Subscribe:

Labels

2021. július 4., vasárnap

#31 BL sorozat értékelő (You Make Me Dance)

 


Személy szerint egyre inkább megkedvelem a rövid, velős, mégis sokatmondó sorozatokat, amiket akár egyetlen este alatt le lehet darálni. Ezzel a szériával is ez történt volna valószínűleg, de mivel friss sorozatról volt szó, így egy-egy hetet voltam kénytelen várni a részekre, de nem bántam, mert nagyon érdekelt, mi lesz a vége.

You Make Me Dance

Vigyázat, spoiler!


Hősünk, Song Shi On imád táncolni. A legelső jelenetében is így láthatjuk, hiszen a buszra várva is zenét hallgat, és egy koreográfiát gyakorol. A buszra felszállva aztán átvált egy podcast-re, ahol a műsorvezető egy nagyon érdekes történetet kezd el mesélni. Nem ez az első sorozat, melyben megjelenik az a bizonyos vörös fonal, illetve az, hogy az igaz szerelmeseket összeköti valami, és így képesek visszatalálni egymáshoz (Until we meet again, valaki?). A műsorvezető itt arra kéri a hallgatókat, nyújtsák ki a kisujjukat, mintha csak rá lenne kötve egy vörös fonal, aztán nézzenek körül, és aki ugyanígy tartja a kisujját, az az igaz szerelmük. Song Shi On végignéz a busz utasain, és végül...





Bizony, egy másik, nagyon helyes fiatalembernek is ki van nyújtva a kisujja! Songnak azonban le kell szállnia, ha nem akar elkésni, de majdnem a buszon marad a cipője, amit a másik férfi kedvesen kidob neki az ablakon.


És ennyi! Mielőtt akár megfordulhatna a fejünkben, hogy hőseink ilyen hamar egymásra találnak, ugrunk az időben néhány évet. Song már egyetemista, és egy meghallgatásra készül, hogy elnyerje a főszerepet. Sajnos van egy társa, aki kezdetben mintha segíteni akarna neki, közben meg csak féltékeny, mivel tudja, hogy Song mérföldekkel jobb táncos nála. De erről majd később.

Másik hősünk, Jin Hong Seok egy behajtócégnél dolgozik. Elhatározza, hogy ő bizony kiszáll, mivel egyáltalán nem ez álmai munkája, a főnöke pedig belemegy, hogy egy utolsó munka után szabadon engedi. Kezdettől fogva látszott, hogy a nő,  Cha Soo bele van zúgva a férfiba, de a férfinak persze nem kellett.

Hong Seok és kollégája tehát ellátogat egy iskolába, azon belül egy táncterembe... ahol Song fekszik kiterülve a padlón. Hong Seok azért érkezett, hogy behajtsa a pénzt, amivel Song tartozik, a srác viszont nyilvánvalóan nem tud fizetni, szóval gyorsan kicselezi a két férfit, és elszalad. Hong Seok viszont szintén jól fut, szóval amint Song kicsit megáll kifújni magát, le is csap rá, összekötözi a lábát, és magával hurcolja.






Song persze fogadkozik, hogy vissza fogja fizetni a pénzt, de Hong Seoknak biztosíték kell. Szegény gyereknek nincs pénze, nincsenek rokonai, amit fel tud ajánlani, az a tánc. A teremben előad tehát egy koreográfiát a férfinak, hogy meggyőzze, higgyen neki, és megegyeznek, hogy ha Song megkapja a főszerepet a darabban, akkor vissza fogja fizetni a pénzt. Mivel Hong Seok teljesen le van nyűgözve, így az egyezséget megpecsételik... a kisujjaikkal.





Hong Seok azonban elfelejtett egy nagyon fontos dolgot; nem íratta alá Song kezesével a papírt, ami miatt a főnöke igencsak dühös. A férfinak tehát vissza kell térnie a sráchoz, biztos nagyon sajnálja.

Song ezalatt otthon gyakorol, csakhogy magányos, az üzenetét sem olvassák be a kedvenc műsorában, eltörik a gyakorlórúdja, ráadásul aznap van a születésnapja. Mielőtt lezuhanna az erkélyről, megérkezik Hong Seok, és megmenti. Song persze mérges rá, de aztán Hong Seok elővarázsol egy tortát.



Song ezután kicsit lerészegedik, de legalább Hong Seok megtudja, mennyire egyedül van a srác, mivel az anyja az új házassága után magára hagyta, gondoskodjon csak magáról egyedül - legalábbis nekem ez jött le, habár Song soha egy szóval sem panaszkodott az anyjára, csak folyton hiányolta.



Hong Seok ezután mégis mit tehetne... egyáltalán nem szívtelen ember, és láthatóan máris megkedvelte a srácot, szóval ő maga írja alá a papírt, mint kezes.


Ezután viszont - értelemszerűen - közelebb kell lennie Songhoz, vigyáznia kell arra, hogy a srác rendesen egyen, gyakoroljon, és megkapja a szerepet, ennek érdekében pedig nem tehet mást, be kell költöznie a sráchoz! Megjavítja a széttört rudat - mégpedig vörös fonállal! -, főz rá, a padlón alszik a hidegben, tojást visz neki, hogy megfelelő kondícióba kerüljön, sőt, még egy modell állást is elvállal, hogy Songnak ne kelljen ezzel foglalkoznia, törődjön csak a gyakorlással. Pedig az állást az a bizonyos "kedves" barát szerezte Songnak, amivel az volt a célja, hogy a srác kimerüljön, és ne tudjon gyakorolni. Csakhogy benézte, mert Hong Seok annyira elhivatott, annyira támogatni akarja Songot, hogy még a kamera elé is kiáll a kedvéért.










Amikor egy alkalommal Hong Seok azt látja, hogy Song "barátai" direkt kihagyják őt az ebédből, készít neki egy tálca tojást. Az asztal mellett aztán elbeszélgetnek, és szerintem itt kezdenek közelebb kerülni egymáshoz.



Nagyon szépnek találtam, mikor Song azt mondta, nem kell mindenképpen zene a tánchoz, amíg a szív dobog, az adja a ritmust.



A zene egyébként Hong Seok számára sem ismeretlen, mivel jól zongorázik, és a sorozat leírása alapján egyébként zenésznek készült.

Song viszont néha még bizalmatlan, nem érti, a másik miért ilyen kedves vele, miért akar segíteni neki, egyszer ki is fakad, hogy miért mászott így bele az életébe? Ennél a jelenetnél azért sajnáltam Hong Seokot, szerintem nem ezt érdemelte.



Song pedig gyakorol, sajnos azonban az ismerőse annyira féltékeny, annyira beképzelt, annyira dühös, hogy nem sikerült a terve a modellkedéssel - és persze megtudja, hogy valaki más csinálta meg a fotókat Song helyett -, hogy egyszerűen ellöki Songot, akinek persze megrándul a lába. Ezután a srác annyira maga alá kerül, hogy zokogva omlik Hong Seok vállára.





Hong Seok ismét segít neki, nem csak hazaviszi a hátán, hanem hagyja, hogy Song "rajta" gyakoroljon.


Mintha semmi olyan probléma nem merülhetne fel, amit ezek együtt ne tudnának megoldani. Sajnos azonban a felnőttek világa ennél bonyolultabb. Hong Seok egy alkalommal meglátja a főnökét Song lakásánál, és miután felkeresi, megtudja, hogy a nő hamarosan kilakoltatja a srácot, ha nem kapja meg a pénzét. Hong Seok szinte már könyörög neki, hogy ne tegye, de persze a nő amiatt is mérges, hogy maga Hong Seok lett a kezes, és hogy azok ketten annyira közel kerültek egymáshoz, pedig ez nem megengedett.



Annak a pi... akarom mondani, a nőnek ez nyilván nem tetszik, de kihasználja, hogy Hong Seok tényleg bármit megtenne, így újabb munkákat sóz a nyakába.

Hong Seok persze erről nem szól a srácnak, nem akarja elvonni a figyelmét a gyakorlásról. Egyszer aztán Song megkéri a férfit, vigye el a munkahelyére, ha már a férfi folyton nála dekkol, igazán megérdemli, hogy ő is láthassa a helyet, ahol az ideje nagy részét tölti.

Itt aztán Song felhozza azt a régi, első találkozást, amikor a buszon mindketten ugyanazt a műsort hallgatták. Song most is elindítja, és hogy, hogy nem, a nő éppen az első csókról beszél. Több sem kell Songnak, kérem szépen.




Hong Seok persze először eltolja magától, hiába bizonygatja Song, hogy kedveli. De a vonzalmukat már nem lehet tovább letagadni.









Nagyon szép jelenet volt, és nem csak azért, mert végre smároltak.

No persze Hong Seok azt mondja, ezt nem csinálhatják újra, blabla. Végül is valóban nem történik köztük semmi, egészen a meghallgatás napjáig. Song nagyon biztos magában, és hát gyönyörűek a bicepszei abban a trikóban.





Song természetesen megkapja a főszerepet, s így biztossá válik, hogy vissza tudja majd fizetni a kölcsönt. Hong Seok tehát már nem a kezese többé.

Mi és Hong Seok csak később, az ünneplés után láthatjuk a teljes koreográfiát, aminek a címe: 

"You Make Me Dance"









Hong Seok teljesen el volt varázsolva, én nemkülönben. Mert Song táncával kijelentette, kihez tartozik, és hogy az édesanyja helyére végül Hong Seok lépett, most már ő az, akiért táncol.





De hiába töltötték szerelemben az estét, bizony eljön a másnap reggel, és a rideg valóság. Hong Seok ugyanis összepakol, és távozik. Mivel teljesítették az ígéretüket, már nem tartozik felelősséggel Songért. Song persze össze van zavarodva, hiszen a másik azt mondta, szereti, és mindig mellette lesz - csakhogy jól emlékszünk, hogy Hong Seok semmi ilyesmit nem mondott. Nyilvánvalóan vannak érzései a srác iránt, de amit Song nem tud, hogy ígéretet tett a főnökének. Ha inkább Songgal marad, akkor a nő ki tudja, mit művelne. Tehát inkább összetöri mindkettőjük szívét, de eleget tesz a kötelességének.


Song nagyon szomorú és értetlen, de nem hagyja annyiban. Újra üzenetet küld abba a bizonyos műsorba, amit most végre be is olvasnak. És most köszönetet mondhattunk Hong Seok főnökének, a nő volt ugyanis az, aki bekapcsoltatta a rádiót Hong Seokkal, így mindketten hallhatták az üzenetet. Song szétszedte a rudat, és kérte Hong Seokot, hogy menjen, és javítsa meg, mivel korábban azt ígérte, életük végéig mindig meg fogja javítani, ha eltörik. A nő egy szemétláda, de végre elengedi a férfit, aki természetesen már ott sincs.








A rúd, és a kapcsolat tehát ismét teljes egész, összekötve a jól ismert vörös fonallal.



Kedves sorozat volt, én a magam részéről szerettem nézni hétről-hétre. Sokat nem kell várni tőle, de a vörös fonal és a tánc egyesítése engem nagyon megfogott.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése