Subscribe:

Labels

2022. március 30., szerda

Moly Toposz Vadászok ’22 - III. történet (Slice of Life)

 


Felhasznált kulcsszó: Slice of Life (Hétköznapi történetek)
Fandom: The untamed/A démoni kultiváció nagymestere (könyv, sorozat)
Főszereplő: Lan Zhan/Wei Wuxian, + a fiatalabb generáció
További előforduló kulcsszavak: LMBTQ téma
Figyelmeztetés: +16, enyhe BL jelenlét
957 szó


-        Hát ti meg mit csináltok?

A tanítványok bűntudatosan összerezzentek, és azonnal elrejtették a hátuk mögé azt a valamit, amit éppen nézegettek. Wei Wuxian sejtette, mi lehet az a valami – elvégre ő is volt fiatal… valaha -, de mielőtt csipkelődni kezdhetett volna, észrevette Lan Zhant, aki épp elindult az erdő felé vacsora-alapanyagot gyűjteni. Mivel kellemes emlékei fűződtek mindenféle erdőhöz, ha azokban ott volt Lan Zhan is, így vetett a tanítványokra egy cinkos pillantást, aztán kedvese után szaladt. A fiúk tüdejéből kiszakadt a bennrekedt levegő.

-        Megmondtam, hogy ne itt nézegesd! – sziszegte Lan Sizhui, akinek pipacspiros volt az arca körülbelül azóta, hogy Nie Huaisang átadta nekik a füzetet. – Mi lett volna, ha Hanguang-jun jár erre?

-        Szerinted nem látott még ilyet? – kérdezte Lan Jingyi.

-        Nem arról van szó…

-        Mert ismerve Wei úrfit, nem csak, hogy látott ilyet, de néhányat ki is próbált!

-        Jingyi! – Néhány pillanatnyi csend. – Ugye nem akarod megmutatni Jin úrfinak?

-        Pontosan ez a tervem!

-        A klánvezér ki fog végeztetni!

-        Ugyan, dehogyis! – Jingyi ravaszul vigyorgott a másikra. – Ha elkap, megmondom neki, hogy csak inspirációt szolgáltattam kedves unokaöccsének… mihez kezdjen majd a férjével a nászéjszakán… - Lan Sizhui ezek után egy árva szót sem bírt kipréselni magából.

Ezalatt az erdőben…

-        Mm, Lan Zhan, finomabban!

-        De az előbb azt mondtad…

-        Tudom, mit mondtam, de szétszakadok!

-        Rendben. – Jó negyedórás szünet után:

-        Te is láttad, mi volt a tanítványaidnál?

-        Láttam.

-        És hogyhogy nem szidod le őket? – vigyorgott Wei, mialatt összerendezte fekete fürtjeit. – Úgy emlékszem, engem párbajra akartál hívni, mikor megláttad nálam.

-        Hm.

-        Úgy, értem. – Wei közelebb bújt a másikhoz. A kellemesen hűvös erdőben csak a madarak csiripelése hallatszott. – Meglágyult a szíved, igaz? Mit fognak gondolni a főkultiátorról, ha ez a fülükbe jut?! – Lan Zhan csupán a szeme sarkából pillantott rá, majd kecsesen felállt, elrendezte hófehér ruháit, és fölvette a kosarat, amiben a növényeket gyűjtötte, mielőtt Wei letámadta.

-        A vacsora fél óra múlva kész. Addig foglald el magad.

-        Haha, Lan Zhan, ne hagyj itt! Csak vicceltem azzal, hogy lágy a szíved! Neked mindened nagyon kemény! Lan Zhan?!


Lan Jingyi néhány nappal később, mikor a család szokásos látogatását tette a Jiang klán területén, félrevonta Jin Linget, és megmutatta neki a pajzán füzetet. Jin Ling füle hasonló színt öltött, mint korábban Lan Sizhui arca, majd hamar ott is hagyta a vihogó fiút, a füzetével együtt.

Természetesen nem történhetett olyan dolog a birtokán, amiről a családfő ne szerzett volna tudomást, így Jiang Cheng a vacsoránál fel is hozta a történteket. Uralkodói székében ült mindenkitől távol és mindenki fölött, feje felszegve. Már csak egy korona hiányzott…

-        Tudomásomra jutott, egyesek milyen piszkos irodalmat csempésztek be a házamba – mondta fogait olyannyira összeszorítva, hogy szinte csak sziszegést lehetett belőle érteni.

-        Igazán sajnálom – hajtotta meg a fejét enyhén Lan Zhan. – A tanítványaim tetteiért én vállalom a felelősséget.

-        Arra nincs semmi szükség, elvégre nem tettek semmi rosszat – szólt közbe Wei. Látta, a tanítványok mennyire megijedtek mesterük szavaitól. – Jiang Cheng, mi talán nem lapozgattunk piszkos irodalmat fiatalkorunkban?

-        De nem más háza táján!

-        Hm, hát erre azért nem esküdnék meg… - motyogta Wei, sunyi pillantást vetve Lan Zhan felé. – Különben is, miféle piszkos irodalomról beszélsz? Láttad talán azokat a lapokat?

-        Még mit nem! – Jiang Cheng arcszíne kezdte fölvenni lila köpenye árnyalatát. – Ne keverj össze saját magaddal… - Megköszörülte a torkát. – Követelem, hogy kérjenek bocsánatot, azt a füzetet pedig haladéktalanul égessék el.

-        Annak Nie Huaisang egyáltalán nem örülne… - sóhajtott Wei Wuxian -, anno miattam is elvesztett egy példányt becses gyűjteményéből… - Mikor észrevette Lan Wangji tekintetét, elmosolyodott. – Haha, felőlem aztán! De ha minden egyes alkalommal megbüntetnénk a kölyköket, sok-sok kis apró tüzecskét látnál a területünkön…

-        Nem érdekel, mit műveltek magatok között – húzta el a száját Jiang Cheng. Föllebbentette köntöse ujját. – Gyerünk! Hamarosan takarodó! – Ezzel minden bizonnyal a kilenckor fekvő Lan klánra célzott.

Lan Wangji felállt, mire a tanítványai azonnal követték a példáját. Szavak nélkül is tudták, mit kell tenniük, habár nem túl sok büntetésben volt még részük – Lan Wangji teljesen más mester volt, mint Lan Qiren. Letérdeltek, és szertartásosan bocsánatot kértek a családfőtől, amiért a klánja területén olvastak piszkos irodalmat. Az égetésről egy szót sem ejtettek.


Másnap aztán, mikor indulni készültek, Jin Ling odasündörgött Lan Jingyi-hez, aki lopva átcsúsztatta neki a füzetet. Elvégre, amit Jiang Cheng ennyire tiltott, az csak érdekes lehet.

Wei Wuxian nagyokat nyújtózkodva sétált Almácska mellett, amit Lan Wangji vezetett. Élvezte a napsütést, élvezte a látványt – mindenféle téren -, aztán egyszer csak felsóhajtott. Lan Zhan nem kérdezett ugyan semmit, Wei mégis érezte, hogy kíváncsi. Mindig kíváncsi volt rá.

-        A titkolózásból sosem sül ki semmi jó – vélte Wei. – Arra gondoltam, leülhetnénk a kölykökkel este a tábortűz köré, és feltehetnék a kérdéseiket. Úgyis tanítjuk őket, miben lenne ez más? – Lan Wangji az elől haladó tanítványok felé pillantott.

-        Tedd, amit jónak látsz. Nekem nincs tapasztalatom.

-        Nana, Lan Zhan! – nevetett Wei Wuxian. – Nekem hiába hazudsz! Hiszen tegnap este is… hiába nem odahaza voltunk, nem tudtad türtőztetni magad… és még te büntetted meg a kölyköket? Nohát! – Wei elnevetgélt még néhány másodpercig, aztán azt vette észre, hogy elkapták a karját, bekötötték a szemét, és egy fához préselték. A teste először megfeszült, aztán viszont jólesően fogadta a csókokat.

-        Kezdek megéhezni – mondta Lan Jingyi. – Mikor érünk haza?

-        Nem tudom – felelte Lan Sizhui, miközben nagyon igyekezett nem hátranézni.

-        Megint ezt csinálják… - állapította meg Jingyi. – Így sose lesz kész a vacsora!

-        Akkor talán meg kellene tanulnod végre főzni! – csattant Wei Wuxian hangja, aki a semmiből érte be őket. Arca kipirult, a piros szalag, amit általában a hajában hordott, most a karjára tekeredett. Átkarolta őket, és rájuk nevetett. – Ne aggódjatok, apátok majd gondoskodik rólatok. Ahogy mindig.

Ahogy mindig. Mert amíg Lan Wangji mögöttük sétált, nem érthette őket baj.

1 megjegyzés :

Mori írta...

Ez a kis történet nagyon tetszett. Gondolom, inkább a könyv, mint a sorozat alapján íródott. Köszönöm, hogy megosztottad velünk az írásodat. :D

Megjegyzés küldése