Subscribe:

Labels

2022. január 16., vasárnap

Randizzunk! 2/3

 


A második fejezet megérkezett! :)


Stiles testén rosszfajta remegés futott végig, és kirázta a hideg, ahogy meglátta a nőt. Csinosnak persze csinos volt, arcán hatalmas mosoly ült, hosszú, sötétbarna haja a háta közepéig göndörödött. Testhez álló borvörös ruhájában csodásan nézett ki, több vendég utána fordult, ahogy helyet foglalt Derek bal oldalán.

-        Srácok, bemutatom a gimnázium új biológia tanárát, valamint új munkatársamat, Jennifer Blake-et – intett Laura mosolyogva a jövevény felé.

-        Bezzeg a mi időnkben egy idős pasas tanította a biológiát! – háborgott Isaac, és természetesen ő volt az első, aki áthajolt az asztalon, és kezet nyújtott a nőnek. – Isaac vagyok.

-        Jennifer. De aranyosak vagytok! Biztosan régóta ismeritek egymást!

-        Valahogy úgy – motyogta Scott, rá nem jellemző módon visszafogottan. Allison élt a gyanúperrel, hogy neki is megtetszett a nő, de igyekszik elfojtani magában.

-        Na, és hogy tetszik eddig a város? – kérdezte gyorsan, reményei szerint udvariasan.

-        Nos, sokkal nyüzsgőbb élethez vagyok szokva, de… valami azt súgja, itt sem fogok unatkozni – és félreérthetetlenül megrebegtette a pilláit Derek felé. Stiles döbbenten vette észre, hogy remeg az étlapot tartó keze. Mielőtt valami ostobaságot művelhetett volna, egy nagy, meleg tenyeret érzett meg a combján, mire azonnal távozott belőle a feszültség egy része.

-        Rendelj bátran – mondta Derek Jennifernek. – Ha hinni lehet a pletykának, ma a húgaim fizetnek.

-        Ki a te húgod? – pillantott fel Laura. – A másik része viszont igaz. Jennifer, rendelj csak, szeretném, ha jól éreznéd magad.

-        Köszönöm, igazán kedves tőled. Ki fogom használni – tette hozzá halkan.

 

A pincér távozása után a beszélgetés nehezen akart megindulni. Derek csodálkozott rajta, hogy még az egyébként beszédes Erica is mintha zavarban érezte volna magát. Rájött, hogy talán itt lenne az ideje példát mutatnia a kölykei számára.

-        Mi vett rá, hogy New York után egy ilyen kisvárosba költözz? – kérdezte Jennifertől.

-        Elegem lett a nagyvárosi gyerekekből – hangzott a felelet. – Semmit sem voltak hajlandóak tanulni tőlem, mivel egyértelműen már mindent tudtak, és ennek nem győztek hangot is adni.

-        Hah! Micsoda szerencse, hogy Jackson már végzett! – szúrta közbe Boyd, ahogy a poharában rekedt italt lötykölte. Derek még nem egészen szokott hozzá, hogy a srácok legálisan ihatnak, mivel már nagykorúak. Számára mindig azok a neveletlen, pimasz kölykök maradnak, akiket egy rossz – vagy épp jó – pillanatában megharapott.

-        Jackson… - ízlelgette a nevet Jennifer. – Róla kering az a sok pletyka a folyosókon?

-        Miféle pletyka? – csapott le rögtön Lydia. Derek észrevette, hogy Stiles megfogta a lány kezét.

-        Óó, nos, tudod… hogy milyen sietve hagyta itt a várost, még a szülei sem biztosak benne, hová ment… meg hogy különben is problémás volt…

-        Érdekes, én semmi ilyesmit nem hallottam – mondta Laura némileg keményen, mire Jennifer azonnal visszakozott.

-        Persze, persze, valószínűleg összekeverem a neveket – nevetgélt erőltetetten. – Nahát, ez csodásan néz ki! – terelte a témát az éppen megérkező ételek felé. – Hűha! – bukott ki a száján, mikor meglátta Erica telepakolt tányérját. – Azt mind megeszed?

-        Szándékomban áll – felelte a szőke lány, majd egyik hegyes, hosszú körmét végighúzta az asztalterítőn. – Sőt, még a desszertnek is marad majd hely – suttogta, célzatos pillantást vetve Jennifer. A tanárnő nyelt egyet.

-        Aha, hát, vigyázz a vonalaidra! Tapasztalatból mondom, nem maradsz örökké csinos és fiatal! – Erre az asztal körül ülő, örökké fiatal maradó farkasok felnevettek. Jennifer persze nem érthette, min derülnek, így csak kapkodta a fejét közöttük. – Valami vicceset mondtam?

-        Tudja, bármennyit ehetünk, nagyon gyors az anyagcserénk, és rengeteget sportolunk – magyarázta Scott diplomatikusan.

-        Értem! Irigyellek titeket! Mondjuk, ha rajtam múlna, biztos olyan testmozgást választanék, amihez nem kell kikelnem az ágyból! – Jennifer kacagására Stiles összerezzent, még az ujját is majdnem elvágta a kezébe vett késsel. A szeme előtt néhány vörös pont táncolt, és arra gondolt, mégis mi a fenéért ajánlotta fel, hogy ő lesz a sofőr ma este.

Stiles a továbbiakban igyekezett az evésre és a barátaira összpontosítani, de azért minden alkalommal kötelességtudóan megremegett a gyomra, amikor Derek közel hajolt Jenniferhez, vagy a nő hozzá; amikor összenevettek valamin, vagy amikor Jennifer megérintette a férfi karját. Rendben, ekkor talán, egészen véletlenül meghajlított egy villát, de senkinek sem tűnt fel.

Derek nem fordult ugyan Stiles felé, mégis minden pórusával érzékelte, mennyire feszült a srác. De mégis mit várt tőle? A húgai elvárták, hogy szórakoztassa a vendéget, és ennyit igazán megtehetett azután, hogy elviselték a hangulatváltozásait. Egészen addig azt gondolta, példamutatóan és úriemberhez méltón viselkedik, mikor egyszer csak egy ismeretlen fickó átkarolta Stiles vállát.

-        Hát helló, Stilinski – duruzsolta a srác fülébe, aki igyekezett hátrébb húzódni. Ennek nyomán majdnem Lydia ölében kötött ki.

-        Theo – biccentett Stiles.

-        Nem is örülsz, hogy látsz?

-        Látlak minden nap az órákon, az épp elég. – Theo felnevetett, Derek karján pedig égnek meredtek a szőrszálak. Körbenézett, és elégedetten vette tudomásul, hogy a falkája tagjai is ugrásra készen nézik a beszélgetést.

-        Nekem bizony hiányzol, ha nem hallhatom a sziporkáidat!

-        Ja, hát, szívesen rámondom neked egy felvevőre, ha gondolod. – Stiles igyekezett lerázni a srácot úgy, hogy még ne tűnjön teljesen bunkónak. – Most a barátaimmal vagyok, ha megbocsátasz…

-        Áá, a híres-neves baráti kör. – Theo most először vette a fáradtságot, hogy végignézzen a társaságon. Mikor tekintete megállapodott Dereken, még szélesebben vigyorgott. – Derek Hale, ha nem tévedek.

-        Úgy van. Ismerjük egymást?

-        Még nem – felelte Theo félig-meddig fenyegetően. Még egyszer végigsimított Stiles vállán. – Tali a suliban, Stiles.

Valahonnan mélyről jövő morgás hallatszott, ami megrezegtette az asztalon álló poharakat. Derek csak akkor jött rá, hogy a hang tőle származik, mikor Laura megköszörülte a torkát. A nővére felhörpintette a borát, majd hátradőlt, és Jenniferre nézett.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése