Subscribe:

Labels

2021. december 5., vasárnap

#47 BL sorozat értékelő (Word of honor)

 


Szeretném bemutatni nektek az új kedvenc sorozatomat.

Senkit sem fog meglepetés érni.

Word of honor

Vigyázat, spoiler!


Akárcsak a Guardian esetében, itt sem tervezem töménytelen mennyiségű képpel kísérni a cikket, mert akkor jövő karácsonyra sem lennék kész. Ez a széria is magáért beszél. Ahogy a The untamed, úgy ez is a kedvencem lett a két főhős közötti egyértelmű vonzalom, valamint a remek cselekmény miatt. Mikor azt hittem, engem már nem érhet meglepetés, tévedtem!


Bizonyosan sok mindent ki fogok hagyni, de lássuk a legfontosabb dolgokat!


Főhősünk egyrészről az egykori zsoldos és bérgyilkos, Zhou ZiShu, aki, miután elvesztette az egész csapatát, akikkel közösen alkották a Menny Ablaka nevű szervezetet, kitalálja, hogyan is szökhetne meg a herceg karmaiból. Ő volt az, aki kifejlesztett egy büntetési módszert, amibe mindenki elég hamar belehalt, de Zishu kitalálta, hogy mérsékelhetné úgy a károkat, hogy még két évig is eléldegélhet valahol. A büntetés neve Három őszön át kínzó Hét Seb Szög. Ez igazából pont azt jelenti, amit a neve sugall: szöveget vernek be az egyén hét akupunktúrás pontjába (ha jól értem), és mivel ez egy fantasy, a szögek az egyén erejét is elzárják, nem tud fegyvert forgatni, lábra állni is alig van ereje. Zishu ezt úgy játszotta ki, hogy nem egyszerre verette be magának a szögeket, hanem 3 hónap különbséggel, így a bőr köré nőtt, a szervezete megszokta, így tudott járni, beszélni, még a képességei is megmaradtak valamilyen szinten. A herceg így elengedte az udvarból, de Zishu-ra így is halál várt néhány éven belül.

A férfi megcsömörlött attól, amit a herceg kedvéért el kellett végeznie. Bűntudata lett azok miatt, akiket megölt, és most már csak járni szeretné a világot, és iszogatni. No, persze a baj így is megtalálja.

Rövid idővel később Zishu álruhában heverészik egy városban, mikor találkozik a további életét meghatározó szereplőkkel.

Egyikük Zhang Cheng Ling, akit másnap megment a családját sújtó mészárlástól, a másik pedig Wen KeXing és Gu Xiang.





Szerintem ez egy fantasztikus első találkozás, amikor a pillantásuk összekapcsolódik, ott vágni lehet a feszültséget.

A magát Wen KeXing-ként bemutató illető érdeklődését egyértelműen felkelti ez a hajléktalan, aki viszont túlságosan jó adottságokkal és képességekkel rendelkezik, így a férfi elkezdi mindenhová követni a másikat, és felajánlja neki a szolgálatait. Wen KeXing nyilvánvalóan nem szokott hozzá a visszautasításhoz, Zishu viszont néha elég durva vele, így még inkább érdeklődik iránta.





A Zhang család kiirtása következtében Cheng Ling menekülni kényszerül, Zishu pedig, mivel talán kompenzálni akarja az eddigi bűneit, vállalja, hogy elkíséri egy másik klánhoz.

A történet hasonló alapokon nyugszik, mint a The untamed; itt is van négy kő, amit össze kell gyűjteni, ezeket összeilleszteni, és ez kinyit majd egy helyet, ahol fellelhető a világ összes klánjának harci tudása. Természetesen a mostani klánok igyekeznek összegyűjteni a darabokat, amik ismét felbukkantak a világon. A négy kődarabot, valamint egy kulcsot egy-egy klán őrzött, most azonban úgy tűnik, valaki sorra gyilkolja őket.

A feléig nem igazán lehetett sejteni, ki áll az öldöklés mögött, és ehhez hozzájárult még, hogy a klánokon kívül volt még egy úgynevezett Szellem-völgy, ahol a kitaszítottak kerestek menedéket. Wen KeXing volt a völgy vezetője, amit természetesen a végsőkig igyekezett eltitkolni Zishu elől. 

Persze Zishu is titkolt előle egyet-s mást, például jó sokáig az arcát is. Mikor azonban lekerült róla a maszk, Wen egyszerűen képtelen volt levenni róla a szemét.




Wen KeXing egyébként elég hamar biztos lesz benne, kicsoda is Zishu - a férfit elárulja a jellegzetes technika, amit használ. Azt mégsem tudja, Zishu mennyire beteg.

Mivel Cheng Ling a többi klánnál sincs biztonságban - pedig átadta a követ, ami nála volt -, így Zishu rááll, hogy tanítványának fogadja a srácot, hogy a Négy Évszak Hegy Villa tudása ne szálljon a sírba vele együtt.

Zhou Zishou-t egyáltalán nem érdeklik a kövek, vagy a megszerezhető tudás, de akaratlanul bevonódik az eseményekbe, mikor tanítványának fogadja Cheng Linget. Wen KeXing a nyomában jár, de neki is megvannak a saját tervei - amiket talán hamarabb elengedett volna, ha tudja, kicsoda neki Zishu igazából.

Nagyon szép, ahogy a két karakter egyre közelebb kerül egymáshoz. Zishu-t kezdetben természetesen idegesíti a másik férfi, hogy nem tudja egyértelműen, mik a szándékai, de vonzódik is hozzá, érzi, hogy sok közös van bennük - nem hiába nevezi magukat nem sokkal később lelki társaknak. Ahogy Zishu feloldódik a másik jelenlétében, ahogy már mer nevetni is vele, az gyönyörű.



És itt jön a képbe az egyik kedvenc karakterem, Ye Bai Yi.


Rettentően idegesítő a Vén Szörnyeteg, vagyis a Kard Halhatatlan, de nem lehet nem imádni! Hőseink csaknem a legelső perctől konfrontálódnak vele, főleg Wen KeXing, akit egyáltalán nem érdekel a férfi rangja, beszól neki, amikor csak teheti. 



Zishu nagyon tisztelettudó irányába, de visszafogottabbá válik, mikor Ye Bai Yi leleplezi a betegségét Wen KeXing előtt. Ye Bai Yi mindenképpen tudni akarja, milyen fajta a betegség, sőt, látni akarja Zishu testét!







Wen KeXing ezen persze teljesen kiakad, és összemérik az erejüket, de ő is Zishura kezd fókuszálni, mikor megtudja, hogy a férfi tényleg haldoklik.

Zishu végül megmutatja nekik a sebeit, és elmondja az eredetét. Hát Wen KeXing arca itt egy tanulmány, de tényleg.


Nem bírja feldolgozni, hogy Zishu haldoklik. Rá akarja venni, hogy tegyenek valamit, hogy Ye Bai Yi hadd gyógyítsa meg még akkor is, ha ez a tehetségébe kerül. Zishu viszont nem akar még tíz éven keresztül vegetálni. Wen KeXing itt teljesen átalakult, nem szégyellte sem a könnyeit, sem az elkeseredettségét. Itt döbbent rá, hogy nem a bosszúval kellett volna törődnie, hanem kezdettől fogva Zhou Zishu nyomában kellett volna járnia.



Úgy tűnik, már késő. Zishu nem akar vitát nyitni az állapotáról, Wen KeXing viszont arra kéri Ye Bai Yi-t, hogy mentse meg a férfit. A halhatatlan pedig mindig betartja az ígéretét.

Miközben a klánok egymásnak esnek a kövek miatt, aztán sorra elhullanak, Zishu folytatja Cheng Ling kiképzését, aki szemmel látható fejlődést mutat. Nagy reményeket fűznek hozzá, elvégre nem csak a Zhang klán örököse lesz, de ha kiházasítják, még egy másik klán is az övé lehet, nem beszélve a Négy Évszak Hegy Villa tudásáról. A fiút egyébként kezdettől fogva nagyon szerettem. Már első felbukkanásakor is segíteni akart az általa koldusnak nézett Zishunak, később pedig mindent megtett, hogy megfeleljen a két férfi elvárásainak.





Az immár családdá fejlődött csapat a sorozat közepe táján eltölt néhány kellemes napot a Négy Évszak Hegy villában, amit ez idő alatt fel is újítanak kicsit. Nagyon szerettem nézni a hétköznapi tevékenységeinket, az élcelődéseket, azt, hogy már Zishu is mer magukra családként tekinteni. 



Újévkor aztán azt is elismeri, hogy eddig talán meg akart halni, de most már más tervei vannak.

Sajnos nem Ye Bai Yi az, aki először visszatér hozzájuk azzal, hogy segíteni tud Zishu betegségén. Felbukkan ugyan, de egészen más okból - az a titokzatos valaki, aki a klánok kiirtásáért felelős, felfedte a Szellemvölgy lakóinak a kilétét.

Ye Bai Yi, a Kard Halhatatlan eredetileg azért jött le a hegyről, hogy beváltsa az egyik klánnak tett ígéretét; ki kell irtania a Szellemvölgyet, mivel őket tartották felelősnek az öldöklésekért. Amikor Ye Bai Yi megtudja, hogy Wen KeXing a vezető, azonnal felbukkan Zishu otthonánál, de mindkét férfi számít rá.

Fantasztikus jelenetnek lehettünk szemtanúi, és itt vált világossá, hogy Zhou Zishu mennyire ismeri és megérti a másik férfit.

Ha érzett is meglepetést amiatt, hogy Wen KeXing a Szellemvölgy ura, nem mutatta. Számára sokkal fontosabb volt egy másik dolog; mégpedig, hogy Wen KeXing az ő elveszett testvére. Már nem vér szerinti, de Zishu családja befogadta Wen KeXing családját, amikor azok menekülni kényszerültek. Zhou Zishu és Wen KeXing tehát ismerte egymást fiatalabb korukban.

Ye Bai Yi ennek ellenére teljesíteni szeretné kötelezettségét, de Zishu nem hagyja. Ölje meg akkor mindkettejüket!




Mert Zishu tudta, miért tette a másik azt, amit tett. Miért uszította egymás ellen a klánokat, miért végezte ki a Szellemvölgy előző vezetőjét. Miért hagyta, hogy mindenki egymás ellen forduljon. Mert azok, akik az apja testvéreinek vallották magukat, elhagyták őket. A szülei halála annak a lelkén szárad, akit Wen KeXing mindennél jobban meg akar büntetni. Éveket töltött a Szellemvölgyben, ahová elvitték a szülei halála után. Felnőve megölte a vezért, hogy ő lehessen a főnök, aztán visszatért az emberek világába, tucatnyi másolatot készített a kövekről, hogy a klánok egymás ellen forduljanak. Mindezt bosszúból. Ezt Zishu tökéletesen megértette szavak nélkül is; ezért lelki társak ők ketten.

A titkokra fény derült a két férfi között, de a megpróbáltatásaik nem értek véget. A herceg ugyanis, akitől Zishu ügyesen megszökött, visszahívja a férfit, és nem hagy neki választási lehetőséget. A csörtéjük végén Zishu a kínzókamrában köt ki, előtte viszont megmérgezte a herceget, csak a miheztartás végett.

Az egyik legerőteljesebb jelenet, mikor Wen KeXing a másik segítségére siet, és újra hűséget fogad mesterének, a Négy Évszak Hegy villa urának.










Hát még az milyen szép jelenet, mikor hazaviszi, és segít neki leszállni a lóról...


Ahogy a bűvészek mondani szokták, csak a kezemet figyeljétek!

S itt bukkant fel két másik kedvenc karakterem, Jing Beiyuan és Wu Xi!


Ők voltak azok, akiket Ye Bai Yi segítségül hívott, persze a Vén Szörnyeteg nem tudhatta, hogy ők alapból jó barátságban vannak Zishu-val, mivel Zishu korábban megmentette a herceg életét - vagyis a "főnöke" Jin herceg parancsát megtagadva nem ölte meg a férfit. Jing Beiyuan ezért az éltével tartozik a férfinak, hajlandó bármit megtenni a megmentése érdekében.





Némi kezelést követően Zishu már elég jól érzi magát ahhoz, hogy romantikázni kezdjen.




Zishu nem tudta, mikor és hogyan, de biztos volt benne, hogy Wen KeXing elmegy érte.

Sajnálatos módon azonban Wen KeXingnek vissza kell mennie a Szellemvölgybe, hogy találkozzon jelenlegi szövetségesével.




Ő pedig nem más, mint a Skorpió király.

Na, most nézzetek rá erre a fickóra!


Aztán nézzetek rá megint!


Hiába akarta utálni az ember, nem ment! Kifejezetten összezavaró volt, hogy az elején nem lehetett tudni, mit akar, kinek dolgozik, el akarja-e tenni láb alól hőseinket, meg ilyen apróságok. Aztán mikor körvonalazódni kezdett a háttere, nem lehetett nem együtt érezni vele.


Bemutatom a seggfejet, aki mindenről tehet! Aki a sorozat kezdetén eljátszotta a visszahúzódó, konfrontációra képtelen alakot, aki viszont a háttérben folyamatosan a testvérei kiirtásán dolgozott. Ő Zhao Jing. Itt is éreztem az azonosságot a The untamed-del, mert ott is valaki olyan mozgatta a szálakat, mint Zhao Jing. Szegény sorból való, a tehetségével sosem tudott kiemelkedni, inkább folyton csak féltékenykedett a testvéreire, akik befogadták köreikbe. Ő volt az, aki évekkel ezelőtt megmérgezte Gao Chong pengéjét, és utána ezzel ölték meg az egyik testvért. Balesetnek könyvelték el, mégis sokan Gao Chongot hibáztatták - ő maga is lelkifurdalással küzdött. Aztán most, a kövek felbukkanásakor Zhao Jing természetesen össze akarta gyűjteni őket, és persze ő akart lenni a világ vezére. Hol a Szellemvölgyi szellemekkel dolgozott együtt, hol pedig a Skorpiókkal, akiknek vezére az ő fogadott fia volt.




És itt válik szomorúvá a történet. Mert a Skorpió bármit, bármit megtett ennek a fickónak. Sorra gyilkolta azokat az embereket, akiket az apja kiválasztott, hogy még véletlenül se lehessen visszavezetni a tetteket a férfihoz. Alig akartam elhinni, hogy szegény kölyök nem látta, mi folyik itt! Zhao Jing egész végig kihasználta! Nem egyszer nekiesett, amikor a Skorpió túl hevesen viselkedett, vagy kereken letagadta őt a többi klán előtt. Sosem vállalta fel, és a srác e felett nagyon sokáig szemet hunyt. Mikor azonban az apja régi kedvese, a mostani Tragikomikus szellem elmesélte, hogyan is bánt a férfi a körülötte lévőkkel, hogy hitette el velük, hogy mindennél fontosabbak számára, aztán feláldozta őket, a srác is kezd gyanakodni. Végül, mikor az apja már azt is hajlandó megígérni valakinek, hogy megöli a fiát, a Skorpió király a férfi ellenségégé válik.

A háttérben. A felszínen persze úgy tesz, mintha továbbra is támogatná, de erről később.

Mivel Zhao Jing kiadta a szellemek és Wen KeXing személyazonosságát, a férfinak muszáj felvennie a harcot a klánokkal. Sajnos Cheng Ling is ott van a tömegben, akik támadják Wen KeXinget, de ekkor megérkezik Zhou Zishu.





Mindenkivel szembeszáll Wen KeXing oldalán, arra azonban nem számít, hogy Cheng Ling lelövi a férfit.


A Szellemvölgy vezére, Wen KeXing halott.


Wen KeXing holtteste láttán Zhou Zishu elkeseredett lépésre szánja el magát, hogy meg tudja bosszulni társa halálát.

Fel is bukkan azon a megbeszélésen, ahol Zhao Jing meg akarja magát választatni. Mások is kételkednek a férfiban, párbajra is hívják, de Zishunak sincs ideje a bosszúra - felbukkan ugyanis Wen KeXing.


Enyhe kifejezés, hogy Zishu meglepődött; mint kiderült, mindenki be volt avatva annak érdekében, hogy Zhao Jing végre lebukjon. A Szellemvölgyi szellemek azt vallották, sosem látták Wen KeXinget, hogy nem ő a főnökük. 



Ekkor Zhao Jing körül már kezdett szorulni a hurok. Az elárvult gyerekek is felsorakoztak, hogy elmondják, Jing ölette meg a szüleiket. Aztán Wen KeXing is színt vallott - hogy kinek is a fia, és mi történt velük Zhao Jing miatt. Végül megküzdenek.

Számomra nem az volt a legszomorúbb, ahogy valószínűleg Zishu érezhette magát - becsapták, azt hitte, meghalt a lelki társa -, hanem az, hogy a Skorpió kénytelen volt rájönni, hogy az apja sosem szerette igazán. Neki mindig csak saját maga volt fontos, hogy elérje a célját, az sosem állt szándékában, hogy tényleg maga mellé emelje a fiát. Nagyon szomorú volt látni, mennyire fájt a srácnak az, hogy Wen KeXing konkrétan mozgásképtelenné tette az apját. Aztán, mivel Zhao Jing igazi fegyvere mindig is a beszéd volt, a Skorpió megfosztotta ettől is.


De még közel sem vagyunk a végén. Zishu persze végre megtudhatja, mit szervezkedtek a háta mögött, és örül is annak, hogy Wen KeXing életben van, neki viszont még van egy lezáratlan ügye, mielőtt...* Viszont előbb még...





... esküvő! Emlékeztek még Wen KeXing tanítványára, Gu Xiangra? Nos ő, és a srác, aki egész végig udvarolt neki, végre összeházasodik! Persze a lány nem adta könnyen magát, illetve Chao Wei Ning családja nem hajlandó elfogadni a lányt amiatt, mert a Szellemvölgyben nevelkedett, de Wen KeXing igazi esküvőt rendez a fiataloknak. Gu Xiang gyönyörű nő lett, látszik rajta a fejlődés a sorozat elején látott cserfes kislányhoz képest. Chao Wei Ning pedig rettentően lelkes, kedves, önzetlen fiatalember, megérdemelnék a boldogságot.

Csakhogy... volt néhány szomorú jelenet a sorozatban, szinte az összes a főhősökhöz kapcsolódott. Nagyon sok mindenen keresztül kellett menniük, de becsülöm bennük, hogy képesek voltak felállni. Volt azonban egy momentum, amit a mai napig nem tudtam feldolgozni... mégpedig Chao Wei Ning és Gu Xiang halála.




A jegyesek annyira boldogok voltak, hogy végül Chao Wei Ning klánja is tiszteletét tette, jóllehet a bátyja nem jelent meg, csak a mestere... és ő volt az, aki megölte a srácot.

Wen KeXing természetesen azonnal bosszúra szomjazik, és meg is öli a klánvezért.





Ha nem lenne egyértelmű, a Skorpió király állt a történtek mögött, aki természetesen folytatta apja munkáját, és eljött a kulcsért Wen KeXinghez.







*Visszatérve Zishu lezáratlan ügyéhez, álljon itt az igazság! Mikor a férfi azt hitte, a másik halott, eltávolította a testéből a szögeket, így most már csak nagyon rövid ideje maradt hátra.





Jing Beiyuan és Wu Xi természetesen nagyon ideges lett emiatt, bármit megtettek volna a férfiért, és Cheng Ling sem akarta őt elengedni.

Zishu végül követte a Skorpiót és az apját, akik ki akarták nyitni azt a fegyvertárat. A Skorpió nem volt egy ideges típus, mikor azonban rájött, hogy Wen KeXing hamus kulcsot adott neki, azért ő is felkapta a vizet. Zishu így, hogy megakadályozta a hely kinyitását, meg is halt volna ott helyben, ha meg nem érkezik örök megmentője.



Hőseink nagy szerencséjére itt van nekik Ye Bai Yi, aki seggbe rúgja... khm, meggyógyítja őket, ha kell. Így volt ez a teljesen kimerült Wen KeXing esetében is.


Amint a férfi magához tért, már indult is Zishu után, elvégre biztos volt benne, hogy ismét egy öngyilkos küldetést akar végrehajtani. A Skorpió által annyira keresett kulcs egyébként Zishu fején volt - Wen KeXing adta neki, hajtűnek álcázva. Ebből is látszik, Wen KeXing mennyire megbízott a másikban, és mennyire biztos volt abban, hogy mindketten ott kötnek ki a végjátékban.

Kinyitják az ajtót, ott van a világ felhalmozott tudása, most már csak Zishu életét kellene megmenteni, amire Wen KeXing vállalkozik is... egy kis csavarral.

Amikor Ye Bai Yi felkeltette, kedvesen közölte vele, hogy Zishu haldoklik, de ő, a Kard Halhatatlan meg tudja menteni, Wen KeXing élete árán.



Mi sem természetesebb, Wen KeXing kész feláldozni magát a másik férfi kedvéért.

Zishu teljesen megbízik a másik férfiban, el is kezdik a szertartást... minek keretében Wen KeXing, a Kard halhatatlantól kapott képességével megmenti lelki társát.







Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy Wen KeXing ezt teljesen önzetlenül, sőt, boldogan teszi.

S hogy mi történt hőseinkkel? Élnek-e vagy halnak?


Elvileg élnek, a barlangban ugyanis nem csak a világ összes harcművészeti tudása volt fellelhető, hanem egy tekercs is, amivel vissza lehetett hozni valakit az élők világába. Micsoda mázli!




Élnek, de nem az emberek között. Valószínűleg átvették Ye Bai Yi helyét, aki átadta tudását Wen KeXingnek, ő pedig megosztotta Zishu-val. A hegyen élnek együtt, s folytatják egymással örökös harcukat.



Az alábbi "családfa" remekül elmagyarázza az egyes kapcsolatokat a sorozatban.

Mivel ez egy szubjektív cikk, nem tértem ki mindenre, ami szerepelt a sorozatban, nem emeltem ki például a szellemeket, akik Wen KeXing alatt dolgoztak, vagy egy-két romantikus kapcsolatot, ami hatással volt a cselekményre.

Számomra a sorozat zsenialitása nem csak abban rejlik, amit láthattunk, és amit igyekeztem a fentiekben érzékeltetni, átadni, hanem abban, amit nem láthattunk, amire a készítők illetve a színészek egy-egy mozdulatukkal utaltak.

A youtube-on fellelhető több elemzés is, mely az egyes részekben felbukkanó, különböző rejtett utalásokra hívja fel a figyelmet. Véleményem szerint zseniálisak ezek az összeállítások!


A videók készítője rengeteg dologra kitért, olyan dolgokra mutatott rá, amire mondjuk az amerikai, vagy a magyar nézők nem ismernének rá. Rengeteg idézet volt például a sorozatban, ezek mindegyike szerelmes versekből származik. Vagy kétszer is megtörtént, hogy a szereplők levágtak egy darabot a másik ruhaujjából - ez szintén egy történet része, ahol egy férfi levágta a ruhaujját, hogy ne ébressze fel a szintén hímnemű, alvó kedvesét. Egyik kedvencem volt az a motívum, hogy a sorozat kezdetén Gu Xiang sötét ruhákat hordott, ahogy azonban Chao Wei Ning elnyerte a szívét, és ahogy a lány egyre inkább visszatért az emberek világába, már világosabb színű ruhákra váltott.

A két főhősnek rengeteg interakciója volt, olyan apró érintések, amiket a sorozatot nézve talán észre sem veszünk, pedig ezekkel fejezték ki igazán egymás iránti érzelmeiket.


Amikor Wen KeXing letérdelt a másik férfi elé, és hűtlen második tanítványként hűséget fogadott? A fiatal Wen KeXing ugyanúgy hajtott fejet anno Zishu mestere előtt.

Wen KeXing fegyvere a sorozat nagy részében a legyezője. Mikor visszatér, hogy leszámoljon szülei gyilkosával, Zhao Jing-gel, nem a legyezőt használja, hanem Zishu kardját - kifejezésre juttatva ezzel, hogy újjászületett, leszámolt a Szellemvölgybeli uralkodásával.

Arról hoztam képet is, amikor Jing Beiyuan azt mondja, Zishu régen többször is kérte, hogy keressen neki nőt, most azonban... nem fejezte be a mondatot, de mindenki számára egyértelmű lehet!

Az egyik leggyönyörűbb utalás, amikor Wen KeXing odaadja Zishunak a hajtűjét, ami ugye a titkos kulcs is egyben. A sorozat elején Zishu egyik tanítványa egy hajtűt faragott a kedvesének - a hajtű a szerelem záloga.


Legnagyobb személyes kedvencem azonban az utolsó rész egyik jelenetében található, amikor Wen KeXing konkrétan eltátogja, hogy szereti a másikat. Fogalmam sem lett volna erről a fantasztikus, elrejtett utalásról, ha nem nézem meg a videót.

Bízom benne, hogy nagyon sokan kedvelni fogják a sorozatot. Számomra örök élmény marad, és csatlakozott az eddigi legnagyobb kedvencemhez, a The untamed-hez.





0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése