Subscribe:

Labels

2023. november 12., vasárnap

#101 sorozat értékelő (Desire Catcher)

 


Meglepő módon a Killer and healer óta nem néztem kínai, nyomozós bromance sorozatot, és kiderült, mennyire hiányzott.

Desire Catcher

Vigyázat, spoiler!

Ez a darab még a korábbiaknál is bonyolultabb, ráadásul 24 rész, és a (minőségi) magyar fordítás elég lassan jött, szóval hónapokon keresztül a srácokkal tarthattam.

Megpróbálom összefoglalni a sorozat lényegét.

Adott hősünk, Lu Feng Ping, egy sikeres hipnoterapeuta.


A férfi a sorozat kezdetén csatlakozik a különleges nyomozócsoporthoz, melynek feje, a szófukar Lou Fei, ennek nem igazán örül.


Feng Ping azért csatlakozik, mert úgy tűnik, az új gyilkossági ügyekben egy hipnotizőr is érintett. Az első részekben több halott is feltűnik, de egyértelmű, hogy az ügyeknek valahogy közük van egymáshoz. Meghal egy ismert tévés sztár, egy gazdag fiatalember, valamint egy étterem-tulajdonos épp csak megmenekül - elsőre. A csapat nagyon sokáig gondolkodik azon, mégis ki és hogyan hajtotta végre a hipnózist, mert ezek az emberek igazság szerint öngyilkosok lettek, csakhogy nem voltak tudatában tettüknek. Lou Fei kezdetben nagyon bizalmatlan a másikkal, konkrétan alig szól hozzá, épp csak megtűri maga mellett.



Tudja, hogy Feng Ping-nek valamilyen hátsó szándéka van, és a férfi be is vallja, mit szeretne; segít megoldani az ügyet, ha cserébe megtudhatja, hogyan halt meg tíz évvel azelőtt az édesanyja.






Nem szeretném lekicsinyelni a kezdeti részek zsenialitását, de inkább az átfogó képet szeretném bemutatni, ez pedig szervesen kapcsolódik Feng Ping édesanyjának halálához.

Lou Fei ott volt azon a napon, sőt, látta is a gyilkost, de elengedte - pedig Feng Ping anyja utolsó szavaival kérte, hogy menjen utána. Tíz éve gyötri ez a tudat, tíz éve nyomoz az után, aki ezt elkövette. Feng Ping is így kerül a csoporthoz; egy ismeretlen fickó, aki a sötétből mozgatja a szálakat, azt mondja neki, hogy Lou Fei-től további információkat szerezhet. Ez így is van - egy hipnózis során Feng Ping megtudja, hogy Lou Fei ott volt a gyilkosságkor, sőt, talán tévesen azt feltételezi, hogy ő volt a gyilkos. Ezután elhidegül tőle, nem csatlakozik hozzá többé, pedig Lou Fei már eljutott arra a pontra, hogy társként tekint a másikra.










Majdnem félidőben történik egy szomorú, és egyáltalán nem várt haláleset; Lou Fei csapatának egyik tagját megölik, amiért a férfi természetesen magát hibáztatja; sem őt, sem Feng Ping anyját nem tudta megmenteni. Új tagot kapnak, akivel persze Lou Fei hűvösen viselkedik, de a srác végül kivívja magának a tiszteletet.


A szálakat mozgató férfi elérte Feng Ping-nél, hogy titkolózzon a csapat előtt, ami odáig fajult, hogy emberrablással vádolták, aztán pedig Feng Ping felgyújtotta az épületet, ahol bujkált.




Lou Fei oltárian ki volt bukva, amikor bement megnézni a holttestet, de aztán kezdte gyanítani, hogy nem minden az, aminek látszik.

Természetesen a háttérben álló férfi vette rá Feng Ping-et erre a lépésre.



És akkor hadd mutassam be a férfit, aki az egész mögött állt!


A sorozat kezdete óta egyre többet és többet láthattunk belőle; kezdetben csak a hangját hallhattuk, ahogy Feng Ping-gel telefonált, láthattuk hátulról egy botra támaszkodva, meg hogy egy impozáns épületben tartózkodik. Aztán szemtől-szembe is találkoztunk vele, és Lou Fei tudta is róla, kicsoda.

Bai Ya Xing életét a hipnózis tette tönkre. Szeretett egy nőt, akinek azonban az ő hibájából megölték a szüleit, és a lány utána rá sem bírt nézni. A hipnoterapeuta, akihez elvitte - Feng Ping mentora -, azt mondta, az az egyetlen gyógymód, ha Ya Xing kilép a lány életéből. A férfi ezt nem tette meg, a nő pedig öngyilkos lett.

Ya Xing egyébként az élet sötét oldalán állt, aztán a rendőrség besúgót csinált belőle. Tudta, hogy ki ölte meg Feng Ping anyját - egy "szakács" volt, aki a drogot állította elő -, és addig játszadozott Feng Ping és Lou Fei érzelmeivel, míg végül meg nem találták ezt a férfit. A "szakács" egyébként azon a napon elkapta az akkor még nagyon fiatal Liang Yin-t, meg akarta erőszakolni, de Feng Ping anyja közbelépett, a fickó ellökte, a nő pedig rázuhant néhány építési törmelékre, vasrúdra.

Feng Ping lehetőséget kap, hogy bosszút álljon, de Lou Fei-nek végül sikerül leállítania.






Most, hogy elkapták a gyilkost, kicsit megkönnyebbülnek, de sajnos nem dőlhetnek teljesen hátra.


Ya Xing ugyanis világméretű terve megvalósítására törekszik, és mivel halálos beteg, semmi vesztenivalója nincs. Játszik hőseikkel részeken keresztül, azt is eléri, hogy Lou Fei-t felfüggesszék; csakhogy azt nem értheti, a csapat és a közvetlen főnök mennyire bízik a férfiban, és hogy így is követik a tervét.


Vallomást tett, aztán azt állította, hogy erre a rendőrség vette rá.




Épp sikerült megakadályozniuk, hogy Ya Xing társa a hipnózis segítségével tömegeket vegyen rá az öngyilkosságra.

De ahogy a nő is mondta, itt még nem volt vége. Ya Xing korábban megfogadta, hogy mindkét férfit eltünteti az útból, és mivel halálos beteg, tényleg nem tartja vissza semmi. Elrabolja Liang Yint, és rászerel egy bombát, amit csak úgy lehet hatástalanítani, ha őt magát - Ya Xing-et - lelövik. Erre nyilvánvalóan Lou Fei-t akarja rávenni...





Ya Xing gyávának nevezi őket, amiért nem merik megtenni, Feng Ping azonban visszadobja a labdát; ha annak idején elég ereje lett volna ahhoz, hogy elhagyja a szerelmét, akkor a nő még élne. Ya Xing itt lenyomott egy szöveget arról, hogy mindenki más hülye, mindent ő tud jól. Felszaladt a szemöldököm rendesen.

A férfit végül Feng Ping lőtte le, megmentve ezzel a lány életét és Lou Fei-t a kirúgástól.



Feng Ping hamarabb szabadul a jó magaviselete miatt, de az épület előtt nem várja senki. Hazaballag, és az egész csapat ott van a nappalijában, mintha mi sem történt volna. Lou Fei odadob neki egy nyalókát, és egymásra mosolyognak. Megkönnyeztem ezt a jelenetet, szerintem rettentő bensőségesre sikerült.


Örülök, hogy a srácokkal tarthattam.





0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése