Subscribe:

Labels

2022. január 9., vasárnap

Randizzunk! 1/3

 


Sziasztok!
Hosszú idő után újra az egyik kedvenc párosommal érkeztem. A történet alapja már elég régi, de akkor nem volt ihletem befejezni, most azonban elérkezett az alkalom.

Kellemes olvasást! :)


Laura és Cora az újra a régi fényében tündöklő Hale ház nappalijában ült, és éppen arra vártak, hogy Derek elősompolyogjon az emeletről, ahová azután szaladt, miután közölték vele az esti tervüket.

-        Tényleg kicsit morcosnak tűnt. És az igazi indokot nem is tudja – jegyezte meg Cora, mialatt megfújta a fekete lakkot a körmén. Istenien akart kinézni, nem mintha lett volna olyan srác a városban, akiért érdemes volt strapálnia magát. Igazából az egyetlen, akiben potenciált látott, az Isaac volt, de a srác rá sem hederített.

-        Tudtuk, hogy így fog reagálni – legyintett Laura. – Pontosan ezért lenne már szüksége egy kapcsolatra, mert így a falkán vezeti le a feszültséget, ami senkinek sem jó.

-        Igen – bólintott a másik -, de megtehetjük, hogy beleszólunk a magánéletébe? Elvégre farkas, ő fogja tudni, ha vonzódni kezd valakihez, nem?

-        Egy kis ösztönzés azért nem fog ártani neki – vélte Laura. – És még ha nem is tetszik meg neki a nő, akkor is dolgozunk kicsit a szociális készségein.

 

-        Nem kellett volna beavatniuk minket – bosszankodott Scott az ingét igazgatva. Allison a következő pillanatban lefogta a kezét. – De komolyan, Derek azonnal ki fogja szagolni, hogy valami nem oké!

-        Mindenki izgatott lesz, és ha meglátja a nőt, úgysem tud majd másra figyelni – nyugtatta meg Lydia, aki nem egészen értette, miért is kapott meghívást erre a vacsorára, elvégre nem is tartozott a falkához. Legalábbis hivatalosan. Ránézett a volánnál ülő Stilesra, aki önmagához képest meglepően csendes volt. – Neked mi a véleményed?

-        Miről? – A srác úgy tett, mintha teljesen lefoglalná a koncentráció, pedig az utcák szinte kihaltak voltak. Lydiában halvány gyanú ébredt, aminek eredetét még nem tudta megnevezni.

-        Erről az estéről. A… tripla randiról.

-        Tripla? – hajolt előre Scott. – Én úgy tudtam, csak Derek…

-        Meg ti – emelte fel az ujját Lydia -, és én meg Stiles. – A lány arra számított, hogy az információ hallatán Stiles majd jókorát fékez, vagy legalább megjelenik valamilyen érzelem az arcán, de semmi. Scott és Allison ellenben teljesen fellelkesült.

-        Nem is mondtad! – feddte meg Allison. – Pedig ha tudom, rávettelek volna, hogy egy elegánsabb ruhát vegyél fel!

-        Náluk ez már nem számít! – legyintett Scott vigyorogva. – Stiles évek óta belé van zúgva… valószínűleg jobban szeretné ruhátlanul látni… - Ekkor Stiles, mintha csak valamilyen révületből tért volna magához, ránézett egyikükre majd másikukra, végül felsóhajtott.

-        Valamiért az az érzésem, hogy éppen rajtam élcelődtetek…

-        Áh, dehogyis, haver – lapogatta meg a vállát Scott. – Csak éppen gratuláltunk a randevúdhoz! Csak összehoztad! – A másik összezavarodva ráncolta a homlokát, miközben beállt egy szabad helyre az étterem előtt.

-        Miről beszélsz? Én nem… vagyis… persze szerettem volna, de… - Aztán inkább ejtette a témát, és kiszállt. Barátai követték, majd kart karba öltve besorjáztak az étterem ajtaján. Stiles úgy érezte, a vesztébe sétál.

Derek Hale még önmagához képest is morcosan terpeszkedett az egyik kényelmetlen széken, karját összefonta maga előtt a mellkasán, világosan mindenki tudomására hozva, mit is gondol erről az egészről. Laura és Cora nem vette magára; már azt is sikerként könyvelték el, hogy Derek egyáltalán hajlandó volt felöltözni, és eljönni az étterembe. Borotválkozásról természetesen szó sem lehetett. A két lány vidáman nézegette az étlapot, majd, mikor meghallották az ismerős hangokat, az ajtó irányába néztek, és integetni kezdtek.

-        Sziasztok! – érkezett meg Erica, gyönyörű, hosszú fekete ruhája kihangsúlyozta alakját és sápadt bőrét. Őt követte Boyd, majd Isaac is odaperdült. Mindhárom fiatal lelkesnek tűnt, Derek fel nem foghatta, mégis miért. Ha tudták is, hogy a ma este célja a pártalálás a férfi számára, nem mutatták jelét. Biccentettek vezérüknek, majd helyet foglaltak. A férfi végignézett az asztalon, és egy helyett még öt üres széket látott.

-        Kiket várunk még? – törte meg szótlansági fogadalmát.

-        Ó, hát, tudod… - kezdte volna Cora, de szerencsére megmentette őt Isaac.

-        Teljes a banda! – lelkendezett, és azonnal felpattant, hogy kihúzza a széket Allisonnak vagy Lydiának, esetleg mindkettőnek.

Derek gyomra rándult egyet, a szíve pedig elnehezült. Pontosan tudta, milyen kényelmetlen lesz ez az este, de arra álmában sem gondolt, hogy mindez Stiles szeme láttára fog lezajlani. Rá sem mert nézni a kölyökre, helyette intett a pincérnek, és italt rendelt. Hirtelen ráeszmélt, hogy ezt bizony nem fogja tudni józanon átvészelni, habár a farkasok híresek voltak a gyors regenerálódó képességükről.

-        Szóval – kezdte Allison -, mikorra várjuk a díszvendéget?

-        Bármelyik percben itt lehet – felelte Laura, miután kortyolt a borából. – Direkt kicsit későbbre hívtam, hátha addigra Derek ellazul a kölykei jelenlétében.

-        Derek ellazult valaha is a mi jelenlétünkben? – érdeklődött Isaac vigyorogva. Úgy tűnt, legjobban ő élvezi a helyzetet, göndör fürtjei szinte ragyogtak a lámpa fényében. Derek gyors oldalpillantást vetett a húgára, és jól tippelte; Cora arca kipirult, és még véletlenül sem nézett a srác felé.

-        Be lehet fejezni – szólalt meg a falkavezér, majd bal karjával az asztalra könyökölt, hogy közelebb hajolhasson hallgatóságához. – Azt hiszitek, nem jöttem rá, mire megy ki ez az egész?

-        Mégis mire menne? – mosolygott Laura. – Szeretném bemutatni a társaságnak az új munkatársamat, aki senkit sem ismer még a városban. Olyan nagy baj, hogy kedves vagyok, és próbálok beilleszkedni?

-        Csinálj, amit akarsz, de engem legközelebb hagyj ki belőle.

-        Undok vagy!

-        Mondj valami újat!

-        Ki állja a vacsorát? – kérdezett közbe hirtelen Stiles. Derekben csak akkor tudatosult, hogy míg a titokzatos utolsó vendéget a bal oldalára szándékoztak ültetni, addig Stiles a jobb oldalán foglalt helyet. Váratlanul elöntötte a forróság, és nagyon is tudatában lett a srác jelenlétének.

-        Természetesen a Hale család állja a számlát – emelte meg poharát Laura, mire Stiles biccentett, és felvette az étlapot.

-        Akkor én máris jól érzem magam. – Derek nem tudta megállni, felhorkant.

-        Milyen kevés elég a te boldogságodhoz…!

-        Na, igen… - mormolta a srác olyan halkan, hogy csak a farkas hallhatta. Derek persze pontosan hallotta, és a farka nyomban elértette a célzást. Fészkelődött egy keveset, aztán hálásan fogadta a pincér által elé helyezett italt. – Nem te vezetsz?

-        Szerinted engedtük volna, hogy kocsi legyen a segge alatt? – kérdezett vissza Laura. – Öt másodpercen belül megpattant volna.

-        És akkor még sokat mondtál – toldotta meg Cora.

-        Csak ismételni tudom magam – sóhajtott Derek. – Be lehet fejezni.

-        Óó, máris vége a bulinak? – szólalt meg ekkor egy ismeretlen hang. – Pedig még csak most érkeztem.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése