Subscribe:

Labels

2023. szeptember 17., vasárnap

#94 BL sorozat értékelő (Love Mate)

 


Erről a sorozatról eredetileg a Happy Merry Endinggel együtt terveztem beszélni, de arra jutottam, megérdemelnek egy-egy külön cikket, a cukiságuk miatt legalábbis mindenképp.

Love Mate

Vigyázat, spoiler és enyhe +18!


Nem lesz sok új a Nap alatt, láthatjátok majd, miért is akartam egy cikkben közzétenni a két sorozatot; mert alapjaiban hasonlít a Happy Merry Endingre.


Hősünk, Lee Jun a csoportvezető a So What nevű produkciós cégnél. 

Most új projektet mutat be a vezetésnek, aminek a neve Single Heaven, és elég egyértelműen arról szól, a szerelem mennyire hiábavaló érzés, és egyedülállónak lenni sokkal jobb. Rögtön az elején megtudhatjuk a férfiról, hogy évek óta használja a netes társkeresőket, de csak egy-egy program erejéig találkozik valakivel; az illetővel iszik vagy eszik egyet, beszélgetnek, utána megy mindenki a maga útján, és Lee Jun soha nem találkozik valakivel kétszer. Ez így neki kényelmes, és azt gondolja, az új projektje is támogatókra talál majd.

Igencsak meglepődik hát, mikor az értekezleten szólásra emelkedik az egyik kollégája, és nekiszegezi a kérdést, szerinte mi a szerelem. Lee Jun köpni-nyelni sem tud, pláne, mikor a másik férfi rámutat, hogy a projekt eléggé szubjektív, és hogy Lee Jun valószínűleg kapcsolatszűz. A vezetőség így parkolópályára teszi a projektet, Lee Jun feladatul kapja, hogy dolgozza át, gondolkodjon rajta.


A bátor kolléga neve Jeong Ha Ram, és hát nem semmi, amit művel a sorozat fennmaradó részében!


Mint mondtam, nincs új a Nap alatt; Jeong Ha Ram meg akarja hódítani a másikat, már azóta érdeklődik iránta, hogy - ki nem találnátok - az első munkanapján Lee Jun kedves volt vele, és még a cipőfűzőjét is bekötötte! Most tehát hadjáratot indít, Lee Jun meg persze menekülne előle, ahogy tud, de mire valók a kedves munkatársak, ha nem arra, hogy összehozzanak embereket, nem?











Ha Ram egyáltalán nem titkolta, hogy randizni akar a másikkal, Lee Jun persze hallani sem akart róla. Viszont őt és a kollégáját elgondolkodtatta a projekt visszadobása, és a nő azt javasolta, próbálják tesztelni a másik oldalt, próbáljanak visszatérni a randizáshoz.

Az egyik projekthez kapcsolódóan tartanak egy fotózást, és a kedves kollégák ismét bedobják hőseinket a mély vízbe; nekik kell eljátszaniuk a párt a kamerák előtt. Mondanom sem kell, Ha Ram érzelmei az arcára vannak írva.









Lee Jun totális pánikban volt, el is ájult... lehet, a helyében én is elaléltam volna. Micsoda felfokozott érzelmi állapotok! De a kihagyott csókot nagyon gyorsan pótoltuk, és igen... ki tudjátok találni... véletlenül-a-másik-szájára-mozdulok!

Most itt nem tudom, Lee Jun mit hitt... hogy Ha Ram gyorsan elhúzza a fejét?


Persze Lee Jun nem tudja megállni, hogy ne gondoljon a csókra, és a képeiket nézegetve is... furcsa reakciókat ad a teste... úgy értem, felgyorsul a szívverése!



Éppen azért, hogy megszabaduljon ettől az érzéstől, rááll, hogy keres magának egy randipartnert.

És mit ad Isten... akit visszajelöl - akinek egy jegesmedve a profilképe -, az nem más, mint...



... Ha Ram, aki minden létező randi-alkalmazást letöltött, hogy megtalálja a másikat, mert tudta, Lee Jun csak így lesz hajlandó randizni vele. Persze Lee Jun kiakadt, mikor találkoztak.


Ha Ram ekkor mesélte el neki az első találkozásukat...



... Lee Jun pedig könnyek közepette azt az alkalmat idézte fel, amikor az exe üzenetben szakított vele. Attól kezdve nem randizik, nem bízik senkiben. Kifelé menet Ha Ram elrángatja magával fényképeket csinálni, és nem tudom, mi történt közben, de Lee Jun teljesen átváltozik, mosolyog, hálás az együtt töltött időért.

Megegyeztek, ha Ha Ram nyer valakit, lehet egy kívánsága.


És eléggé meglepődtem azon, ami ezután történt, de jó értelemben!




















Mindenki ismerheti a véleményemet ezen a téren - örülök, hogy beleálltak a dolgokba. Oké, nem egy TharnType-féle smárolás, de ahogy egymásra néztek, nagyon is elhittem, hogy vágynak a másikra, szerintem megvolt a szikra. Főleg Lee Jun részéről örültem ennek a változásnak.


Ha Ram el akart lógni szó nélkül! Majdnem szívrohamot kaptunk!


Lee Jun még gondolkodni akar kicsit az érzésein, de látszik rajta, mennyire boldog. Erre Ha Ram... egy egész napon keresztül tudomást sem vesz róla!

Gyönyörűnek találtam a virág-metaforát; a Lee Jun asztalán lévő növény a sorozat elején még nem hozott virágot, most viszont már kinyílt.


Ha Ram nagyon jó színész volt; még én is elgondolkodtam, hogy nem-e csapta be a másikat... de itt a liftben aztán nem bírta tovább a játszadozást. Igazából csak meg akarta mutatni Lee Junnak, milyen rossz érzés volt, amikor őt is ignorálták. Au!

De legalább eldöntik, hogy randi-barátok lesznek. Ez kérem több, mint a flörtölés, de még nem randizás! Egy hónapos próbaidőt kötöttek ki.









Imádom ezt a mozdulatot! *-*


És Ha Ram ezután persze nem bírja megállni, mindig és mindenhol hozzá kell érnie a másikhoz.




Itt kapták meg a magazint, aminek a címlapjára felkerültek a fotójukkal.



Változó érzései miatt Lee Jun úgy dönt, átdolgozza a Single Heaven javaslatot, Ha Ram pedig segít neki benne. Nincs is jobb, mint éjszakába nyúlóan együtt dolgozni a kedvesünkkel!







De.

Most következik az, amit, ha láttátok a Happy Merry Endinget, meg kb. más tucatnyi bl sorozatot, akkor ki tudtok találni.

Felbukkan Lee Jun exe!


A srác népszerű színész (?), modell (?), és amikor előadták neki a Lee Jun által készített tervet, azonnal rábólintott.



Lenyom egy szívhez szóló - se - szöveget arról, mennyire megérintette a projekt, mert rájött, milyen csúnyán bánt a korábbi partnereivel, mennyire önző volt. Haha. Ha.

És hát természetesen megy a duma arról, hogy vissza akarja kapni Lee Junt.



Persze némi súrlódáshoz vezetett, hogy Lee Jun mindent egyedül akart megoldani, és nem számolt be arról Ha Ramnak, hogy a színész az exe.

Minden egyes alkalommal, amikor a srác megjelent, viszketni kezdett a tenyerem. És mint kiderült, nem alaptalanul gondoltam tenyérbe mászónak.



Ha Ram közbeavatkozott, mikor látta őket együtt, erre Lee Jun mindkettőjüket elküldte (Happy Merry Ending?). Sőt, megszakította a randi-barátságot is a sráccal.



Nem értettem, Lee Jun miért nem küldi el az exét a francba sokkal erélyesebben, sőt, még a csapatba is bevették, ami Ha Ramnak nagyon rosszul esett. De az egyik következő jelenetben mindketten láthatták a modell valódi énjét; a telefonban már arról győzködte a menedzserét, hogy sima ügy lesz, Lee Jun a tenyeréből fog enni, amilyen naiv. Lee Jun ezután - Ha Ram győzködésére - találkozott az exével, de csak annyit tett, hogy ráborított egy pohár vizet. Mondjuk a fickó eléggé kiakadt ennyitől is!



Természetesen ki kell emelnem az utolsó jelenetet. Letelt az egy hónap, és hőseink ugyanabban a kertben találkoznak, ahol anno - mikor Lee Jun még nem tudta, hogy Ha Rammal fog találkozni. És hát Ha Ram megjelent... de még hogy!

OMG! *-*

Nem bírom nem nézni!









100 nappal később, épp ünneplésük közben mutatták be a tévében a közös projektjüket.

Nem csalódtam, sőt, néhol kellemesen meglepődtem, és voltak benne vicces jelenetek is. Megér egy misét!



A bónuszpont pedig:

Az iroda falán ott lógott a My Sweet Dear posztere! *-*



0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése