Subscribe:

Labels

2023. július 9., vasárnap

Ez nem olyan... 2. fejezet


A második, és egyben utolsó fejezet, személyes kedvenc jeleneteimmel!


Aznap este Tay épp a szemfestékét mosta le, mikor kinyílt, majd záródott a hálószoba ajtaja. Arra számított, hogy Time leveti magát az ágyára, helyette viszont megállt a fürdő ajtajában, és nem is leplezett dühvel nézett rá.

-        Mit tehetek érted?

-        Lefeküdtél vele? – Tay majdnem belekapott a szemébe.

-        Micsoda? Kivel?

-        Azzal az… állítólagos legjobb barátoddal. A Theerapanyakul leszármazottal. – Tay felegyenesedett.

-        Honnan veszed a bátorságot, hogy így beszélj róla? Ő az első család tagja!

-        És ez már elég is volt, hogy széttedd neki a lábad? – A pofon mindkettejüket váratlanul érte. Tay sosem volt túl erőszakos alkat – tudott lőni, de inkább hobbinak tekintette, mint hivatásnak -, Time pedig annyira belelendült a vagdalkozásba, hogy nem vette észre a másik lendülő kezét.

-        Takarodj innen. Látni sem bírlak. – Mikor Time nem mozdult, meglökte a mellkasát. – Te vagy az egyetlen, akinek széttettem a lábam. Gondolhatod, mára mennyire megbántam.

Némi szervezést igényelt ugyan, hogy egy ideig ne Time legyen a testőre, de legalább Kinn a segítségére sietett; elküldte hozzá az egyik új fiút, hogy Tay felmérhesse a képességeit. Pol még csak nemrég került ki az iskolából, de jók voltak az ösztönei, udvarias volt és visszafogott, árnyékként olvadt bele a háttérbe. Tay hamar megkedvelte, és már akkor csalódott volt, hogy vissza kell majd adnia.

A lövés a semmiből hasította ketté az éjszaka csendjét. Tay teste még azelőtt kipattant az ágyból, hogy az agya felfogta volna, mi történik. Mezítláb, kócosan vágódott ki az ajtón, és persze a pisztolyát is elfelejtette elővenni a párnája alól. Hiába, nem volt olyan, mint az apja vagy Kinn, akik álmukból felkelve is higgadtan tudtak gondolkodni.

Zakatoló szívvel szaladt végig a folyosón, majd az apja irodája elé érve megtorpant. Az asztal és a székek felborítva, valami vörös folyadék terült szét a padlón, a papírlapok szétszóródtak. De az apja nem volt ott. Tay hallotta a futó léptek közeledését, így továbbment az apja hálószobája felé. Nem emlékezett arra, hogy került a padlóra, de tény, hogy már térdelt, hevesen zihált, és a félfába kapaszkodva próbált talpon maradni. A vér fémes szaga átitatta a helyiséget, beszivárgott az orrába és a szívébe. Az apja…

-        Uram! – Az apja testőre felrántotta a földről, és a többi testőr gyűrűjébe tolta. – Ne nyúljon semmihez! – Tay egy szót sem bírt kinyögni. – Kiugrott az ablakon, de már a nyomában vagyunk.

-        Hívták a mentőt? – préselte ki magából.

-        Már mindenki úton van. Jobb lenne, ha leülne.

-        Ne mondd meg nekem, mit tegyek! – Tay kiszabadította magát, de mielőtt beronthatott volna a szobába, ismét elkapták. – Apa… de miért? Mibe keveredtél? Hol van… - Hol volt Time? És Pol? Miért nem volt mellette valaki, akire számíthatott? Aki megmagyarázta volna, mi történt? Aztán, mintha csak a gondolataival idézte volna meg, Pol fordult be a sarkon. A haja szanaszét állt, a ruhája szintén. Egy külső szemlélő azt hihette volna, most kelt ki az ágyból sietve, de Tay tudta, mit csinált. Tudta, miben zavarta meg a felfordulás. – Hol van Time?

-        A… - Pol nyelt egyet. Tay látta rajta, hogy mélységesen szégyelli magát. – A tettes után ment.

-        Ki kérte rá? Ő az én testőröm! – Tay nem törődött azzal, hogy ő maga kérte Time áthelyezését. Látni akarta, hogy ő is ugyanúgy néz-e ki, mint Pol. Tudni akarta. Az apja halálának estéjén valami mást is örökre elveszített. A naivitását.

Jégherceg. Az apja halála, és a vezető szerep átvétele után ezt kezdték pusmogni a háta mögött. Tay egyáltalán nem bánta, sőt, igyekezett megfelelni a szerepnek. Mindenkire elérhetetlen magasságból tekintett le, és semmivel sem hagyta kizökkenteni magát. Az apja temetésén is úgy ácsorgott, mint egy szobor; csak utána, a szobájában hagyta, hogy a könnyek végigfolyjanak az arcán.

Számított arra, hogy Time fel fogja keresni. Végig magán érezte a tekintetét, Tay pedig csak azért sem adta meg neki azt az elégtételt, hogy gyengének lássa. Sikerült összeszednie magát, mire az ajtón felhangzott a kopogás.

-        Szabad.

Time elegáns, fekete öltönyt viselt, és még sosem nézett ki annyira testőrnek, mint most. Az arca sápadt volt, így piros ajkai szinte világítottak, magunkra vonva Tay figyelmét.

-        Mondd.

-        Tay… uram – javította ki magát gyorsan. – Még nem volt alkalmam elmondani, mennyire sajnálom.

-        Mm. – Tay az egyik kényelmes fotelben ült, lábát átvetette a másikon, kezével pedig egy, az asztalon álló üvegpoharat cirógatott, ami tele volt töltve borral. Olyan vörös volt, mint az apja vére.

-        Kérlek… nekem… fogalmam sem volt róla, hogy aznap este… hogy merényletet kísérelnek meg ellene.

-        Miért, ha tudtad volna, másképp cselekszel? – Tay nem nézett rá, tovább cirógatta a pohár száját. – Ha tudtad volna, hogy apámat aznap este megölik, akkor nem csábítottad volna el Polt? Nem dugtad volna meg az egyik folyosón, a falnak passzírozva? – Tay végre felnézett, Time pedig azonnal térdre vetette magát előtte. – Ne csinálj drámát belőle! Nem kell sem a szánalmad, sem a bocsánatkérésed. Nem tartozol nekem semmivel.

-        De igen. – Time lehajtotta a fejét, mellkasa hevesen emelkedett és süllyedt. – Azért tettem, hogy fájdalmat okozzak neked. Azért tettem, mert mérges voltam, és… féltékeny. – Tay keserűen felnevetett.

-        Azért dugtál meg valaki mást, mert féltékeny voltál? Mégis mire?

-        Arra, hogy te és… Kinn…

-        Ne vedd őt a szádra. – Tay fagyos tekintete alatt Time enyhén megremegett. – Nem érdekel, mit hittél, ez nem mentesít.

-        Tudom, hogy nem. Nem is mentegetőzni akarok. Csak… azt akarom, hogy megértsd… nekem ők nem számítanak. – Tay nem mutatta, de szíven szúrta a többes szám. – Téged szolgállak. Örökké.

-        Nos, nekem nem kellesz. Tűnj el. – És Time eltűnt.

De nem örökre. Akárhová ment Tay, Time ott volt mögötte. Akárkivel tárgyalt, Time ott állt az asztalnál. Még szórakozni sem mehetett el úgy, hogy Time ne lett volna a közvetlen közelében. Néhány hónapja még repesett volna ettől, most azonban idegesítette, mert tudta, hogy szánalomból fakad. Még ahhoz sem volt elég ereje, hogy megleckéztesse, mert amikor felhurcolt magához egy srácot, Time azonnal ott termett, és kikísérte.

-        Miért nem tudsz békén hagyni? – üvöltött fel egyik alkalommal.

-        Melletted kell lennem. Melletted akarok lenni.

-        Én meg nem akarom! És itt én vagyok a főnök!

-        Igen, te vagy a főnök. – Tay sosem látta még a másikat ennyire megadónak. Összezavarodva figyelte, ahogy Time két kezébe fogta a kezeit, és mélyen a szemébe nézett. – Te vagy a főnök, én pedig itt vagyok neked. Támaszkodj rám! Tudom, mennyire nehéz…

-        Nem tudsz te semmit!

-        Tay… hagyd, hogy segítsek! Talán nincs rá szükséged, és nem is akarod – sietett folytatni -, de valld be, én vagyok az egyetlen, akiben feltétel nélkül megbízhatsz.

-        Most komolyan beszélsz?

-        Csináltam hülyeségeket, de azt sosem kevertem az üzlettel – mondta Time komolyan. – Mindig azt tartottam szem előtt, ami neked a legjobb. Az érzelmek… az már más dolog. Azon nem tudok segíteni. – Tay szeme megrebbent, miközben Time megfogta az arcát, és összetámasztotta a homlokukat. – Sosem leszek egyedül a tied. Sajnálom, ezt nem tudom megígérni. Azt viszont igen, hogy mindig visszatérek hozzád. Számomra mindig te leszel az első.

Tay idővel megbocsátott neki, és megtanult szemet hunyni. Még Pol iránt sem viseltetett keserűséggel, elvégre a srác semmiről sem tehetett. Time pedig, ígéretéhez híven, mellette maradt. Idővel már nem csak testőrként, hanem társként. De a kapcsolatuk sosem lett már olyan felhőtlen, mint valaha. Amikor Tay álmatlanul feküdt az ágyában, és tudta, hogy Time éppen valaki mással van, arra gondolt, talán el kellene küldenie. Time talán most, ennyi idő után, hallgatna rá. Aztán, mikor a sötétben kinyílt az ajtó, és Time bebújva mellé átkarolta, Tay tudta, hogy sosem lesz képes nélkülözni őt. Össze voltak kötve, valami láthatatlan és erős fonallal, amit még Time kikacsintásai sem tudtak elszakítani. Tay eltolta volna, ha úgy gondolta volna, megéri, és hogy utána mindketten élhetik tovább az életüket.

-        Tay – suttogta Time, forró lehelete cirógatta a srác nyakát. - Örökké.

Akkor hát örökké.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése