Subscribe:

Labels

2020. július 11., szombat

Hé, kapitány! 3. fejezet



Harmadik, egyben utolsó fejezet, valamint az inspiráló kép is megérkezett. Kellemes olvasást. :)


Végül felvirradt a péntek reggel. Minden az esti meccsről szólt; lépten-nyomon plakátokba botlott az ember, vagy beöltözött szurkolókba, akik rögtönzött hajrát nyomtak le minden szabad felületen. Mivel a tanárok pontosan tudták, mennyire fontos a diákoknak a kosárlabdacsapat sikere, egy szót sem szóltak, csupán igyekezték zökkenőmentesen megtartani az órákat. Stiles már elég korán elkezdte a meglepetések sorozatát azzal, hogy bekopogott Derek szobájába. Mielőtt a srácnak esélye lett volna megszólalni, Stiles kulcsra zárta az ajtót, majd hevesen megcsókolta. Minden szerelmét és jókívánságát belesűrítette a mozdulatba, Derek pedig ellazulva karolta át és húzta magához.

-          Nahát, minek köszönhetem a látogatást?

-          Csak sok sikert akartam kívánni ma estére. – Derek a borostájával simított végig a másik arcán.

-          Köszönöm. Utána mindenképpen felhívlak, és találkozunk. – Stiles csak morgott valamit, még egyszer megcsókolta, majd már ott sem volt.

 

-          Komolyan, nincs ezekben semmi szégyenérzet?

-          Mire gondolsz?

-          Úgy illegetik magukat…

-          Ahogy látom, Jacksonnak semmi kifogása ellene… - jegyezte meg Allison, de Lydia csak hátradobta a haját.

-          Engem akar idegesíteni vele, de a meccs után úgyis számolunk. – Jackson a következő pillanatban feléjük nézett, mire Lydia dobott neki egy csábos mosolyt és egy csókot. – Na, erről ennyit.

-          Szerinted Derek…

-          Mi van vele? – Mindketten a csapatkapitányra néztek, aki igyekezett lerázni magáról a visongó szurkolókat, eddig eredménytelenül. – Basszus… - suttogta Lydia, mikor meglátta a Derek felé közeledő kémiatanárt.

-          Bőrnadrág van rajta? – kerekedett el Allison szeme.

-          Az. És mellé mélyen kivágott top, meg vörös rúzs. Egyértelműek a szándékai.

-          Szerinted nem kéne… - Allison megkereste tekintetével a barátját, és gyors, néma kommunikációba kezdtek. Scott néhány pillanat múlva Derek mellett termett, és magával rángatta bemelegíteni épp, mielőtt a tanárnő odaért volna. A nő bosszúsan felpillantott rájuk, Lydia pedig integetett. – Ne csináld, csak még jobban felbosszantod! A fenébe, hogy nincs itt Stiles…

-          Miért, mit tenne? Leszaladna a pályára, és lesmárolná a pasiját? – Allison az ajkába harapott, mert ő is tudta, hogy ez nem fog megtörténni.

A két lányhoz hamarosan csatlakozott Erica és Hayden is, akik addig a pálya széléről szurkoltak a párjuknak. A félidei szünetben az egyetem csapata néhány ponttal lemaradt, ami elszomorította a szurkolókat. A lányok figyelték, ahogy kedveseik a pálya szélén állva beszélik át a taktikát, majd…

-          Na jó, ez nem lehet igaz! – szisszent fel Lydia, aki kezdett ingerült lenni.

-          Mi az? – forgatta a fejét Hayden.

-          Az a tanárnő megint próbálkozik – felelte Allison.

-          Kinél? – vonta fel a szemöldökét Erica, körmei karistolták a padot, amin ültek.

-          Dereknél.

-          Ja. Akarjátok, hogy odamenjek? Szerintem el tudnám rendezni…

-          Ezt a pasijának kéne…

-          És talán meg is teszi. – Mind felsikkantottak, ahogy Stiles felbukkant mellettük, de azonnal helyet szorítottak neki. Lydia arcán látszott, hogy rettentően büszke a srácra.

-          Már épp ideje volt. – Stiles hümmögött, feljebb tolta a szemüvegét, aztán a csapat felé pillantott. Mind látták, ahogy a tanárnő Derek izmos karjára tette a kezét. Erica fölemelte a sajátját, és megvillantotta hegyes körmeit.

-          Csak egy szavadba kerül.

-          Kösz, de Lydiának igaza van. Ezt nekem kell lerendeznem. – Nem tűnt úgy viszont, hogy nagyon igyekezne odamenni a pároshoz, helyette odaintett Isaac-nek, aki vigyorogva feltartotta a hüvelykujját. Majd megfordult, és elkiáltotta magát, de úgy, hogy szinte az egész terem jól hallhatta:

-          Hé, kapitány! – és amikor erre Derek kissé morcosan felé fordult, folytatta: - Itt van a pasid! – Derek tekintete azonnal oda villant, ahol Stiles ült, majd az arcán fokozatosan feltűnt egy szemkápráztató mosoly. Stiles lazán biccentett, aztán már folytatódott is a meccs.

A beszédtéma ezek után nyilvánvalóan nem az volt, mennyivel sikerült győznie végül az egyetem csapatának, hanem, hogy Derek Hale és a kocka Stiles Stilinski mégis mióta, és különben is…? A barátok meg csak mosolyogtak, és mind elkönyvelték magukban, hogy ez bizony az ő érdemük.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése