Subscribe:

Labels

2019. október 6., vasárnap

Sotus extrák IV.


Sziasztok! Megérkezett a negyedik kis szösszenet. Kissé nyálas lett, bocsi. :)

A 8. rész után játszódik.

Kellemes olvasást!



Knot valami furcsa, rózsaszín felhőben lebegve találta magát. Szinte semmire sem emlékezett a parton történtek óta; még azt sem tudta volna megmondani, hogy jutott haza. Busszal? Vagy ismét Deer mellett ült a kocsiban? Knot nem tartotta magát szentimentálisnak, most mégis folyton forrónak érezte az arcát ott, ahol Deer megérintette, a szájáról nem is beszélve.

Nagyjából odafigyelt az órákon – mert hát megbukni azért nem kellene -, és halványan tudatában volt annak is, hogy valami történt Arthit és Kong között.

-          Knot! – üvöltött rá egyszer csak Prem.
-          Mit akarsz? – sziszegte a srác. A folyosón tartottak egyik teremből a másikba, és már így is egy csomóan őket nézték.
-          Megígérted, hogy segítesz a háziban.
-          Mikor?
-          Ma este.
-          Úgy értem, mikor ígértem meg?
-          Hát most – vigyorgott Prem, aztán összeérintette a tenyerét. – Legdrágább barátom, Knot, lennél olyan jó, hogy segítesz a leckében?
-          Legyen – sóhajtott mélyet az érintett. A barátainak sosem tudott nemet mondani.
-          Betársulok én is – közölte Bright.
-          Azt hittem, már programod van – mondta Arthit.
-          Áh, az ráér. Akár hajnalig is – kacsintott rájuk sokat sejtetően. Knot máskor valószínűleg a szemét forgatta volna, most azonban már neki is volt valakije, akivel szívesen köszöntötte volna a hajnalt. A sarkon ekkor – mintha csak meghallotta volna a gondolatait – Deer fordult be.

-          Hát te? – szólította meg Arthit. – Vegyülsz a néppel?
-          Az igazgatónál voltam a gyakorlatom ügyében – hangzott a válasz, Knot szíve pedig kicsit elfacsarodott. Végzős vagyok. Jövőre már nem leszek itt. Az a jövő még sosem tűnt olyan közelinek.

Knotnak ismét kieshetett néhány perc, mert a barátai már befordultak a terembe. Követte őket, míg Deer meg nem ragadta a karját.
-          Várj! – kérte a srác, Knot pedig megállta, és nem nézett körül, figyelik-e őket. – Mintha kerülnél engem a kirándulás óta.
-          Nem – felelte Knot őszintén. Másra sem vágyott, mint hogy minden szabadidejét a másikkal töltse… - Itt van ez a verseny…
-          Igaz – sóhajtott Deer. – Hétvégén elutazom, és néhány hétig gyakorlaton leszek. – Knot nekirogyott a falnak, mire Deer szomorkásan rámosolygott. – Ma este?
-          Korrepetálok – sziszegte a srác, aztán kényszerítette magát, hogy józanul gondolkodjon. – Péntek?
-          Rendben. Találkozzunk nálam. – Félig lehunyt szemmel folytatta: - Nem akarok közönséget.

Később – mikor a barátai leckéjét kellett volna ellenőriznie – Knot azon töprengett, mikor és miért kezdett el úgy viselkedni Deer közelében, mint egy szűzlány. A parton még nagyon is ő irányított, most azonban izzadt a tenyere a péntek estére gondolva.

Összerezzent, mikor Bright kiszámított lassúsággal az asztalra dobott egy könyvet, figyelve az ő reakcióját.
-          Visszatért közénk.
-          Miért, csak nem kész vagy?
-          Kész vagyok segíteni neked – érintette össze az ujjait Bright, majd hunyorgott. – Meséld el szépen Bright doktornak, ki az a szerencsétlen, aki elrabolja a gondolataidat.
-          Nekem nem…
-          Teljesen nyilvánvaló – szólt közbe Prem is, egy ceruzát pörgetve.
-          Mi nyilvánvaló? – Arthit ránézett.
-          Hogy szerelmes vagy.

Knot első reakciója természetesen a tagadás volt. Mert ő nem… még véletlenül sem… csak kedveli… csak állandóan vele akar lenni, és mindent megbeszélni… csak a fogaskerekét adná neki…

Mikor eljutott ide a gondolatmenetben, hátradőlt, és kifújta a levegőt.
-          Igazatok van – mondta végül halkan. – Szerelmes vagyok.
-          És kib… - Prem káromkodott, ahogy Arthit megrúgta az asztal alatt.
-          Mikor akartad elmondani nekünk?
-          Soha – nevetett fel Knot. – Oltári nagy ügyet csináltatok volna belőle…
-          Mert az is! – hadonászott Bright.
-          Ha most el akarod terelni a témát a leckéről…
-          Kész van, nézd át! – Knot maga elé húzta a füzetet, és meglepve tapasztalta, hogy a srác jó munkát végzett. Mikor felnézett rá, Bright folytatta: - Hogy ne lenne nagy dolog, amikor végre jött valaki, aki kiérdemelte tőled ezt az érzést? – Knot meghatódott a lágy hangnemtől. – Különleges embernek kell lennie. De ha csak egyszer is megbánt téged…
-          Ő nem… nem tudom, mit érez – vallotta be Knot. – Nem igazán beszéltünk erről.
-          Hanem egészen mást csináltatok, világos – kajánkodott Prem.
-          Nem fogod elmondani, ki az, ugye? – kérdezte Arthit. Knot megrázta a fejét.
-          De ha… lesz köztünk valami, ti fogtok értesülni róla elsőként.
-          Hát azt el is várom – mondta Bright. – Nekem, mint a szerelem nagykövetének minden románcról tudnom kell! – Knot felvont szemöldökkel, célzatosan nézett Arthitra, az viszont gyorsan lehajtotta a fejét.

Így, hogy már a barátai is tisztában voltak az érzéseivel, Knot könnyebben átvészelte a péntekig hátralévő napokat. Délután próbált nem túl hamar és nem túl feltűnően lelépni, aztán felrohant a szobájába zuhanyozni. A szekrény előtt állva győzködte magát, hogy ez nem egy randi, tehát teljesen mindegy, mit vesz fel. Végül egy elegánsabb farmer és egy fekete póló mellett döntött, ami szépen hangsúlyozta az izmait. Nem mintha ez szempont lett volna.

A tükörbe nézve még egyszer elmerengett azon, helyes-e, amit tesz. Mert az egy dolog, hogy ő helyesnek érezte… vajon korai volt még azon gondolkodnia, mindkettejük életét tönkreteszi-e?

Amint viszont Deer ajtót nyitott, minden kétsége elszállt. Mert Deer az ő kedvéért engedte ki a haját. Miatta mosolygott, miatta égett tűz a szemében. Ő ragadta meg a pólójánál fogva, és húzta be a szobába. Mégis Knot volt az, aki nekidöntötte a falnak, és csókolni kezdte.

Deer olyan készségesen simult hozzá, mintha minden áldott nap ezt csinálnák. Puha kezei bejárták Knot mellkasát előbb a póló fölött, aztán bekíváncsiskodtak az anyag alá.

Ahogy egyszerre nyögtek fel, a csók is megszakadt. Lihegve nézték a másikat, aztán Deer az ágy felé bökött.
-          Nem ülünk le? Kocsonyás lett a lábam. – Knot felszabadultan nevetett. Most, hogy látta Deer reakcióját, sokkal nyugodtabbnak érezte magát.

Elkezdtek mindenféléről beszélgetni. Sima barátoknak is nézhette volna őket az ember, ha Knot nem játszott volna folyamatosan a másik tincseivel, vagy ha Deer nem csókolgatta volna a tenyerét. Semmi komoly nem került szóba; Knot megegyezett magával, hogy az ráér, most csak jól akarta érezni magát.
-          Mikor jössz vissza?
-          Három hét múlva.
-          Akkor kihagyod a versenyt?
-          Elég egyértelmű, hogy Kongpob lesz a nyertes. Mindenben. – Mivel Knot nem akart arról az elsősről hallani ebben a helyzetben, lerántotta magához Deer fejét, és keményen megcsókolta. A mozdulatban benne volt minden vágyakozása és szomorúsága.

-          Akkor adok valamit, hogy emlékezz rám…
-          Mindig emlékezni fogok rád.
-          … és hogy ne feledd, már foglalt vagy. – Deer tekintete kigyúlt, ahogy vigyázva átvette Knot fogaskerekét.

Mikor újra egymásra néztek, már ott volt köztük az a kimondatlan és felbonthatatlan kötelék; a viszonzott szerelem.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése