Subscribe:

Labels

2022. június 26., vasárnap

#64 BL sorozat értékelő (Behind Cut)

 


Nagyon random és nagyon hirtelen daráltam le ezt a sorozatot alig két nap alatt, és azt kell mondjam, nem volt vészesen rossz.

Behind Cut

Vigyázat, spoiler!


A történet egyik hőse Kim Ki Jin, aki szeretne menő divattervező lenni.


Ehhez arra van szükség, hogy felkarolja a Zebra nevű vállalat, ide viszont egy versenyen keresztül vezet az út. Ki Jin azon a terven dolgozik, amit be akar nyújtani, mikor egy nap összeütközik egy kiszállítóval, a tervei szétrepülnek, és ő hagyni akarja a fenébe az egészet. A kiszállító nem más, mint Yeong Woo.


Rettentően tudom csodálni a hozzá hasonló kedves, energikus embereket, a sorozat első perceiben őt láthattuk, ahogy nagy mosollyal az arcán viszi ki a megrendeléseket, mindenkit kedvesen köszöntött, mintha semmi gondja nem lenne az életben. Azon a napon, amikor összeütközött Ki Jinnel, éppen elfutott valaki elől a múltjából...





Yeong Woo elkezdi tapogatni a másik srácot, mert leesett egy gomb az ingről, és felfedezi, Ki Jinnek milyen jó teste van. :D Nem is tudja elfelejteni a srácot, mindenáron kárpótolni akarja, és erre remek alkalmat szolgáltat maga Ki Jin, akinek a rendelését Yeong Woo szállítja ki. Be is veszi magát szépen Ki Jin lakásába, isznak és beszélgetnek, míg másnap reggel Yeong Woo a másik srác kreálmányában ébred.







Mielőtt továbbmennénk, hadd mutassam be a sorozat harmadik főbb szereplőjét, aki számomra az abszolút hős volt.




Ő Hwang Yi Bin, Ki Jin legjobb barátja, lakótársa, és híres modell. Amit még tudni kell róla, hogy akkora szíve van, mint egy hegy, és totál bele van zúgva a barátjába. Mindenben támogatja, ő szeretne lenni a ruhák modellje is, de Ki Jin visszautasítja - később ennek is megkapjuk a magyarázatát -, és amikor úgy tűnik, Ki Jin nem jut be a Zebrához, Yi Bin bejuttatja. Korábban láthattuk, hogy Yi Bin nem akart elvállalni egy munkát a Zebránál, pedig mindenképp őt akarták. Nos, gondolom, elvállalta a munkát, cserébe bedobta Ki Jin nevét, és a srác be is jutott a céghez. Persze a vezetőnek tetszett is a kabát, amit Ki Jin készített, de a protekció sem ártott.

Visszakanyarodva, Ki Jin tehát bejutott, már csak egy modellre lenne szüksége, és mikor felébredve meglátta Yeong Woo-t a kabátban, már tudta, hogy megvan a tökéletes jelölt.




Csakhogy Yeong Woo bármennyire is szeretne segíteni, nemet mond a felkérésre. Egészen addig tartja is magát ehhez, amíg össze nem fut Yi Binnel.



Nagy bánatomra nem lett kifejtve, egészen pontosan milyen kapcsolat van köztük; talán az iskolából ismerték egymást, talán volt köztük valami konfliktus, olyat is emlegettek, hogy Yi Bin megfutamodott, de ennyi. Most pedig Yi Bin megkérte valamire a másikat, és Yeong Woo anélkül mondott igent, hogy megtudtuk volna, pontosan mi is az. Valószínűleg arra akarta kérni, legyen Ki Jin modellje, de ebben nem vagyok biztos, mert később, amikor Yi Bin megtudta a hírt, döbbentnek és megbántottnak tűnt.

Elég sok olyan eset volt, amikor sajnáltam Yi Bint; most is félretette a saját érzelmeit, és minden követ megmozgatott, hogy Ki Jin boldog legyen, a srác pedig még egy köszönömöt sem pazarolt rá soha.





Nagyon aranyosnak találtam, amikor Yeong Woo arról beszélt, irigyli a másikat az álmáért, amiért megéri neki küzdeni. Neki magának nincs ilyen, úgy érezte, csak sodródik, miközben mindenki más célzottan igyekszik valamerre. De most talán lehet kettejüknek egy közös céljuk.

Természetesen ismét képbe kerül Yi Bin, hiszen, mint modellnek, neki kell kiképeznie Yeong Woo-t. És még ezt is megteszi, Ki Jin két szeméért cserébe!




És ha ez még nem lenne elég, Yi Bin észreveszi, hogy Yeong Woo és Ki Jin többet érez egymás iránt.



Legszívesebben megölelgettem volna ezt a fickót. Láthattunk már sok olyan BL sztorit, ahol legjobb barátok jöttek össze, de bizony nehéz úgy legjobb barátnak lenni, ha az egyik fél többet érez, a másik viszont nem. 










A dolgok még úgy-ahogy rendben is mennek, egészen addig, amíg a titok ki nem pattan; Ki Jin fülébe jut, hogy Yi Bin ajánlására jutott be a céghez. A főnök mondta neki, hogy ebben az iparban máshogy nem is tudna boldogulni, fogadja el, de Ki Jint bántja a dolog, és tudni akarja, Yi Bin miért csinálta ezt.




Természetesen azért csinálta, mert kedveli Ki Jint. És itt - is - egyet kellett értenem Yi Binnel; nem igaz, hogy Ki Jin nem látta ezt, inkább könnyebb volt nem bevallani magának, csak elfogadni Yi Bin segítségét. Nem egyszer haragudtam Ki Jinre, mert úgy tűnt, mindkét férfit csak kihasználja, hogy elérje a célját.



A másik szerencsétlen, Yeong Woo meg csak dolgozik és dolgozik azért, hogy minél jobb modell lehessen, és nem szóltak neki arról, hogy a műsort törölték, mert Ki Jin Amerikába elutazik - ahogy Yi Bin is.





Az enyhe kifejezés, hogy haragudtam Ki Jinre. Nem hittem, hogy tényleg Amerikába utazna, pláne nem Yi Binnel, de akkor miért nem dobott legalább egy üzenetet, hogy hé, Yeong Woo, kösz a segítséget meg a smárolást, de amúgy doblak. Miért kellett szegény srácot így... nem is tudom, megalázni? Kihasználni?




Köszönhetően Ki Jinnek, a korábbi mosolygós, optimista Yeong Woo nincs többé. Az apukája egyébként rettentő aranyos, segítőkész ember volt, de hát ilyen helyzetben mit tudott volna tenni?


Ki Jin is őrlődött valamennyire, de hát neki kellett volna megtennie azt a bizonyos lépést! Vagy szándékosan el akart távolodni mindkét férfitól, és a saját erejéből jutni valamire? No, de ez akkor sem így megy, hogy mindkettőt eldobjuk, mint egy használt zsebkendőt!

Oltári dühös voltam, amikor is egy évvel később Yeong Woo kiszállított egy megrendelést...





A megrendelő pedig ki más lett volna, mint Ki Jin. Szeretem azzal áltatni magam, hogy a srác direkt adta le ugyanazt a rendelést, mint anno, korábbi találkozásukkor, mert remélte, hogy Yeong Woo fogja kihozni, és ráismer. De ez így akkor is homályos.

Újra találkoztak hát, és most Yeong Woo durván hamar a tettek mezejére lép; de igaza van, eleget szórakoztak már.






Aztán pedig már mind együtt dolgozunk, mint egy nagy, boldog család!





Yi Binnek azt üzenem, nyugodjon meg, fog ő találni jobbat is!

Hiányérzetem van amiatt, hogy nem tudhattuk meg, mi volt a múltban a két sráccal, és enyhén szólva igazságtalannak éreztem néhány jelenetet, főleg Yi Bin, és néha Yeong Woo szempontjából. Ők aztán tényleg erőn felül teljesítettek, megtettek mindent, hogy Ki Jin boldog és elégedett legyen. Ki Jinnek el kellet távolodnia tőlük, meg kellett tudnia, mire képes a saját erejéből. Csak remélni merem, hogy ezután kicsit alázatosabb lesz, és meg fogja becsülni, amije van.



0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése