Subscribe:

Labels

2022. április 10., vasárnap

Moly Toposz Vadászok '22 - VI. történet (Jövőben játszódó fic)

 


Felhasznált kulcsszó: Jövőben játszódó fic
Fandom: Teen Wolf (sorozat)
Főszereplő: Stiles
További előforduló kulcsszavak: fulladás, karakterhalál helyrehozása, szörnyek

3395 szó
ööö, enyhén túltoltam az 500 szót :D



Ahogy a redőny a Nap első sugarait észlelve felhúzódott, úgy pattant ki Stilinski szeme is. Hozzá volt szokva a korán keléshez; igazság szerint az alvással töltendő idővel voltak problémái, de előbb-utóbb ezek is megoldódnak.

Kiszállt az ágyból, amit a háztartási alkalmazott már el is kezdett rendbe tenni. Megesett, hogy a férfi még a takaró alatt volt, mikor elkezdődött a művelet… ebből is látszott, hogy itt senkinek sem ajánlott vesztegetni az idejét.

A férfi a reggeli rituálét követően felvette aznapi – és mindennapos – öltözékét – fekete nadrág, szintén fekete ing nyakkendő nélkül, és egy lenge kabát -, majd magára csatolta a helymeghatározó eszközt.

Mialatt gyors reggelijét fogyasztotta, ellenőrizte az alanyok státuszait a telefonján. Elégedetten konstatálta, hogy senki sem szökött meg az éjszaka folyamán. Akit ő egyszer begyűjtött és leadott a telephelyen, az ott is maradt. A kávé után kilépett a konyhából az oldalajtón át, és lement a lépcsőn a páncélterembe. Itt tárolta a fegyvereit, ami jó döntésnek bizonyult, ha figyelembe vesszük, hogy a házát már háromszor kellett újjáépítenie, ellenben a páncélteremben lévő fegyverek még csak meg sem karcolódtak.

Stilinski, mióta betöltötte a harmincat, visszavett kicsit a fegyverhasználatból. Továbbra is élvezte a tapintásukat, élvezte a magabiztosságot, amivel felruházták, de az utóbbi időben már nem a gyilkolás, hanem a sebesítés lett a célja. A főnökeinek élve volt szükségük az alanyokra, ő pedig teljesítette a kötelességét.

Minden nap pontban hét harminckor érkezett meg érte a kocsi, és mint minden alkalommal, most is enyhe sajgást érzett a szívében, ahogy beült a hátsó ülésre. A tünet eredetét már vizsgálta, de eddig semmire sem jutott. A sötétített üvegen senki sem láthatott be, és ő sem az éledező várost nézte; átlapozta a tableten az aznapi feladatait, habár fejből tudta mindet. Eligazítás a központban nyolctól fél kilencig, ha külön feladatot kap, kilencig. Utána találkozik a csapattal, még egyszer átveszik a meglévő információkat, majd végre elindulhatnak a begyűjtésre. Minden egyes akciót több hónapos kutatás előzött meg, pedig nem mondhatták, hogy nem a legfejlettebb technológiát használják.

-        Ellenségeink viszont pontosan tudják, hogy maradjanak a radar alatt – mondta a főnöke. – Ragaszkodnak az elavult technológiáikhoz, nincsenek minőségi telefonjaik vagy számítógépeik. Legvégső esetben hívják egymást, vagy küldenek üzenetet, és azt is tudják, hogyan kerüljék el a szinte mindenhol ott lévő drónjainkat. Ezért van szükség a maguk csapatára – nézett Stilinskire. – Maguk még abban a korban születtek, amikor csak a személyes kommunikációra tudtak hagyatkozni, vagy egyszerűen a szimatukra és megérzéseikre. Használják az eszközeiket kedvük szerint. Csak találják meg az alanyokat!

Stilinski és csapata pedig megtalálta az alanyokat. Azokat is, akik bűzös csatornákban húzták meg magukat, és azokat is, akiket rajongó tömeg vett körül egy gála kellős közepén. Stilinski nem érzett megbánást, ahogy rájuk csatolta a tűhegyes karpereceket; szörnyetegek voltak, neki pedig az volt a dolga, hogy megtisztítsa tőlük a világot.

-        Stilinski – intette magához a főnöke az eligazítás végén. A férfi beletúrt ősz hajába, majd beosztottja szemébe nézett. – A mai akció mindennél fontosabb.

-        Tudom, uram.

-        Tudom, hogy tudja. Rengeteg munkájuk fekszik ebben a mai alkalomban. Csak szeretném, ha azonnal elfogná az alanyt bármilyen kontaktus nélkül.

-        Eddig sem beszéltem egyikükkel sem. Tiltja a protokoll.

-        Természetesen. – Stilinski még sosem látta a főnökét ennyire idegesnek. – Akkor tartsa magát a protokollhoz továbbra is. Estére a telephelyen akarom látni!

-        Igenis, uram.

Stilinski csapata nem várt semmiféle ösztönző beszédre, lelkesítésre, vagy miegymásra. Pontosan tudták, hogy a férfi nem a szavak embere, így magukra vették a taktikai felszerelést, és követték őt a kocsikhoz. Stilinski csak egy-egy csuklóvédőt tekert magára; eddigi tapasztalataik alapján nem volt szükség golyóálló mellényre, elvégre ellenségeik nem hordtak maguknál lőfegyvert.

-        Mindenki feltöltötte a készletét? – tette föl a szokásos kérdést, amire bólintások sorát kapta válaszul. – A főnök szerint a mai nagy fogásnak ígérkezik, így mindenki dupla adagban gondolkodjon. – Némileg meghökkent arcok meredtek rá. – Nem fogunk kockáztatni.

-        Igenis!

Minden a megszokott rend szerint haladt. Két, egyáltalán nem feltűnő járművel hagyták el az épületet. Stilinski ismét nem vezetett – nem emlékezett, vezetett-e valaha -, helyette a helymeghatározót nézte, amit az egyik embere adott át neki. Fáradtságos munkával érték el, hogy az egyik chip végül az alanynál kössön ki, és íme, most egyenesen felé tartottak. A város egy elhagyatottabb részén állították le az autókat – tisztes távolságra egymástól -, kiszálltak – nem egyszerre -, majd Stilinski vezetésével átsétáltak az úttesten, be egy bárba. A csapat meg sem lepődött; a legtöbb alanyt az elázás különböző fázisaiban gyűjtötték be eddig is. Nem hatott rájuk úgy az alkohol, mint egy normális emberre, így tisztességes adagot kellett magukba önteniük, hogy érezzenek is valamit. Kettesével léptek be az ajtón, hogy ne keltsenek túl nagy feltűnést. Néhányan persze feléjük pillantottak – izmos férfiak bukkantak fel napszemüvegben, normálisan felöltözve, nem minden nap látni ilyesmit -, aztán újra az italuknak szentelték a figyelmüket. Stilinski lopva megnyomta a szemüvegét, mire a lencse elkezdte feltérképezni a helyiséget, potenciális alanyok után kutatva. A férfi persze tudta, hogy jó helyen járnak; a szőrszálak felálltak a karján, és érezte az ismerős adrenalin löketet, ami az akciók velejárója.

Hagyta, hogy egyik társa a pulthoz lépjen, és szóba elegyedjen az ott álldogáló lánnyal, ő maga viszont egyre a hátsó terület felé tekintgetett. Érezte a vonzást, érezte, hogy ott van, amit keres. Intenie sem kellett, hogy ketten mögötte teremjenek, ahogy elindult a bár hátulja felé – a pultos feléjük sem nézett, lelkesen csevegett Stilinski kollégájával -, közben mind elővették a fegyvereiket. Edények zörgése, káromkodás és nevetés hallatszott az ajtó felől, de ahogy Stilinski belépett, mind azonnal elhallgattak. A férfi szemüvege nem érzékelt fenyegetést, de Stilinski tudta, hogy ott van…

Mikor az egyik fickó otthagyta a tennivalóját, és közelebb sétált hozzájuk, Stilinski valami olyat érzett a mellkasában, amit már régóta nem. Közvetlenül nem nézett ugyan a másikra, de minden idegszálával érzékelte, hogy az viszont csakis őt nézi. És a következő szavait is hozzá intézte.

-        Ez privát terület.

És akkor Stilinski egyik társa mellkason lőtte.


Levegő után kapkodva riadt fel egy álomból, amire soha nem volt példa korábban. A redőny lehúzva, csak az óra számlapja világított. Stilinski még magához sem tért a sokktól – álmában mintha jeges vízben feküdt volna -, mikor életre kelt a telefonja.

-        Stilinski!

-        Igen, uram!

-        Adódott egy kis probléma. A telephelyen felbukkant néhány szörnyeteg, és kiszabadították az alanyt, akit tegnap begyűjtöttek. – Stilinski szíve erre a hírre még szaporább dobogásra váltott. – Tekintve, hogy nem járművel érkeztek, és az alany sebesült, nem hiszem, hogy messzire jutottak. Felhatalmazom, hogy találja meg, és… likvidálja őket, amennyiben szükséges. – Stilinski nyelve hegyén volt a kérdés, de inkább nem mondta ki.

-        Értettem, uram.

-        A csapatát értesítem. Maga menjen, és vadássza le őket egyszer és mindenkorra.

Hogy, hogy nem, Stilinski azon a hajnalon elfelejtette magára csatolni a helymeghatározót, és a telefonját is otthon hagyta.


Ez alkalommal a bevetéshez és az éjszakai vadászathoz alkalmasabb öltözéket választott, és a biztonság kedvéért egy mellényt is magára csatolt. Nem áltathatta magát azzal, hogy sebesülés nélkül megússza; azok, akik meg merték támadni a telephelyet, rettentő nagy erővel és magabiztossággal rendelkezhettek. Stilinski most először érezte azt, hogy talán nem ő fog győztesen kikerülni a helyzetből.

Nyomkövetők használata helyett elkezdett az alany agyával gondolkodni. Ő merre menekülne a helyében? Biztos volt egy odú, ahol szükség esetén meghúzhatta magát, akár a csapatával együtt is. Mivel a drónjaik nem tudták megtalálni őt, Stilinski azt feltételezte, hogy az erdő mélyére kell utánuk mennie. A férfit ez nem zavarta; dacára a rengeteg kütyünek, amit használt, a természetet, a fákat és a csendet is éppúgy szerette és értékelte. Puhán lépkedve haladt a holdfényes erdőben, fától-fáig haladva, figyelve minden apró neszre. Mikor a holdfény megvilágított egy vörös foltot az egyik fatörzsön, már tudhatta, hogy jó felé halad. Ekkor azonban, mintha a semmiből került volna elő, egy hosszú köröm vájt a nyakába, pont az verőérnél. Stilinski persze nem az az ember volt, aki feladja harc nélkül; hátralökte a fejét, mire egy meglepett felkiáltás érkezett válaszul. Lazult a szorítás a nyakán, így a férfi a földre vetette magát, és megpördült, támadója viszont már felszívódott. Ha Stilinski csacsogó típus lett volna, most nyilván nekiáll kiáltozni, hogy kiugrassza támadóját, ehelyett profihoz méltón osont tovább arra, amerre a búvóhelyet sejtette. Sajnos azonban az ellenfele már tudott érkezéséről, így a meglepetés erejéről le kellett mondania.

Aztán ő volt az, aki meglepődött. A szörnyek még csak meg sem próbáltak elbújni előle; egy düledező ház előtt gyülekeztek, és mintha csak őrá vártak volna, mind felé fordultak. Stilinski első pillantásra 3 férfit és 3 nőt számolt össze, no meg azt a férfit, aki idősebbnek tűnt mindjüknél, és épp a ház ajtaján lépett ki. Stilinski keze meg sem remegett, ahogy rá emelte a fegyvert, ekkor azonban váratlanul elé ugrott az egyik fickó. Egymagasak és egyidősek lehettek, a fickó haja fekete, kezei cserzettek, amiket jelenleg engedelmesen feltartott, a tekintete pedig… a tekintete magába szippantotta Stilinskit.

-        Hé! – mondta neki a másik kedvesen. – Stiles! Hát eljöttél!

-        Ki a fene az a Stiles? – És meghúzta volna a ravaszt, ha nem ugranak rá egyszerre minden oldalról.


Valószínűleg elvesztette az eszméletét, mert mikor legközelebb felnézett, egy székhez kötözve találta magát. Kapálózás helyett megszemlélte a csuklóját és a bokáját rögzítő csomókat, és néma elismeréssel adózott az illető hozzáértésének. Ettől függetlenül természetesen fél perc alatt képes lesz kiszabadulni belőle, ha eljön a megfelelő alkalom.

Ami nyilván még váratott magára, ugyanis mind a hét szörnyeteg ott ácsorgott körülötte, és őt bámulták olyan tekintettel, mintha várnának tőle valamit.

-        Ideje volt magadhoz térned! – vakkantotta neki az egyetlen fekete bőrű fickó. Stilinski sosem látott még hozzá hasonlót – csupa izom, kopaszra borotvált fej, a szeme mégsem csillogott olyan veszedelmesen, mint számított rá, sőt. Mintha egy olyan viccen szórakozott volna magában, amit csak ő meg Stilinski értett. Persze Stilinski nem értett semmit.

-        Hagyd már békén! – kelt a védelmére azonnal egy gyönyörű, szőke hajú nő. Kicsit soványabb volt, mint kellett volna, arca hosszúkás, szemei nagyok, száján vörös rúzs. Elragadtatottan mosolygott a székhez kötözött férfira, és Stilinski biztosra vette, hogy az arcát is végigsimítaná, ha lehetne. – Elég rendesen elintéztük. Más talán napokig sem épült volna fel belőle.

-        Megmondtam, hogy ne ugorjatok rá egyszerre – morgott rájuk a fickó, aki beállt Stilinski elé abban a bizonyos kényes pillanatban. Karba font kézzel ácsorgott a széke mellett, mintha a puszta jelenlétével távol tarthatta volna Stilinskitől a többieket. Valószínűleg így is volt. – Jól vagy, haver? – kérdezte most tőle, és leguggolt, hogy a szemük egy magasságba kerüljön. Stilinski nem felelt; tiltotta a protokoll. Már azért is fejmosást fog kapni, hogy odakint szóba állt vele.

Nem tudott sokáig a fickó kedves, reménykedő tekintetébe nézni; felmérte hát inkább a terepet. A rozoga ház egyik helyiségében lehetett, a Nap – ami ezek szerint időközben felkelt – átsejlett a bedeszkázott ablakokon. Por táncolt a fényben. Stilinski már nem viselte a szemüvegét, így előbb hunyorognia kellett egy keveset, hogy a többi jelenlévőt is szemre tudja venni. A másik két nő ember volt, erre odakint még nem jött rá. Kétségkívül a csapathoz tartoztak, az egyik – a hosszú, sötét hajú nő – tegezt viselt a hátára csatolva, a másik – ugyancsak hosszú, vörösesszőke hajjal – pedig nem hordott ugyan fegyvert, mégis halálosnak tűnt. Ajkát elbiggyesztette, ami fájó sóvárgást idézett elő Stilinski szívében. A szőke, göndör hajú férfi leplezetlenül bámulta, a borostás, kefehajú fickó pedig, akit sikerült kiszabadítaniuk, kicsit hátrébb állt a csoporttól, a megmaradt félfának támaszkodva. Megérezhette Stilinski tekintetét, mert felnézett, és gúnyosan elhúzta a száját.

-        Engem keresel? – Stilinski remélte, hogy a pillantásában minden gyűlölete benne van. – Ó, értem már. Hiszen én vagyok a csúnya, gonosz szörnyeteg, akitől meg kell tisztítanod ezt a csodálatos várost.

-        Átmosták az agyát – mondta rögtön a vörös hajú nő. – Elég nyilvánvaló, mivel egyikünket sem ismert meg. – Stilinski-nek nem tetszett, hogy úgy beszél róla, mintha ott sem lenne.

-        Szomorú is vagyok miatta – mondta bongyorka. – Elfelejteni? Engem?!

-        Én minden nap egy ilyen csodáért imádkozom – morogta a fekete bőrű, mire a bongyor bemutatott neki – közben továbbra is vigyorgott.

Stilinski hallgatta őket, és ugyan eddig is sejtette, hogy összeszokott csapat, de a szeretetet és a törődést, ami áthatotta a légkört, csak most fedezte fel. Régóta együtt lehettek, ismerték egymás erősségét és gyengeségét, a hibákat, mégis kitartottak egymás mellett. Mint egy család. Egy család, amit maguknak választottak. Hirtelen olyan erős érzések csaptak át rajta, amitől hátratántorodott a székben, a kötelek belevájtak a csuklójába. Belé hasított a tudat, hogy egyszer… valamikor régen ez neki is megadatott. Emberek, akik szerették, akik kiálltak érte, akik az életüket is feláldozták volna a biztonságáért. Lelki szemei előtt megjelent egy alak, a száján pedig önkéntelenül csúszott ki egy szó…

-        Apa…

-        Na, basszus – sóhajtott a bongyor.

-        Sajnálom, haver – mondta a mellette térdelő férfi. – Apád már nincs köztünk. Nem sokkal azután halt meg, hogy téged elvittek. – Szomorúság itatta át a hangját. – Nem tudta elviselni.

-        Mi is alig – tette hozzá a sötét hajú nő. Azok ketten néma pillantást váltottak, és Stilinski tudta, hogy összetartoznak. Ahogy a fekete férfi és a szőke nő is. Vajon a vörös melyik fickóval…? Stilinski megrázta a fejét. Ez egyáltalán nem tartozott rá. Most már értette, miért tiltotta a protokoll, hogy szóba álljon ezekkel; máris érezte, hogy repedezni kezd a páncélja. Az apja alakja annyira mélyre hatolt a szívébe, hogy felnyitott olyan ládákat is, amiről tudomása sem volt. Emlékek próbáltak a felszínre törni, de a kötelességtudat eléjük vetette magát.

-        Első figyelmeztetés – szólalt meg keményen. – Adják meg magukat. – Azok körülötte meglepődve hallgattak. – A csapatom már úton van ide. Hamarosan körbe lesznek véve.

-        Tud beszélni! – örvendezett a bongyor. – És összefüggő mondatokban! Mondjuk, hiányolom a rá jellemző humort, de majd azt is visszaszerezzük valahogy.

-        Hogy tarthatna ide a csapatod, amikor azt sem tudják, merre vagy? – kérdezte a borostás ürge. – Nincs nálad semmilyen kütyü. A szemüvegedet elvettük, de abban nincs nyomkövető. – Felvonta a szemöldökét. – Így ez nekem elég üres fenyegetésnek tűnik.

-        Különben sincs semmi szükség a csapatodra – intette le a másik férfi. – Nem fogunk bántani. Csak beszélni akarunk veled, és kideríteni, előhozhatók-e az emlékeid. – Mikor Stilinski állkapcsa megfeszült, a fickó felsóhajtott. – A neved Stiles Stilinski…

-        Második figyelmeztetés – recsegte, hogy elnyomja a másik hazudozását.

-        … a legjobb barátom vagy, amióta csak az eszemet tudom…

-        Adják meg magukat.

-        … mellettem voltál, mikor megharaptak és átváltoztam. Mellettem voltál, mikor alfa lettem. Mellettem voltál minden egyes fontos pillanatban. – Mikor a férfinak volt mersze megragadni a karját, Stilinski úgy összerezzent, mintha megégette volna. – Stiles! Térj vissza hozzánk!

-        A csapatom már…

-        Szerintem itt a szavaknál valami komolyabbra lesz szükség – vélte a sötét hajú nő.

-        Sokkhatásra gondolsz? – csatlakozott hozzá a bongyor. – Jeges zuhany? Hú! – hőkölt hátra a fickó, mikor Stilinski hirtelen dobálni kezdte magát a székben.

-        A jeges fürdő gondolata mintha nem tetszene neki – vélekedett a fekete férfi, aztán elvigyorodott. – Csináljuk meg.

-        De legutóbb is majdnem belehalt – emlékeztette őket a vörös hajú nő. Stilinski majd’ meghalt, hogy erről többet tudjon – legutóbb? mikor volt az a legutóbb? és miért tudnak róla ennyi mindent? tényleg a… barátai lennének?

-        Vigyázni fogunk rá – bólintott a csapatvezér – mert kétség sem férhetett hozzá, hogy ő volt az -, aztán felállt. – Oldozzátok el, és vigyétek a fürdőbe. Én addig szerzek jeget.

-        Veled megyek – ajánlotta az íjásznő.

-        Rendben. Lydia, hívj, ha bármi gond adódna. Sietünk vissza.

Amint kiléptek a házból, Stilinski máris egy kicsit könnyebben tudott lélegezni. De még mindig ott volt a vörös nő – Lydia – problémája, aki megdobogtatta a férfi szívét. Átvette a másik fickó helyét, és most ő guggolt mellé, amíg bongyor meg a fekete a köteleit oldozgatták.

-        Minden rendben lesz, Stiles. – Az ő szájából valahogy sokkal természetesebben hatott ez az ostoba név. – Itt vagyunk veled. Visszahozunk, és újra egy család leszünk. – Stilinski emberfeletti erőfeszítéssel szétnyitotta az ajkait.

-        Harmadik… figyelmeztetés…

-        Óó, elég már ebből – fújt frusztráltan a bongyor. – Tudjuk, mennyire ki akarsz minket nyírni. Ígérem, megteheted, csak előbb legyél újra önmagad. Tessék! – tette hozzá, mikor sikerült kioldania a csomót a kezén. Egy tizedmásodpercig egymás szemébe néztek, aztán Stilinski teste bekapcsolta a vészhelyzeti protokollt; jobb kezével megragadta a fickó nyakát, és nem eresztette.

-        Stiles, ne! – rángatta a karját Lydia. – Kérlek, ereszd el! Ő Isaac! A barátod! – Közben a fekete fickó megkísérelte lefeszegetni az ujjait Isaac nyakáról, akinek már kezdett lilulni a feje.

-        A francba, honnan van ennyi ereje? – sziszegte, miközben a szőke nő a másik oldalról próbált segíteni neki.

-        Szerintem mindig is alábecsültétek Stiles-t – vélte, de Stilinski csak arra figyelt, hogy végre elroppanthassa a bongyor nyakát. Aztán…

-        Stiles! Hagyd abba! – És Stilinski abbahagyta. Csak így.


Mire a másik kettő visszaért a jéggel, Stilinski már az egykori fürdőszoba padlóján ült, elől összekötözött kézzel. Isaac továbbra is a nyakát masszírozta.

-        Miért nem hívtál fel?

-        Mert megoldottuk – felelte Lydia. – Senki sem halt meg…

-        Nem sokon múlt! – ellenkezdett Isaac.

-        Hát, máskor ne menj olyan közel hozzá! Pontosan tudod, hogy még nem önmaga!

-        Jól van, na – pislogott Isaac. – Nem tudok nem úgy nézni rá, mint a régi Stiles-ra, aki sosem tudna nekünk ártani.

-        Az a Stiles talán már meghalt – mondta a fekete bőrű férfi.

-        Nem! – csattant fel nyomban Lydia. – Itt van valahol. Érzem. Te is, ugye?  - Mivel Stilinski a padlót bámulta makacsul, nem tudta, kihez intézte a kérdést, de szóbeli válasz nem érkezett.

-        Lássunk hozzá – mondta a vezér.

Beleöntötték a jeget a szebb napokat is látott kádba, aztán megnyitották a csapot. Stilinski igencsak csodálkozott, hogy folyt belőle a víz – igaz, inni nem ivott volna belőle. Enyhe remegés fogta el, ahogy odakísérték a kád mellé. Gyomrából régi érzések törtek fel… egyszer ez már valóban megtörtént vele. De nem csak vele. Két másik kádban két másik ember feküdt…

-        Nem lesz semmi baj – nyugtatta a vezér, miközben levette a kötözőt a kezéről. – Végig melletted leszünk! – Stilinski nem mozdult. Esze ágában sem volt bemászni a jeges vízbe, nem akart ő meghalni! Forróság futott végig a testén, ahogy valaki megragadta a bal karját, és maga felé fordította. A szökött alany volt az. Sötét tekintete csillogott, karakteres arca eltorzult a koncentrálástól.

-        Ezt a te érdekedben tesszük – mormolta. – Soha nem hagynánk, hogy bármi bajod essen. De nincs más megoldás. Menj! – És Stilinski ugyanúgy engedelmeskedett a hangnak, mint alig negyed órával korábban.

Persze a jégben fekve már ostobaságnak tűnt engedelmeskedni valakinek, akit még csak nem is ismert. Stilinski fogai összekoccantak, ahogy minden porcikája remegett, de nem engedték kiszállni. A borostás fickó a feje mögé lépett, aztán két erős kezét rátette Stilinski vállára, és elkezdte lenyomni őt a víz alá. A férfi megragadta a kád peremét.

-        Fájni fog – mondta a borostás. – Azt fogod kívánni, bár meghalnál. De megéri. – Összekapcsolódott a pillantásuk, és Stilinski már semmi mást nem akart, csak a víz alá merülni. – Idefent várunk!


Mintha a rémálmába csöppent volna. Jeges víz szurkálta a testét, és lassan már az elméjét is. Küzdött az őt lent tartó kezek ellen, de nem volt elég erős. Vagy elég elszánt. Talán a lelke mélyén tudta, hogy igazuk van, és ő maga is azt akarta, hogy visszatérjenek az emlékei? Mindig érezte, hogy hiányzik valami az életéből. Kitűnően végezte a munkáját, senkinek sem volt rá egy rossz szava sem, az egész mégsem tűnt helyénvalónak. Úgy semmiképp, hogy Stilinski közben egyedül volt. Magához ölelte hát a fájdalmat, a magányt, az elmúlt évek összes egyedüllétét, és hagyta, hogy leússzanak a lelke legmélyére temetett emlékekig. Amikor a láda teteje felnyílt, és kiözönlöttek rajta a képek, Stiles teste görcsösen rángatózni kezdett. A két erős kéz, ami addig nyomta, most hirtelen belékapaszkodott, és kiemelte a vízből. Kiemelte a homályból és a magányból.

Amikor Stiles egy hatalmas levegőt véve előbukkant, először semmi mást nem hallott, csak a fülében doboló szívverését. Köhögött és prüszkölt, remegett az egész teste, mégis úgy érezte magát, mint aki újjászületett. Senkivel és semmivel nem törődve kifordult a kádból, tengernyi vizet loccsantva a padlóra és a körülötte állók cipőjére. Egyikük sem vette észre. Csak azzal foglalkoztak, hogy Stiles-ra meleg pokrócot terítsenek, és igyekeztek felmelegíteni kihűlt testét.

-        Most akkor sikerült? – sziszegte félhangosan Isaac a mellette álló Ericának. Stiles rájuk nézett, mire megdermedtek.

-        Gyere közelebb, és kipróbáljuk. – Isaac felvonta a szemöldökét. – Tudod, hogy nem tudok ellenállni a kisfiús bájadnak. – Aztán a szőke nőre emelte a pillantását. – Erica. Gyönyörű, mint mindig. – És akkor a csapat egy emberként sóhajtott fel.

-        Stiles!

-        Élőben és sztereóban. Most gondolom köszönetet vártok azért, mert majdnem megöltetek.

-        Az lenne a minimum – vigyorgott Scott, aki azóta sem engedte el barátját. Stiles olyan régen nem látta, hogy meglepődött azon, rajta is meglátszanak az évek. – De egy ölelés is megteszi. – És Stiles már emelte is a karját. Úgy érezte, hazatért.

Azonnal visszazökkentek a régi kerékvágásba. Nem hozták szóba, hogy ő volt az, akinek a szavára Stiles teste nyomban engedelmeskedett. Nem hozták szóba, hogy az ő erős kezei tartották meg a víz alatt, majd hozták a felszínre. Mert van, ami tíz év alatt sem változott. És az a színlelésük.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése