Subscribe:

Labels

2021. február 14., vasárnap

Kell egy csapat 3. fejezet

 


A válogató folytatódik!


-          Meg sem akartál várni? – sziszegte Thorn az öccsének, ahogy kezdés után nem sokkal leült mellé.

-          Nem voltam biztos benne, hogy időben ideértek – mondta Tharn, biccentve Tum felé is. – És nem is tévedtem.

-          De szép is volt sulisnak lenni, amikor még semmi egyébbel nem kellett törődni – sóhajtott fel Tum.

-          Tar hogy van?

-          Nemrég tettem fel a gépre. Azt mondta, majd ír a pasidnak. – Tharn továbbra sem értette, hogy lettek azok ketten olyan jóban.

Mivel a zsűri immár teljes volt, folytatódhatott a meghallgatás. A jelentkezőknek nem csak a három srác, hanem a szurkolók és a vetélytársak előtt is bizonyítaniuk kellett. Tharn nem akarta őket a kelleténél nagyobb nyomás alá helyezni, de meg kellett győződnie róla, hogy minden helyzetben megállják a helyüket.

Ahogy a sokadik csalódott jelentkező távozott, végre Mek következett. Odaállt a három srác elé, azonban mielőtt bemutatkozhatott volna, Boss rohant oda hozzá, megragadta, és szájon csókolta. Mek teljesen lefagyott.

-          Szeretlek – suttogta Boss. – Ott a helyed. Mutasd meg nekik! – Ahogy a srác visszabotorkált a helyére, Man kurjantott és Tine vállára csapott. Tine arca felöltötte egy főtt rák színét.

Mialatt Mek előkészült, Tharn elmosolyodott.

-          Ez ám a szenvedély. Ő a pasid?

-          A feleségem – pontosított a srác büszkén.

-          Akkor gondolom, neki ajánlod a dalod.

-          Igen. Nemrég fejeztem be. – Tharn enyhén megfeszült; ígéretesnek tartotta a srácot, nem szerette volna, ha egy saját dal miatt csúszik el.

Amikor viszont Mek zenélni kezdett, sokan még a lélegzetüket is visszatartották. Nem énekelt kiemelkedően, de Tharn elsősorban zenészeket keresett. És ahogy Mek ujjai szeretettel, biztonsággal és hozzáértéssel mozogtak a húrokon, Tharn mintha egy pillanatra önmagát látta volna benne.

Boss egészen addig nem vett levegőt, míg az utolsó akkord is el nem halt. Pontosan tudta, Mek mennyire tehetséges, de most először hallott tőle olyan dalt, amit neki írt, szerelemből.

-          Nahát! – tapsolt Man. – Nem semmi a pasid!

-          A férje – mondta King elégedetten.

-          Nagyon ügyes volt! – lelkendezett Duen, és izgalmában majdnem elrepült. – Be kell kerülnie!

-          Be is fog – bólintott Bohn eltökélten.

-          Van itt hely két gitárosnak is – mondta Man. – Nem igaz, Wat? Mit gondolsz a srácról? – Erre Mek barátai mind egyszerre néztek a srácra, aki időközben odasétált hozzájuk.

-          Volt benne valami plusz, amit másnál eddig nem hallottam – felelte Sarawat. – Szívesen zenélnék vele, ha úgy alakul. – A pozitív vélemény hallatán a csapat jól hallhatóan ellazult.

-          Neked szinte biztos helyed van, nem igaz? – kérdezte Bohn. – Hiszen Tharn után a te hírneved a legnagyobb.

-          Tharn nem a hírnevet keresi.

-          Hát igen, abból neki is van bőven – értett egyet King.

A meghallgatás közben haladt tovább. Mek nem tért vissza hozzájuk, hanem oldalra sétált a falhoz. Sarawat is visszaoldalgott a versenyzők közé, majd lopva beletörölte izzadt tenyerét a nadrágjába.

-          Szerinted…

-          Nyugi már – karolta át Man a másikat. – Láttad te valaha rosszabbul játszani őt a tökéletesnél? – Tine az ajkába harapott, aztán egyszer csak azt vette észre, hogy Boss jelent meg a másik oldalán.

-          Tudom, mit érzel – kezdte a srác. – A gyomrod görcsben, a szíved majd’ kiugrik, és legszívesebben odarohannál, hogy támogasd. Arról nem is beszélve, milyen gyilkos gondolataid vannak a többiekkel kapcsolatban. – Boss mosolya és lazasága nevetésre késztette Tine-t. – De abban is biztos vagyok, hogy egyedül miattad tudja ezt végigcsinálni.

Annyira belemerültek a beszélgetésbe, hogy Tine majdnem lecsúszott Wat színre lépéséről. Mivel a legtöbben tudták, ki a srác, a tömeg még a szokásosnál is jobban elcsendesedett.

-          Sarawat – biccentet Tharn, aki inkább nem tett úgy, mintha nem ismerné a srácot. – Bíztam benne, hogy meghallgathatlak ma.

-          Már van egy zenekarom – szögezte le Wat. – De nem hagyhattam ki ezt a lehetőséget.

-          Ha befejeztétek a flörtölést, akár el is kezdhetnéd – szólt közbe Type némileg morcosan. Tharn elharapott egy vigyort.

-          Mit hoztál nekünk? – kérdezte inkább.

-          A Scrubb-tól hoztam egy dalt – hangzott a válasz, aztán Wat hátrafordult, és egyenesen Tine szemébe nézett. – A pasimnak ajánlom.

-          Ejha – nevetett Thorn. – Itt már tényleg minden helyes pasi párja egy másik helyes pasi?

-          És még a töredékét sem láttad – kacsintott rá Tum.

-          Nem mintha ez feltétel lenne… - mondta Tharn.

-          Nem mintha ezzel akartam volna jó pontot szerezni – szólalt meg Wat is. – Egy férfi a párom, nem fogom tagadni. De az is tény, hogy piszok jó zenész vagyok. – És alig három perc alatt ezt be is bizonyította.

-          Köszönöm, Wat, egy élmény volt – mosolygott Tharn, majd nézte, ahogy a srác odasétált a többi, már végzett jelentkezőhöz. – Sokan vannak még?

-          Máris meguntad? – érdeklődött Thorn.

-          Megtaláltam, amit kerestem, ne vesztegessük tovább az időt. – Elgondolkodott. – Habár még egy billentyűs nem jönne rosszul…

-          Figyelem! – kiáltotta el magát Tum. – Van köztetek billentyűs?

Az ajtó abban a pillanatban drámai módon kivágódott. Tharn mélyet sóhajtott, mikor meglátta az érkezőt. A magas srác nem törődve az elalélókkal egyenesen a zsűrihez sétált.

1 megjegyzés :

egyedike írta...

Őszintén kíváncsi vagyok a folytatásra!

Megjegyzés küldése