Subscribe:

Labels

2018. május 9., szerda

#5 BL sorozat értékelő (Sotus S)


Íme, megérkezett a várva várt beszámoló a Sotus második évadáról! Biztos vagyok benne, hogy már lerágtátok a körmötöket, de most mindenki megnyugodhat; elhoztam az értékelésemet, és természetesen képekben sem lesz hiány! ;)

A cikk erős spoilert tartalmaz, aki nem akarja lelőni a poénokat, inkább térjen vissza később. ;)



Mint a előző négy cikkből is kiderült, mindig vannak olyan BL sorozatok, amikre ráharapok, amiket izgatottan várok, és amiket megszeretek. De el kell ismernem, a Sotushoz egyik sem érhet fel. Amikor megnéztem az első évadot, szerencsésnek érezhettem magam, mert már az összes rész megjelent, így nem kellett várnom a folytatásra. A második évadnál azonban csaknem minden héten az ájulás kerülgetett, annyira tudni szerettem volna, mi történik még a kedvenceimmel.

A sorozat második évadának története a következő: Arthit és barátai végeztek a suliban, és mindenki elkezdni felnőtt életét. Bright kocsmát nyit (mert ő már csak ilyen menő :D), Nott tovább tanul, Arthit pedig dolgozni kezd egy cégnél. A kezdeti idők nagyon nehezek számára; mind ismerjük az érzést, amikor egy új közegbe kerülünk, olyan emberek közé, akik már régóta együtt dolgoznak, és ismerik egymást. Arthitnak ezzel kell szembenéznie, és néha nagyon fáradtan és elkeseredetten tér haza.

Kong és a többiek seniorok lettek, ők próbálják vezetni a juniorokat, ahogy annak idején Arthit tette velük. Kong nagyszerű vezető, de értelemszerűen az iskolában kevesebb jelenet játszódott, mint Arthit munkahelyén. Ami nem is volt gond számomra, mert a sulis dolgok már elvesztették jelentőségüket, miután az idősebb banda távozott, nem volt, ami feszültséget vagy vicces pillanatokat okozzon. Éppen ezért a másik páros, akik az iskolában ismerkedtek meg, nem érdekeltek különösebben.


Már-már Arthit és Kong koppintását láttam bennünk annyi különbséggel, hogy most a senior járt folyton a fiatalabb nyomában, próbálta bevonni a programokba, mert a srác nemigen értette a Sotus jelentőségét, és a csapatszellemet.


Egyébként azt el kell ismerni, hogy senior barátunk nagyon jó pasi, az első évadban ezt még ügyesen titkolta! :D

A másik páros Arthit munkahelyén volt kialakulóban; az egyik régebbi dolgozó, és a Kong mellett odakerülő tanuló között szövődött... valami.



Arthit és Kong kapcsolatát igencsak kikezdi az új élet. Kong továbbra is mindent megtesz, hogy találkozhasson a másikkal; kaját csinál neki, felhívja, stb. Egyszer elköveti azt a hibát, hogy elmegy Arthit munkahelyére, amikor is Arthit elég keményen rákiabál, hogy ilyet még egyszer ne tegyen. Ennél is nagyobb lesz azonban a feszültség, amikor Kong ugyanahhoz a céghez megy gyakornoknak...




Bevallom, az évad első fele nem nagyon tudott lekötni. Volt, hogy nem vártam izgatottan a részeket, és csak ímmel-ámmal néztem őket. Nagyon reméltem, hogy ez a tendencia elmúlik, és ismét kapunk valami olyat, amiért érdemes végignézni a sorozatot. Jelentem, ez megtörtént.

Kong ismét tanúbizonyságot tett arról, milyen fantasztikus ember. Végig Arthit mellett állt, még akkor is, amikor a srác igazán szemét volt vele. Bevetette a kapcsolatait, és kihúzta a céget a csávából, mindezt nyilván szintén Arthit miatt. Mindig mosolygott, kedves volt, próbált pozitív maradni, és élvezni azokat a pillanatokat, amikor Arthit is megnyílt irányába. Arthit elég sokszor hülye volt, de végül is érthető; be kellett illeszkednie az új helyre, ahol még nem merte felvállalni magát. Egy idő után azonban kénytelen volt...

A dráma sem maradt el. Ismét kaptunk egy kiruccanást a tengerhez, amolyan csapatépítő tréninget, ahol Kong és Arthit a parton romantikáztak, és azt hitték, nem látja őket senki... Tévedtek.

Volt néhány olyan jelenet, ahol a szívem szakadt meg mindkettejükért.


Kong igazán megtett mindent, de végül kénytelen volt feltenni azokat a bizonyos kérdéseket. Mert talán ő jobban akarta ezt a kapcsolatot, mint Arthit? Ő volt az, aki folyton futott a másik után... ki volt ő neki? Szereti őt Arthit egyáltalán?


Szembe kellett nézniük azzal, hogy ezt a próbatételt talán nem állja ki a kapcsolatuk. És ismét minden elismerésem Kongé, amiért meglépte azt, ami kettészakította a szívét. De nem volt más út.

De hé! Minden jó, ha a vége jó, nem igaz? :D Arthit észhez tért, és rájött, hogy soha senki sem fogja úgy szeretni őt, ahogy Kong. És ha meg akarja tartani a srácot, akkor bizony aktivizálnia kell magát!


Annyit mondhatok, hogy ez egy merész és gyönyörű jelenet keretében meg is történt. A vége pedig már szinte történelem!




Hol van már az az első évados, félős szájra-puszi!? Kicsit bevállalósabbak voltunk ebben az évadban, aminek szívből örültem. A két főszereplő között még mindig megvan a kémia, és amikor Arthit mert nyitott lenni, akkor igazán édesek voltak együtt.

Az új évad különlegessége volt, hogy minden rész végén kaptunk egy extra jelenetet, ami visszaemlékezések formájában mutatta be azt az időszakot, amikor még mindketten a suliban tanultak. És komolyan, ezek voltak a legfantasztikusabb jelenetek!


Mert Arthit például konkrétan szerenádozott Kongnak! *-*






Ajánlom-e a sorozatot? Igen, továbbra is. A két főszereplő eszméletlenül cuki, és ismét komoly problémákkal kerültek szembe.

Negatívum viszont, hogy az első felét nem élveztem. A két új páros sem kötött le túlzottan, valamint nagy-nagy szívfájdalmam, hogy a régi karakterek alig szerepeltek, főleg Bright és Nott hiányzott.

Ettől függetlenül tessék megnézni, mert megéri! ;) :)

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése