Subscribe:

Labels

2022. február 6., vasárnap

#50 BL sorozat értékelő (Kieta Hatsukoi)

 


Egy oltári cuki sorozattal érkeztem ezúttal, amibe első látásra beleszerettem.

Kieta Hatsukoi 
(Vanishing My First Love)

Vigyázat, spoiler!



Adott főhősünk, Aoki, aki kissé esetlen, bizonytalan, de rettentően aranyos, barátságos srác. Van neki egy kiszemeltje, egy szintén cuki lány az osztályból.


Hashimoto tényleg nagyon cuki, én alapjáraton nem szoktam kedvelni a női szereplőket, de őt imádtam. Aoki egyik órán elkéri a lány radírját, amire a lány felírta annak a nevét, akibe titokban szerelmes. A radírra az van írva, hogy IDA.


Ő lenne Ida, akit tényleg mindenki kedvel, okos, magas, segítőkész, a kosárcsapat tagja, de eléggé megközelíthetetlennek tűnik, és nem mellesleg Aoki előtt ül. Amikor dolgozatokat osztanak ki, Ida hátranyújtja a másik srácnak a sajátját, véletlenül leüti a radírt az asztalról, majd meglátja, hogy a saját neve van ráírva. Természetesen azt hiszi, Aoki tulajdona a radír, és Aoki először tagad is... aztán viszont, mivel rettentően nagylelkű és kedves, hogy Hashimoto titka ne tudódjon ki, mégis magára vállalja ezt a vonzódást. És itt kezdődik egy nagyon vicces, néha könnyfakasztó játék.





Mert miközben Aoki igyekszik megvédeni a lány titkát, és azt játszani, hogy kedveli Idát, valahogy oda lyukad ki, hogy ténylegesen is megkedveli. Tény, hogy Ida rettentően kedves, őt választják az egyik iskolai előadás hősévé - vagyis ő lesz a herceg -, de csak, miután Aoki - ismét, hogy védje Hashimotót - kiütéssel ellopja Hamupipőke szerepét. Még a környezetük is úgy gondolja, hogy jól mutatnának együtt, és valóban.


Előtte még, mikor a díszletet csinálják, nagyon aranyos jeleneteknek lehetünk tanúi. Aoki itt még azon dolgozik, hogy Hashimoto időt tölthessen Idával, de mintha minden fordítva sülne el, mint ahogy tervezi. Ahogy együtt dolgoznak, Ida is kezdi látni, mekkora cukorfalat a másik - persze jobbára még csak nevet Aoki reakcióin.





Illetve most először, megérinti Aoki fejét, amire a srác később nem bír eleget gondolni!







Ezeket a jeleneteket nem győztem elégszer megnézni, annyira aranyos volt! Főleg Aoki eltúlzott reakciói, drámai belső monológjai, hogy ő nem szerethet bele a másik srácba!


De sajnos - vagy sem - már késő! Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a fellépés után Aoki bevallja Hashimotónak, hogy ő is megkedvelte ugyanazt a srácot, akit ő. A lány javára legyen mondva, nem háborodik fel, sőt, örül, hogy van valaki, aki szintén rajong azért a srácért, akiért ő. Vagyis... várjunk csak? Hasimoto kit is kedvel igazából?

Egy játszótéri csevegés közben kiderül ugyanis, hogy a radírra nem az volt írva, hogy IDA.

Hanem az, hogy AIDA!


Ő egy másik, szintén népszerű osztálytársuk, és Aoki egyik barátja. Mivel az A betű lekopott, Aoki azt hitte, a lány Idát kedveli, és ahogy próbálta Ida előtt ezt titokban tartani, beleszeretett a srácba. Semmi gond tehát, mind a ketten mást kedvelnek! Ezután szövetségesek lesznek a harcban, hogy elnyerjék a kiszemeltjük szívét.

Ez nem megy olyan könnyen. Egyrészt Aoki persze "színt vallott", és mivel Ida mindent rettentően komolyan vesz, szeretné átgondolni a helyzetet, jobban megismerni a másikat, mielőtt eldöntené, ő is kedveli-e. Ez egyrészt nagyon felnőttes döntés, másrészt Aoki szív miatta eleget.



A komolyabb gond viszont csak ezután jön. Kedveltem Aidát, amikor viszont rájött, hogy Aoki csak azért mondta azt Idának, hogy kedveli, hogy mást védjen, azonnal tisztázni akarja a helyzetet. És pont ezt nem kellene, hiszen Aoki közben tényleg belezúgott a srácba! Huh, fájdalmas volt látni Ida arcát, aki össze volt zavarodva, mert talán már nála is kezdtek valamilyen érzések kialakulni...




Aoki tehát kezdheti előröl, hogy bebizonyítsa az érzéseit. Jó alkalom erre az a túra, amire elviszi őket az osztályfőnök, és ennél durvábbat én még nem láttam egyik BL sorozatban sem. Párokra osztották fel őket, elrejtették az ételek hozzávalóit az erdőben (zöldség, fűszerek, hús, rizs, stb.), és amit megtaláltak, abból kellett maguknak vacsorát főzniük. Szegény Aoki és Hashimoto nem hasított ezen a versenyen, először talán csak krumplit, utána meg csak répát vacsoráztak. Persze Ida és Aida szinte minden alapanyagot megtalált, és odaadták a saját adagjukat a másik kettőnek. Aztán Ida egyszer csak gondolt egyet, és azt javasolta, mindenki adja be a közösbe, amije van, és főzzenek együtt. Kiderült, hogy a spártai módszernek pont az volt a célja, amit Ida megértett; hogy közelebb kerüljenek egymáshoz, és közösen csináljanak valamit. Szerintem Ida igazából csak Aokin akart segíteni, de minden jó, ha a vége jó.



Aoki itt veszi a bátorságot, és ismét bevallja érzéseit Idának. Tisztázza, hogy kezdetben valóban csak valaki mást akart védeni, de azóta tényleg megkedvelte.



Ida pedig belemegy, hogy akkor talán meg kellene próbálniuk együtt... valamit.

Közben Aida is megtudja, hogy Aoki tényleg kedveli a másik srácot, így küldetésének tekinti, hogy kijavítsa korábbi hibáját, és segítsen nekik összejönni.




Innentől aztán kb. részenként változott, hogy mi adott okot az aggodalomra. Mert habár abban megegyeztek, hogy randiznak, Ida nem mondta ki, hogy kedveli Aokit. Akkor most járnak? Hogy kellene viselkedniük? Ida nem nagyon szeret üzengetni, így Aoki már odáig jut, hogy belóg a kosármeccsükre, ahol ott van az ellenség menedzsere, egy lány, akiről azt hiszik, Idának akar ajándékot adni, mert kedveli - ez is egy kavar, mert a lány igazából Ida osztályfőnökét kedveli, de hagyjuk -, ezt meglátva és megtudta Aoki ismét elbizonytalanodik, Ida meg szinte semmit sem tud kinyögni, Aoki olyan sietve távozik.





Kedveltem a mellékkaraktereket ebben a sorozatban. Itt volt ez a lány, aki egy sokkal idősebb férfit kedvelt, vagy Ida egyik csapattársa, aki kezdettől fogva látta, mi zajlik Ida és Aoki között. Remek tanácsokat adtak Idának, aki előtt kezdett végre tisztulni a kép. Azt továbbra sem mondta ki, hogy kedveli Aokit, viszont talán egyre közelebb kerülnek majd ahhoz a ponthoz.

Be kell vallanom, számomra egy ponttól leült a sorozat. Volt egy rész, ahol Aoki volt kénytelen szembesülni azzal, mit gondolnak róla mások, amikor kiderül, egy férfit kedvel. Ez a tanár észhez tért, és rájött, végtére is nem számít, ki kit kedvel, mindenkinek a maga döntése, de talán mások nem lesznek ilyen elfogadóak.

Randizni is elmentek, de jobbára csak egymás kezét fogták, amikor senki sem látta őket. Aokinak ez is hatalmas lépés volt, és itt is elméleteket gyártott, amikor Ida legelőször elrántotta a kezét - csak megijedt, mert hideg volt Aoki keze.




Aztán Ida továbbra sem mondta ki az érzelmeit, és úgy tűnt, Aoki neki készített sütijét sem fogja elfogadni. Lassan Ida csoporttársai is rájöttek, mi zajlik köztük, és Ida, mivel őszinte ember, nem tagadta le előttük, hogy randiznak. Na, ettől Aoki teljesen begőzölt! Hogy miért mondta el nekik! Mit fognak gondolni az emberek - mármint Idáról. Végig Ida miatt aggódott, hogy őt ne érje semmi inzultus. Ez rendben is van, de Aoki az utolsó részekben tényleg úgy viselkedett, mint egy szeszélyes lány. Nem csodálom, hogy Ida nem tudta, mit kellene tennie.

Aoki végül arra jutott, hogy szakítaniuk kellene. Én meg a hajam téptem, hogy mi van?? Mégis miért? Mert Ida felvállalt titeket? Oké, az érzéseit még mindig nem vallotta meg.

Szegény Ida, komolyan. Azt mondta a csoporttársainak, hogy korábban csak viccelt - nem is randiztak Aokival. Csakhogy a srácok már összerakták a képet; korábban Aoki is beszélt velük, és azt mondta, ő kényszerítette Idát, hogy randizzon vele, Ida semmiről sem tehet. Nagyon édes volt, ahogy törődtek egymással, de Aoki drámázása azért kicsit sok lett a végére.

Ida ezek után rohant az iskolába, a karácsonyi ünnepség színhelyére... ahol kimondta végre valahára, hogy szereti a másikat!





Szegény Hashimoto is megküzdött a kapcsolatáét. Az első két-három rész arra ment rá, hogy megtudjuk, nem Idát, hanem Aidát kedveli. Aztán ő is és Aoki is színt vallottak - sajnos Aida itt még elég hülye volt, és durván visszautasította a lányt. Hashimoto többször be is húzott neki a kavarás miatt, amit Aoki és Ida között okozott.


Végül is, így is fel lehet kelteni egy srác figyelmét! Aztán Aida időt kért, hogy megismerhesse a lányt, a karácsonyi bulin pedig csak az ő sütijét fogadta el.


Kicsit bánatos vagyok amiatt, ahogy az utolsó részek alakultak. Az elejét nagyon szerettem, imádtam figyelni Aoki drámáját, meg azt, ahogy Ida komolysága lassan megtörik, és egyre többet mosolyodik el Aoki hülyeségein. Szerintem összeillettek, és persze nem vártam csókot - nem is kaptam.



Nem túlgondolós - mármint részünkről, Aoki részéről nagyon is túlgondolós - sorozat, az első néhány rész miatt mindenképp ajánlom.




0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése