Subscribe:

Labels

2021. február 28., vasárnap

Kell egy csapat 5. fejezet

 


Az utolsó előtti fejezet, melyben nyomon követhetjük a srácok összecsiszolódását.


Azt hihette volna az ember, hogy csupa ilyen tehetséggel gyerekjáték lesz levezényelni egy próbát. Magukkal a zenészekkel nem is volt gond – mind visszafogottan és alázatosan dolgoztak, hogy megfeleljenek az elvárásoknak, a kísérők azonban képtelenek voltak felfogni a csukott ajtó fogalmát.

-          Mi az, hogy nem mehetek be?

-          A próbák nem nyilvánosak, sajnálom. – Boss úgy nézett Mekre, mintha kínaiul beszélt volna. Vagyis…

-          De hát hallottalak már játszani, nem érne semmi meglepetés. És nem fogok feltenni semmit a netre.

-          Boss… - sóhajtott a másik. – Te akartad, hogy bekerüljek a bandába. Akkor most hagyd, hogy bent is maradjak. – Lágyan rámosolygott. – Különben meg fogok én még meglepetést okozni.

Tine-ban természetesen fel sem merült, hogy odatolakszik a próbára, és biztos volt benne, hogy Man sem lesz ilyen tapintatlan.

Mikor Sarawat észrevette az ajtón bekukucskáló barátját, zavartan elnézést kért a többiektől.

-          Tűnj el! – sziszegte, és kézmozdulatokkal is jelezte, mit akar. Man feje eltűnt néhány pillanatra, aztán újra felbukkant.

-          Ő a pasid, vagy mi? – érdeklődött a kanapén terpeszkedő Pha nem túl kedvesen, jelezve ezzel, mit is gondol Man értelmi képességeiről.

-          A legjobb barátom – felelte Wat. – Egyébként a párom bátyjával jár.

-          Kényelmes! – fújt egyet Pha, és keresztbe tette a lábát. Tharn eddig hagyta, hogy a srác jelen legyen a próbákon, mivel őt pont nem állította volna meg egy csukott ajtó. Yo-ra pillantva viszont látta, hogy néha feszélyezi kedvese nyers őszintesége.

A következő hetekben próbálkoztak még néhányszor.

Ming előbb szomorú kiskutyaszemekkel kérlelte őket, hogy maradhasson, amíg Kit el nem rángatta; többet nem bukkant fel, így nyilván talált valami jobb elfoglaltságot.

Egyszer-kétszer arra sétált Bohn és King, aztán Duen és Ram is, de mind elég értelmesek voltak, hogy elfogadják a szabályokat, így csak integettek az ablakon, és rágcsát meg innivalót hoztak.

Tharn nagy nehezen Phanát is elbocsátotta, habár ehhez a saját kedvesét is fel kellett áldoznia.

Mikor Type már sokadik alkalommal bukkant fel, vacsorát hozva nekik, Phana szót emelt ellene.

-          Ha a többieket kitiltod, őt is ki kellene. – Tharn és Type összepillantott, majd utóbbi somolyogva vállat vont.

-          Minket nem zavar – szólt közbe Wat, gitárral az ölében. – Nem csinál akkora felhajtást, mint egyesek… - Ezzel nyilván Man-re célzott, aki aznap transzparensekkel aggatta tele a folyosót.

-          Igazad van – sóhajtott Tharn Pha-ra nézve. – De ebből egyenesen következik, hogy neked is menned kell. – A másik ezen őszintén megdöbbent.

-          Nekem? Mióta veszel egy kalap alá velük?

-          P’Pha! – szisszent fel Yo.

-          Tessék?

-          Ne legyél tiszteletlen!

-          Nem voltam az.

-          Figyelj – mondta Tharn, felállva a dobok mögül. – Ismert vagy és népszerű, ráadásul végzős, de amíg nem te vagy a bandában, hanem a párod, addig neked nincs itt keresnivalód. – Phana is felállt, így látszott, mennyire hasonló a testfelépítésük. Type észrevétlenül Tharn közelébe húzódott, hogy szétválassza őket, ha kell

-          És mit képzelsz, ki vagy te, hogy megmondd, ki lehet itt és ki nem? Ez csak egy sulis zenekar. Jól mutat majd Yo életrajzában, de különben nincs sok haszna…

A szavait követő csendben Mek kedvesen hátrébb húzta Tharnt a vállánál fogva.

-          Azt hiszem, jobb lesz, ha most elmész – mondta Sarawat.

-          Úgy van – bólintott Mek.

-          Ti csak…

-          P’Pha! – csattant fel Yo, torkát sírás fojtogatta. – Kérlek! Majd később beszélünk.

Kedvese állapotát látva Pha végre megértette, hogy túl messzire ment. Némán biccentett, aztán távozott. Type megpuszilta Tharn arcát, s követte. A puskaporos hangulatot végre elfújták.

-          Nohát akkor – sóhajtott Tharn. – Kinek van kedve próbálni? – Három pár kéz emelkedett a magasba.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése