Subscribe:

Labels

2023. november 19., vasárnap

#102 BL sorozat értékelő (Laws of Attraction)

 


Ez volt az egyik krimi mostanában, amibe teljesen belezúgtam.

Laws of Attraction

Vigyázat, spoiler és +18!


Ennek a két színésznek volt már egy közös sorozata, így valószínűleg arra is vetek majd egy pillantást, de beszéljünk most erről a szériáról.

Főszereplőnk Charn, a lelketlen, nagymenő ügyvéd.


Őt bizony nem érdekli az igazság, nála a pénz és a hatalom dominál, így olyan ügyeket vállal el, ahol ezt a kettőt megkaphatja - nem számít, ezzel mennyi (kis)ember életét teszi tönkre.

A sorozat kezdetén egy nagy táska pénzzel sétál a sötét utcán, amikor megtámadja egy olyan (kis)ember, aki tudja, hogy Charn mit tett - felmentette a bűnöst, mert sokat fizetett neki. Aki ebben a jelenetben megmenti Charnt, nem más, mint Tinn.





Rögtön felvillan köztük a vonzalom, Charn el is kéri a telefonszámát, de Tinn elrohan, mert az unokahúga felhívja azzal, hogy a nagymama elesett.

Tinn mindent otthagyva rohan, aztán kiderül, hogy csak egy szülinapi torta várja. 




Annyira szerette ezt a kislányt, mintha a sajátja lett volna.
Mosogatás közben mesél neki arról, hogy megismert valakit, csak kénytelen volt otthagyni a telefonhívás miatt.

Sajnos azonban később szomorú dolog történik; Tinn lusta elmenni a boltba, így az unokahúga megy helyette, és elüti egy autó.

A pimasz kis p..cs!





Tinn teljesen magán kívül van, igyekszik elérni, hogy igazságot szolgáltassanak a kislánynak, de ez nehezebb lesz, mint hitte.

Hamarosan felbukkan a házuknál az a titokzatos férfi, akit egyik este megmentett...









A kezdeti szimpátia Tinn részéről azonban elillan, mikor megtudja, hogy Charn az ellenséget képviseli; azt a srácot és befolyásos apját, aki elütötte a kislányt.



Ez a tekintet azért... huh.







Közben egyébként Charn megállíthatatlanul flörtöl is.




Tinn összetépi a csekket, amit ajánlottak neki, és Charn minden vesztegetési kísérletét elutasítja. Charn keményebb módon is próbálkozik - elhiteti a sajtóval, hogy Tinn pénzt gyűjtött az unokahúga halála után -, de közben Charn számára is nehezednek a dolgok, mert Thatthep, a srác apja nem engedi az ügyvédnek, hogy beszéljen a fiával az esetről. Nagyon gyorsan el akarják intézni az ügyet, de amikor Charn nem hallgat rá - mert nem szereti, ha megmondják neki, mit tegyen -, akkor nemes egyszerűséggel megszabadul tőle, elveszi tőle az ügyet.


És Thatthep úr itt hibázott nagyon nagyot.

Mert Charn ezután átáll Tinn és családja oldalára.



Ha azt mondanánk, a jó szándék vezérli az ügyvédet, hazudnánk; meg akarja torolni, hogy csak úgy kitették az ügyből, és kezdi sejteni, hogy itt bizony többről van szó, mint ami elsőre látszik.

Alighogy segíteni kezd a családnak, a házat többször is felforgatják, egyértelmű hát, hogy keresnek valamit, mégpedig, mint kiderül, egy titokzatos babát.

Charn megkérdőjelezhető döntései immár Tinnt segítik - például az is, amikor felgyújtja a család házát, és úgy állítja be, mintha Thatthep fia tette volna.





Voltak itt nagyon szexi jelenetek is; amikor például ellátogattak abba a bárba, ahol Thatthep fia inni szokott, hogy kipuhatolják, tényleg ő vezetett-e azon az estén.












Ezzel csak feltüzelte Charnt. :D



Ez a mozdulat! És ez a jelenet! *-*








Tinn azonban továbbra sem tudja visszafogni magát; tudni akarja az igazat, azért szemtől-szemben akar beszélni a fiúval, aki elütötte az unokahúgát. A testőrök jól megverik, de Thaenthai testőre, Thee azért elkotyog neki valamit...



Tinn és Charn egyre közelebb jut az igazsághoz, útjuk pedig most oda szólítja őket, ahová Charn sosem akart visszatérni.

Nyilvánvaló volt, hogy történt valami Charn múltjában, ami ilyenné tette. Az a valami pedig a következő: fiatal ügyvédként még az elesetteket segítette, még az igazság oldalán állt. Segített egy falu lakóinak, mikor azok tiltakoztak a készülő beruházások ellen. Azt hitte, megnyerte az ügyet, de később elrabolták őt és az anyját, az anyukáját pedig megölték - az ő füle hallatára.

Charn és Tinn tehát ebbe a faluba térnek vissza, mert kiderült, hogy a baba, amit annyira keresnek, az unokahúgának egyik osztálytársához került, aki ide költözött időközben. De azért legalább jó dolgok is történnek velük!











Ez olyan aranyos volt! *-*

Megtalálják a babát, amiről kiderül, hogy hangot tud rögzíteni, jelenleg azonban nem működik. Tinn reménykedő, de nem tudja, hogy Charn még nem vetkőzte le egészen a korábbi önmagát. Korábban is próbálta meggyőzni Tinnt arról, hogy a pénz és a hatalom a legfontosabb, ő pedig most is ezt akarja megszerezni; üzen Thatthep-nek, hogy nála a baba, és hogy tárgyalni akar vele.

Miután megtámadják őket - ráadásul Charn egyik volt embere, aki átállt Thatthep-hez -, Charn olyan helyre viszi magukat, ahol biztonságban lesznek.

Az exéhez. Aki egy őrült, amúgy.





Tinn így... :D

A testéhez képest az agya kicsit lemaradásban van, szinte végig gyerekesen viselkedik, és toporzékol, amiért nem verheti meg Tinnt. De Charnra tekintettel megosztja velük a házát, sőt, később ő az, aki segít Charn titkos tervének végrehajtásában.

Váratlanul ugyanis megjavult a baba, Charn pedig hallotta, mi történt. Thatthep épp egy újságírót intézett el, amikor a kislány arra járt, a baba pedig felvette a jelenet egy részét. A kislány sikított, menekülni kezdett, a fickó pedig elütötte, de mivel a fia kocsijával volt, az egészet a fiának kellett volna elvinnie a hátán! Egyszerű gázolásnak tűnt, és ha Charn és Tinn nem nyúlnak a mélyére, nem derül ki, milyen korrupt Thatthep.

Charn ezután új tervet készít. Még mindig úgy tesz, mintha üzletelni akarna a fickóval, Tinnt viszont durván eltaszítja - taszítaná - magától. Csakhogy Tinn már nem hisz neki! Tudja, hogy Charn tervez valamit, de megakadályozzák, hogy vele tartson.










Tinn bezárták - aztán szépen megverekedett Charn exével, így kivívta a jogot, hogy a férfi után menjen és segítsen neki. 



Charn közben leszervezett mindent a barátaival; abban az épületben találkozott Thatthep-pel, ahol megölte az újságírót. Nála volt a baba, és azt kérte cserébe, hogy neki dolgozhasson, és kihasználhassa a férfi hatalmát. Thatthep belement, és Charn kérésére még azt is szépen elregélte, kit miért gyilkolt meg, stb. Mindezt pedig élőben közvetítették a neten, mert a hely be volt kamerázva. Fogtam a fejem rendesen, Thatthep nem lehetett ennyire hülye! Ha valaki ki akarja mondatni veled, mit tettél - és ha az a valaki az ellenséged -, akkor abban biztos lehetsz, hogy az illető fel akarja venni a vallomást. De ez még nem volt elég. Mikor Charn lebukott, megjelent Tinn, így Thatthep már kettejüket tartotta sakkban a fegyverével. DE! Míg Tinn lefogta a fickó kezeit, addig Charn oda tudott volna ugrani a földön heverő másik fegyverhez! Váá! De nem, Charn "feláldozta" magát; beugrott Tinn elé, így Thatthep őt lőtte le, kétszer szemből, egyszer meg hátulról.



De golyóálló mellény is van a világon ugye.

Aztán jött az, amit "imádok" ilyen rövid ismeretség után...





A mellékpárosról annyit, hogy Theanthai és Thee együtt nőttek fel, míg Thee a másik testőre lett, igyekezett megvédeni őt az apjától, de ez nyilván nem igazán sikerült, amíg Charn el nem távolította a férfit az útból - nem csak börtönbe záratta, ahonnan tudta, hogy ki fog jutni, hanem megölette a börtönben.



Imádtam, amikor az elején Charn direkt kétértelműen fogalmazott, hogy zavarba hozza Tinnt.







A nagyi tudja!! :D



Kedveltem őket együtt, és Tinnek sikerült az, ami másnak nem; visszahozta Charn azon részét, ami meghalt az édesanyjával együtt. Persze Charn továbbra is kegyetlen ügyvéd marad, de néha-néha azért el fog vállalni olyan ügyeket is, ahol ártatlanoknak segíthet. Kizárólag Tinn kedvéért!






0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése