Subscribe:

Labels

2020. január 5., vasárnap

#9 BL sorozat értékelő (Theory of love)


Sziasztok!

Hosszú-hosszú kihagyás után újra megérkeztem, mégpedig egy BL sorozatértékelővel. Ez a sorozat a barátnőmnek nagyon tetszett, úgyhogy nekem is vetnem kellett rá egy pillantást. Néhány nap alatt ledaráltam, teljesen beszippantja az embert, és mindenképpen tudni akartam, mi lesz a vége.

A cikk természetesen erős spoilert tartalmaz!

Theory of love



A történet igazából nagyon egyszerű: adott négy jóbarát a főiskolán, Third, Two, Bone és Khai. A sorozat első felében Third volt az elbeszélő, ő egy filmszakos srác, aki szabadidejében a megnézett filmekhez készít értékelő videókat. Nagyon tetszett a sorozatban, hogy rengeteg filmet megnéztek, és az egésznek is egy film volt az alapja, mégpedig...


... a Flipped vagyis a Változó szerelem! Ez Third kedvenc filmje, valamint az enyém is, szóval ezzel rögtön megvettek maguknak. Akik ismerik a filmet, azok azonnal rájöhetnek, hogy bizony ez a sorozat is innen kölcsönözhette azt, ami különlegessé tette; a váltott szemszöget. Mert míg a sorozat első felében Third, addig a második felében Khai volt az elbeszélő.

Third már három éve szerelmes a legjobb barátjába, de tudja, hogy ez sosem talál viszonzásra, elvégre Khai hetero, és hatalmas játékos. Szinte minden héten másik nőt visz haza, nem egyszer Third-öt kérve meg, hogy mondjuk rázza le az adott csajt, vagy épp, hogy segítsen kibékíteni azt. Szívet tépő jeleneteknek lehettünk ilyenkor tanúi, hiszen Third hiába szerelmes, mindent megtesz Khai kedvéért. Még a szemetesben is turkál olyan cuccokért, amiket Khai kérésére dobott ki korábban.

Az egyik legszomorúbb jelenet volt számomra, amikor Third az Igazából szerelem egyik romantikus jelenetét kölcsönvéve vallott szerelmet a másiknak - tudjátok ugye, melyikre gondolok -, de Khai ezt teljesen félreértette - vagy csak úgy tett -, és azt hitte, Third így segít neki, hogy kibékíthessen egy csajt.

Third-öt annyi bántás érte Khai részéről, hogy egy idő után elhatározta, hagyja az egészet a fenébe. Csakhogy ekkor fordul a kocka... Khai kezd el nyomulni a srácra!


Hogy őszinte legyek, nem egészen értettem, mi Khai szándéka. Mintha egyik pillanatról a másikra kicserélték volna. Third már majdnem ismét reménykedni kezdett, amikor kihallgatott egy beszélgetést... miszerint Khai csak megjátszotta az egészet, hogy kiderüljön, Third szerelmes-e belé.

A sorozat második felében Khai vette át a szót, és bevallom, erre sokkal inkább kíváncsi voltam. Mindig szerettem arról olvasni, mi megy végbe a macsó pasik agyában, mit tesznek és hogyan gondolkodnak, mikor rájönnek, hogy az, aki a világon a legjobban szereti őket, ott van az orruk előtt.

Khai helyzete elég nehéz volt. Egyrészt ugye sorra hajtotta fel a csajokat, másrészt volt egy szabálya, miszerint baráttal nem kavarunk. De miután Third elhidegül tőle, rájön, hogy nem tud a srác nélkül élni. Third egyre kevesebb időt tölt vele, mert csatlakozik a drámaklubhoz, ahol színpadra visznek egy darabot. Khai ezt nem hagyja annyiban, és sikerül megkapnia a főszerepet.

Mivel Third ugye szerelmes, Khai nyomulását siker koronázza. De vajon meddig lehet boldog egy ilyen kapcsolat?


Third folyton rettegni fog, hogy Khai megcsalja? Az egyik jelenetben ez történik... illetve az egyik színésznő megcsókolja Khait a bárban, aminek Third szemtanúja lesz. És ekkor azt mondja, hogy neki ez a szerelem nem kell, hiszen fájdalmat okoz.


Khai nem tudja, mit tegyen. Segítséget kér a barátaiktól, akik mellette állnak ugyan, mégsem szeretnék, ha bántaná Third-öt. És akkor ott van még egy felsőbb éves srác, aki úgy tűnik, szintén Third szívét szeretné. Vagy mégsem?


Szerencsére mégsem. Miután Khai leüti a srácot egy buliban, kiderül, hogy az egy másik barátjukra pályázik.


A másik legszomorúbb jelenet a sorozatban az volt, amikor megbeszélték, hogy elutaznak nyaralni. Khai nagyon izgatott volt, szeretett volna a barátaival lenni - csakhogy Third éppen ekkor haragudott meg rá, így egyikük sem jelent meg az állomáson! Khai csak várt... várt... mígnem Third, aki megtudta, hogy valóban nem ment el egyikük sem, odarohant. Khai próbált ugyan vidámnak mutatkozni, de nem nagyon ment. Valószínűleg ez volt a fordulópont, mert innentől Third újra hinni kezdett neki.


A fő páros mellett volt még két másik szál is. Mindkét haverjuknak tetszett egy lány. Two azt hitte, a gyönyörű Lyn kell neki, és össze is jöttek, de a srácnak folyton máshol, máson járt az esze. Ez pedig nem volt más, mint Aun, akit Khai leütött a buliban, mert azt hitte, átveri Third-öt. Bone pedig egy tanárnőre hajtott rá... szerencsére ebből nem lett semmi, az ilyen románcokat nagyon nem szeretem!


A vége aztán tényleg mesébe illő volt. Third és Khai összeköltözött, együtt csinálták a videókat, valamint Khai az előadott színdarab után a színpadon vallott szerelmet a másiknak. Néhány évvel később láttuk viszont őket, amikor egy videójuk - a Theory of love - elnyert egy díjat.


Azt hiszem, ez egy olyan sorozat, amitől az elején nem vársz túl sokat. Igen, a srác szerelmes a nagymenő legjobb barátjába, aki egy csajozógép, de aki rájön, hogy neki mégis a barátja kell. Csakhogy ez ennél sokkal mélyebb, és a nevetésen kívül rengeteg sírás is volt benne. Az első felében azt hittük, Third él át nagyobb fájdalmat, a második részében viszont Khaiért szakadt meg a szívünk. Hús-vér emberek voltak ők, akik talán még túl fiatalok ahhoz, hogy életre szóló kapcsolatot kössenek. Mégis megmutatták nekünk, hogy a küzdelem után milyen ajándék várhat minket, ha elég kitartóak vagyunk.

Megéri megnézni, már csak a filmes utalások miatt is! Ja, és persze Khai romantikus tettei... bárkit elcsábítanának. ;)


0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése