Subscribe:

Labels

2024. január 28., vasárnap

#111 BL sorozat értékelő (Only Friends)


Ezt nagyon nem kellett volna megnéznem.

Only Friends

Vigyázat, spoiler és töménytelen mennyiségű +18!


Csak magamat hibáztathatom. Senki sem kényszerített rá, hogy belenézzek, arra meg végképp nem, hogy végig is vigyem a 12 részt. Mégis megtettem, és őszintén, elég rosszul érzem magam. Majdnem levitt az életről. Azért nézek BL sorozatokat, hogy aranyos, helyes, kedves srácokat lássak egymásba szeretni, lehetőleg életszerű körülmények között. Ha a kémia is megvan, már le vagyok kenyerezve. A Not me és a KinnPorsche elkezdett bevezetni egy keményebb vonalat, de még az a két széria is semmi volt ehhez képest.

Először is, szinte az összes GMMTV-s nagyágyú fel lett vonultatva, ami nem is lenne baj. De itt mindenki kavart és smárolt mindenkivel, néha egészen céltalanul is. Ha pornót akarok nézni, pornót nézek, kösz. Mondanám, hogy volt olyan karakter, akinek szurkoltam - oké, talán Sand -, de majdnem végig csak arra vártam, derüljenek már ki a titkok, verjünk már be néhány képet, aztán felejtsük el egymást.

A történet négy barátról szól. Barátok! Ezt a szót is majdnem sikeresen bemocskolta a sorozat. Szóval Ray, Mew, Boston és az egyetlen lány, Chueam az egyik egyetemi órájukra, meg amolyan diplomamunkaként egy hostelt akarnak létrehozni. Mivel Ray apja gazdag, rendelkezésükre bocsájtja az egyik nyaralóját.


A kedves barátok szinte minden este bulizni jártak, ahol Boston általában fűzött valakit - akinek általában volt kapcsolata -, Ray ivott és drogozott, a lány táncolt, Mew meg a partvonalról figyelt.


Felbukkan azonban Top, Boston egyik ismerőse, és ő lesz a lakberendező, vagy építész, vagy mi a hostelben. Rögtön rá is nyomul Mew-ra, és hát itt kezdődik a 12 részen át tartó kálvária.

Mert Top egy felső kategóriás! Mew meg egy kis szűz! Mindenki óva inti Top-tól, hogy a srácnak a leghosszabb kapcsolata is három hónap, hogy csak ki fogja használni, lefekteti, aztán lelép. S ezeket a kedves dolgokat nem egyszer Mew "barátja", Boston mondja.



Be is jut Mew lakására, a gatyájába azonban nem, szerencsére! Mew-t sem ejtették a fejére. Mindenki bocsásson meg, de a három páros közül őrájuk voltam a legkevésbé kíváncsi, főleg azért, mert engem taszít a Top-ot alakító színész. Nem tudom, ki, mikor és miért kiáltotta ki őt jóképűnek meg felső kategóriásnak, nálam hányinger, és ahogy viselkedett! Hogy ő mindig megkapja, amit akar. El fogja érni, hogy a kis szűz megadja magát neki. Undorítónak találtam, és akkor még el sem értünk a hármas részhez, a legnagyobb, legmocskosabb dologhoz, amit ember csak tehet.

Mert kérem, Boston, aki eredetileg Mew barátja, a háta mögött fúrja ezt a "kapcsolatot". Ő és Top korábban lefeküdt egyszer, és Boston most sértett, hogy Top a barátját választotta helyette. Így hát elülteti a bogarat Top fülében; Mew csak húzza az agyad azzal, hogy szűz, mert ő és Ray együtt voltak korábban. Az okos Top ezt be is veszi, Bostonnak így sikerül elcsábítania, és ... lefekszenek, na persze. Üzekednek Boston kocsijában. Mialatt Top elvileg Mew-val jár, akit egy egész bárnyi ember előtt kért fel pasijának.



Szóval legyek megkövezve, de én ilyen sorozatokból nem kérek. És ja, végignéztem, mert kíváncsi voltam, a bűnösök megkapják-e méltó büntetésüket. Voltak ugyan kísérletek erre, de messze nem voltam elégedett.

Ray egyébként valóban szerelmes Mew-ba, és valóban megcsókolta két éve, Mew viszont már akkor is tisztázta, hogy köztük csak barátság lehet. Ray nagyban támaszkodott rá, mert Mew volt az, aki mellette volt, mikor a srác a legrosszabb pillanatait élte. Nemigen hiszem, hogy Boston ezt megértette volna.




Ray életébe azonban belépett Sand.



Sand éjjel zenész, nappal egyetemista és szeszfőző. Mindent megtesz, hogy több pénzt gyűjtsön, hogy aztán elmehessen az összes zenei fesztiválra valaha. Nem hagyja, hogy Ray ittasan vezessen, aztán abba is belemegy, hogy a srác ivó-cimborája lesz - mivel Mew most nem ér rá Top miatt ugye -, majd pedig kialakul köztük a barátság extrákkal.





Sand is utálta Top-ot, mert elcsábította az exét.






Bármennyire jó is volt köztük a kémia, és bármennyi időt töltöttek is együtt, Ray továbbra is Mew-t választotta, amikor úgy alakult. Nem egyszer vágott nagyon csúnya dolgokat Sand fejéhez, egyszerűen nem látta, a srác mennyire törődik vele.




Mivel a kedves Boston sosem tudja elviselni mások boldogságát, egy veszekedés alkalmával elmondja, hogy Ray Mew-ba szerelmes. Sand szíve talán megszakadt, de úgy döntött, nem foglalkozik a dologgal, elvégre köztük csak szex van.


Bostonnak is van egy rajongója, mégpedig Nick, aki ugye felvette, hogy Boston és Top a kocsiban kamatyol. Ezt a felvételt előbb Sand-nek mutatta meg, aki ellopta tőle, és továbbküldte Ray-nek, hogy tegyen vele, amit akar. Sand igazából nem büntetni akart, csak mivel Top korábban az ő exét is lenyúlta, nem szeretné, ha Mew megsérülne. Ray kedves barátján kéri számon a dolgokat, majd egy fájdalmas jelenetben a részeg Ray a baráti társaság minden tagjának az arcába üvölti az igazságot.





Kibukik Ray-ből, hogy Mew miért a másikat választotta helyette, meg hogy őt senki se szereti. Én örültem annak, hogy valaki magára vállalta, és kimondta a dolgokat, mert különben kerülgettük volna egy darabig a forró kását. Sand még ezután is próbálja menteni a menthetőt, és mivel szerencsére követi Ray-t, így ott van a baleseténél, és időben kórházba tudja vinni.


Nem ebben a feszült jelenetben derült ki, mit tett Boston és Top; Ray egy másik jelenetben küldte el Mew-nak a felvételt, aki már otthon, kamatyolás előtt szembesíti Top-ot a csalással.


Boston persze nem saját magát, hanem Nicket hibáztatja, szegény srác meg még továbbra is teper. Hihetetlennek találtam.




A sorozat még azt is elvette tőlem, hogy örvendezni tudjak Top bukásának. Mert Mew stílust váltott, bulizott, ivott és drogozott, cigizett, szóval jó társa lett Ray-nek. Még össze is jöttek! Persze tudni lehetett, hogy Mew mindezt azért teszi, hogy fájdalmat okozzon és visszavágjon Top-nak, de nagyon untam ezt a nyűglődést.

Boston csak akkor tért magához, mikor Mew megfenyegette, hogy megmutatja az apjának az egyik szexvideóját. Boston tényleg csak akkor mutatott némi megbánást, mikor ő maga forgott kockán. Aztán még Chueam öccse is azzal vádolta, hogy rávette, pózoljon a képeihez, holott maga a srác mászott rá Bostonra. Mindegy, a srác megérdemelte ezt az egy-két pofont.


Ray és Mew egészen egy Halloween-buliig folytatják ezt az életvitelt, ott azonban megjelenik a rendőrség, és csak Sand és Top közbelépésének köszönhető, hogy nem lett nagyobb baj. Igen, elismerem, Top elkezdett teperni, csak későn.





Komolyan nem értettem Ray-t. Látszott, hogy érzései vannak Sand felé, mégis ragaszkodott Mew-hoz, meg be akarta venni, hogy Mew tényleg belé szerethet. Hát nem! Sand és Nick elment kempingezni, ahol úgy döntöttek, csókolóznak egy kicsit, mert hát már csak ők nem tették meg ebben a sorozatban, de szerencsére ezt rossz ötletnek könyvelik el, és még Ray is betoppan.





És igen, ebben a helyzetben Ray sem jobb, mint Top, elvégre Mew háta mögött csinálta az egészet, de Ray és Mew legalább hamar megbeszéli és tisztázza a helyzetet.


Lehetne most már egy kis nyugalom... de nem. Egyrészt Sand elvonóra akarja küldeni Rayt, aki már-már belemegy, mikor rájön, hogy az apja fizetett Sand-nek azért, hogy mellette legyen. Na, ebből is van némi sértődés, Ray megint elhordja szegény Sand-et mindennek. Majd pedig kulloghat vissza, mikor az apja elmondja neki, hogy Sand nem fogadta el a pénzét, hiszen valóban törődik a sráccal.





A másik probléma, hogy épp, amikor Mew újra nyitna Top felé, felbukkan a férfi exe. Jobban mondva Sand exe, akit Top elvett tőle. A felszínen a srác csak egy támogató barátnak tűnik, mégis lassan kiderül, hogy meg akarja fúrni Mew és Top kapcsolatát; azt javasolja Mew-nak, leckéztessék meg Top-ot, és ez olyan jól sikerül, hogy Top tényleg feladja.




Érdekesnek találtam a felvetést; Mew ugye nagyon haragudott, megbántva érezte magát, Top viszont azóta mindent megtett, hogy bizonyítson, de van egy pont, ahol már ő is megáll, ahol elege lesz Mew viselkedéséből. Mew végül megbocsátott neki, de az esetet nem felejtette el. Mindkettőjüknek el kellett engedni egy-két dolgot, ha valódi kapcsolatot akartak.



Miután a srác nem ért el sikert ennél a párosnál, Sand-nél is próbálkozott. Látta azonban, hogy Ray az útját állhatja, de azért tovább próbálkozott, és majdnem egy hármasba is bevette őket. Itt Sand volt az, akit nem értettem, komolyan elhitte, hogy ez a szemét szereti és vissza akarja kapni? Szerencsére Sand-nek nem kellett döntenie, mert Mew elmesélte, hogy velük is mit csinált a srác, így Ray tényleg a kezébe vette a dolgokat.







Mew és Top tehát igyekeznek túllépni a dolgokon; Ray és Sand is együtt keresi a boldogságot, a harmadik páros azonban nem volt ilyen szerencsés. Boston ugyan ígért dolgokat Nicknek, főleg úgy, hogy hamarosan indul New Yorkba, mégsem tudta tartani a szavát, amitől Nick végre kijózanodott; feladta végül azt, hogy Bostont maga mellett tartsa.



Még egy utolsó nagy cameo azért kellett.


Megbeszéltem azóta az érzéseimet a barátnőmmel, és habár ő próbálta elmagyarázni nekem, hogy a valóságban (sajnos) tényleg van ilyen, én ragaszkodom ahhoz, amit érzek, nevezetesen, hogy ezt nem tudom elfogadni. Maradok inkább a soft sorozatoknál!

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése