Subscribe:

Labels

2024. január 21., vasárnap

#110 BL sorozat értékelő (Kimi ni wa Todokanai)


Milliószor láthattunk már ehhez hasonlót.
Mégis működik!

Kimi ni wa Todokanai
(I can't reach you)

Vigyázat, spoiler!


Mivel japán sorozatról van szó, az intimebb jelenetekhez nem fűztem túl sok reményt. Valamilyen tekintetben tévedtem, és ennek igazán örültem.

Adott tehát két gyerekkori barát, Ashiya Kikeru és Ohara Yamato.



Yamato magas, népszerű, minden lány szerelmes levelekkel bombázza, de a srác közben visszahúzódó, konkrétan csak azzal és akkor beszél, ha muszáj. Ashiya alacsonyabb, vidámabb, és mindig védelmébe veszi Yamato-t, ha a többi osztálytárs a személyiségéről vitatkozik.

Elég hamar kiderül, hogy Yamato érzései már túlmutatnak a barátságon.




A barátaik elhívják őket egy páros randira, ahová Yamato is megy, mert hát Ashiya is megy. Yamato-t kérdezik a lányok, hogy milyen az ideálja, és akkor a srác azt mondja, hogy "Gyerekkori barát", amit Ashiya is meghall, a fantáziája pedig rögtön szárnyalni kezd.




Ashiya nyerni akart az egyik lánynak egy macit, de nem sikerült, így Yamato segített neki, Ashiya azonban nem tudta odaadni a macit a lánynak... hanem hazavitte magával.

A továbbiakban igazából arról van szó, hogy Ashiya már a másik minden egyes megnyilvánulása mögé valami mást lát, de közben próbálja az egészet a barátság medrében tartani.




Ashiya kikelt a barátai előtt, akik nem ismerik igazán Yamato-t.




Legyünk örökké barátok!

Nehéz szavakba önteni, miért is volt ez egy érdekes és különleges sorozat. Talán azért, mert nagyon jól előtérbe helyezte és magyarázta az érzelmeket; Yamato érzései ugyan elmélyültek, de neki továbbra is az a fontos, hogy Ashiya boldog legyen, és ha mellette lehet, neki az elég. Ashiya pedig egyre inkább szeretne méltó lenni Yamato-hoz, hogy a srácnak ne kelljen szégyenkeznie miatta. Természetesen féltékenykednek is, főleg, amikor Ashiya azt mondja, a családjával kell mennie vásárolni, ami igaz is, csak az anyja közben odatolja ahhoz a lányhoz, akivel már korábban is találkozott, Yamato pedig meglátja őket.



Majdnem elmondta..!

Yui tudja...!


Természetesen nem is lenne ez igazi gimis sorozat, ha nem lenne benne utazás!






Yui nagyon bölcs dolgokat tanácsolt nekik, és igyekezett rávenni őket, hogy beszéljék meg a dolgokat.



Két barátjukat szeretném kiemelni, az egyik a szemüveges Kosuke, a másik a szőke Yui. Na most, Yui szinte a legelső perctől látta, mi a helyzet kettejük között, Kosuke azonban éppen ellenkezőleg, kézzel-lábbal igyekezett barátnőt szerezni Ashiya számára, és emiatt Yamato és Ashiya közös programját el kellett halasztani. Yamato hiába szerette volna megmutatni a másiknak a kedvenc helyét, mégis feladta ezt azért, hogy Ashiya a lánnyal lehessen - mert azt gondolta, a másik így szeretné.


Yui most Yamato-t rugdossa, hogy tegyen valamit.

Ashiya meglátja, Yamato mennyi mindent eltervezett maguknak.


Yui elmondja Ashiya-nak, hogy Yamato ahhoz a hídhoz ment, ami a kedvenc helye, és amit meg akart mutatni a másiknak. Ashiya odarohan, Yamato pedig végre bevallja, hogy kedveli!



Csakhogy Yamato utána elájult, és nem is emlékezett semmire ezek közül! Lehet képzelni, Ashiya mennyire ki volt akadva, elvégre megkapta az első csókját, Yamato meg nem emlékezett rá!




Természetesen megint a barátok segítenek... akik sunyi módon szemtanúi voltak a csóknak.

Az a mosoly! :D

Yamato és Ashiya a japánok kedvenc helyén, a tetőn beszéli meg a dolgokat. Ashiya elfogadja a másik érzéseit, de időt kér tőle. Yamato már annak is örül, hogy tovább kedvelheti őt!




A randijuk után Ashiya olyanokat kezd mondani, hogy nem is tudja, a másik mit kedvel benne, merthogy egyáltalán nem vonzó. Yamato itt kicsit elragadtatja magát, de szerintem is látszik, mennyire vágyik rá.



Van aztán az az ünnep, amikor édességet adnak annak, akit kedvelnek. Vicces módon Yamato be sem megy az iskolába, erre a lányok Ashiya-t zaklatják, hogy merre van. :D

Ashiya nagy vívódások közepette csokit vesz Yamato-nak, Yamato pedig sütött neki muffint.

Olyan boldog vagyok, hogy meg tudnék halni.


Ashiya ezután azon kezd töprengeni, hogyan is kellene elmondania az érzéseit a másiknak. Amikor a réten vannak, zuhogni kezd az eső és megbetegszik, szóval el kell napolnia a dolgot.



Ashiya aztán elhívja, hogy töltsék együtt a karácsonyt. Yamato igyekszik is, azonban látja, amikor két srác zaklat egy lányt, és - ezt nagyon szépnek találtam - arra gondol, Ashiya biztos habozás nélkül megvédené a lányt, szóval így is tesz. Csakhogy azért elvinni a lányt a találkozójukra! Ashiya nem túl boldog ettől, hiszen most akart vallomást tenni!




De nagy nehezen azért összejött a dolog!







Azért (is) találtam szépnek ezt a sorozatot, mert a két srác szinte végig a másikat tartotta szem előtt, Yamato legalábbis biztosan. Nem akarta elrontani a barátságukat az érzelmeivel, és többször is visszavonult, amikor Ashiya esélyt kapott egy "normális" kapcsolatra. Ashiya pedig fejlődött, jobban tanult azért, hogy Yamato ne szégyenkezzen miatta. Szerintem ez a két dolog a legfontosabb egy-egy kapcsolatban, a sorozat pedig ezt jól, szépen, hihetően megjelenítette.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése