Subscribe:

Labels

2022. június 12., vasárnap

#62 BL sorozat értékelő (Kissable Lips)

 


Ez a sorozat mindenáron el akart rejtőzni előlem, magyarra sajnos senki sem fordította, de felkutattam angol felirattal, és biza megnéztem.

Kissable Lips

Vigyázat, spoiler és enyhe +18!


Van néhány olyan BL, ami fantasy is egyben, és igencsak előkelő helyet foglal el a kedvenceim listáján, de olyan sorozattal csak elvétve találkozom, amiben egy vámpír a főszereplő. Itt ez volt a helyzet, és a cselekmény egésze ezután elég könnyen kitalálható.



Adott hősünk, Choi Min Hyun, aki csak egy átlagos iskolaévet akar, esetleg barátokat, meg hogy a bátyja ne csesztesse és ellenőrizgesse folyton. Rögtön az első napon megbotlik a lépcsőn, és aki segít neki felállni, nem más, mint Kim Jun Ho, a vámpír.


Persze Min Hyun még nem tudja róla, hogy az. A srác felsértette a kezét, Jun Ho pedig megízlelve azt rájött, hogy Min Hyun az a tiszta szívű ember, akire olyan régóta várt. De most jön a poén! El kell érnie, hogy Min Hyun belé szeressen, és csak utána ihat a véréből, hogy újra ember legyen, és megakadályozza a hamarosan bekövetkező elmúlását.





Jun Ho hozzá is lát a feladathoz, a srác közelébe férkőzik, együtt dolgoznak egy fotós projekten, és meghívja a kis "fészkébe", ahol maguk lehetnek. Min Hyun-t nem nehéz elvarázsolni, és szerintem külön tetszik neki, hogy lázadhat a bátyja ellen. A Jun Ho által berendezett helyen ugyanis Min Hyun bátyja nem tudja őt lenyomozni, a srác pedig folyamatosan elfelejt bejelentkezni. Egyszer aztán a bátyja pont akkor talál rájuk, amikor Jun Ho megcsókolja a másikat, és már a szeme is kéken villant.






Jun Ho az elején ugyan készen állt kihasználni a másik srácot, de az idő múltával az ő érzései - lelkiismerete? - is felélednek. Min Hyun bátyja közben figyelmezteti a srácot, hogy a másik vámpír, és azt is elmondja neki, miért vadászik rá. A bátyja tehát tisztában van Min Hyun vérének értékével, és nem akarja hagyni, hogy a szüleik után ő is meghaljon.

Jun Ho is inkább a szenvedést választja, egyre rosszabbul van, de nem hajlandó elfogadni Min Hyun vérét, pedig a srác azt már önként ajánlja.



A nő, aki segít Jun Ho-nak, itt drasztikus lépésre szánja el magát; értesít egy másik vámpírt, aki egyébként totál bele van zúgva Jun Ho-ba, hogy jöjjön, vegye rá valahogy a "srácot", hogy igyon Min Hyun véréből.




Ez se alakul túl jól. A fickó előbb kedvesen közeledik Min Hyun felé, meg igyekszik rávenni Jun Ho-t, hogy használja fel a másikat, de mikor egyik sem sikerül, bedurvul. Egyrészt azzal fenyegetőzik, hogy akkor ő maga fogja megkóstolni a srác tiszta vérét, aztán meg azt mondja, Jun Ho-t ő ismeri a legjobban, mindig mellette volt, csak ő értheti meg. Min Hyun nem tudja befogni a száját - amiért egyrészt büszke voltam rá, másrészt meg, meg akarsz halni?? -, mert emlékezteti a fickót, hogy Jun Ho nem hozzá tartozik, és hogy őt, Min Hyun-t választotta, a szíve az övé.










Azért nem semmi, hogy így be mert szólni egy több száz éves vámpírnak...


Jun Ho az ájulás határán kénytelen megölni régi ismerősét, aki ott volt mellette akkor is, mikor egykori kedvesét megölte. Emiatt sújtja Jun Ho-t most ez az átok.








Nem tudom, Min Hyun mire számított, mit fog elérni, de legalább együtt tölthettek néhány kellemes órát. Jun Ho utolsó óráit.






"I had a dream we would grow old together. A very happy dream. But then I woke up, and I realized that it was just a dream. I wish I had a chance to say this. I love you."










Mivel a boldog befejezések híve vagyok - BL sorozatoknál -, így tényleg reménykedtem, hogy találnak megoldást, és együtt tudnak maradni. Viszont az is nagyon szép volt, ahogy Jun Ho az új szerelem birtokában elfogadta a sorsát, elfogadta a büntetést azért, mert korábban elvett egy életet.







0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése