Subscribe:

Labels

2023. január 8., vasárnap

#79 BL sorozat értékelő (The Eclipse)

 


Az utóbbi idők egyik legérdekesebb sorozata.

The Eclipse

Figyelem, spoiler és +18!


Ez volt az egyik sorozat, amit izgatottan vártam, és magasan felülmúlta a képzeletem. Tartottam attól, hogy a két srácot nem tudom majd kedvelni együtt, mert másokkal szoktam meg őket, de rettentően jól teljesítettek, sőt, az egyik srác lassan a kedvenc színészemmé lép elő.

A történet egy fiúiskolában játszódik, aminek a neve Suppalo. Ha azt gondoltuk, a Sotus egy kemény rendszer, akkor most újra is értékelhetjük magunkban a helyzetet. Egyik hősünk Akk, valamilyen diákfelügyelő-féleség, többedmagával együtt ügyel arra, hogy mindenki betartsa az iskola szabályait.


Van itt azonban egy csoport is, a "The World Remembers", az "Emlékezők", akik egyre többször lépnek fel a szabályok, többek között az öltözködési kódex ellen. Akk és társai eddig úgy-ahogy kezelték őket, most azonban új diák érkezett az iskolába, aki még inkább feltüzeli az ellenállást.


Ő Ayan. Senki sem tudja, miért váltott iskolát, de felkorbácsolja az indulatokat, ugyanis nem hajlandó hordani az egyenruhát, sőt, a kitűzőt sem. Nyíltan ugyan nem támogatja az emlékezőket, de egyértelmű, hogy egyetért azzal, a Suppalo elvei elavultak. Akk-ra hárul a feladat, hogy a körmére nézzen, ő pedig természetesen lelkiismeretesen rajta is tartja a szemét. Nagyon is!






Ayan természetesen Akk mellé kerül az órán is. Mivel Ayan ennyire nyíltan lenézi a szabályokat, a tanárokat is ráállítják, hogy alázzák meg. Ez már Akk-nál is túlmegy a határon, de igazság szerint ő is tudni akarja, mi Ayan célja.




Mivel annyi időt töltenek együtt, Akk akaratlanul megismeri és megkedveli a másikat.










A sorozat legnagyobb fájdalma, és egyben zsenialitása az, ahogy Akk megváltozik, ahogy felismeri, hogy eddig manipulálták. A srác rettentően erősen ragaszkodik a Suppalo szabályaihoz, de nem saját magától; az egyik tanár, aki talán a diákfelügyelők feje is, folyamatosan átmossa az agyát. Mindig emlékezteti a feladatára, és főleg arra, hogy az ösztöndíja fogja bánni, ha nem sikerül megállítania az emlékezőket. Éppen ezért a tanár és Akk közösen egy régi babonához nyúlnak; ha valaki nem tartja be a szabályokat, azt bizony baleset fogja érni. Történnek is apró dolgok az emlékezőkkel, és Ayan természetesen lassan rájön, hogy emögött Akk áll.

Ez pedig Ayan számára nagyon komoly dolog, ugyanis kiderül, miért iratkozott át abba a suliba.

A nagybátyja is a Suppalo-ban dolgozott, de totál kikészítették a szabályok, így a végén öngyilkos lett. Ayan-ra hagyta viszont a naplóját, így a srácnak szándékában áll kideríteni, ki kergette le a szikláról a nagyon kedves férfit.




Ayan tehát nagyot csalódik emiatt Akk-ban, de meg kellene értenie a dolgokat! Akk nem gazdag családból jött, ez az ösztöndíj az egyetlen esélye a továbbtanulásra, a tanár pedig ezt ki is használja! Akk olyan akart lenni, mint a korábbi elnök, aki már szintén megtett mindent, amit kértek tőle. Fájdalmas volt látni, ahogy Akk egyre inkább meghasonlik; kedvelte Ayan-t, talán el is hitte, hogy a szabályok már elavultak, de annyira átmosták az agyát az évek alatt, hogy szinte a végéig képtelen szembeszállni a hatalommal.

Közben sajnos durván össze is vesznek, mert Ayan azt hiszi, Akk lopta el a nagybátyja füzetét. Pedig a vak is láthatta, hogy Akk végig ott volt vele a teremben.




Ayan később próbál a lelkére beszélni, hogy válassza a helyes utat, hogy még kiszállhat. De Akk képtelen csalódást okozni a szüleinek, nem veszítheti el az ösztöndíját.





Akk sejti, hogy Ayannak valami köze volt az egyik tanárhoz, de Ayan még nem avatja be a dolgokba. Persze azért amikor rémálmai vannak, igénybe veszi Akk támogatását.





Ez a jelenet nyugtatott meg véglegesen, hogy a srácok passzolni fognak.

Akk egyébként nem csak a szabályokat adja fel nehezen; azt is alig tudja feldolgozni, hogy egy másik fiút kedvel. Ayan számára ez nem probléma, még az anyja is rögtön levágja, hogy kedveli Akk-ot, pedig csak egyszer látta őket együtt. De igaz, hogy Akk mellett Ayan el meri engedni magát, mer gyenge lenni - ez fordítva is igaz -, és kaphat egy kis boldogságot, talán feloldozást is a feladata alól.









Oltári cuki volt, hogy Ayan nem bírta állni a pillantását. *-*




Persze egyszer minden titokra fény derül. Rájönnek, hogy Akk állt a támadások mögött, amik az emlékezőket sújtották, ráadásul az a pletyka is szárnyra kap, hogy Akk és Ayan együtt van. Ayan ezt nem is akarja tagadni, de a vezetés annyira felháborodik, hogy Akk egyik barátja, Wat kimenti őket azzal, hogy azt mondja, csak egy rövidfilmet forgatnak. Ettől függetlenül Akk barátai, Wat és Khan nagyon mérges és csalódott amiatt, amit Akk tett a hátuk mögött.

A filmet egyébként tényleg leforgatják, habár nem egészen Wat elképzelései szerint. 




Sokkal mélyebb és fájdalmasabb lesz, mint gondolták, hiszen megannyi érzelem tör a felszínre. Akk-ot a tettei miatt fel akarják függeszteni, sőt, az osztályelnököt, Thua-t is, ráadásul végre megtudják, mi történt Ayan nagybátyjával.





Voltak durva dolgok a sorozatban - főleg a tanárok és az igazgató részéről -, de ez azért szíven vágott.
Az egyik tanár, Chadok, aki a diákfelügyelők feje is, együtt dolgozott anno Ayan nagybátyjával, Dikával. Dika új volt még, így Chadok vállalta, hogy mindent megmutat neki. Egymásba szerettek, boldogok voltak, Chadok gyűrűt is adott a másiknak, de akkor az igazgató, az a... nőszemély meglátta őket, és úgy nézett rájuk, mint a véres rongyra. Nem tűrte ezt a viselkedést, és Chadok hiába szerette a másikat, végül behódolt. Dika azonban teljesen összetört, és végül öngyilkos lett.

Nem hittem volna, hogy a sorozat alatt végig kősziklaként, és nagyon durva emberként viselkedő Chadok volt valaha olyan kedves és boldog. Most is látszott felsejleni ez az énje - amikor átadta az igazgatónak a felmondását. Bárcsak hamarabb megtette volna! Akkor Dika talán még mindig élne.

Akk rengeteget küzdött önmaga ellen. Fogalmam sincs, mik zajlottak le benne, de az arca, a fájdalma mindent elárult, amikor összeroppant. Ott volt a fejében a kötelességtudat, az iskola, Chadok és a szülei felé, közben meg ott volt Ayan, az ő tragédiája, ami rámutatott, hogy a Suppalo szabályaival valami nagy baj van.









Mikor úgy tűnt, felfüggesztik, Akk hazautazott a szüleihez, hogy személyesen beszéljen velük. A szülők meg azt mondták el neki, hogy keresték a barátai, mert aggódnak érte. És Akk itt is nagyon szenvedett, mert csalódást okozott a szüleinek, de a szülei rettentő jól kezelték a dolgot, hallani akarták az ő verzióját is a történtekről. Aztán megérkezett Ayan is, aki vállalta magukat a szülők előtt, elég bátorságot adva ezzel Akk-nak is.

Chadok és egy másik fiatal tanár, Sani azonban mindent megtett, hogy a két srácot ne függesszék fel, és meg is találták a kibúvót az iskola szabálykönyvében, amivel még az igazgató sem mehetett szembe. Talán változások jönnek az iskola életében, de sok idő kell, míg Akk-ban újra meg tudnak bízni a társai. Szerencsére Ayan és a barátai mellette állnak.







Mindkét srác nagyot nőtt a szememben, hihetetlenül jó színészek. Ayan azért tetszett egy fokkal jobban, mert itt a sorozat elején egy kis szemetet alakított, ami nagyon jól állt neki, teljesen eltért attól, amit korábban láttam tőle. Akk szenvedése pedig engem is megérintett minden egyes alkalommal. Rendkívül hitelesen adták át az érzelmeket, szerintem a szikra is megvolt köztük, teljesen el tudták feledtetni velem, hogy korábban más srácokkal együtt kedveltem őket. Ez az igazi színészet!

Bevallom, engem a mellékpáros nem mozgatott meg annyira.







Akk barátja, Khan, és az osztályelnök, Thua. Őket ugye láthattuk már együtt, Khan biztos onnan hozta magával azt az ötletet, hogy névtelenül írogat a másiknak, hű, de eredeti. Thua itt most vagányabb volt egy kicsit, ki merte nyitni a száját, és ő okozta azt a WTF pillanatot, amiért majdnem felfüggesztették őt is. Fejlődtek az előzőek óta, még kapnak egy-két sorozatot, és rendben lesznek.

Nem sikerült átadnom a sorozat zsenialitását, de mindenképpen vessetek rá egy pillantást!



0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése