Subscribe:

Labels

2021. november 28., vasárnap

#46 BL sorozat értékelő (The Tasty Florida)

 


Megérkeztem egy újabb sorozatértékelővel, mely néhány más társához hasonló tulajdonságokkal rendelkezik: rövid, cuki, a cselekmény nem túl bonyolult, de hogy mégis miért éri meg megnézni?
Azonnal mutatom.

The Tasty Florida

Vigyázat, spoiler és +18!

Az alig nyolc részes, egyenként körülbelül tíz perces sorozat igen gyorsan ledarálható. Nem történik benne semmi eget rengető, mégis szívesen nézzük, hiszen nagyon helyes srácok kaptak benne szerepet, akiknek nagy jövőt jósolok ezen a pályán!


Történetünk kezdetén Seo Hae Won épp csak megérkezett a városba friss egyetemistaként, távol kerülve az anyjától, mikor is egy meredek lejtőn felfelé kaptatva a bőröndje visszagurul. Szerencsére épp akkor érkezik másik főhősünk, aki előbb a lefelé szánkázó bőröndöt kapja el röptében, majd Hae Won is a karjaiban köt ki.





Itt is van az első számú ok, amiért meg kell nézni a sorozatot: Baek Eun Gyu. Ez a srác valami gyönyörű, és higgyetek nekem, egyáltalán nem túlzok!




Egyáltalán nem csodálom, hogy Hae Won szívesen maradt volna a karjaiban, de a történetnek haladnia kellett tovább. Hae Wont egyébként éppen abban a szobában szállásolják el, amiben korábban Eun Gyu lakott, és mint sejteni lehetett, lesznek ebből félreértések.

A négy barát egy népszerű éttermet vezet, melynek neve Florida.



Mint később megtudjuk, azért ez a neve, mert Eun Gyu nagyon hiányolja az apját, aki Floridába ment dolgozni.

A tetőkertben kialakított étterem annyira népszerű, hogy a főnök úgy dönt, új jóképű fiatalemberrel kell bővíteniük a csapatot. Sajnos a jelentkezők többsége csak fotózkodni akar a helyes srácokkal, eszük ágában sincs kimerítő munkát végezni, így a csapat elég hamar kétségbe esik. De mit ad Isten, az ott rendszeresen felbukkanó Hae Won éppen részmunkaidős állást keres.


 A második indok, amiért meg KELL néznetek a szériát, Cha Ji Soo, az étterem tulaja. Nos, hát. Komolyan, le voltam nyűgözve a sráctól. A sármja és a mimikája a 2moons sorozat karakterére, Mingre emlékeztetett, akit imádtam. Ennek a srácnak is komoly jövőt jósolok. Ji Soo tehát fel akarja venni Hae Wont, aki egyértelműen tetszik neki,  Eun Gyu azonban valamiért folyamatosan megvétózza az ötletet. Egyáltalán nem hisszük el, hogy csupán azért, mert Hae Won nem tud főzni, de Ji Soo ezen is gyorsan segít, ad egy hét felkészülési időt a srácnak, hogy megtanuljon főzni.


Eun Gyu természetesen azért nem akarja még a munkában is maga körül látni a srácot, mert így is folyamatosan rá gondol. 

Nagyon helyesnek találja, ezt az érzést pedig még nem tudta elrendezni magában. De hiába kezdene ezzel bármit is, barátja, Ji Soo már kijelentette, hogy az új jövevény az övé!




Bumm, szerelmi háromszög! Sejteni lehetett valami ilyesmit, de az elején én még nem tudtam megmondani, hogy Ji Soo most az új srácot akarja, vagy pont rá féltékeny Eun Gyu miatt. Egyébként Ji Soo áltatta magát, tisztán látszott, hogy Hae Won csakis Eun Gyut kedveli. 



Eun Gyu egy részeg este után a régi szobájában köt ki a másikat ölelgetve, innentől kicsit felszabadultabb a kapcsolatuk. 



De mikor Hae Won elkezd az étteremben dolgozni, Eun Gyu egyre féltékenyebb lesz.




Eun Gyu néha már annyira nem lát a vörös ködtől, hogy még le is forrázza magát, és Hae Won rögtön a segítségére siet.

Látszik egyébként, hogy Eun Gyu is szeretne a másikkal lenni, de a barátja iránti lojalitás nem engedi. Egy újabb kissé italos este után Eun Gyu azért figyelmezteti a srácot, hogy ez veszélyessé is válhat.





Bevallom, kellemesen meglepett a szituáció, nem gondoltam, hogy Hae Won lesz ilyen bátor. Mondjuk Eun Gyu indította el az egész helyzetet, ő vitte bele az erotikát, de akkor is a másik volt az, aki befejezte a mozdulatot.

Ha eddig nem lett volna egyértelmű Eun Gyu számára, hogy a másik kedveli, akkor most már az. Persze nem beszélnek a történtekről, Ji Soo mégis látja, hogy van valami. 


Az a has! Khm, akarom mondani, Eun Gyu már nem tagadhatja az érzelmeit, a másik srác képét nézegeti, és nem tud dűlőre jutni. De Ji Soo segít neki ebben, mikor az egész társaság előtt kiteríti a lapjait; kedveli Hae Wont. Összezördülés lesz ennek a vége, amit elég szomorúnak találtam mindkét részről. Nem igaz, hogy Ji Soo nem látta, hogy Hae Won a másikat kedveli, de az is igaz, hogy Eun Gyu is hamarabb színt vallhatott volna.

A kisebb vitát persze végül elsimítják. Ji Soo végül belátja, hogy most nem nyerhet. Korábban mindig megszerezte, amit akart, vagy azért, mert tényleg járt neki, vagy azért, mert Eun Gyu átengedte neki. Ez az első alkalom, hogy azt látja barátján, tényleg akar valamit, valakit. Ji Soo azért még odaböki, hogy nem szokása elengedni, amit akar, de miközben mindketten Hae Won lakása felé futnak, átértékeli a helyzetet, és kénytelen elismerni, hogy Hae Won tekintete mindig Eun Gyu alakját kereste.

Végül Eun Gyu az, aki megtalálja a srácot, mégpedig az étteremben, ami ideiglenesen zárva tart. És bevallja, mit is érez a másik iránt.




Minden jó, ha a vége jó! Vagy mégsem? Ugyanis Hae Won szorgalmazza, hogy Eun Gyu utazzon el Floridába, és keresse meg ez apját. A srác rá is áll a dologra, és legközelebb már egy év múlva láthatjuk, ahogy visszatér az étterembe.






A két srác miatt mindenképpen megéri megnézni, cuki, nem túlgondolós sorozat, őszi estékre tökéletes.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése