Subscribe:

Labels

2021. július 18., vasárnap

#33 BL sorozat értékelő (A Tale of Thousand Stars)

 


Ismét egy olyan sorozat, amiről valószínűleg millió évig lehetne beszélni, akkor sem érintenénk minden fontos momentumot. Barátnőm kedvéért kezdtem el nézni, amikor még heti szinten izgultattunk a részekért, és már az elején sejteni lehetett, hogy ez egy nagyon összetett széria lesz.

A Tale of Thousand Stars

Vigyázat, spoiler!

Akik jártasak a BL sorozatok világában egy kicsit is, azoknak valószínűleg nem kell bemutatni ezt az igen népszerű sorozatot. Főszereplőnk a gazdag, kivételezett helyzetben lévő Tian, és az Isten háta mögött, egy kis faluban dolgozó Phupha vezető.



Találkozásukat egy nagyon kedves, mindenki által szeretett nő, Torfun tette lehetővé.


A nő önkéntes tanárként dolgozott a Phupha által őrzött faluban, a gyerekek egyszerűen imádták, ő is a gyerekeket, és a visszaemlékezésekből elég nyilvánvaló lett, hogy a nő Phupha iránt is mély érzelmeket táplált. Torfun egyik szünete alkalmával az anyja kérésére hazautazott, és sosem tért vissza, autóbalesetet szenvedett ugyanis. Mivel szervdonor volt, a szívét szinte azonnal át is adták valakinek, aki szinte pont ugyanakkor került a kórházba, mint a nő.

Nem nehéz kitalálni; Torfun szívét Tian kapta meg. A srác úgy élte az életét, mintha nem lenne holnap, hiszen számított rá, hogy bármelyik pillanatban meghalhat. Egy felelőtlen fogadást követően ő és barátai részegen autóba szálltak...


Új élete elején Tiant furcsa látomások kezdték zaklatni, így mindenáron ki akarta deríteni, kinek a szívét kapta meg. Felkereste Torfun anyját, ahonnan elhozta a naplóját, aztán a fejébe vette, hogy önkéntes tanárként "beépül" abba a bizonyos faluba. 

Tian olyan karakter volt, aki mintha vonzaná a bajt. Rendben, gazdag, elkényeztetett kölyök, aki megérkezve a faluba azt sem tudta, mit csináljon. Nagyon nehezen sikerült összebarátkoznia a helyiekkel, a gyerekek állandóan hanyagolták az óráit, a vezető pedig nem titkoltan arra várt, hogy a srác néhány nap után meggondolja magát, és hazakullog.




Phupha egyrészt állandóan piszkálta, igyekezett elérni, hogy hazamenjen, másrészről viszont segítette a beilleszkedését - kaját vitt neki, megmutatta, hogy szerelje fel a szúnyoghálót, elvitte a forráshoz fürdeni, szállította az iskolához és vissza, tehát csupa olyan dolgot megtett, ami valószínűleg nem lett volna a kötelessége.







Tian kemény dolgokkal nézett szembe. Soha nem főzött még magára, valamint sosem kellett gyerekeket tanítania. Hogyan tarthatná meg a figyelmüket? Aztán ott voltak még a falusiak, és visszatérve arra, hogy Tian vonzza a problémákat - rájött, hogy a falusiakat átverik, amikor felvásárolják tőlük az árujukat. Kicsapta a balhét, minek következtében az áru ott maradt, a falusiaknak nem volt bevételük. Tian csak jót akart, de a dolog rosszul sült el. Szerencsére a srác nem adta fel - kitalálta, hogyan árulhatnák a teafüvet másként, és habár ebből nem volt akkora jövedelmük, a falusiak mégis örültek, hogy akad valami.

A sorozat egyik fő szála tehát az volt, Tian hogyan változik más emberré a falusiak körében. A korábban öntelt, csak magával foglalkozó srác kezét-lábát törte, hogy segítsen, és még akkor is a rosszak ellen dolgozott, mikor felgyújtották az iskolát, és mikor őt magát majdnem megölték. Tian természetesen nem mondta el senkinek, ki ő, és hogy azért tud róluk meg a környékről annyi mindent, mert olvassa Torfun naplóját, és hogy megkapta a nő szívét.

Ahogy Tian beilleszkedik, a gyerekek is egyre jobban megkedvelik, akiknek megtanítja például a mérleg, vagy a fogkefe használatát, valamint papírsárkányt és készítenek. Szerintem az egyik legszebb jelenet volt a sorozatban, amikor az egész csapat, a gyerekek és az őrök egyaránt sárkányt reptettek a réten.






Szerintem itt már egyértelműen látszott, hogy Phupha többet érez a srác iránt, s ez tovább fokozódott, mikor Tian hirtelen összeesett.


Mert persze abba sem avatott be senkit, hogy szívműtéte volt. Mikor a helyi doki megtudta ezt, kioktatta, hogy nem lett volna szabad így kimerítenie magát. Phupha teljesen kétségbe volt esve, a srác mellett aludt, amíg az fel nem ébredt.

A falusiak közül néhányan imádni valóak voltak. Phupha társai és barátai már látták, hogy vezérük kezd szerelembe esni, és nem győzték ugratni ezzel a férfit.


A kapcsolat legnagyobb támogatója azonban Nam volt, a doki.


Kétértelmű megjegyzéseket tett rájuk, vagy igyekezett beszélni Phupha fejével, hogy kezdjen el udvarolni, nyissa meg a szívét Tian felé, mert egyértelmű, hogy odáig van érte. Bírtam a dokit, de sajnos ő volt az is, aki miatt a titok kitudódott.

Mert Tian titka nem maradhatott tovább rejtve. Mikor elájult, az egyetlen vele egykorú helyi lakos, Longtae hozta el számára a gyógyszert a házából, és így Longtae lett az első, aki megtudta, hogy Torfun meghalt, a szíve pedig Tian mellkasában dobog tovább. Longtae kicsit mérges lett az elején, de aztán igyekezett támogatni barátját, aminek néha Phupha is tanúja lett...




A doki tehát annyira kíváncsi volt Tian családjára, hogy tovább kutatott utána. Megtalálta az iratot Tian szívátültetéséről, valamint Torfun donoradományáról, aztán egy képet arról, amin Tian a kocsija mellett pózol. És a rendszám megegyezett azzal, amivel a nőt elütötték.

Lehet képzelni, mit érzett Phupha, mikor megtudta, hogy Tian hibája, hogy egy nagyszerű ember meghalt.



Felszólította Tiant, hogy azonnal távozzon. Bármi is történt köztük korábban, az odalett. Tian hiába akart volna maradni, Phupha még mindig úgy gondolta, a srácnak ez csak szórakozás volt, mondhatott Tian ezután bármit.

No persze nem történt minden ilyen egyszerűen. A környéken ugyanis érdekes dolgok történtek, kiderült, hogy a határ közelsége miatt csempészlerakatnak használják az egyik hegyet. Tian és Longtae elindult leleplezni a tetteseket, Tian pedig majdnem meghalt... csakhogy Phupha még idejében elé vetette magát, és megmentette.

Mindketten kórházba kerülnek, és valószínűleg az élmény hatására végre megnyílnak egymás felé. Sajnos viszont Tian is kénytelen volt szembesülni Phupha titkával.

Arra számítottam ugyan, hogy Tiannak köze volt Torfun halálához - végül kiderült, hogy nem ő vezetett -, az viszont, hogy Phupha kezdettől fogva tudta, kicsoda Tian, fejbe kólintott. Tian apja bízta meg őt azzal, hogy vigyázzon a faluban a fiára, ha már Tian egyszer odament. Ezért volt Phupha mindig olyan segítőkész, ezért áldozta rá értékes idejét.

Őszintén, erre tényleg nem készültem fel. Ahogy arra sem, hogy habár Tian továbbra is adott volna maguknak esélyt, Phupha elutasította, mondván, különböző a hátterük, úgysem lehetnének együtt. Tianra még sok minden vár, nem temetheti el magát abban a faluban. Ezzel egyetértettem valamilyen szinten, de az nem tetszett, hogy mindenki jobban tudta, mit akar Tian, mint ő maga.

Tian végül megadta magát szülei akaratának, Amerikába készült tanulni, és egy szívszorító jelenetben elbúcsúzott a falusiaktól. Ez volt a második eset, hogy elpityeredtem.


A falusiak, főleg a gyerekek annyira megszerették, kegyetlenségnek tartottam, hogy Phupha már-már kényszerítette, hogy elmenjen.

Előtte persze fölment a faluban lévő hegyre, hogy megszámolja a csillagokat, és hogy beteljesítse Torfun vágyát. Egy mese szerint ugyanis, aki megszámol 1000 csillagot, utána kívánhat valamit. Torfun kívánsága pedig az volt, hogy a Zöld Óriás, vagyis Phupha, nyissa meg valakinek a szívét.

De ez a kívánság már egy ideje valóra vált.





Mikor két évvel később Tian, már felnőttebben és bölcsebben visszatért, végre Phupha is elfogadta, hogy Tian tudja, mit csinál. Torfun egymáshoz vezette őket, ők pedig sok titkon és szenvedésen átküzdötték magukat, de megérte.



Azt hiszem, mondanom sem kell, hogy nem lett a kedvenc sorozatom. Természetesen nagyon érzelmes, mély értelmű, szépen felvezették a karaktereket illetve a románcot, de azt, hogy Phupha végig tudott mindent, nem tudom elfogadni. Persze valóban megismerték egymást, nem hiszem, hogy a szerelmük csak belemagyarázás lenne, és Tian nagyon sokat fejlődött, de számomra valami hiányzott. Túl sok időt vett el maga a falu, hogy felgöngyölítsük a rejtélyt, így a kapcsolatukra kevesebb hely maradt.

Mindenesetre egyszer érdemes megnézni, tanulságos, szívet melengető, és hát Phupha izmait látni kell!

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése