Subscribe:

Labels

2020. augusztus 1., szombat

#16/1 BL sorozat értékelő (My engineer)



Vannak olyan cikkek, amikbe egyszerűen nincs erőm belekezdeni. Például a The untamed. Vagy ez a mostani.

My engineer

A cikk spoilert tartalmaz!


Ez természetesen nem azt jelenti, hogy ez egy rossz sorozat, vagy hogy nem voltam oda érte. Épp ellenkezőleg. Nagyon szerettem, sok róla a mondanivalóm, és még nem tudom elengedni a srácokat. Mivel azonban már hetek óta befejeztem, elérkezett az idő, hogy elétek tárjam a srácokat és a véleményemet.

A sorozat nyomaiban emlékeztetett engem kicsit a Sotus szériára, valószínűleg azért, mert elég sok mérnök szerepelt itt is. Három fő, plusz egy mellékpárost kaptunk, mindnek szépen ki volt bontva a szála, tehát elképzelhető, hogy három részben fogom hozni róluk a cikket.

A fő páros nem volt más mint Bohn és Duen.


Duen cuki elsős az orvosi karon, Bohn viszont szenior, nagy nőcsábász, érthető módon tehát nem sok közük volt eddig egymáshoz. Ez akkor változik meg, amikor Bohn megbotlik Duen kinyújtott lábában. Merthogy Duen a kedvenc helyén, egy fa alatti padon szundikál. Bohn nem tud parancsolni a kíváncsiságának, közelebb hajol a sráchoz... amiért egy szép kis pofon lesz a jutalma.




Duen természetesen rettentően sajnálja a dolgot, elviszi a másikat az orvoshoz, de Bohn nem elégszik meg ennyivel. Azt kéri, hogy Duen attól kezdve egy hónapon keresztül minden nap vigyen neki egy rózsát.


Duen természetesen visz neki rózsát, még akkor is, ha a vérét kell áldoznia érte, és még az órájáról is elkésik. 


Nagyon tetszett, hogy már a kezdet kezdetén is oltogatták egymást. Duent nem igazán érdekelte, hogy Bohn egy szenior, akinek meg kellene adnia a tiszteletet. Nagyon oldottan, viccesen, mégis hihetően viselkedtek egymással, imádtam a jeleneteiket.

Nem volt ez szerelem első látásra, de Bohn nem sokáig tudta kivonni magát a másik srác bája alól. A sorozat elején és a végén is elmondja neki, mennyire aranyos.

A rózsák miatt szépen lassan megismerik egymást. Kiderül, hogy Duennek van egy húga, Bohnnak meg egy öccse, és a két gyerek nagyon jóban van, még közelebb hozva ezzel egymáshoz a két srácot. Lassan már odáig jutunk, hogy Duen főz Bohn lakásában négyüknek.


Bohn elég hamar túllép azon, hogy egy másik srác tetszik neki, így beindítja a flörtölést. 



Duen persze nem tudja ezt rögtön elfogadni, így sokáig és sokszor eltaszítja őt magától, főleg amikor esetleg egy ágyban alszanak, és Bohn próbálkozna.


Az elején tetszett az ismerkedésük, a közös dolgaik, hogy kirándulni mentek, és vitték Duen húgát is - aki szegény beleesett a vízbe, és Bohn ugrott utána. Később - de nem jóval később - Bohn már összeköltözésről beszélt, holott Duen még alig egyezett bele abba, hogy járjanak. A barátaiknak is volt néhány szavuk a dologhoz, főleg Ram-nek, aki kihívta Bohn egy bokszmeccsre.


Bohn egyébként rettentően szeszélyes srác volt. Nyomban felkapta a vizet, bármi is történt, és nem bírta elviselni, ha Duen másokkal is szóba állt. Amikor összejöttek, megígérte, hogy nem fog így viselkedni, de sajnos nem tudta tartani a szavát.

A sorozat végén a csapat elment önkéntesen fát ültetni - imádtam ezt, a 2gether the series srácai is ugyan így cselekedtek -, és itt ismét megtörtént az összezördülés. Már nem Bohn volt az, aki féltékenykedett - mondjuk ő kezdte az egészet. Azonos pólóban érkeztek meg, de Duen később átöltözött, amin Bohn besértődött. Duen hiába próbált beszélni vele meg engesztelni, Bohn elvonult. Később Duen szemtanúja lett annak, hogy egy srác lesmárolja Bohnt - és úgy tűnt, a srác nem tiltakozik.

Természetesen Bohn azonnal eltolta magától a srácot - aki régóta nyomult rá -, és úgy megijesztette, hogy a kölyök onnantól kezdve rá sem mert nézni. De már mindegy volt, Duen eltávolodott tőle, habár Bohn nem tudhatta, hogy mindent látott.

A barátaik is látták, hogy nem állnak szóba egymással. Amikor Duen eltévedt az erdőben, Bohn találta meg, és sor került a beszélgetésre... na meg a szakításra is.


Jobban mondva Duen nem tudott már bízni a másikban.

Persze később Bohn elmagyarázta a helyzetet, és kibékültek. Szerencsére egy normálisnak mondható csókot is kaptunk!





A páros tehát aranyos volt, drukkoltam, hogy összejöjjenek. Amit fájlalok, hogy több olyan rész is volt, amit elhúztak, mint a rétest, mert a srácok nem kommunikáltak egymással. Például amikor már együtt voltak, Bohn barátai azt bizonygatták a srácnak, hogy Duen a TOP, Duen barátai meg pont fordítva, azzal etették a srácot, hogy Bohn a "férfi". Ez a nyüszögés ment egész részen keresztül, csak mentek az utalások, de jó sokára beszélték meg végül a problémát - hogy majd kialakul, mikor ki lesz az irányító fél. Vagy a végén, amikor Bohn nem mondta el rögtön Duennek a másik srác csókját, ezt is jól eltúlozták.


Az egy hónap letelte után Bohn aggódva kérdezte, vajon Duen ezután is meg fogja-e látogatni őt reggelente. A válasz egy jó kemény nem volt. Mert Duen majd napközben látogatja meg ezentúl. :D

Imádtam a srácokat. Mondjuk a vége előtt egy kicsivel besokalltam tőlük, megjelent az örök problémám - a testiség hiánya -, valamint rétesként elhúztunk néhány problémát, de az az utolsó csók helyreállította a lelki békémet. A Bohnt alakító színész miatt már megérte megnézni, imádjuk őt a My bromance sorozat óta, csekkoljátok, ha még nem láttátok volna!

Összességében meg voltam elégedve ezzel a szállal. Sok jelenetet kaptak, de nem annyit, amivel elnyomták volna a másik kettőt. Felhoztak komolyabb problémákat is, és szerencsére a végére kicsit jobban tudtak egymással kommunikálni.

És jöhet a kedvenc videó! Ezért oda meg vissza vagyok, azóta a dal is a kedvencem, és csakis ehhez a pároshoz tudom kapcsolni, szerintem zseniális, és pont hozzájuk illik.



Tartsatok velem a következő cikkben is, ahol a másik két páros történetét foglalom össze. :)

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése