Subscribe:

Labels

2022. június 19., vasárnap

#63 BL sorozat értékelő (Grey Rainbow)

 


Erről a sorozatról bizony beszélni kell!

Grey Rainbow

Vigyázat, spoiler!


Mivel mostanában ráfüggtem a Dear Doctor... című sorozat két főhősére, mindenképp meg kellett néznem a korábbi sorozatukat, ahol szintén szerelmespárt alakítottak. Látom a fejlődést a két férfin, ami nagyon jó, de még jobb, hogy a kémia is megvan köztük.


A két főszereplő, Porsche és Nueng régóta jó barátok, jelenleg szobatársak - meg ágytársak, khm -, tényleg nagyon jóban vannak, segítenek a másiknak, amikor kell. Porsche például készséggel elkíséri a másikat különféle templomokba, mert Nueng turizmus szakirányon tanul, és nagyon érdekes volt hallgatni a templomok történetét. Nueng meg cserébe elviszi egy bárba barátját, ahol Porsche beszélgethet egy nővel, aki korábban férfi volt - mert Porsche meg a törvények és a homoszexualitás viszonyáról írja a dolgozatát. A srácok kapcsolata mellett emiatt is nagyon érdekes volt ez a sorozat. A világ akkor még csak éppen nyitni kezdett a homoszexualitásra, sokan még ezt vagy erkölcstelennek, egyenesen bűnösnek találták, s mégis, hőseinknek ebben a korszakban kellett megtalálniuk önmagukat.




Az kezdettől fogva világos volt, hogy Porsche szerelmes a másik srácba, még bokszolni is elkezdett, csak hogy több időt tölthessenek együtt. Történt azonban valami, ami miatt Porsche megkísérelt megváltozni és normális életet élni - majdnem megerőszakolta egy fickó. Ez a fickó később elvileg Porsche egy évfolyamtársának lett a pasija, de én nem voltam benne biztos, hogy ez ugyanaz az alak volt. Nueng végül nagy nehezen kihúzza belőle a dolgot, mert Porsche ugyan tőle kért segítséget, mikor egyedül zokogott az utcán, de azt csak később mondja el, mi történt.

A társadalmon kívül ami még közöttük áll, az Nueng barátnője. Szerintem a srác tényleg szerette, de én azt gondolom, a lány csak kihasználta, és amint lehetett, dobta is. Értsd: amint talált valaki menőbbet, és még volt képe a szakítást arra fogni, hogy Nueng többet foglalkozik a legjobb barátjával.

A négy rész első fele azzal foglalkozott, a srácok hogyan fedik fel egymás előtt az érzéseiket. Porsche oldaláról elfogadtam és hihetőnek találtam, Nueng viszont szerintem kicsit túl gyorsan fordult felé, miután Jane dobta. Mindenesetre összejöttek, és a harmadik, valamint negyedik részt Nueng otthonában töltötték.

Ahogy a sorozat leírásában is olvasható, Nueng szülei egy elefántotthont üzemeltetnek, az állatok tényleg nagyon aranyosak, és Porsche ide követi barátját, hogy vele dolgozzon. Először Nueng szüleit avatják be érzelmeikbe, és Nueng apja - aki nem is a vér szerinti apja -  rettentő jól kezeli a helyzetet, nem csak Nueng anyjával beszél, hanem később Porsche apját is jobb belátásra téríti, és nagyon szép dolgokat mond a szeretetről, elfogadásról.



Porsche apja amiatt is haragszik, hogy a fia nem akarja folytatni a jogi egyetemet, illetve nem ügyvédként akar elhelyezkedni. Ehhez adódik még Porsche és Nueng szerelme, ami miatt a papa igencsak dühös lesz. Végül úgy-ahogy megbeszélik a helyzetet, de a szülők nincsenek ott egy nagyon fontos pillanatban.

Kaptunk egy aprócska mellékszálat is; Porsche felszólal egy gazdag, öntelt fickó ellen, aki a folyóban akar asztalokat felállítani; emiatt majdnem megjárja, de végül ez is elrendeződik.

Ami engem kicsit meglepett, az az, hogy Nueng felvetette, házasodjanak össze. Nem mintha nem lett volna aranyos gesztus!


Volt még egy aprócska közjáték Nueng volt barátnőjével; Jane ugyanis beállított hozzájuk egy gyerekkel, és munkát kért. Szerencsére nem Nueng volt a gyerek apja, jobbára mégis a két srác nevelte, mert Jane súlyos beteg lett, talán meg is halt, ezt nem fejtették ki pontosan.

Nagyon szépnek találtam a sorozat üzenetét, tetszett, hogy foglalkoztunk a törvényekkel, hogy Nueng azt ecsetelte két kisgyereknek, hogy a szerelem az szerelem, satöbbi. Viszont!





Viszont, az esküvőjük napján Nueng egyszer csak összeesett, és meghalt! És Porsche mintha ezt előre tudta volna! Én meg így csak, hogy mi van?? Olvastam néhány kommentet, hogy talán Nueng halálával akarták jelezni, hogy ez a kapcsolat mégsem természetes, vagy hogy nem lehetnek boldogok. Teljesen hihetetlen volt, magyarázat nélküli, nem építették fel rendesen ezt a végkifejletet, tehát egyáltalán nem is tudom elfogadni.

Volt ezen kívül is néhány hiányosság a történetben, de azért Nueng halála volt a leginkább szembetűnő. Ettől függetlenül egy remek érzékenyítő sorozatnak tartom. Nincs benne sok erotika, inkább arra mennek rá, hogy mindkét oldalról bemutassák a témát; a srácok, mint szerelmesek oldaláról, és azok oldaláról, akik nem akarják ezt elfogadni. Voltak persze sokan, akik támogatták őket, és ez így van rendjén. Mert a szerelem az szerelem.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése