Subscribe:

Labels

2023. július 2., vasárnap

Ez nem olyan... 1. fejezet

 


Végre megérkeztem azzal a KinnPorsche univerzumában játszódó történettel, amit nagyon meg szerettem volna írni. 
Porsche ugyanis az egyik részben megjegyezést tett a kapcsolatukra, Tay pedig valami olyasmit reagált, hogy... ez nem olyan. Íme az én verzióm, miért is nem olyan!
Főszerepben Tay és Time.

Ez nem olyan...


-        Semmi szükségem rá.

-        Ez nem vita tárgya, fiam.

-        Az elmúlt évben egyetlen támadás sem érte a családunkat. Miért pont most kezdtél el tartani ettől? – Az apja nem válaszolt. – Belekeveredtél valamibe?

-        Ebben az üzletben nagyon nehéz nem belekeveredni valamibe.

-        De most mintha valami konkrét dologtól tartanál – erősködött tovább Tay. Nem szokta meg, hogy az apja titkolózik előtte. Mióta öt évvel korábban Tay is belépett a családi vállalkozásba, szinte mindent együtt csináltak. Az apja rendszeresen kikérte a véleményét, mint egy olyan fiatalabb emberét, aki nem a régi korban élt és született, és mint aki nem félt kimondani, ha újításra volt szükség. Tay felkapta a fejét, mikor az apja a vállára tette a kezét. Szerette a fiát, de amióta Tay elkezdte felvállalni magát, megritkult köztük a fizikai kontaktus.

-        Minden rendben lesz, fiam. Csak engedd, hogy ez alkalommal én döntsek! – Tay belenézett az apja szemébe, és nem mert tovább ellenállni.

Így történt, hogy másnap, amint Tay lesétált a hallba, ott találta az apja testőreit, amint közrefognak egy, a legnagyobb és legkényelmesebb kanapén ücsörgő alakot. Tay még észrevétlen tudott maradni az ajtó takarásában, és így szemügyre tudta venni a srácot.

Csapzott barna haj, puhának tűnő, vörös ajkak, erőteljes állkapocs. Nem lehetett idősebb nála, mégis áradt belőle valami, amit Tay egy korukbelinél sem látott még. Az egyik lábát lazán átvetette a másikon, karjait feldobta a kanapé háttámlájára, és úgy nézett ki a kertbe, mintha ő lett volna a tulajdonos. Vagy minimum annak a fia.

-        Uram! – Tay nem tudott tovább rejtőzködni, előlépett hát. Áldotta az eszét, amiért a legújabb fekete garbóját, és azt a nadrágját vette fel, ami a legelőnyösebben állt rajta. Szokásától eltérően most csak minimális ékszert viselt, a haja pedig úgy volt belőve, mintha fodrásztól érkezett volna, és nem az ágyból.

Tay arra számított, hogy hűen a pimasz terpeszkedéshez a srác majd továbbra sem zavartatja magát, de amint tudatosult benne, hogy megérkezett a ház egyik ura, felpattant, és tökéletes vigyázzba vágta magát. Tay eddig csak a profilját látta, de nagy bánatára szemből is hasonlóan jóképű volt.

-        Uram! – Az orgánuma is kellemesnek hatott, de Tay biztos volt benne, hogy ez a jómodor csak a felszín.

-        A nevem Tay. És a tied?

-        Time vagyok, uram.

-        Hagyjuk az uramozást, nem vagyok idősebb nálad.

-        Talán a haja teszi – bukott ki a srácból.

-        Tessék?

-        A haja miatt idősebbnek tűnik. – Tay megállta, és nem nyúlt hozzá tökéletesen beállított, szürkésfehér hajához. – Én leszek az új testőre.

-        Azt majd meglátjuk. – Tay a többi fickóra nézett. – Megkapta a mappát?

-        Igen, uram.

-        És tudja is?

-        Megtörtént a felkészítése.

-        Azt erősen kétlem – sóhajtott Tay lemondóan, majd megfordult, és elindult a konyhába. Merte remélni, hogy az új fickó szó nélkül követi.

-        Jó reggelt, Mr. Tay! – A cserzett arcú szakácsnő mosolyogva pillantott fel a zöldségek aprításából.

-        Jó reggelt, Irma. Már most isteni illatokat érzek. Máris elkezdted az ebédet?

-        Azt sosem lehet elég korán kezdeni. És vendégeket várunk. – Tay keze megtorpant az asztal fölött, ahonnan reggelit szedett volna magának.

-        Miféle vendégeket? – Irma azonnal integetni kezdett az arca előtt.

-        Nem mondtam semmit, nem mondtam semmit.

-        Talán a családomra gondol – szólalt meg Time, aki ezek szerint valóban ott jött a nyomában.

-        A családodra?

-        Az édesapja meghívta őket ebédre, hogy lássák, a fiuk jó kezekben lesz. – Tay szándékosan nem fordult hátra, mert nem akarta, hogy Time már az első napon tanúja legyen bosszúságának.

-        Értem. Köszönöm. Irma, akkor nem is zavarlak.

-        Uram sosem zavar. – Tay nyomott egy puszit az arcára, felmarkolt egy almát, és tovább állt.

-        Igazán kedveli magát.

-        Micsoda?

-        Irma. A szakácsnő kedveli.

-        Igen? – Tay hirtelen szembefordult vele, mire Time majdnem nekiment. – Egyrészt, nem tanították a testőrképzőben, hogy tartsd meg az egy lépés távolságot? Másrészt, annyira meg vagy lepve, hogy valaki kedvel engem?

-        Kicsit meg vagyok lepve, igen – vallotta be kendőzetlenül. És – állapította meg Tay – eszében sem volt hátrálni. – A mappában, amit kaptam, és amit be kellett bifláznom, egy olyan papírfigura szerepelt, akinek mintha nem lenne személyisége.

-        Neked az a dolgod, hogy megvédj, ha szükséges, nem pedig az, hogy ismerd az ízlésem.

-        És mi van, ha kizárólag személyes indíttatásból akarom tudni, milyen az ízlésed? – Még közelebb lépett, így lefejelhették volna egymást, ha akarják. Tay a másik verzióra nem akart gondolni. – Mi van, ha érdekelsz?

És Tay vakon beleesett a hibába. Alig három hónap kellett hozzá, és Time máris bejáratos lett a hálószobájába. Time nagylelkű szerető volt, nem spórolt sem az előjátékkal, sem az élvezet elnyújtásával. Cserébe nem kért semmit, ami Tay világában nem volt megszokott dolog. Az apja úgy tett, mintha nem látna semmit, de valójában mindenki tudott róla. Nem mintha nem történt volna még hasonló – hogy egy testőr a főnöke ágyában köt ki -, de Tay sosem gondolta volna saját magáról, hogy ilyen könnyen beadja a derekát.

Time szerint nem is adta be könnyen. Három hónapnyi kedveskedésbe, udvarlásba került, és megannyi lopott csókba, simogatásba, míg végül Tay egyik este nem küldte el, hanem bezárta maguk mögött a hálószoba ajtaját.

Nem kellett túl sok idő ahhoz sem, hogy Tay szeméről felszálljon a rózsaszín köd. Amikor együtt voltak, Time végtelenül udvariasan és tisztelettudóan viselkedett. Mások előtt sosem tett utalást arra, hogy mi van köztük, ami rendben is volt. Amikor azonban bulizni mentek, Tay szíve követelni kezdte Time érintését a sötétben. Szerette volna, ha Time legalább titokban kimutatja, hogy fontos neki, és hogy a magáénak tekinti. Time ezzel szemben még egy szórakozóhelyen sem mozdult el a fal mellől, semmi olyat nem tett, ami kompromittálhatta volna őket. Tay azzal nyugtatta magát, hogy ezt biztosan miatta teszi; nem akarja kellemetlen helyzetbe hozni sem a család, sem a külvilág előtt.

Tay sikeresen elkerülte, hogy be kelljen mutatnia új testőrét a legjobb barátjának, tovább azonban nem odázhatta el az elkerülhetetlent. Kinn hazatért külföldről, és egyik első útja Tay-hoz vezetett. Kinn megférfiasodott kicsit; kezdett középső gyerekből az a férfi lenni, aki hamarosan átveszi apjától a család irányítását. Tay pontosan emlékezett még, Kinn mennyire kiborult, amikor elmondták neki, miért nem Tankhun fogja örökölni a családi gyűrűt. Kinn addigi hedonista életvitele persze nem szűnt meg létezni, kimondatlanul mégis elkezdett felkészülni a jövőbeli feladatára. Ő és Tay rendszeresen tartották a kapcsolatot, megosztották egymással tapasztalataikat, habár Tay tudta, hogy az ő családjuk sosem lesz feleannyira sem befolyásos, mint Kinné. Ez számára rendben is volt; valószínűleg sosem tudott volna megküzdeni akkora felelősséggel.

Kinn hosszú ölelésben részesítette, aztán leültek a kanapéra, de mielőtt a srác megszólalhatott volna, csatlakozott hozzájuk Time. Tay látta, hogy Kinn szeme enyhén elkerekedik.

-        Ő meg ki?

-        Az új testőröm.

-        Mióta van új testőröd? És egyáltalán minek?

-        Apa ragaszkodott hozzá. – Kinn bólintott, ez számára is ismerős lehetett. – És néha olyan érzés, mintha időtlen idők óta itt lenne. – A szeme sarkából Time felé pillantott, de a srác nem ült fel a provokációnak. Sőt, mintha Kinn megjelenése csak visszafogottabbá tette volna.

-        Nem egészen az eseted. – Kinn ezen szavaira Time enyhén összerezzent – Tay ezt persze pont nem láthatta.

-        Miért, az lett volna a lényeg?

-        Ez egy személyes beszélgetés – mutatott rá Kinn. – Itt is tartani kell attól, hogy megtámadnak? Meg tudlak védeni, meg te is magadat. – Tay fölemelte a fejét, és nagyjából Time irányába küldve a szavait, megszólalt:

-        Elmehetsz. Majd hívlak, ha kellesz.

-        Uram, nem hagyhatom el a helyem.

-        Ez kinek az utasítása? – Csend. – Én vagyok a főnököd. Azt teszed, amit mondok. – Time mintha hezitált volna, aztán vetett egy alig észrevehető pillantást Tay felé, majd kiment.

-        Még nem sikerült betörnöd? – vigyorgott Kinn, mire Tay vetett felé egy lapos pillantást.

-        Alig várom, hogy egyszer te is kapj egy vadlovat!

-        A tenyeremből fog enni.

-        Vagy inkább te az övéből. – De Tay nem akart a testőrökről beszélgetni. – Mesélj, milyen volt Amerika?

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése