          Bright! – fuvolázta Inna negédesen, és hátradobta a haját. A srác hajdanán megveszett volna ezért a mozdulatért, most viszont csak Aim tekintetét látta maga előtt.
-          Inna – hajolt meg gyorsan, és ment volna tovább, de a lány elkapta a karját.
-          Egyél velem!
-          Bocsáss meg, de sietek…
-          Van számodra valamim – kacsintott, és magával húzta az egyik asztalhoz. Bright úgy döntött, belemegy a játékba, hátha hamarabb szabadul.

Kiderült, hogy Inna csak egy puskával készült a délután esedékes ZH-ra, amit Bright köszönettel és szinte oda sem figyelve elfogadott, majd a zsebébe csúsztatta a papírt. Hamar folytatta útját a kollégium felé, ahol célja előtt ismét megállásra kényszerítették. Ott volt ugyanis Aim, szorosan összefonódva Normmal, aki a haját és a tarkóját simogatta, és valószínűleg nyugtatni próbálta. Aim vállai rázkódtak, és úgy kapaszkodott a másik srácba, mintha attól tartana, hogy nélküle elesik. Bright dühösen szívta be a levegőt, szíve őrülten dobogott. Lám, Aim sem jobb, mint a többiek… de akkor miért sír? Norm hirtelen odanézett rá, szeme villámokat szórt, és leplezetlen megvetést tükrözött. Bright jobbnak látta, ha sarkon fordul, és elillan.


Március

-          Sajnálom.

-          Nagyon… nagyon sajnálom!

-          Végtelenül, elmondhatatlanul sajnálom!

-          Faszom… - morogta Bright a tükör előtt állva.

Már egy álló hete gyakorolta, mit is mond majd Nottnak, ha a srác végre visszatér a szünetről, mivel eddig nem volt bátorsága elállni. Ami máris gyökeres változás a korábbiakhoz képest. Mármint az, hogy előre ki akarta találni, mit mond, és nem improvizál, mert az nem mindig kifizetődő.
Beletúrt zselézetlen hajába, és kibámult szobája ablakán. A remek időt kihasználva tucatnyian lebzseltek odakint a füvön, beszélgettek, bohóckodtak, és Bright valamiért kilométerekre érezte magát tőlük. Ezerszer megbánta már, hogy olyan meggondolatlan dolgokat vágott Nott fejéhez, aki a legrendesebb ember volt, akit Bright csak ismert. Nott volt az, aki azonnal befogadta őt a csapatba, sosem cikizte, sosem próbálta rávenni, hogy vegyen vissza a csajozásból/pasizásból, mindig odafigyelt arra, hogy eleget egyen, hogy időben kész legyen a leckéje, hogy egyik vizsgán se hasaljon el . A srácnak hirtelen eszébe jutott, hogy Nott volt az, aki egyszer hajnalig ápolta, amikor Bright úgy kiütötte magát, mint korábban soha… és másnap, a suliban sem vetette a szemére, hogy a hülyesége miatt egy percet sem aludtak… csupán rámosolygott, és ráparancsolt, hogy igyon vizet.

Ez az emlék volt az, ami végül átbillentette a határon, és már fogta is magát, hogy elinduljon, és Nott szobája előtt szobrozzon, amíg a srác meg nem érkezik. De az élet ismét közbeszólt.

Bright kicsámborgott a folyosóra, és épp lesietett volna a lépcsőn, mikor fojtott hangok ütötték meg a fülét. Először arra gondolt, biztos valamelyik szerelmespár bújt el a szertárban, de a hangok egyáltalán nem erre emlékeztették… Sokkal inkább voltak kétségbeesettek, ami felébresztette a srácban a gyanakvást. Hátraarcot vett hát, majd csendben elindult, és próbálta kitalálni, melyik ajtó mögül érkeznek a zajok. És aztán egyszer csak befordult a sarkon, és ott voltak. Egy pillanatra a földbe gyökerezett a lába, mert mintha saját magát nézte volna kívülről, ahogy a falhoz préseli Aimet, ahogy durván lefogja a kezeit, ahogy erőszakosan az ajkára tapad. Vajon Aim vele is így viselkedett? Vajon tényleg próbált szabadulni az öleléséből, csak Bright nem vette észre… vagy ami még rosszabb, nem törődött vele? De nem… mert, ahogy Aim most odapillantott rá, szemében könyörgéssel, az elárulta neki, hogy őbenne még bízik. Hogy ő, Bright még nem vesztette el minden esélyét.

-          Hé! – kiáltotta el magát Bright, de meg sem várta, hogy az alak megforduljon, már meg is ragadta a vállát, elválasztotta Aimtől, és a földre taszította. Szinte meg sem lepte, hogy a kis sunyi Norm az. – Mi a faszt csinálsz?! Nem látod, hogy nem akarja?
-          Miért, te talán láttad, hogy nem akarja? – vágott vissza Norm ördögien vigyorogva.
-          Nem tudsz te semmit!
-          Csakugyan? Mintha úgy rémlene, te nem egyszer bántottad… szóval és tettel egyaránt.
-          Kuss legyen! – üvöltötte a srác, és lendületből újra behúzott a másiknak. Norm elterült a földön, szája felrepedt, de még mindig nevetett.
-          P’Bright… ezt még nagyon meg fogod bánni.
-          Te is, arra mérget vehetsz! – sziszegte, majd határozottan megfogta a remegő Aim kezét, és elvezette onnan. Észre sem vette, hogy nem úgy rángatja, mint korábban, hanem automatikusan összekulcsolta az ujjaikat, és úgy húzta a szobájába. Bezárta az ajtót, leültette a srácot az ágyra, és tüzetesen átvizsgálta az arcát.

Aim szája szintén felrepedt, szeme vörös volt a sírástól és tompán fénylett. Még mindig remegett, ezért Bright elengedte, és tisztes távolságba húzódott.
-          Mi történt? – kérdezte halkan.
-          Se… semmi…
-          Ne hazudj!
-          Semmi olyasmi, ami korábban ne történt volna – pontosított Aim. Nem nézett ugyan rá, Bright mégis úgy érezte, a mellkasába öklözött egy hatalmasat.
-          Megmondtad neki, hogy nem akarod? – Aim fuldokolva felkacagott. – Szóval?
-          Persze, hogy meg. Tisztáztam vele, hogy nem az esetem, és azt hittem, elfogadta. Aztán… aztán nemrég… megvigasztalt, és az nagyon jólesett. – Bright pontosan tudta, melyik alkalomról beszélt. – Nem tudtam… nem gondoltam, hogy ebbe többet fog belelátni… de nem volt erőm védekezni. – Kifújta a levegőt, és mintha az egész srác leeresztett volna. – Elfáradtam.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése