Subscribe:

Labels

2020. július 18., szombat

#14 BL sorozat értékelő (Until we meet again)



Azt hittétek, a The untamed bonyolult sorozat?

Akkor még nem láttátok ezt!

Until we meet again

A cikk spoilert tartalmaz!




Van néhány olyan sorozat, amiről azt érzem, nem nekem készítették, éppen ezért nem kísérem figyelemmel a kezdetektől. Mivel azonban az unalom nagy úr, néha ráveszem magam olyan szériákra, amik külföldön már befejeződtek, így nem kell heteket várnom a folytatásra. Ilyen volt ez a mostani sorozat is.

A The untamed ehhez képest egy könnyed délutáni szieszta. Az Until we meet again alapötletét szerintem mindenki ismeri; adott volt 30 évvel ezelőtt két srác, In és Korn, akik egymásba szerettek, de a családjaik miatt nem lehettek együtt. A jelenben pedig ugyancsak itt van nekünk két srác, Pharm és Dean, akik úgy érzik, hiányzik valami az életükből, nem érzik magukat teljesnek, ráadásul folyamatosan furcsa álmaik vannak. Ez a két srác most az egyetemen találkozik, és mintha áramütés érné őket... talán a másikat keresték egész eddigi életükben?

Nem igazán szeretem a reinkarnációs történeteket, mert nem lehet eldönteni, a két srác összejött volna-e úgy is, ha nincs a közös előző múlt. Szerencsére ebben a sorozatban ezt a problémát is megjelenítették.


Korn és In szintén egyetemistaként találkozott 30 évvel ezelőtt. In szeleburdi, mindig vidám srác, aki felfigyelt a csendes, magának való Kornra, és elhatározta, hogy meghódítja. A barátai igyekezték lebeszélni őt, mivel Korn családja a maffia tagja volt. Korn nem kívánt részt venni a családi vállalkozásban, de az apja hírneve azért őt is körülvette. Int nem érdekelte a dolog, egyszerűen a sráccal szeretett volna lenni.

A múltbeli jelenetekhez annyit fűznék hozzá, hogy In nem lett a kedvencem. Persze ha nem teper, akkor sosem jöttek volna össze, de az én ízlésemnek így is túl nyomulós volt, ráadásul rengeteget sírt is. Rendben, nem tudhatom, milyen akadályokkal kellett megküzdenie két srácnak abban az időben, de taknya-nyála folyton egybefolyt.


Persze tagadhatatlan, hogy szerette Kornt, és amikor nem voltak drámai jeleneteik, akkor aranyosak voltak együtt.


Pharm és Dean álmaiból tudjuk összerakni, mi is történt a két sráccal. Korn apja egyértelműen ellenezte a kapcsolatukat, annyira, hogy Korn végül nem látott más kiutat, öngyilkos lett. In pedig néhány perccel később követte.



Namost fel voltam háborodva, amiért Korn ennyire önző volt. Ezt később ő is elismerte, és milliószor bocsánatot kért. Amikor a végkifejletben Pharm és Dean mindenre rájött, In és Korn úgymond rajtuk keresztül újra beszélhetett egymással, feleleveníthették a sérelmeket, és aztán továbbléphettek, együtt. In nagyon szomorú volt és megbántott, amiért Korn magára hagyta, és ezzel egyet is értettem.



In és Korn tehát öngyilkos lett, mégpedig az apukák szeme láttára. Ezt sem akartam elhinni - még ha Korn kezéből nem is tudták kiütni a fegyvert, mert mondjuk erősebb volt, mint az apja, de a törékeny Inhez oda lehetett volna rohanni. Ez egy olyan pont, amit szerintem nem valósítottak meg elég hitelesen.
A két srácot együtt temették el, de persze nem egy koporsóba. Ott volt a család, és In apja összekötötte a két srác csuklóját egy vörös fonallal. Ez a vörös fonal fontos volt az egész sorozatban, mert a legenda szerint ez kötötte össze a szerelmeseket, akik így mindig megtalálhatták egymást.

30 évvel később Pharm elsős az egyetemen, és szerencsére azonnal talál két fantasztikus barátot Team és Manow személyében. A lány nekem néha túl harsány volt, de mindig törődött a srácokkal, így nem lehetett nem imádni őt. Pharm már rögtön a legelső napon meglátja Dean-t, és persze elemi erővel tör rá a vonzás. Pharm egyébként szintén sokat sírt, de ő sokkal többször és intenzívebben álmodott a srácok korábbi életéről, így ezt megértettem. Pharm remek szakács, Dean pedig az úszóklub elnöke.


Pharm sokáig igyekszik elkerülni a találkozást annak ellenére, hogy csomó sütit küld az úszócsapatnak barátja, Team által. Az egyik süti miatt figyel fel rá Dean, meg persze ő is érzi azt a bizonyos vonzást... vagy a vörös fonal feszülését.




A két srác nem teregeti ki rögtön a lapjait. Dean megtudja, hogy Pharm nagyon érzékenyen reagál a váratlan, hangos zajokra, illetve mindkettejüknek van egy-egy seb a halántékán - mindkét dolog a fegyver elsülésére vezethető vissza.

Miután Dean több éjszakát is a srácnál tölt, tanúja lesz a rémálmainak. Megosztják egymással, hogy valószínűleg ugyanazt a két srácot látják az álmaikban, de Dean számára ez nem elég, ezért megkéri egyik barátját, hogy nyomozzon a két srác után. A barát csupán In aktáját találja meg, Kornét nem, akiét valószínűleg egy bennfentes eltüntette a rendszerből.



Ahogy haladunk előre, a nagy bemutatkozás is megtörténik. Pharm édesanyja és öccse Amerikában él, így nekik videóhíváson keresztül mutatja be Deant, Dean viszont személyesen viszi el kedvesét előbb a nagymamához, majd a családi házba. Dean-nek van két testvére is, a lány, Del nagyon szereti Pharmot, együtt vannak a főzőklubban, és Don, az öccse is megbékél vele, miután látja, Dean mennyire megváltozott a srác mellett.

Node, akkor jöjjenek a nagy titkok! Megpróbálom érthetően levezetni, habár néha még nekem is akadnak homályos pontok.

Tehát a múltban Innek volt egy testvére, Ahn, és egy unokahúga, aki ugye Ahn lánya. Szintén a múltban Kornnak volt két öccse.

A jelenben Dean-nek van egy nagymamája, akinek neve Ahn. Tehát a múltbeli In testvére a jelenbeli Dean nagymamája, következésképpen a múltbeli In unokahúga Dean anyja. Természetesen amikor Pharm találkozik velük, teljesen felkavarodik, és mivel Dean anyjával véletlenül szembesül, el is ájul. A nagymamának elmondják, kik is ők valójában, hiszen Ahn nagyon szerette a testvérét, Int, és most Pharm segítségével újra találkozhatott vele.

Korn két öccse közül az egyik Pharm apja, a másik pedig a nagybátyja. Vagyis Korn apja, aki közvetetten a halálát okozta, Pharm nagyapja.

Szóval nem lehet csodálkozni, hogy Pharm némileg bekattan, mikor elviszik a nagyapja házába, és megtalálja a fotókat Konról és Inről, no meg a pisztolyt, amivel megölték magukat. Rögtön elmegy abba a lakásba, amit Korn és In vett ki még 30 évvel ezelőtt. Drukkoltam, hogy Dean érjen oda előbb, és ne a nagypapa.



Ezeknél a jeleneteknél én is szétcsúsztam kicsit. Itt találkozott múlt és jelen, itt találkozott újra In és Korn, Pharm és Dean közvetítésével. A család is felbukkant - Pharm nagybátyja - Korn öccse - igyekezett elmagyarázni nekik, Pharm nagyapja - Korn apja - mennyire sajnálja a történteket, szinte belerokkant a bánatba, hiszen Pharm apja nem beszélt vele, miután Korn, a bátyja öngyilkos lett. Nem mondanám, hogy megsajnáltam az öreget, akinek végül a srácok megbocsátottak, így rövidesen meg is halt.

Miután Korn és In békében távozott, felmerült a nagy kérdés; Pharm és Dean vajon valóban szereti egymást, vagy csak a két szerelmes lélek miatt találkoztak? Szívfacsaró volt, amikor Pharm időt kért a másiktól, de Dean - nehezen bár - megértette ezt is.

Három hónap (!) múlva jöttek össze újra, immár megnyugodva, szerelmük biztos tudatában.




A párossal kapcsolatban még annyit, hogy Dean elég hamar elkezdte a testiség felé vezetni a dolgokat. Míg korábban In volt az, aki "ráakaszkodott" Kornra, most Pharm visszafogottabban viselkedett, és többször eltolta magától a másikat. Én megértettem, hogy nem akart rögtön az ágyban kikötni. Azt éreztem az elején, hogy Pharm valamiért jobban belemerült In és Korn történetébe, jobban a magáénak érezte In érzéseit, szenvedését. Dean talán igyekezett szétválasztani a jelent és a múltat, de ez nem sikerülhetett a végtelenségig. Szóval beiktatott néhány csókocskát, meg ágyjelenetet, de ezek közül engem személy szerint egyik sem rázott meg - elégített ki. Az rendben van, ha az érzelmekre helyezzük a hangsúlyt, de sok sorozatnál elmondtam már, hogy ha szerelmespárról van szó, akkor bizony elvárjuk a testiséget is.



Pharm körülbelül kétszer-háromszor kezdeményezett puszikát, és akkor még sokat mondtam.

Nagy bánatom, hogy a fő páros elvitte a sorozat nagy részét, mivel volt itt nekünk két érdekes mellékpárosunk is.

Mintha csak az volna a tendencia, hogy a főszereplők legjobb barátai is jöjjenek össze...

... itt volt nekünk Team (Pharm barátja) és Win (Dean barátja), akiket imádtam! 



Win kezdettől fogva nyomult a másik srácra, de sajnos kevés közös jelenetük akadt. 





Az egyik jelenetben a boltban futottak össze. Team folyton chipset zabált - szerintem ő volt a lays fő arca -, mikor Win végre kinyilvánította, hogy többet szeretne tőle.

Egy kollégiumban laktak, együtt úsztak, és együtt is aludtak!




Ezt itt még nem kell félreérteni - sajnos. Team gyakran nem tudott aludni, ilyenkor bekéredzkedett Win ágyába. Ki hibáztatná érte?

Win az úszótáborban kezdett el jobban teperni, amikor is színt vallott a kissé leitatott Team-nek. Egyébként nem tudom biztosan, korábban történt-e valami közöttük, de a szintlépés ekkor lett esedékes.



Nem fogom tagadni, végül is emiatt a páros miatt kezdtem bele ténylegesen a sorozatba.


A végén ők is elkezdtek randizni, és oltári cukik együtt. Sajnos nagyon keveset szerepeltek, a száluk nem lett rendesen kibontva, amit fájlalok.

De volt egy harmadik párosunk is, ők konkrétan háromszor beszéltek összesen, és több interakció nem is volt közöttük. 


Általában nem támogatom a hetero párosokat, de itt Manow annyira cuki volt, hogy kezdettől fogva drukkoltam, jöjjön össze ezzel a helyes, magas, szintén úszó sráccal. És szerencsére happy end!


Ejtsünk még szót a mellék-mellékszereplőkről... igen, szerintem a Love by chance castingját teljes egészében ellopták. :D

Nem lett életem sorozata. Egy hét alatt ledaráltam, a drámai jeleneteket túl soknak éreztem, a mellékpárosok keveset szerepeltek, de ezen kívül nem volt rossz.


Még kedvenc videóm sem lett, ami azért sokat elmond...

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése