Subscribe:

Labels

2020. január 12., vasárnap

#10 BL sorozat értékelő (History - Make our days count)


Sziasztok! Meg is hoztam nektek a következő sorozatértékelőt, mely a tavalyi év egyik kedvenc sorozatáról fog szólni.

A cikk erős spoilert tartalmaz!

Készítsetek papírzsebkendőt...

Hirtory - Make our days count



Barátnőm és én rettentő kíváncsiak voltuk erre a sorozatra attól kezdve, hogy kijött hozzá az előzetes. Nem sok mindent tudtunk megmagyarázni a történtekből, de az egyértelműnek látszott, hogy egy stréber, és egy lógós srác lesz a főszereplő, akik valamiért kénytelenek együtt tanulni. Imádjuk a sulis történeteket, szóval nálunk ez egy jó pont volt, valamint az első sorozatot leszámítva a History még nem jött ki olyan történettel, amit ne imádtunk volna.


A sztori a következő: adott nekünk a nagymenő, csajozó, és a tanulást cseppet elhanyagoló Xiang Hao Ting. Annyira csajozó, hogy szinte a legelső jelenet, amit látunk róla, nem más, mint hogy rámászik a barátnőjére a gyengélkedőn. Ekkor lép be az ajtón másik hősünk,  Yu Xi Gu, aki teljesen az ellentéte; mindene a tanulás, és ahogy később megtudjuk, meghaltak a szülei, a nagynénje gondoskodott róla, de amint tehette, a srác lelépett, hogy senkinek se okozzon gondot. Nagyon jó eredménnyel szeretne végezni, hogy egyetemre mehessen. Ennek a két srácnak az útja valószínűleg nem keresztezné egymást, ha Xiang Hao barátnője nem dönt úgy, hogy márpedig neki tetszik Yu Xi, és meg akarja hódítani. A srác ebből azonban nem kér, folyamatosan visszautasítja a lányt, aki végül visszasomfordál Xiang Hao-hoz.

Azonban már semmi sem lesz olyan, mint régen. Xiang Hao ugyanis felfigyelt a másik srácra. Kezdetben a barátaival együtt piszkálják, keresztbe tesznek neki, mert azt hiszik, el akarja csábítani a barátnőjét.

Xiang Hao viszont egyszer csak túl messzire megy. Mivel ekkor még semmi sem számít neki, csak az, hogy megvehessen egy újabb drága játékot, nem tudja felfogni, mennyire fontos a jövője Yu Xi-nek. Ezért elmegy a lakására, és nem engedi kijutni az ajtón. Yu Xi így elkésik a vizsgájáról, és térden állva könyörög a tanárnak, hogy had pótolhassa be a tesztet. Xiang Hao ekkor jön rá, mekkora hibát követett el, és lelkifurdalása lesz.

A srác ezután mindent megtesz, hogy kiengesztelje a másikat, de persze Yu Xi nem hisz neki, talán még fél is tőle. Xiang Hao azonban nem adja fel, és... egyszer csak azt veszi észre, hogy többet érez a srác iránt, mint kellene.


Egyszerűen imádni való volt, ahogy Xiang Hao erre rájött. Folyamatosan a másik srácot figyelte, mosolygott minden mozdulatán, követte, képeket cserélt egy lánnyal, ábrándozott, kaját vitt neki... és észrevette, mennyire hevesen dobog a szíve a jelenlétében. Az elméletet viszont le kellett tesztelni, így közel lépett Yu Xihez, és a saját szívére tette a kezét. Veszettül dobogott!


Xiang Hao-nak nem volt egyszerű dolga. Mi láttuk ugyan, hogyan változtak meg az érzelmei és ő maga is, de ezt Yu Xi-nek is el kellett hinnie. A srác továbbra is hajtott a suliba, és lassan elérte, hogy Xiang Hao is jobban tanuljon. Képbe került a korrepetálás is, mivel Yu Xi nem volt hajlandó feladni a tanulásra félretett idejét. Főleg, hogy emellett még két helyen dolgozott is, hogy fent tudja tartani magát.


Lassanként Yu Xi elhitte, hogy a másik valóban kedveli. Mivel Xiang Hao nem az a titkolózós fajta, így hamarosan a barátaik is tisztában lettek vele, hogy egy srác lett a kiszemeltje. Különösen a legjobb barátja segített neki sokat, Sun Bo Xiang, aki maga is meleg, és bele van zúgva az edzőterembe járó egyik férfiba. Ő nem más, mint Lu Zhi Gang, Yu Xi főnöke és barátja.


Nagyon nehezen tudtam elképzelni, hogy ebből a párosból mi lesz. Mert Sun Bo még fiatal, el sem végezte a gimnáziumot, Lu Zhi viszont már felnőtt férfi, akit sok csalódás ért. Elmondta, hogy egy idő után minden férfi túl ragaszkodónak tartja, ezért elhagyják. Valamint másik nagy fájdalma, hogy a nagyapja kitagadta, és már évek óta nem mehetett haza. Sun Bo természetesen nem adja fel. Hiába fiatal, hiába mondja azt neki mindenki, hogy még lesznek férfiak az életében, neki ez az ember kell. És meg is szerzi!


Hihetetlenül kitartó, mindig ott van a másik férfi körül, és nem hagyja eltántorítani magát. Lu Zhi kezdetben persze ellenáll, mert fél a csalódástól. De Sun Bo lelkesedése és szerelme ledönti a lábáról.



A kettejük közti erotikus jelenet durván forró volt. És innentől ők jól vannak. Sun Bo továbbra is ott van, lelkes és szerelmes. Lu Zhi is beleszeret, de talán még mindig nem hiszi, hogy ez az ügy tartós lehet. Egy gyönyörű jelenet keretében azonban, éppen az ünnepekkor Sun Bo fogadalmat tesz, hogy hazaviszi a másikat. Azt akarja, hogy újra együtt lehessen a családjával, és boldognak akarja látni. Lu Zhi természetesen végtelenül boldog és meghatott ettől.

De mi történik közben a másik párosunkkal? Nos, itt is kaptunk egy kis erotikát...





De még milyet! Mikor tanulni mennek haza, és épp nincs ott senki, Xiang Hao letámadja a másikat. Látszik, hogy nagyon vágyik már rá, de sajnos ez a szenvedély sodorja őket nagy bajba. Ugyanis beállítanak a szülei, akik természetesen haragra gerjednek, mikor megtudják, hogy a fiuk egy másik fiúba szerelmes. Azonnal eltiltják őket egymástól, Yu Xi elrohan, és mivel nincs telefonja, Xiang Hao elérni sem tudja.

Itt látszik meg először, Xiang Hao mennyit változott. Mert az egy dolog, hogy ott volt a másik srác körül, ételt vitt neki, tanult is, de most kiállt a szüleivel szemben, és azt mondta, szerelmes a másikba. Aztán a szobájában kesergett, hogy nem tudta megállítani Yu Xit, nem tudta megnyugtatni, hogy minden rendben lesz. Hogy csak küzdjenek, és együtt lehetnek. De mi van, ha ezek után Yu Xi nem akar küzdeni? Ha Xiang Hao ott marad egyedül az érzelmeivel?

Nagyon féltem, hogy Yu Xi tényleg visszalép. Hogy újra a tanulmányaira koncentrál a srác helyett. De azért a srác meleg szívű, képes a szeretetre, és az, amit Xiang Haotól kapott eddig, felbátorította. Megjelenik tehát a szülőknél, és kéri, hogy engedjék őket találkozni. Xiang apja persze ki van akadva, de Yu Xi értelmesen elmagyarázza neki, hogy sokat segíthetnek egymásnak. Hogy ő maga egy jó egyetemre akar bekerülni, és a másikat is bejuttatja. A szülők nagy nehezen ultimátumot adnak; ha a fiuk bekerül egy elit egyetemre, akkor együtt lehetnek.

Megkezdődik a végtelen tanulás, de legalább egy kicsit együtt lehetnek. És hihetetlen, de Xiang Hao is bejut az egyetemre! A szülők kénytelenek fejet hajtani, mert Xiang Hao már lakást is bérelt kettejüknek.







Rendkívül aranyos jelenetek ezek, habár én az összeköltözést kicsit gyorsnak éreztem. Mindkét párosunk boldog tehát, van azonban még két rész hátra. Ugyan mi rossz történhet?

A minap, amikor elkezdtem nézni a befejező részt, nem értettem semmit. Előzőleg úgy lett vége, hogy Yu Xi leszaladt a boltba valamiért, Xiang Hao pedig mosolyogva utána vitte a tárcáját. És akkor az utcán állva valamiért lehervadt a mosoly az arcáról.

Oké, sejthettük, hogy baleset történt. De ez még nem indokolta azt, hogy...

Szóval nagy nehezen kihámoztuk a részből, hogy Yu Xi nem csupán megsebesült, hanem meghalt. Elütötte egy autó. Az utolsó részben ugrottunk néhány évet előre, éppen ott vagyunk, mikor Xiang Hao lediplomázott, és készült tovább egy elit amerikai egyetemre. Találkozik a barátaival, de én végig éreztem, hogy feszültek, hogy nem mernek már úgy viccelődni, mint régen. Mintha kerülgetnének valamit.

Az a valami Yu Xi halála volt. Xiang Hao szerintem mindenét annak rendelte alá, hogy megvalósíthassa a másik srác álmát. Kiderült, hogy sokat túrázik, de ennek a jelentősége csak akkor derült ki, amikor részegen elmondta Sun Bonak, hogy... azért megy egyre feljebb és feljebb a hegyeken, hogy közel kerüljön Yu Xihez. De mintha folyton csak nőne köztük a távolság.


Én először komolyan azt hittem, hogy ez csak valami félrevezetés. Hogy Yu Xi persze megsebesült, talán az emlékeit is elvesztette, de egyszer csak újra találkoznak. Hát nem. Ő örökre tizennyolc éves marad, Xiang Hao azonban megy tovább az úton, nélküle.

Legalább a másik páros, Sun Bo és Lu Zhi már hat éve boldog. És a végén a nagypapa is megenyhül, mert hazamehetnek.


Tényleg meg vagyok döbbenve. A History sorozatok történelmében volt már egy-két olyan, ami nem végződött teljes boldogsággal, de erre azért nem számítottam. Olyan volt, mintha gyorsan le akarták volna zárni az egészet, hogy ne legyen vele gond többet.

Azért nézek ilyen sorozatokat, hogy elmeneküljek a valóság elől, és hogy a srácok legalább a vásznon boldogok legyenek. De a könyörtelen, rideg világ ide is betört.

Nagyon jó sorozat volt egyébként abból a szempontból, hogy Xiang Hao gyönyörű karakterfejlődésen ment keresztül. Az elején még egy olyan srác volt, aki egyik napról a másikra él, nincsenek tervei, semmi komoly nem érdekli, a végén pedig feláldozott mindent egy másik srácért, akit még mindig szeret.




Remélem a tizennyolc éves Xiang Hao, és az ugyancsak tizennyolc éves Yu Xi nagyon boldog lesz együtt odafent, örökkön örökké.






0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése