Subscribe:

Labels

2023. augusztus 20., vasárnap

#92 BL sorozat értékelő (The Eighth Sense)


Nagyon megszerettem ezt a sorozatot.

The Eighth Sense

Vigyázat, spoiler és némi +18!


Ha volt valami, ami egyáltalán nem vonzott, akkor az a poszter. Túl sötét, alig látszanak a szereplők, ez alapján nemigen kezdtem volna el. És mégis megnéztem az akkor magyar felirattal kint lévő 2-3 részt, és persze azonnal tovább is kellett mennem, mert angolul már kint volt 6. A következő két hétben aztán nagyon vártam az új részeket, és a vége túl hamar jött el, ha valaki engem kérdez.

Nem volt a BL sorozatok csúcsa, sőt, vérzett is néhány sebből, valamiért mégis a szívemhez nőtt. Egyik hősünk, Ji Hyun most költözött fel a városba, első éves az egyetemen, és hogy legyen egy kis pénze, dolgozni kezd egy egyetemisták által gyakran látogatott kis étteremben.


Ji Hyun a sorozat egésze alatt megmaradt kedves, kissé naiv srácnak, de igazság szerint azt is láttam rajta, hogy amit akar, azt megszerzi, még ha csendesen és lassan haladva is.

Jae Won a másik véglet.


Most tért haza a katonaságtól, kihagyott egy időt az egyetemen, most pedig végzős, és el kell döntenie, mihez akar kezdeni az életével. Látszólag nagyon népszerű, semmi gondja a világon, mivel a családja gazdag, talán valami cégük is van. Amikor megismerjük, a barátaival italozik az említett bárban, és az egyik barátja, Tae Hyung meg is jegyzi, hogy hát neki könnyű, ilyen háttérrel, stb. Majdnem verekedéssé fajul az eset, de Ji Hyun közéjük ugrik.


Én azt hiszem, Ji Hyunnak rögtön megtetszett a másik, és szerette volna jobban megismerni, de Jae Won élete rettentően kaotikus volt, így talán el is felejtette a másikat.

 
Ji Hyun adott neki egy öngyújtót.


Mint ahogy arra utaltam korábban, én úgy véltem, Jin Hyun megszerzi, amit akar; meglátja a szörfklub poszterét, amin Jae Won szerepel, és félelmet nem ismerve jelentkezik is. Sőt, amikor ő meg Jae Won összefutnak, azt mondja az idősebb srácnak, hogy legyenek barátok. Habár Jae Won valószínűleg nem emlékszik rá, azért a klubban igyekszik segíteni neki.







Jae Won lecsekkolta!!

Az egyik zavaró tényező Eun Ji volt, Jae Won exe.

Aztán a második rész végén kettesben iszogattak a parton, és egyszer csak... a semmiből...




Elnézést??

Az persze nyilvánvaló volt, hogy Ji Hyun odavan a másikért, de hogy Jae Won ilyen gyorsan lépjen...! Mondjuk utána jól le is lépett, kerülte a másik srácot még az iskolában is, így eléggé kellemetlenné vált a szituáció.


Jae Won újra lecsekkolta!

Ji Hyun készített néhány rajzot a klubnak.



Ji Hyun szert tett egy (lány)barátra a csoportból, és nem tudom, a lány szeretett-e volna összejönni vele, de végül ő lett a srácok első számú támogatója.


Erről a jelenetről először azt hittem, egy álom; Ji Hyun este elindult a munkahelyéről a hídhoz, ahol rajzolni szokott, Jae Won pedig követte a metróhoz, és együtt töltötték az estét, még egymás kezét is megfogták.



Ezután már Jae Won részéről is érezni lehetett a hajlandóságot, ami nem csak nekünk tűnt fel, hanem a srác bosszantó exének is.




Ez a... lány utána elmegy a bárba, ahol Ji Hyun dolgozik, és igyekszik keresztbe tenni neki, lejáratni, megszégyeníteni a srácot. Még az sem érdekli, hogy a hely tulaja visszaszól neki. Egy királynőnek képzeli magát, csak tudnám, miért! Jae Won egyébként azért szakított vele, mert a lány megcsalta, míg odavolt.

De Ji Hyun nyert így is, ugyanis a műszakja végén Jae Won ott vár rá, mert tudta, hogy szüksége lehet rá.




Ezután jött az egyik kedvenc jelenetem. Amikor legközelebb találkoznak, a barátaik is ott vannak velük, és a klub vezetője, Yoon Won - akit imádtam - meghívja őket inni. Ji Hyun és a barátja, Ae Ri ellógják az órát, elmennek vásárolgatni, sétálni. Hát látni kellett hőseink arcát; egyrészt a Föld felett lebegtek volna legszívesebben, másrészt Jae Won csalódott lett, mikor látta kettejüket elmenni. Később hezitált még akkor is, amikor fel kellett hívnia őket, hogy akkor mennek-e a bárba. Olyan cuki volt!

"Tényleg elmész vele, és engem itt hagysz?"









Ji Hyun hazatámogatja, és azt mondja, hívja, ha szüksége van rá.

Beszéljünk egy kicsit Jae Won-ról. Már az elején kiderült, hogy a srác pszichológushoz jár egy trauma miatt, de csak később tudtuk meg, mi is ez konkrétan.

Volt egy öccse, aki balesetet szenvedett és meghalt. Mindez Jae Won felügyelete alatt történt, így a srác nyilván azóta is magát hibáztatta.

Hazatérve a seregből, Jae Won nem akar tovább szerepet játszani. Ahogy a pszichológus is megjegyezte, nem kell, hogy mindenki szeresse. Tény, hogy a srác a legtöbb emberrel kedves volt, de én nem értettem azt, hogy a valódi énjét akarja mutatni, mert ebből én nem láttam semmit. Egyszer-kétszer felbukkant egy keményebb, semmi-sem-érdekel beállítottságú Jae Won - de ennek is megvolt az oka, és aztán a végén megint kedves és megbocsátó volt mindenkivel.*

Ahogy Jae Won elmondta a pszichológusának, talált egy új barátot, akivel jól érzi magát, aki előtt nem kell szerepet játszania, és akinél menedéket kereshet. Ezt megértettem; Ji Hyun nem ismerte őt korábban, nem tudott - még - az öccséről, nem támasztott elvárásokat vele szemben.

Jae Won kapott az öccsétől egy fényképezőgépet, mert úgy volt, hogy fotós lesz, ez a gép pedig most eltört, a srác pedig kiborult. Ezért felhívta Ji Hyunt, elmentek a partra, és ott töltöttek néhány napot. Jae Won kiöntötte neki a szívét, Ji Hyun pedig igyekezett felvidítani őt.






Jae Won is belátta, hogy önző volt; szinte elrabolta szegény srácot, semmilyen cuccot nem hoztak magukkal, és Ji Hyun még arra is hajlandó volt érte, hogy a parton aludjon, pedig nagyon fázott.

Megkapta mondjuk a jutalmát később...









Olyan volt ez, mint anno a Love mechanics szériában; a vihar előtti csend, és néhány igazán boldog pillanat, mielőtt kitör a vihar.





Ehhez azért már kerestek egy ágyat.





A rész végén előbb azt láthattuk, ahogy a két srác egymás mellett ül a parton...


... aztán már csak Jae Won ült ott egyedül, így tudhattuk, hogy valami nagyon rossz dolog történt. A sorozat felénél tartottunk.

A hetes rész elején mindenki totál kész volt, szürkeség mindenhol. Yoon Won bejelentette, hogy törölték a kirándulásukat, és még a klubot is felfüggesztették a baleset miatt. Jae Won "barátja", Tae Hyun és az exe, Eun Ji is fel volt háborodva, hogy hát egy privát utazás során történt a baleset, nekik mi közük hozzá? Erre Ji Hyun barátja, Ae Ri akadt ki, hogy hogy mondhatnak ilyet, majdnem össze is vesztek. Eun Ji itt is sokkal többet képzelt magáról, egy istenes pofont érdemelt volna valakitől.

Jae Won aztán nagy nehezen visszament az iskolába, erre kb. az első órán a "barátja", Tae Hyun valami olyasmit mondott, hogy "ne igyatok sokat, vigyázzatok magatokra, nehogy úgy haljatok meg, mint valaki, akit ismertünk", és hát totál megértettem, hogy Jae Won erre odaszaladt, és kiütötte.


Látszott, ahogy elönti az agyát a düh. Tényleg ki merte ezt mondani?



És még Jae Won került fegyelmi bíróság elé! Mert a kedves "barátja" játszotta az áldozatot, azt persze nem mondta el, milyen undorító módon viselkedett.

Ji Hyun balesetet szenvedett, de szerencsére nem halt meg, és egy hónap alatt felépült, és visszatérhetett az iskolába.




Közben folyamatosan írt Jae Wonnak, de a srác kerülte őt, nyilvánvaló okokból. Mint ahogy a pszichiáterének is mondta, önző módon elmélyítette a kapcsolatot, Ji Hyun megsérült, amit nem tud elviselni, így inkább távol tartja magát tőle. A nő meg rámutatott, hogy a másik nem halt meg, és neki kellene eldöntenie, együtt akar-e lenni Jae Wonnal, nem Jae Wonnak.











;(


Rettentően becsültem Ji Hyunt ebben a jelenetben; tudta, hogy a másik hazudik, tudta, hogy éreznek valamit egymás iránt, és nem akarta feladni. Csak még azt nem rakta össze, Jae Won miért is taszítja el magától.

Mikor Ji Hyun tudomást szerzett arról, mit tett Jae Won, természetesen fogta magát, megjelent az iskolai bíróság előtt, hogy elmondja a hátterét is a dolgoknak. Így Jae Won 50 óra közmunkát kapott, de nem függesztették fel.


Volt egy jelenet Ji Hyun és Eun Ji között. A csaj meg akarta mutatni, ki a főnök, de csúfosan megbukott, Ji Hyun teljesen biztos volt önmagában.


A csaj nagy vagányan megosztott valami becsmérlő cikket a neten a bárról, de az ellenkezőjét érte el, mert csak több vendégük lett.

De természetesen ennek a nőnek semmi sem elég... akkor csókolja meg Jae Wont, mikor Ji Hyun látja őket. Ezt a képet be se teszem, ránézni sem bírok. De valószínűleg ennek a csóknak hála - meg mert a pszichiáter elmagyarázta neki, hogy lépnie kell -, Jae Won végre magára talál. Elhajtja a fenébe a csajt, aki hiába állítja, hogy nem csalta meg; Jae Won hazajött, hogy meglepje, és többször is látta egy másik férfival. Eun Ji tehát hiába veri magát ezek után. Jae Won nyugodtabb lesz, főleg azután, hogy Ji Hyun vesz neki egy új fényképezőgépet, hogy megvalósíthassa az álmát.





Ezután van egy jelenet, ahol Jae Won sétálgat a sötét városban, közben zenét hallgat. Látjuk azt is, hogy Ji Hyun meg a barátja a rádiót hallgatják, Ji Hyun pedig elküldi a másiknak az aktuális dalt, ami váratlanul akkora hatással van Jae Wonra, hogy felbukkan a másiknál, és... happy end!










Hmm, okké!














"Hyung. Do you think we'll be okay?
All we can do is try. Are you scared?
A little bit.
Even is it's scary, we have to try it to find out. Let's try it together, even if we're afraid"

*Ami nem volt kedvemre, hogy a Yoon Won által rendezett bulin Jae Won kedélyesen beszélgetett az exével meg a "barátjával" is, mintha mi sem történt volna! Pedig a kedves "barát" nem egyszer, nem kétszer szólt be neki... mindkettőt elküldtem volna a fenébe.

Nagyon szerettem a srácokat együtt. Ji Hyun optimizmusa és kedvessége mindent beragyogott, és lassan Jae Won is előbújt a csigaházából, elengedte a traumáit, és készen áll arra, hogy boldog legyen.

Ajánlom!



0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése