Subscribe:

Labels

2022. február 27., vasárnap

#53 BL sorozat értékelő (Nitiman)

 


Úgy tűnik, a Bad buddy után elbíztam magam, és ismét egy olyan sorozatba ugrottam bele, amit amúgy nem is tudom, miért akartam megnézni.

Nitiman

Avagy ilyen lett volna a TharnType alacsony költségvetéssel.

Vigyázat, spoiler!

Faék egyszerűségű a sorozat, mégis volt néhány olyan pont, amit egyszerűen nem bírtam felfogni.

Adott hősünk, Jin...



... aki a neve miatt kapott tőlem egy jó pontot, és ezért elnéztem neki, amit 10 részen keresztül művelt. A sorozat elején szakított a barátnőjével, mert a lány elvileg megcsalta, de különben sem láthattunk köztük túl erős köteléket. Erre rácáfol, hogy Jin még egy hónap múlva is kesereg a szakítás miatt, és leissza magát, amikor csak lehet. Közben megtudja, hogy Aim, a volt barátnő talán gyengéd érzéseket táplál egy bizonyos Bbomb nevű srác iránt.


Mivel Jin még mindig nincs túl a lányon, azonnal rohan is, hogy felelősségre vonja ezt a srácot, aki viszont nincs tőle annyira meghatva.






Node amit Jin nem tud, az az, hogy Bbomb igazából őt akarja megszerezni. A srác hozzá is lát, némileg nyomulós eszközökkel. Befészkeli magát Jin szobájába - mivel Bbomb részeg lesz, a kollégiumát már bezárták, a barátai meg hátat fordítanak neki -, Jin pedig annyira jószívű, befogadja. És onnantól nem tudja levakarni magáról.

Kaptunk persze két bl fant is, akik serényen igyekeztek összehozni a két srácot, posztolnak róluk, stb.






A focipályán is összeakadnak, mert mindketten játszanak, illetve a baráti társaságaik is óhatatlanul összekeverednek. Bbomb régebbi barátja Jin egyik legjobb barátjának, Keam-nek...


... és én ezt a srácot nem tudtam hova tenni! Nagyon gondoskodó volt Jinnel szemben, de közben volt valami barátnője, viszont megismert egy srácot is... erről majd később.

Jin tehát sokáig Keam-re való tekintettel viseli el Bbomb közeledését, viszont mikor Bbomb bevallja neki, hogy kedveli, Jin előbb nem is reagál, majd pedig elég durván közli, hogy ő meg nem kedveli.

Erre Bbomb nemes egyszerűséggel lesmárolja. Mert hát ezt így szokás.





Jin nem tudja eldönteni, kedveli-e a másikat, mert közben egy lánnyal is cseveg, ami persze rosszul esik Bbomb-nak. Végül elhárítja magától a lány közeledését, de Bbomb így sem nyugszik meg. Folyamatosan féltékenyek voltak, ha a másik valakivel üzengetett, így volt ez akkor is, amikor Bbomb beszélt egy régi barátnőjével, vagy amikor Jin többet volt együtt az egyik seniorral egy előadás miatt. A senior pedig nem volt más, mint...


... Kao az Oxygen sorozatból! Azonnal tudtam, hogy láttam már valahol, és hát eddig sem volt csúnya, itt viszont irtó szexi volt.

Egyébként ha találnom kellene egy okot, amiért megérte végigszenvedni a sorozatot, akkor az az lenne, hogy számomra is jó feladat volt felismerni néhány színészt, akikhez volt már szerencsém korábban. Úgy tűnt, az Oxygen stábjából elég sokan tették itt is tiszteletüket, hiszen Kao mellett itt volt még Khim, aki itt Jin volt barátnőjét, Aim-et alakította, és az Oxygen-beli testvére, Khem is szerepet kapott itt, mint Ball, és mint aki enyhén elcsavarja Keam fejét.






De itt még nem ért véget a játék, ugyanis két mostani kedvenc karakteremet is láttam már máshol, egyiküket a Manner of death-ben, ő volt itt Jack.




Ő nagy bánatomra itt egy csajt hajkurászott, a másik srác pedig Lhong volt a TharnType szériából, itt pedig Song lett belőle!




Vele kapcsolatban egyedül azt fájlaltam, hogy nem vette észre, hogy barátja, Jay odavan érte. Pedig a srác még dalt is írt neki! Váh!

Szóval körülbelül az összes mellékpáros vonzóbbnak tűnt számomra, mint Jin meg Bbomb románca, de hát őket kellett néznem, nem tehettem mást. 10 részen és 530 órán keresztül nyűglődtek, míg végül talán eljutottunk oda, hogy Jin is kedveli a másikat, és ezt hivatalossá is tette - mivel, mint tudjuk, addig nem hivatalos egy kapcsolat, amíg a Face-en nincs beállítva.
















Nem hiába említettem az elején a TharnType szériát, mert végig olyan érzésem volt, mintha annak egy "olcsóbb" változatát nézném. Jin és Bbomb nem voltak szobatársak, de Bbomb azért kiharcolta, hogy ott maradhasson - mint Tharn. Nyomult, miközben Jin más lányokkal beszélt, és próbálta terelni a dolgot - mint Type. Nem akarta magukat felvállalni, bizonytalan volt, aztán féltékenykedtek egy sort - csakúgy, mint Tharn és Type. De ami ott a két színész hozzáértése miatt hihető volt, az itt nem működött. Nem akarom megbántani a srácokat, és biztos a rendezőn is sok múlt, de ez nem jött át. Bbomb erőltetetten volt népszerű, ő volt a gólkirály, közben zenélni meg énekelni is tudott, és persze arra is maradt ideje, hogy Jinre nyomuljon. Nem tartom őt kifejezetten jó barátnak sem, mivel a 10 rész alatt csak azzal foglalkozott, hogy Jint meghódítsa. Akkor töltött több időt a barátaival, mikor eltört a telefonja, és távol kellett tartania magát Jintől. És itt elérkeztünk ahhoz az apró csavarhoz, amit tartogatott a sorozat.

Az egész csapat, mindkét baráti társaság tudott Bbomb érzelmeiről! Sőt, egész végig azon dolgoztak, hogy összehozzák őket! Mivel nagyon nem megszokott, hogy a barátok tudjanak erről - sőt, ugye úgy szokott lenni, hogy a felek nagyon nehezen vallanak színt a környezetüknek -, így ez engem meglepett. Főleg, hogy Aim, Jin "barátnője" volt az értelmi szerző.


Aim és Bbomb rokonok. Amikor Bbomb-nak megtetszett Jin - talán első éves korukban történt, hogy, mivel Bbomb nem ehetett csípős ételt, Jin elcserélte vele a sajátját... és ettől Bbomb nyomban beleszeretett... ááá -, és közeledni is próbált hozzá, de Jin tévedésből azt hitte, Aim az, akinek tetszik. Aim nem volt belé szerelmes, mégis járni kezdtek. Csakis Bbomb miatt tette ezt, átadta Bbomb érzéseit Jinnek, mintha azok a sajátjai lennének. Aim most épp emiatt igyekezett összehozni őket, hiszen anno úgymond elhalászta Bbomb elől a srácot. Itt azért néztem egyet, bevallom őszintén. Aim járt Jinnel, pedig nem volt belé szerelmes, illetve tudta, hogy ez Bbomb-nak fájdalmat okoz. De Bbomb is hagyta, hogy ez történjen. Jin meg csak elvolt boldog (?) tudatlanságban. Szeretni szoktam azt, amikor a komolyabb, visszahúzódó szereplőről kiderül, ő volt oda előbb a másikért - Fish upon the sky, Light on me -, de itt ez azért túlment egy határon.

Mint mondtam, Jin és Bbomb barátai is tudtak a tervről. Néhol kétes segítséget nyújtottak, nem értettem mindig, mit miért tesznek, de például Jack tervelte ki, hogy Bbomb ne keresse Jint - mikor Bbomb-nak eltört a telefonja -, hadd tapasztalja meg Jin, mennyire hiányzik neki a másik. Ők hozták be Markot is a történetbe, aki a színházi próbák alatt került közelebb Jinhez, féltékennyé téve így Bbomb-ot. Mindennek az volt a célja, hogy Jin érzései feléledjenek, és felvállalja magukat. Ez végül meg is történt, bemutatkozott Bbomb anyukájának, és státuszt változtatott Face-en.

Nem fűztem túl nagy reményeket a sorozathoz, de sajnos azokat is alulmúlta. A mellékpárosok miatt érte meg végignézni, sajnos a többségük nem jött össze, vagy elvarratlan maradt a szál, amit sajnálok, mert sokkal érdekesebbek lettek volna, mint Jin meg Bbomb.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése