Subscribe:

Labels

2024. január 14., vasárnap

#109 BL sorozat értékelő (You are mine)

 


Sokkal több volt ebben a sorozatban, mint elsőre gondoltam.

You are mine

Vigyázat, spoiler és enyhe +18!


A kezdet nagyon hasonlított a szívem csücske The new employee sorozathoz; Yao Shun Yu új emberként érkezik egy vállalathoz, ahol nem is sejti, de azonnal az igazgató titkára lesz. Egy csapat nő üdvözli őt, majdnem fel is buktatják, de az éppen belépő igazgató idejében elkapja. Az első találkozásuk tehát nem a legjobb, ez pedig csak fokozódik, ugyanis az igazgató napi szinten ríkatja meg a titkárnőit.




Shun Yu-t az igazgatóhelyettes vette fel, mivel a titkárnők folyton neki panaszkodtak az igazgató stílusa miatt. Megegyeztek, hogy egy titkárra lenne inkább szükség, aki nem roppanna össze a nyomás alatt. Shun Yu eleinte szintén megijed, de aztán felszívja magát, és áll a kihívás elé.

Az igazgató, Xia Shang Zhou alvászavarral küzd, ráadásul sokat fáj a feje is. Kapkodja a gyógyszereket, de Shun Yu kikapja a kezéből, és rábeszéli egy masszázsra.





Nagyon tetszett, hogy Shun Yu nem hátrált meg, így Shang Zhou adott neki egy esélyt. A masszázs annyira jól sikerült, hogy a fickó aludt vagy két órát. Kedvemre való volt, hogy néhány jelenetet mindkét szemszögből megmutattak; például Shang Zhou felébredt, emiatt azt hittem, csak pár percet aludt. A következő rész elején viszont Shun Yu szemszögéből mutatták, ahogy ment az idő, és hogy mennyi mindent elvégzett, míg a másik aludt.

Shang Zhou ezután azt is hagyja, hogy Shun Yu válasszon éttermet, ahol elkezdik még jobban megismerni egymást. Főleg, hogy Shang Zhou követi is hazafelé, és mosolyogva figyeli őt.





Shun Yu megtanult spórolni, így azt sem hagyja, hogy a másik megvegyen neki ilyen-olyan süteményeket. Elmeséli, hogy megtartják neki a kicsit szikkadt kenyeret, és hogy a kenyérhéjból milyen finom nassolni-való készíthető.




És ez még csak az első nap volt!

Másnap Shun Yu készíti el az igazgató reggelijét.


Úgy tűnik, jól ki fognak jönni, az idillbe azonban beletelefonál Shang Zhou anyja, aki ismét vakrandit rendezett a fiának. A hölgyek felvilágosítják Shun Yu-t, hogy általában valamelyikük hiúsítja meg a randevút, most pedig a srácra esik a választás. Shun Yu végül is elvégzi a feladatot, csak sokkal viccesebben, mint ahogy tervezték.




Shun Yu azonban furcsának találja, hogy olyan dolgokat kell csinálnia, mint masszázs, reggeli, és hogy meg kellett hiúsítania a randevút. Sajnos az addig nagyon is boldog igazgató is hallja ezt, így a továbbiakban bekeményít, és már-már ájulásig hajszolja a titkárát.



Persze végül megkönyörül rajta, és hazaküldi a saját autójával.
Itt is két szemszöget kaptunk, a négyes rész elején kibővítve láthattuk, Shun Yu mennyit dolgozott, míg végül kimerült.

Csakhogy az autóban utazó Shun Yu-ról azt hiszik, ő az igazgató, és elrabolják!








Shang Zhou nagyon aggódott, hiszen Shun Yu nem vette fel neki a telefont, akkor meg aztán majdnem megőrült, mikor hallotta, hogy a srácot rabolták el helyette. Mivel nyomkövető van a telefonjaikban, könnyen megtalálták Shun Yu-t, aki már épp kedélyesen elbeszélgetett a rablóval - a fickó elmondta neki, hogy pénzre van szüksége a lánya miatt, de valaki más bérelte fel. Bosszús voltam, hogy ennek nem mentünk jobban utána!

Shang Zhou természetesen magához vitte a srácot, ahol elmesélte neki, hogy kiskorában őt is elrabolták, mégpedig egy nő; emiatt vannak rémálmai, és emiatt nem tudja elviselni a titkárnői jelenlétét, erős parfümjeit.



Tetszik, hogy így kívánsz jó reggelt.

Shang Zhou, mivel nincs tapasztalata az ilyesmiben, tanácsot kér a barátjától/kollégájától, Li Hui Wangtól, hogyan kellene kifejeznie háláját. Így hát rendeznek egy amolyan kitüntetésátadó-ünnepséget, ahol Shang Zhou valami piros borítékot - pénzt - ad a srácnak.



Úgy tűnik, Shang Zhou nem akar több időt vesztegetni, a lényegre tér, Shun Yu azonban elhúzódik tőle, mert nem tudja, hogyan kellene reagálnia.

Shun Yu bokája kibicsaklott, és mivel kocsival nem lehetett behajtani
az utcájába, Shang Zhou a hátán vitte hazáig.







:O


Totál belezúgott!

A következő probléma az éppen esedékes csapatépítő tréning. A lányok totál maguk alatt vannak, mert ők forróvizes medencére meg masszázsra vágynának, az igazgató azonban mindig valamilyen aktív programra viszi őket, mint most is; azt tervezi, hogy hegyet másznak - hogy Shun Yu még jobban felnézzen rá. A lányok azonban addig könyörögnek Shun Yu-nak, míg az rá nem veszi Shang Zhou-t, hogy egy wellness-hotelbe menjenek.

Shang Zhou bármit megadna neki, hogy újra ilyen boldognak lássa.






Természetesen egymás mellett ülnek a buszon, és közös szobát kapnak, ahol Shun Yu kissé kényelmetlenül érzi magát. Erre aztán Shang Zhou is rájön.


Egyik kedvenc jelenetem volt az esti iszogatás.


Shun Yu szemszögéből megtudhattunk, hogy az igazgató-helyettes, Hui Wang kérte meg, hogy ő igyon mindenki helyett, mert nem bírják az italt. A srác így is tett, és úgy tűnt, totál elázott. Vagy mégsem?






Kaptunk itt egy komoly beszélgetést, amire nem számítottam. Mert Shun Yu tudni szerette volna, most akkor az igazgató csak szórakozik vele, vagy tényleg kedveli? Néha olyan érzése van, mintha ő lenne a bárány, amit a farkas azért nem eszik meg, mert épp tele van. Shang Zhou nem válaszol egyértelműen, mert talán azt hiszi, ez egyértelmű, Shun Yu számára azonban nem.

Annyira rosszul alakulnak a dolgok, hogy Shun Yu fel akar mondani, Shang Zhou viszont ezt nem engedi. Továbbra is maga mellett tartja, kvázi zaklatja, Shun Yu viszont mindezt rezignáltan tűri. 


Shang Zhou már odáig megy, hogy felhívja a figyelmét, ha kilép a próbaidő alatt, akkor nagyon sok pénzt kell fizetnie. Itt aztán mindketten összeroppannak.



Az igazgató végül elengedi Shun Yu-t.


Szabad vagy.


Shun Yu azonban természetesen rájön, hogy az igazgató érzelmei komolyak, nem csak játszadozik vele. Shun Yu szerelme más, mint az igazgatóé, aki annyira magabiztos, nem félt belevetni magát a dolgokba. Első felindultságában - szerencsére - nem találja meg Shang Zhou-t, így csak később, az irodában tud beszélni vele.


Miért én? Szerelmesek között az egyik leggyakoribb kérdés. Vajon miért választjuk azt, akit? Ha nem vesszük a külsőségeket, akkor mindenkinek más-és más az indoka arra, hogy megkedveljen valakit. Shang Zhou azért szeretett bele a másikba, mert vele volt a legnehezebb pillanataiban, látta a sebezhető oldalát, és ami a legfontosabb, biztonságban érzi magát mellette.

A sorozat egyik legjobb dobása volt, amikor ebbe az idillbe betoppant Shang Zhou anyja. Nem gondoltam volna, de Shun Yu fantasztikusan helytállt; szembeszállt a nővel, kinevette, és visszautasította a pénzét. Felhánytorgatta neki, hogy hiába a vagyon, tisztában van vele, milyen nehézségekkel küzd a fia?


Azt sem gondoltam volna, hogy Shun Yu fogja kimondani, hogy "Ő az enyém", és hogy ő lesz ott mellette. A kezdeti bizonytalanság ellenére a sarkára állt, és küzdött kettejükért.



Persze Shang Zhou mostantól nem ihatja ám a legdrágább kávét, spórolni kell!




A cég nem sokáig bírja azonban nélkülük, Shang Zhou anyja és Hui Wang visszahívja őket, az anyja meg úgy viselkedik, mintha mi sem történt volna.



Aranyos sorozat volt, mindenképp megérte megnézni.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése