Subscribe:

Labels

2020. január 19., vasárnap

#11 BL sorozat értékelő (TharnType)


Sziasztok! Úgy esett, hogy ismét egy sorozatértékelővel érkeztem, ami egyben azt is jelenti, hogy rengeteg cuki fiútól voltam kénytelen elbúcsúzni mostanában. Remélem 2020 is bővelkedik majd remek szériákban.

TharnType

Figyelem, erős spoiler! ;)



Ennek a sorozatnak az alapja első pillantásra nagyon egyszerű. Adott két srác, akik szobatársak lesznek a kollégiumban. Mindketten elég népszerűek. Itt van nekünk a kissé heves vérmérsékletű Type...


... és a bugyinedvesítő tekintettel rendelkező Tharn.


Nem is lenne hőseink között semmi probléma, ha Type kotnyeleskedő haverja, Techno...




... el nem mondaná Type-nak, hogy a szobatársa bizony meleg. S mindezt azért mondja el neki, mert - ki nem találnátok - Type utálja a melegeket. Hiába voltak jóban Tharnnal, azonnal nekiesik, és követeli, hogy költözzön ki. Szegény Tharn próbálja győzködni, de feladja, kiköltözni viszont nem hajlandó. Megindul a gyerekeskedés - Type szétdobálja a másik cuccait, megeszi a kajáját -, de Tharn hajthatatlannak bizonyul.

Ellennének ők így talán az idők végezetéig is, csakhogy Tharn vonzódni kezd a másik sráchoz. A legelső rész végén pedig míg Type alszik, ad neki egy kis leckét, hogy miért is nem ajánlott szívózni egy meleg sráccal.


Ez a jelenet konkrétan olyan forró volt, hogy majdnem lefordultam a kanapéról. Type másnap Tharn karjaiban ébred, és azt kell hinnie, történt valami közöttük. Persze csak egy lecke volt, Tharn nem dug meg részeg srácokat.



Type utálata csak fokozódik, de vajon mégis miért gyűlöli ennyire a melegeket? Ez sajnos egy nagyon szomorú történet, amit hajlandó elmondani egy idő után Tharnnak - miután a srác többször is szemtanúja lesz rémálmainak.


Type-ot gyerekkorában molesztálta az apja egyik ismerőse.


Nem szólt róla senkinek, éveken keresztül magával cipelte ezt a titkot, mígnem Tharn jelenléte felszínre hozta a régi sebeket. A szívünk szakadt meg a srácért, de Tharnért is, elvégre nem felelős az összes meleg tetteiért, ráadásul nagyon erősen igyekezett segíteni Type-nak, a srác mégis mindig eltaszította, megalázta.

A fordulópont egy nagyon rizikós helyzetet követően érkezett el. Ebben az iskolában is vannak természetesen meleg srácok, és olyan lányok is, akik nagy barátságban vannak velük. Type focizik, és szerettek volna képet készíteni róla. Sajnos a srác kicsit közelebb nyomult hozzá, mint Type azt szerette volna, erre hevesen eltaszította, és gorombáskodott is vele. Hamarosan megjelent egy cikk Type-ról - az arcát kitakarták, de mindenki tudta, hogy róla van szó -, hogy utálja a melegeket, tehát lejárató kampányt indítottak ellene. Kitaszított lett, de mégsem mondhatta el, miért is nem szenvedheti a melegeket. Egyébként félig-meddig egyetértettem a sráccal - nem áru ő egy boltban, hogy mindenféle idegen csak úgy taperolja!

Mivel Type ilyen rossz állapotba került, Tharn lépett közbe. Beszélt az illetékesekkel, elmondta, hogy ő maga meleg, és hogy kedveli Type-ot. Ezzel sikerült rávennie őket, hogy tüntessék el a cikket.

És hogy Type ezek után hálás volt-e a másiknak? Korántsem! Csak még jobban gyűlölte, hiszen kvázi megmentette a seggét!

Tharn azonban továbbra sem adja fel, és egyre közelebb oldalaz a másikhoz. Annyira közel, hogy lassan már ruha sincs rajtuk...


Tharn bebizonyítja, mennyi mindenre képes még a szájával. De Type persze nem meleg, és elutasítja a másikat ahányszor csak tudja. De egy idő után már ő sem bírja a feszültséget, és felajánlja magát Tharnnak.

Mármint azt, hogy feküdjenek le, és legyenek túl rajta! Tharn álla persze leesik, valami egészen más azonban vigyázzba áll a hír hallatán. Nem kell sokáig győzködni.




Type kijelenti, hogy nincs csók, Tharnnak azonban szüksége van rá. Így hát van csók. Jég hozzáadásával! Ami kell is, mert eléggé felforrósodik a helyzet.

Ezek után úgy-ahogy összejönnek. Fogjuk rá. Type még mindig nem meleg, és csak dugópartnert lát a szobatársában. Tharn ellenben kezd sokkal többet érezni iránta, és zavarja, hogy Type ennyire nem törődik az érzéseivel. És hogy valószínűleg sosem fogják felvállalni egymást nyilvánosan.


Type két dolgot nagyon jól tud: hülyeséget csinálni, és megbántani Tharnt. Nem ritkán egyikből következik a másik. Mert elhatározza, hogy csajozni fog. El lehet képzelni, Tharnnak ez hogy esik, és ebből is oltári veszekedés lesz. Type nem hajlandó elfogadni, hogy kedveli a másikat és nem csak vonzódik hozzá.

Amikor azonban csődöt mond a csajjal, szépen visszamászik Tharn ágyába, és sírva kéri, hogy még egyszer bocsásson meg neki. A harmadik dolog, amit Type jól tud - Tharn bocsánatáért esedezni.




Ezután tényleg összejönnek - de annyira, hogy Tharn ötlete nyomán kiköltöznek a kollégiumból egy saját lakásba. Ennek a szomszédos szoba lakói annyira nem örülnek, szerették találgatni, ugyan min is vitázhatnak megint.


Azt hihetnénk, hogy innentől aztán már tényleg minden szép és jó. Tharn nagy nehezen megszerezte szerelmét, külön költöztek, Type pedig a másik srác ingében várja haza kedvesét.



De még csak most jön a java, az, amiért ez a meleg-srác-meghódítja-a-hetero-srácot sorozat több, mint az eddigiek. Mert a háttérben bizony egy olyan szintű kavarás megy, amit egy brazil szappanopera is megirigyelne.

Természetesen arra nyilván mindenki rájött, hogy Tharn elég kapós srác. Voltak már kapcsolatai Type előtt is, a legelső kedves pedig - az, aki elvette Tharn szüzességét - Tharn bátyjának jó barátja, és ismét feltűnik a színen. Mert hogy ő még mindig Tharnt akarja.


Először nem tudtam eldönteni, mit akar ez a pasi, hogy jó arc-e vagy sem. De kiderült, hogy Tharn érzéseit tartja szem előtt. Tudta, hogy Tharn többet érdemel, és hogy Type nem akarja felvállalni magukat. Húzta hát egy kicsi Type idegeit azzal, hogy flörtölt Tharnnal, és majdnem meg is csókolta. Type tajtékzott, és kijelentette, hogy Tharn az övé. De nem a nyilvánosság előtt. Mivel azonban Tharnnak ez így megfelelt, San visszavonulót fújt, és minden jót kívánt nekik. Okozott kis összezördülést párosunk között, de itt még nem tudhattuk, hogy ez volt a legkevesebb.


Mert visszatért a városba Tar, Tharn előző nagy szerelme. Tar annak idején viharosan hagyta el Tharnt, és törte össze a szívét, de okot nem adott rá. Sajnos számomra a barátnőm idejekorán lelőtte a poént, így tudtuk, hogy szegény srácot megerőszakolta három férfi, azért volt kénytelen távozni. Most azonban itt van, és össze is fut Tharnnal nem egyszer. Mintha kettős személyiség lenne; otthon a testvérével cuki, Tharnra viszont nyomul, és Type szemébe vágja, hogy miatta fognak szétmenni, és hogy Tharn továbbra is őt szereti.

Elég gáz jeleneteink vannak itt egyébként. Úgy tűnik, mintha Tar direkt csapdába akarná csalni Tharnt, és a terve sikerül, mert Type végül annyira bedühödik, hogy szakít a sráccal.


Itt aztán mindannyian sírtunk, mint a záporeső.


Mindketten rettenetesen rosszul voltak. Tharn hazament, a bátyja karjaiban sírt, és nem értette, miért hagyja el őt mindenki.


Thorn elment Type-hoz, aki nagy nehezen elmondta neki, mi ez az egész, és hogy ezt Tharn érdekében csinálja. De mit is csinál pontosan? Az előző rész végén elhatározta, hogy megkeresi Tart, de mi ezt a beszélgetést még nem láttuk. Csak kicsit később... amikor Tar elmesélte Type-nak és Technónak, hogy ez az egész... Lhong terve volt.


Lhong nem más, mint Tharn legjobb barátja, és évek óta szerelmes a srácba. Évek óta mérgezi a kapcsolatait, tünteti el a pasikat a közeléből, mert szerinte senki sem elég jó neki. Nyilván csak ő maga. Ő intézte el, hogy Tart három férfi megerőszakolja. És ő zsarolta meg Tart, hogy intézze el, Type szakítson a barátjával. Tart azonban már nem érdekli, ha Tharn megtudja a szégyenét, így mindent bevallott Type-nak.

Type csapdát állított Lhongnak. Szakított Tharnnal, habár a szíve darabokra tört, de csak így érhette el, hogy Lhong nyeregben érezze magát és elbizakodott legyen. Találkoztak az utcán, ahol Lhong ismét össze-vissza hazudozott, de Type már átlátott a szitán. Addig csűrte-csavarta a dolgokat, míg Lhong mindent bevallott, ő pedig az egészet felvette. Sajnos Lhong agya elszállt, így bántalmazta kicsit a másikat, de megérkezett a felmentő sereg.

Ezek a jelenetek aztán kemények voltak. Tharn aggódott Type-ért, és alig bírt ránézni egykori legjobb barátjára. Mikor Lhong rájött, hogy itt már semmi sem segíthet, és megijedt attól, hogy Tharn otthagyja a zeneszakot, bevállalta, hogy inkább ő távozik. Jól tetted!

Kiderült persze Lhong alig húsz perces epizódjából, hogy sem a szülei, sem a testvérei nem törődtek vele igazán. Érthető, hogy mivel Tharn kedvesen közeledett hozzá, ő többet kezdett érezni. És az is egyértelmű, hogy szívesen tartozott volna Tharn családjához, ami fantasztikus.


Nos, miután minden kiderült, Type és Tharn együtt ápolgatták sebeiket. Type bevallotta, miért szakított a másikkal, és ismét bocsánatért esedezett.





Tharn természetesen megbocsátott, de mindannyian reméljük, hogy Type többet nem művel ilyet. És aztán következett az igazi békülés! Jéggel, természetesen!



Hát jah, mit is mondhatnék? :D

Khm, szóval minden jó, ha a vége jó. Három évvel később párunk még mindig imádja egymást, és már odáig jutottak, hogy a nyílt színen fogják egymás kezét.


És most szólnék néhány szót azokról a dolgokról, amik zavartak némileg.
Nekem kicsit gyors volt az az iram, ahogy Type túljutott a régi problémáján. Persze Tharn mindent megtett, de nem vagyok benne biztos, nem-e kellett volna neki egy profi segítsége. A másik, ami jelentősebb, hogy amikor hazautazott, egyik régi barátja bevallotta neki, hogy meleg. A barát is tudta, Type hogyan áll a témához, de nem akart már többet hazudni. Type pedig meg se mukkant, és nem is kereste többé. Hiányoltam ehhez a lezárást.
Nem igazán kedvelem a tesós szálakat sem, itt szerencsére keveset is kaptunk belőle.


Tum többet érez Tar, az öccse iránt, de ezt a vonalat szerencsére nem vittük tovább. Tar talán még mindig Tharnt szerette, de azt elismerte, hogy Tum a legfontosabb az életében.

A végén felbukkant két ismerős szereplő egy másik sorozatból...


... a Love by chance-ből, jót mosolyogtam rajtuk.

Amiért szerettem a sorozatot, az a srácok karakterfejlődése, és a nagyon szép, intim pillanatok közöttük. Nem kell itt kizárólagosan szexre gondolni, hanem azokra a hétköznapi, mégis kedves és bensőséges dolgokra, amit a párok csinálnak otthonuk magányában.



Nem volt egy tökéletes sorozat, Type-ot nem egyszer fejbe rúgtam volna, de remélem ezek után képes lesz értékelni egy olyan férfit maga mellett, mint Tharn.







0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése