Subscribe:

Labels

2022. március 27., vasárnap

Moly Toposz Vadászok ’22 - II. történet (Levelek)

 

Felhasznált kulcsszó: Levelek
Fandom: TharnType (könyv, sorozat)
Főszereplő Tharn/Type
Figyelmeztetés: enyhe +16, enyhe BL jelenlét
927 szó


-        Szóval… mennyi ideig is fog tartani?

-        Körülbelül két hét, és itthon is leszek.

-        Ki mondta, hogy azért kérdeztem? – csattant fel Type, ahogy durcásan karba fonta a kezét, és elfordult a bőröndjét pakoló Tharntól.

-        Tudom, hogy remekül megleszel nélkülem. Csak a miheztartás végett mondtam. – Tharn elfojtott egy vigyort, ahogy kedvese alakjára lesett a szeme sarkából. – Bármikor felhívhatsz, ha hiányzom.

-        Arra várhatsz. – Tharn nem bírta megállni, erre már felnevetett. Type persze rögvest összepréselt szájjal és vitára kész tekintettel pördült meg, de Tharnnak nem volt sem ideje, sem ereje egy újabb vitához. Két keze közé fogta hát a másik arcát, és megkísérelte letörölni Type arcáról a komor kifejezést. Ez a lépés mindig hatott.

Fél órával később, ha nem is egy teljesen elégedett, de némileg nyugodtabb Type kísérte le őt a parkolóba.

-        Aztán tanulj valami újat – szúrta oda. – Minden egyes este ugyanazt a dalt nyomatod. A rajongóid hamarosan sztrájkolni fognak.

-        Szóval feltűnt, hogy minden este ugyanazt játszom? – incselkedett Tharn. – Szerinted miért?

-        Mert kifogytál az ötletekből? – tippelt Type.

-        Az volt az első dal, amit neked írtam. – Tharn rátette nagy kezét Type puha arcára, gyűrűvel díszített hüvelykujja súrolta a srác ajkát. – És azért játszottam annyit az utóbbi időben, mert azt akartam, hogy a szívedbe égjen, és akkor is halld, ha nem vagyok melletted. – Type nem hagyta magát elérzékenyülni; lökött egyet lakótársán, mire Tharn nevetve beszállt a kocsijába. Letekerte az ablakot, és kihajolt. – Egy búcsúpuszi?

-        Anyád!

-        Menj, és látogasd meg magad! – kacsintott Tharn, majd már ott sem volt.


Nehéznek ígérkezett az elkövetkező két hét. Mióta hivatalosan is egy párt alkottak, nem töltöttek külön huzamosabb időt – Type mostanában a családját is hanyagolta az új kapcsolat miatt. És tessék, most itt maradt egyedül egy üres lakásban, amit áthat Tharn jelenléte. Egy gitár itt, egy kotta ott, egy kedveskedő üzenet amott…

-        Az a barom! – sóhajtotta Type, és meg sem próbálta letagadni, hogy odáig van érte.


Alig másfél nap múlva világossá vált, hogy Type nem bír otthon ülni egymagában, de szerencsétlenségére egyik barátja sem ért rá szórakozni esténként. Még az örökké éhes Techno is talált valami elfoglaltságot, ami kíváncsivá is tette volna Type-ot, ha nem merült volna el annyira az önsajnálatban.


Két nappal később úgy döntött, hazamegy. Nem érdekelték az órái, a vizsgák meg még odébb voltak, és egyszerűen ki kellett szabadulnia arról a helyről. Kinyitotta a szekrényeket, és azon töprengett, vajon hová tette a bőröndjét. Áttúrt minden sarkot, míg a kezébe nem akadt egy ládikó. Fekete volt, középen kulcslyuk, és Type egész biztos volt benne, hogy sosem látta még korábban. Méregette a kezében – nem volt annyira nehéz -, aztán megrázta – jó néhány dolog lehetett benne. Megpróbálta felfeszíteni, de aztán arra jutott, hogy Tharn biztos nem díjazná, ha egyszer csak törötten találna rá a cuccára. Szétnézett a szobában, és azonnal tudta is, merre lehet a kulcs. Természetesen a gitártokban.


Ördögi vigyorral az arcán ült fel az ágyra, ölében a ládikó, és ha érzett is egy szemernyi lelkifurdalást, az nyomban elmúlt, amint meglátta a doboz tartalmát.


Levelek, cetlik és különféle füzetekből kitépett lapok hevertek egymásra szórva. Type először arra gondolt, receptek, vagy számlakivonatok, de azokat Tharn nyilván nem tartaná hét lakat alatt. Beletúrt a halomba, és kivett egy sárga post it-et – hasonlót használt ő maga is. A következő állt rajta Tharn jól ismert, határozott kézírásával:

NE NYÚLJ A CUCCAIMHOZ!

Type mellkasában azonnal megmozdult valami. Hevesebben dobogó szívvel turkált tovább, míg a kezébe nem akadt a cetli párja, rajta a saját szavaival:

KÖSZ A KAJÁT. HAGYTAM NEKED IS.

-        Hihetetlen… ez a hülye… - Megtartotta. Megtartotta a cetliket, gondolta Type, és a szívébe hirtelen belenyilallt Tharn hiánya.


Type a következő estéit a doboz társaságában töltötte. Korábban talán egyszerre behabzsolta volna, most viszont addig akarta nyújtani a múltidézést, míg Tharn haza nem ér. Bízott benne, hogy a másik nem lesz mérges, amiért feltörte a titkát… vagy inkább a szívét? De az már úgyis az övé volt, nem igaz?


A kezdeti harcias levelezgetést hamarosan felváltották a kedveskedő üzenetek. Tharn nem csak a sajátjait tartotta meg, hanem Type néhány kurta válaszát is. Így, egymás mellett látva őket Type mérges volt önmagára; miért nem tudott kicsivel kedvesebb lenni? Tharn annyi mindent tett érte, ő meg egy nyamvadt levélkét sem tudott összehozni neki.


Mikor aztán mindenen végig rágta magát –az utolsónál majdnem kicsordult a könnye -, egy hirtelen ötlettől vezérelve fogta a laptopját, és létrehozott egy új levelező fiókot.

To: Suppawut@thaibl.com

From: TharnThara@thaibl.com

Te barom!

El akarok mondani neked néhány dolgot, és így könnyebb, hogy távol vagy, és nem kell látnom közben az idegesítő arcodat. Azt az idegesítő arcot, ami annyira fontos lett nekem.

Megtaláltam a ládát, és ki is nyitottam. Tedd túl magad rajta.

Megtartottad a cetliket. Az összeset. Nem mintha olyan sok lenne, és ez részben az én hibám. Sokkal többet kellett volna tennem érted. Sokkal többször ki kellett volna mutatnom, mit érzek irántad. Te a szívedet nyújtottad nekem, én pedig összezúzva adom vissza minden alkalommal. Tényleg hülye vagy.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy… fontos vagy nekem. Nagyon. Igyekezni fogok, hogy jobb… pasid legyek. De nekem ez az egész nagyon új. Sosem törődött még velem senki úgy, mint te. Ez nagyon rémisztő érzés, de közben jó is, mert rólad van szó. Senki másnak nem tudtám ezt megengedni.

Úgyhogy jobb lesz, ha hazatolod a segged, és gondoskodsz rólam. Mert mostantól ez a te szent feladatod.


Tharn nem tudta vigyorgás nélkül megállni, mikor először olvasta a levelet. Másodszor és harmadszor sem. Most sóhajtva kinézett a repülő ablakán, érezte és élvezte, hogy a szíve hevesebben ver. Alig várta, hogy belépjen az ajtón, és megmutassa, mit is jelent igazából a gondoskodás az ő szótárában.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése