Subscribe:

Labels

2019. szeptember 15., vasárnap

Sotus extrák I.


Kedves olvasóim!
Újabb vállalkozásba fogtam nemrégiben. Újranéztem a Sotus első évadát, és feltűnt, mennyi lehetőség adódna arra, hogy írjak egy bizonyos párosról. Tehát kaptam az alkalmon, és felvázoltam néhány olyan jelenetet, amik (sajnos) nem voltak benne a sorozatban... de benne lehettek volna! ;)

Főszerepben az egyik kedvenc párosom, Knot és Deer!
A történet a 6. rész alatt játszódik.

Kellemes olvasást mindenkinek!



-          Te tényleg nem vagy normális.
-          Ezt már… tisztáztuk néhányszor.

Knot karba font kézzel ácsorgott a függöny mellett, és figyelte ágyban mocorgó barátját. Még csak alig tíz perce értek be a kórházba, de Arthitnak máris mehetnékje volt.

-          Ez felesleges – sóhajtott a srác. – Kutya bajom, csak alvásra van szükségem.
-          Legutóbb még mérnöknek tanultál, nem orvosnak – mordult rá Knot, mire barátja ránézett.
-          Most mérges vagy rám? – pislogott ártatlanul.
-          Ha éppen tudni akarod, igen. A negyedikesen megbüntettek minket. Megérdemeltük, lenyeltük. Semmi szükség nem volt arra, hogy hősködni kezdj.
-          Nem hősködtem. Én voltam az, aki kiszabta az 54 kört… így nekem kellett…
-          Engem ne etess ezzel – emelte fel a kezét Knot. Arthit úgy bámult rá, mintha lenyelte volna a nyelvét. – Pontosan tudom, miért csináltad. Magadra vállaltad az utolsó, legnehezebb részt, hogy nekünk ne kelljen. És még te teremtetted le a juniorod, mikor ugyanezt csinálta. – Arthit összepréselte a száját.

Knot várt néhány pillanatot, majd leült mellé, és megpaskolta a karját.
-          Ne búsulj. Fogadni mernék, hogy ezután a tetszési indexed az egekben lesz. – Somolygott. – Ott ültem a lelátón, és mindenki, aki látott téged, csak áradozni tudott.
-          És aztán? – grimaszolt a másik. – Nem az volt a célom, hogy imádjanak.
-          De nem lenne jó olyan felsősnek lenni, akihez a juniorok bármilyen problémával fordulhatnak? – Knot töprengett. – Most mást se csinálunk, csak megfélemlítjük őket, de ennek a beavatás után változnia kell.
-          Változni is fog – ígérte Arthit. – Aki megérdemli, azt a juniorunkká fogadjuk, és… nyitva fog állni előttük az ajtónk.

Az orvos megerősítette, amit Arthit mondott – valóban pihenésre és ágynyugalomra volt szüksége, és lehetőleg arra, hogy egy-két napig ne álljon lábra.
-          Itt vannak a receptjei – mondta az orvos. – Lesz, aki gondoskodik magáról?
-          Óó, amiatt nem kell aggódni – mosolygott Knot. – Vannak neki remek ápolónői.
-          Mire készülsz? – érdeklődött Arthit egészen rémülten, mire Knot rákacsintott.
-          Hívom a testvériséget.


-          Megesküszöm mindenre, ami szent, hogy többé nem hősködöm!
-          Késő bánat, eb gondolat! – vihogott Bright, ahogy végignyúlt a srác mellett. Aztán gyorsan fel is pattant, mikor Knot a karjára csapott.

Arthit némán tűrte, hogy sürögjenek-forogjanak körülötte. Bright segített neki átöltözni, amíg Knot felrázta a párnáját, aztán Prem felpolcolta a lábát.
-          Kíván valamit uraságod, mielőtt lelépünk? – hajolt meg Prem. Arthit szívesen hozzávágott volna egy párnát, de momentán mindre szüksége volt.
-          Csak hagyjatok lógva.
-          Bright itt marad veled éjszakára – közölte Knot kérlelhetetlenül.
-          Erre semmi szükség!
-          Igazán? El tudod érni a telefonod? Ki tudsz menni a mosdóba? – Csend. – Én is így gondoltam.
-          Figyelj, ezzel csak te nyersz! – bizonygatta Bright. – Mások fizetnének nekem egy éjszakáért, te viszont megkapsz ingyen és bérmentve! – Arthit elkeseredett pillantást vetett Knotra.
-           A te érdekedben tesszük. Ha már hősködnöd kellett, legalább most hagyd, hogy a gondodat viseljük.


Másnap reggel, az igazgatóval való tárgyalás előtt Knotnak volt még egy cseppet sem szívderítő feladata. Nyugalmat erőltetve magára besétált a negyedikesek területére, s tekintetével Deer-t kereste. Elég hamar meg is találta; a srác feltűnő jelenség volt hosszú hajával, de igazából a lényéből áradó energia volt az, ami lenyűgözte az embereket. Knotot is. Éppen ezért volt végtelenül hálás, amiért nem őt kérték fel csoportvezetőnek; így is vigyáznia kellett magára, amikor a közelében volt, nem akart a szükségesnél több időt a társaságában tölteni. Most is Arthit miatt kereste fel – úgy tűnt, a srác témája az, ami képes őket összehozni.

Knot alig indult el, mikor Deer meglátta. Nyomban biccentett a körülötte ülőknek, akik kötelességtudóan távoztak.
-          P’Deer – üdvözölte a srác.
-          Knot. – Deer keresztbe tette a lábát a másikon. – Mi a helyzet?
-          Arthit miatt jöttem. – A felsőbb éves szemének csillogása némileg megfakult.
-          Hallottam hírét a hőstettének. Hogy van?
-          Kórházba kellett vinnem. – Deer felkapta a fejét. – De semmi komoly. Az orvos nem díjazta ugyan az 54 kört…
-          Megmondtam neki, hogy 20 legyen – morogta a srác. – Most hol van?
-          A szobájában. Éjszaka Bright volt vele, most meg Prem. – Deer félrebiccentette a fejét, és lustán végigmérte a másikat. Knot nagy nehezen állta a pillantását, jóllehet a vére felforrt.
-          És te az ápolása helyett hozzám jöttél?
-          Mivel Arthit nem teheti meg, így én mondom el, hogy egyetértettünk a büntetéssel.
-          Nem is lehetett volna másként.
-          Tudjuk, hogy hibáztunk – folytatta Knot. – Annyira szeretnénk megtanítani őket a Sotus alapjaira, hogy néha átlépjük a határt. De tőlük mi is minden nap tanulunk valami újat. – Mivel Deer csak bólintott, a srác hozzátette: - Nem fog újra előfordulni.
-          Ajánlom is – mormolta Deer, aztán csintalan mosolyra húzta a száját. – Különben legközelebb te leszel az, akit megbüntetek.

Knot nem tudta volna megmondani, hogy botorkált ki Deer vonzáskörzetéből… egyre csak azon a bizonyos büntetésen járt az esze… s hogy az neki, Knotnak valóban büntetés, vagy sokkal inkább élvezet lenne-e.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése