Subscribe:

Labels

2020. augusztus 15., szombat

#16/3 BL sorozat értékelő (My engineer)



Megérkezett a My engineer cikk harmadik, és egyben utolsó része, melyben további két párost mutatok be nektek.

A cikk spoilert tartalmaz!




A két "legegyszerűbb" párosról nem beszéltem eddig nektek, ők voltak azok, akik Bohn és Duen, valamint King és Ram jeleneteihez képest kevesebbet kaptak. 

Köztük van Mek és Boss. Annyira egyszerű a szituáció, hogy bárki kitalálhatja. Mert mi az egyik legsablonosabb alap az M/M történetekben? Hát az, amikor beleszeretünk a legjobb barátunkba.


Mek azóta szerelmes a barátjába, mióta elsős korukban megismerkedtek, és mióta a szeniorok kikiáltották őket férjnek és feleségnek. A srác tekintete egyébként oltári cuki, ez és a nevetése bárkit képes levenni a lábáról. Egyetlen személy kivételével, úgy tűnik.

Mek mindent szó nélkül megtesz a barátjáért. Amikor Boss meglát egy plakátot, miszerint színészeket keresnek egy videóhoz, ráveszi Meket, hogy jelentkezzenek. Mek jó színész, ő kapja a főszerepet, de nem tudja elviselni, hogy Boss szomorú, így őt is szerephez juttatja. És innen kezdődnek a bonyodalmak.

Mek társa a videóban ugyanis egy nagyon szép lány. Kezdetben úgy tűnt nekem, hogy Mek iránt érdeklődik, kiderült azonban, hogy Bossal járt egy iskolába. Boss nagy nehezen fel is ismerte, csakhogy a lány régebben sokkal dundibb volt. Egyik este egy közös vacsora után együtt mennek haza, és... innentől ki lehet találni.

Mek nagyon szomorú lesz, mikor megtudja, hogy Boss összejött a lánnyal. A kapcsolatot viszont titokban kell tartani, mert a lány sztár akar lenni, jelentkezett valami műsorba, és Boss még azt is megteszi érte, hogy a suli összes gépéről szavaz rá, így a lány nyer. Boss ekkor mond egy olyat Meknek, hogy hiába tudja, ha a lány nyer, még kevesebbet lesznek együtt, nem tudná elviselni, ha szomorú lenne. Mek tekintete nagyon beszédes, a szívem szakadt meg érte.

Mek tanítja meg Bosst biciklizni - hogy Boss később elvihesse a lányt kerekezni. Csakhogy a lány nem megy el, Mek viszont ott van barátja mellett, ahogy mindig.

Mek tanítja meg Bosst gitározni, mikor a srác elhatározza, hogy bekerül a társasághoz, ahol a lány is van. Ez nem sikerül valami jól, Boss sérelmezi, hogy a társaság így lehordta őt, és hogy nem lehet együtt a lánnyal.

Mikor Boss azon kesereg, hogy miért nem sikerül neki semmi, Mek nem bírja tovább, és megcsókolja. 



Boss nem nagyon akarja elhinni, hogy ez igaz, erre Mek megmutatja neki a szekrényét, ami amolyan Boss-szentély. Megmutatja a táblát, amire elsőben fel kellett írniuk a nevüket, és amin a szeniorok kijavították, hogy ők férj és feleség.

És akkor jön a sokk. Mert Boss is ugyanúgy érez! Eddig Mek szemszögéből láthattuk az eseményeket, most azonban Boss mesél; az elejétől kezdve kedvelte a srácot, de nem mert közeledni felé. Igyekezett lazán venni, hogy férjnek és feleségnek szólítják őket. Sosem gondolta, hogy ez valóság lehet. Pedig az!


Természetesen velük is történik egy-s más a faültetős kiránduláson. A buszon nagyon aranyosak, kaját visznek egymásnak, teljesen úgy viselkednek, mint egy pár. A barátaik nincsenek kiakadva, elvégre már rég elkönyvelték őket szerelmeseknek.

A gond akkor adódik, amikor Boss telefonja hívást jelez a lánytól, akivel szakított. Eleinte nem veszi fel, a lány viszont autóba pattan, és elmegy a kempingbe. Mek is ott van, mikor a lány Bosshoz szalad, és kéri, hogy beszélhessenek. Mek fejében valószínűleg ugyanaz járt, mint a mienkben; Boss mindig a lányt akarta, aki most visszatért hozzá.

Mek szomorúságában ott akarja hagyni az egészet, és nem áll szóba Bossal. Csakhogy...



... Boss végre megemberelte magát. Ahogy a lánynak is mondta, és ahogy az egész kemping füle hallatára kijelenti, Mek a férje, és szereti őt. Nagyon büszke voltam rá, mert rájött, Meknél jobban senki sem fogja őt szeretni, és elviselni a nyűgjeit.



A negyedik páros még ennyi jelenetet illetve háttér történetet sem kapott. Frong azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy udvarolt Duennek, így volt némi súrlódás közte meg Bohn között. Miket beszélek, utálták egymást. Frong vezette azt a virágüzletet, ahonnan Duen általában beszerezte a rózsát Bohnnak, de sosem Frong fogadta, hanem egy alkalmazott.

Dr. Thara végzős az orvosi karon, vele akkor találkozunk először, amikor Duen elviszi Bohnt a rendelőbe, miután orrba verte. Thara egyébként Duen unokatestvére.

Frong többször is betér a rendelőbe, mert fáj a feje, és nem igazán tetszik neki Thara diagnózisa. Thara mindig mosolygós, segítőkész srác, Frong meg egy öltönyös ideggombóc. Meg is van rá az oka, az édesanyja elég beteg. És pont a beteg anyuka hozza őket közelebb egymáshoz, ugyanis Thara gondoskodik a nőről a kórházban, ami meglágyítja Frong szívét.

Frong még egy darabig igyekszik akadályozni Bohn és Duen kialakuló kapcsolatát, de mivel látja, hogy jól elvannak, továbblép. Mégpedig Thara felé. Sokat beszélgetnek, a családjukról, stb., és Frong kezd felengedni a másik jelenlétében.



Ki nem találnátok, mikor kerülnek kicsit közelebb egymáshoz. Naná, hogy az utazáson. Mikor Frong félmeztelenül szórakozik a vízben, Thara képeket készít róla. S magának azt mondja, majd később letörli. Na persze.

Legerősebb jelenetük volt, mikor Frong elvesztette a nyakláncot, amit az apjától kapott. Sokáig kesereg miatta, ő és Thara mindenütt keresi, míg végül Thara egyedül is elindul, és meg is találja a láncot.


Frong le sem tagadhatná, hogy belezúgott a dokiba...

Távozás előtt csinálnak egy közös képet, és Frong javasolja, hogy cseréljenek IT (?) azonosítót, meg hogy majd tartsák a kapcsolatot.


Thara pedig erre, hogy persze, hiszen barátok.

BUMM! Szinte látni lehetett, ahogy Frong szíve összetört kicsit. Nem kedveltem annyira, de még én is megsajnáltam, amiért ilyen erőteljesen száműzték a barát-zónába. Szerintem még az ő száluk is nyitott, biztos, hogy történni fog még köztük valami a következő évadban.





Ha ezekkel a cuki párosokkal nem győztelek meg titeket, hogy nézzétek meg a sorozatot, vagy ha láttátok, de még élvezkedni akartok, akkor íme a jóker, ami tuti meggyőz majd minden kétkedőt.


Köszönjük, srácok! *-*

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése