Subscribe:

Labels

2023. április 2., vasárnap

#85 BL sorozat értékelő (Individual Circumstances)

 


Nem tudom túltenni magam a címen.

Individual Circumstances

Vigyázat, spoiler!


Február 14, Valentin-nap, sok egyéb más mellett. Mivel is tölthettem volna az estémet, ha nem egy romantikus BL sorozattal?

A címen tényleg nem tudtam még túllépni - magyarul Egyéni körülmények, ami így már érthető. A posztert sem találtam vonzónak, valószínűleg ezért nem került még fel a radaromra ez a sorozat.

Egyébként ismét egy 8 részes, rövid sorozatról van szó, és ezt most tényleg éreztem is; szerintem nem sikerült elég jól kibontani a két férfi kapcsolatát. Pedig volt benne potenciál, és olyan sorozatokhoz hasonlítanám, mint a Semantic Error, vagy a To my Star. Mutatom, miért.

Hőseink Seong Woo Jae (író, alsó kép) és Ha Yeon Woo (rendező, felső kép).


A leírás szerint Woo Jae egy szerelmi bánatból próbál felépülni, és egy nagyon sikeres webes történet szerzője - "Hogyan szakíts az első szerelmeddel" -, de az utolsó részek írásakor problémába ütközik, nem tudja, hogyan zárja le a történetet. Egyedül él egy gyönyörű, modern házban, távol mindentől, de a mesés környezet mindenért kárpótolhatja. A menedzsere szokott benézni hozzá, és gondoskodni róla. Mint az írók általában, elég sokat iszik, és kb. egyszer ha láttuk enni a sorozat folyamán.


Yeon Woo karrierje is megfeneklett; készített egy remek filmet, de ezután csak lejjebb vitt az útja, és most is pornót kellene forgatnia. Helyette azonban elhatározza, megkeresi annak a híres webes történetnek az íróját, és meggyőzi, hadd filmesítse meg a történetet.


Woo Jae ellene van a dolognak, Yeon Woo azonban addig nyüstöli az ismerősét, míg meg nem kapja tőle a másik férfi címét és telefonszámát. Azonnal ismerős lesz neki a szám...




A két srác együtt járt egyetemre, és jó barátok voltak. Olyannyira, hogy amikor Woo Jae megváltoztatta a telefonszámát, az utolsó négy helyre Yeon Woo születési dátumát írta be.









Nagyon - NAGYON - lassan adagolták nekünk azt, mi is történt a srácok között a múltban. Az világos volt, hogy Woo Jae valamiért szó nélkül lelépett, és még most is haragszik a másikra.









A sztori itt hasonlatos lett a To My Star második évadához; Yeon Woo addig járt a másik nyakára, míg Woo Jae meg nem unta, és engedett a győzködésnek. 



Kiemelnék még egy aranyos jelenetet; esni kezdett az eső, Yeon Woo pedig kicsit megfázott. Mivel nem sertepertélt folyton körülötte, Woo Jae odament megnézni őt, aztán vitt neki gyógyszert is. Mikor Yeon Woo jobban lett, kérte a levest is, amitől biztosan meggyógyul, és amit Woo Jae az egyetemen is főzött neki.






Woo Jae persze megfőzi neki, habár igyekszik úgy tenni, mintha nem lenne ínyére. Csak nem akarja, hogy valaki meghaljon a földjén!

Woo Jae menedzsere is felbukkan néhányszor, a fickó nagyon nem bírja Yeon Woo arcát!






Ehhez persze kellett az is, hogy végre elmondják egymásnak azokat az egyéni körülményeket, amik szétválasztották őket az egyetemen.




A visszaemlékezésekből látszik, hogy a barátkozást Yeon Woo kezdte, de Woo Jae volt az, akinek az érzelmei elmélyültek. Rosszul érintette, amikor vett egy pulóvert a másiknak, de Yeon Woo nem akarta ugyanakkor hordani, mint amikor Woo Jae, mert mit gondolnának mások a páros pulóverről. Aztán ott is hagyta a teremben a pulóvert, és hiába ment vissza érte, már nem találta - talán Woo Jae vitte magával.






Megbeszélték, hogy együtt fognak dolgozni; Woo Jae forgatókönyvet ír, Yeon Woo pedig megrendezi. Aztán Woo Jae egyik alkalommal megcsókolta a másikat, majd elszaladt. Mikor másnap tisztázni akarta vele a dolgokat, Yeon Woo nem ment be az egyetemre. Woo Jae valószínűleg megijedt, így felszívódott, és már nem volt ott, mikor Yeon Woo akarta megtalálni.




Elkerülték egymást, de ennek egyetlen, szomorú oka volt. Yeon Woo anyukája előbb kórházba került, majd meghalt. A srác ezért nem tudta lereagálni a csókot, és ezért nem volt ott másnap. Woo Jae tehát elég önző okokra hivatkozva tűnt el évekre szegény Yeon Woo életéből.

Woo Jae akkor kezdett megenyhülni, mikor Yeon Woo elvitte sétálni, és elmondta, hová szórta az édesanyja hamvait.





Ezután Woo Jae kedvesebb lesz vele, belemegy abba is, hogy filmet forgassanak a történetéből, de néha azért felszívódik, hogy Yeon Woo meg a menedzsere aggódjanak érte.

Úgy ültek ott, mint a megfélemlített iskolások, pedig a jobb szélső fickó az igazgató! Mégis mindig alázatos volt az íróval szemben.





A két férfi együtt próbálja befejezni a webes regényt, amin ismét összevesznek, mert Woo Jae nem érti a férfi karaktert - aki természetesen Yeon Woo-ról lett mintázva.



A kitalált regényben egy nő és egy férfi váratlanul újra találkozik, miután a nő évekre lelépett. A férfi nem kérdez semmit - max annyit, Ettél már? -, a nő pedig emiatt mérges és csalódott, mert a másik nem akarja tudni az okait? De talán a férfinak is elég fájdalmasak voltak ezek az évek. Itt derül ki Woo Jae számára, hogy a csókja nem azért nem talált viszonzásra, mert Yeon Woo nem kedvelte. Csak közbejöttek ugye azok az egyéni körülmények.

Még egy nagyon édes dolog; Yeon Woo nem tudott eddig bejutni a másik házába, mert nem tudta a kódot. Amikor viszont Woo Jae eltűnik, gondolkodni kezd, mi is lehet a kód. Ami nem más, mint Yeon Woo telefonszáma. A laptopot is kód védi - ez pedig az első találkozásuk időpontja.








A végére már kínosan nyilvánvalóak lettek Woo Jae érzései, annyi jelet hagyott, hogy ha Yeon Woo ebből sem jött volna rá, akkor tényleg hülye.

Node Woo Jae végül csak befejezte a történetet, és már csak az volt a kérdés, Yeon Woo megbízója hajlandó-e rábólintani a megfilmesítésre.


A finálé kellően érzelmes lett. Woo Jae - ki sem találnátok - eltűnt, ismét hagyott viszont egy nyomot, amin Yeon Woo elindulhatott.




Woo Jae azt mondta, a másik csak akkor aludhat bent, ha esik...

... s lőn.



Amire nem lehetett panasz, az a lenyűgöző környezet, egyszerűen varázslatosak voltak az erdők, kis dombok, amiket bejártak a srácok. Legszívesebben azonnal felpattantam volna, hogy velük tartsak.

Kiemelném még magukat a színészeket. Mindhárom srác nagyon ügyes volt, pedig kettőnek ez volt az első szerepe!

2021-ben ő volt a Mister International Korea győztese!



Jun.Q volt talán a legismertebb/legaktívabb körülük, mert nem csak modell, hanem énekes, rapper, és színész is.


Első szerepléshez képest tényleg ügyesek voltak, főleg Han Jung Wan (Yeon Woo), aki kísértetiesen emlékeztetett engem a Semantic Error egyik színészére (Park Seoham).

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése