Subscribe:

Labels

2018. július 22., vasárnap

Wicked game 13. fejezet


Megérkezett az utolsó fejezet! Nagyon köszönöm mindenkinek, aki velünk tartott! :)



-          Ezt olcsón megúsztuk – vélte Clary, miközben hazakísérték a rosszfiúkat. Mióta Jace megdorgálta, még Ron is mutatott némi megbánást.
-          Úgy tűnik, a boszorkánymesterek után a vámpírokat is megnyertük magunknak – jegyezte meg Alec minden él nélkül.
-          Az ám – vigyorodott el Jace, és átkarolta Simon vállát. – A kicsi árnyvadász behódolt a csúnya, gonosz vámpírfőnöknek?
-          El kell keserítselek – kezdte Simon -, ugyanis fordítva történt. – Erre mind elképedt arcot vágtak. – Köszönöm, ez jól esett, tényleg.
-          Igazad van, nem kellene csodálkozni – bólogatott Jace -, elvégre az én tanítványom vagy!
-          Valóban? - cukkolta Clary. – Szóval te tanítottad meg arra, hogy kell elcsavarni mások fejét?
-          Igen. Illetve csak némi jó tanáccsal láttam el – korrigált gyorsan. – Egyébként angyal adta tehetsége volt hozzá.

Mialatt Jace a barátnőjének magyarázkodott, Isabelle besorolt Simon mellé. A lány gyönyörű volt lófarokba fogott hajával, bőrkabátjával, fekete bőrnadrágban és topban, ami közszemlére tette a rúnáit. Simon enyhe sajgást érzett a szíve táján.

-          Nem miatta történt – mondta gyorsan, mielőtt a másik megszólalhatott volna. – Annyi minden történt az utóbbi időben… és nem tudtam mindenhez azonnal alkalmazkodni. Igazad volt azzal kapcsolatban, hogy mennyi mindenen mentünk át együtt… és sajnálom, hogy bántottalak. – Felsóhajtott. – Néha azt kívánom, bárcsak ellen tudtál volna állni a sármomnak – tette hozzá, mire Isabelle persze felhorkant.
-          Ez teljesen úgy hangzott, mintha Jace mondta volna. – Aztán folytatta: - Én nem bánom, hogy megpróbáltuk. Ha semmibe sem vágnék bele csak azért, mert tartok a fájdalomtól, akkor sosem lettem volna olyan jó abban, amit csinálok. – Felsóhajtott, és a távolba nézett. – Nem mondom, hogy nem haragszom rád, de itt az ideje, hogy tényleg azt tedd meg, amit te akarsz. Magadat kell legelőre helyezned ebben a helyzetben. Én is ezt teszem.

Simon pontosan tudta, mennyire nehéz lehetett a lánynak ilyen nyíltan beszélni az érzéseiről. Mindig csinálta az ereje és a bátorsága miatt, és őszintén remélte, hogy barátként, bajtársként és testvérként továbbra is számíthat majd rá.

Az pedig, amit mondott… hogy helyezze magát mindenki más elé… Simon tudta, hogy ezt a magánéletre érti, egyáltalán nem a munkára. Ha árnyvadász vagy, mindig valaki más az első, mindig áldozatokat kell hozni. Lehetséges lenne, hogy Simon minden fronton jól teljesítsen? Napról napra védelmezze az ártatlanokat, aztán térjen haza valaki olyanhoz, akit a legtöbben szörnyetegnek gondolnak?

-          Csak ne agyalj túl sokat – tanácsolta Jace, aki a jelek szerint kidumálta magát Clarynél, nem mintha a lány nagyon felhúzta volna magát emiatt.
-          De azért gondold meg, mit teszel – egészítette ki Alec.
-          Ne told túl.
-          Meggondolatlan se legyél.
-          Csak élvezd.
-          Igen – értett egyet Alec egy halvány mosollyal. – Mindenképpen élvezd, ha már megszerezted.

Simonnak nyilván össze kellett volna zavarodnia ennyi jó tanács közepette, de igazából csak boldogságot és elégedettséget érzett, amiért a barátai mellette vannak, és érdekli őket a sorsa annyira, hogy tanácsokat osztogassanak.

Mivel Ron és társai megígérték, hogy kisangyalok lesznek, elengedték őket.
-          Hatékonyak voltunk, én azt mondom – ugrándozott Jace felfelé a lépcsőn.
-          Kevésbé lettünk volna hatékonyak, ha Raphael belekötött volna a dolgokba – jegyezte meg Clary.
-          Igen, de nem tette – vidámkodott a szőke. – Nem tette, és ezt tudod, kinek köszönhetjük?
-          Simonnak.
-          És nekem, amiért szárnyaim alá vettem őt – tette hozzá Jace. Clary a fejét csóválta pillantott hátra Simonra, de a srác nem vette magára.

Megkönnyebbülten csatlakozott a barátai mókázásához, aztán – hónapok óta először – mély és pihentető álomba merült.

A napok ezek után olajozottan követték egymást, amiért Simon minden este hálát adott egy felsőbb hatalomnak. A harcokban csak nagy ritkán kerültek szembe alvilágiakkal; Alec elégedetten vette tudomásul, hogy a megbeszélések hasznosnak bizonyultak, amit már az apja is kénytelen volt elismerni.

Simon részt vett a rajtaütéseken, a tanácskozásokon, nevetett és evett a társaival, aztán, miután lement a Nap, futni indult, de többé nem az ablakon, hanem az ajtón keresztül.

Az idősek nem foglalkoztak azzal, mivel tölti a szabadidejét, de Simon nem volt naiv, tudta, hogy egyszer a kérdőre vonásnak is eljön az ideje.

A fotelban lebzselő Jace szélesen rávigyorgott; Clary odaszaladt, és puszit nyomott az arcára. Isabelle biccentett, Alec pedig felemelte a kezét, jelezve, hogy ő is indul.

Barátságos csendben tették meg az első néhány métert, majd a sarkon befordulva – Simon agyán átfutott, hogy pontosan a sarkon való befordulással kezdődött ez az egész annak idején – megtorpantak. Magnus és Raphael felhőtlenül cseverészve közeledett feléjük.

-          A gyerek? – hangzott Alec nyitókérdése.
-          A szüleiddel. Hátha újra közelebb hozza őket egymáshoz. – Alec beletörődően sóhajtott, majd – mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne – magához vonta a boszorkánymestert egy csókra.

Raphael vigyorogva, célzatosan felvont szemöldökkel pillantott Simonra.
-          Ne is álmodj róla, vámpír!
-          Áh, az én kis ünneprontó árnyvadászom! – Valószínűleg elindult volna egy jó kis civakodás kettejük között, ha Magnus közbe nem szól.
-          Van kedvetek vacsorázni? – kérdezte tágra nyílt, ártatlan szemekkel. Simon még el is hitte volna, hogy nincs semmilyen hátsó szándéka, ha nem ismerte volna jó ideje.
-          Biztos vagy benne? – kérdezte Raphael.
-          Most miért? Nem vagyunk furcsább társaság, mint azok ott – bökött az út túloldalára, ahol egy punk, egy rocker, egy emós, és egy normálisnak tűnő tag lépdelt a járdán, a legnagyobb összhangban, és még csak meg sem bámulta őket senki.
-          Legyen – adta be a derekát a vámpír. – De olyan hely kell, ahol minőségi az italválaszték.
-          Hát hogyne. Mikor kaptál tőlem rosszabbat a legjobbnál?
-          Kezdjem sorolni?
-          Hol is ismerkedtél meg a pasiddal? – dobta oda a labdát Magnus vigyorogva, aztán intett az ujjával; nyomán kék szikrák szöktek a levegőbe.

Ahogy Alec és Magnus elindult előttük, Simon végigsimított kedvese karján, és összefűzte az ujjaikat.
-          Ezt még gyakorolnod kell – vélte Simon, aztán elvigyorodott. – De nyugi, nekem így is megfelelsz.
Érdekes módon erre Raphael nem vágott vissza semmit… csak megszorította a másik kezét, és elindultak… előre, valami felé. Valami jó felé.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése