Subscribe:

Labels

2020. május 24., vasárnap

#13 BL sorozat értékelő (2gether the series)


Sziasztok! Még talán emlékeztek arra, mikor a The untamed végeztével megjegyeztem, biztos sok időnek kell még eltelnie, mire újra beleszeretek egy szériába. Mostanában kettőt is néztem párhuzamosan, amiket nagyon megszerettünk, és habár az eleje mindkettőnek nagyon bevonzott, a végére elromlott.
Ettől függetlenül meghoztam nektek a beszámolót a
2gether the series
című sorozatról.

Mint mindig, spoiler veszély! :)




A történet kezdetén megismerjük Tine-t (kék inges), aki egy aranyos, barátságos srác. Nem is lenne semmi problémája az életben, ha nem kelti fel egy másik, nyíltan meleg srác érdeklődését.


Green valamiért - tényleg nem tudni, miért - kipécézte magának. Mindenhová követi, kaját csinál neki, és hát nyíltan közölte is vele, hogy tetszik neki. Tine-t ez persze az őrületbe kergeti. Először úgy próbál véget vetni a dolognak, hogy felbérli egy ismerősét, játssza el a barátnőjét. A lány egy drága táskáért cserébe meg is teszi... csakhogy Green ezt nem veszi be - mivel történetesen ismeri a lány pasiját. Tine-nak van egy néhanapján egész rendes, nagyrészt azonban idegesítő baráti társasága. Ők azok, akik azt javasolják Tine-nak, keressen inkább egy srácot, aki eljátssza a pasiját, hátha így Green végre leszáll róla.

De nem ám valamilyen random pasit kell keresnie.

A suli legmenőbb srácát kell becserkésznie!


Ő Sarawat. Minden lány odavan érte, a "feleségei" klubot alapítottak a neten, követik, imádják, ami érthető is, mert jól néz ki, okos, és természetesen zenél. Nos, Tine felbukkan, és némi sertepertélés után arra kéri, legyen a pasija.


Wat nyilván elküldi a búsba. Öhm, vagy valami olyasmi.

De Tine nem adja fel. Vagy azért, mert mindenáron le akarja rázni Greent, vagy valami más miatt. Mindenesetre jelentkezik a zeneklubba, és habár semmilyen hangszeren nem játszik, és tehetsége sem sok van, azért felveszik. S így közelebb jut Sarawathoz.

A felvétel után azért van egy beavatás is, bizonyám. Érdekes módon valamiért folyton Tine és Wat kerül párba egymással...





Ez csak a próba része, bizony! :D

Miután Tine bekerült a klubba, Wat veszi a fáradtságot, és tanítani kezdi gitározni. Sőt, az egyik gitárját is odaadja neki.



Node hol van az alapkonfliktus? Hogy Green közben leszállt-e Tine-ról? Nem, sőt, ő is beszállt a zeneklubba.

Rendben, lelövöm a poént. Wat végül kötélnek állt, és Tine pasija lett. Innen kezdődtek a még érdekesebb dolgok.

Vagyis Sarawat kezdett kicsit furcsán viselkedni. Elvileg csak el kellett volna játszania, hogy kedveli a másikat, de úgy tűnt, sokkal komolyabban veszi, mint illene. Ott volt vele, segített neki, és féltékenykedett, mikor Tine lányokra vetett szemet. Tine nyilván nem értette a helyzetet, ahogy mi sem.




Kissé ittas állapotban még meg is csókolta, és azt mondta neki, ott van ő, mégis miért keres mást? Na, itt már Tine is sejthette volna, mi a helyzet, de egy ennél sokkal egyértelműbb nyilatkozat következett.

Green továbbra sem akarta elhinni, hogy Tine és Wat együtt van. Így hát Wat kiteregette a kártyáit; elismerte, hogy régóta kedveli Tine-t. Amikor kettesben maradtak, az is kiderült, hogy... bizony egy egy évvel korábbi koncerten látta meg először, és már ott megtetszett neki.


Minden elismerésem Waté, egy évet várni! És aztán pontosan ez a srác szaladt vele szembe, pont ő kérte, sőt könyörgött, hogy legyen a pasija! Sarawat ismét megcsókolta a srácot, és bizonygatta, hogy amióta először meglátta, csak őt kedveli, csak iránta vannak érzései.


Sarawat tovább folytatta a flörtölést, de Tine nem mindig tudta ezeket örömmel fogadni - hála a barátainak. Őket néha komolyan a pokolba kívántam, kivéve egyiküket, ő mindig sokkal hamarabb felfogta, mi zajlik le Tine-ban, és igyekezett segíteni.



Green tehát lerázva... egyébként a srác csak a pasiját akarta felidegesíteni kicsit, aki, minő meglepetés, a zeneklub vezetője.

És akkor innentől minden happy? Ugyan már! Egyik ellenség lerázva, jöhet is a következő!


Mil szintén zenész... nem viccelek, van egy zenekara, és focizik is, tehát kvázi ugyanaz, mint Wat, csak jobban nyomul, és rosszabbul néz ki. Egyéni vélemény. Szóval ő is szemet vet Tine-ra, így megindul a harc közte és Wat között. A dolog pikantériája, hogy Sarawat öccse Phukong bele van zúgva Milbe, mindent megtesz, hogy felhívja magára a figyelmét, és hozzá jár felkészítőre is.



Mil nem válogat az eszközökben, egyszer csúnyán elgáncsolja Watot a focipályán, pont akkor, amikor Tine elájul a kimerültségtől.

Tine végül nagy nehezen kötélnek áll, miután Sarawat mindenki füle hallatára kérdezi meg tőle, lesz-e a pasija. Igent mond, és összeköltöznek.



Jobban mondva a barátai kikényszerítették belőle, hogy tegye fel a kérdést. :D

Happy End!

A fenéket! Mert természetesen felbukkan a következő zavaró tényező, Tine bátyja, Type.


Mil után ő volt a második, akit nagyon nem kedveltem. Csak megérkezett, elfoglalta Sarawat helyét az ágyban, sárga szalagot húzott ki a lakásban, hogy a két srác ne érintkezzen, és alapjáraton elviselhetetlen volt. Tényleg nem tudom, kinek képzelte magát, mire vágott fel, és hogy merészelt ilyen szinten beleszólni az öccse életébe.


Wat egyik haverja, Man azonban szemlátomást nem így gondolta. Még jóval korábban látta meg Type-ot egy előadáson, aki nála hagyta a tollát, és azóta szerette volna megtalálni. Micsoda szerencse, hogy ő épp Tine testvére, aki azért érkezett, hogy megkeserítse Wat életét! Man természetesen hadjáratba fog, hogy meghódítsa, egészen addig, amíg Type kollégái meg nem alázzák. Nagyon szívet tépő jelenet volt... Man a mának él, nincsenek tervei a jövőre, a nagyszájú öltönyösök pedig kinevették ezért. Úgy tűnt, Type sem akar a porban és mocsokban vele tartani a rögös úton.

Type távozása után következett egy utazás, ahol a srácok fát ültettek, és ahol Tine meg Sarawat újabb nehézségekkel kerültek szembe. Ott volt egyrészt Mil, aki továbbra is versengett Wattal, Tine meg még el is tévedt az esőben. Szerencsére Wat találta meg, felvitte a buszra... és következhetett a nagy vallomás.




Oké, bevallom, itt újra leesett az állam. Mert nem elég, hogy Sarawat egy évet várt a másikra. Kiderült, hogy nem a véletlennek köszönhetően vannak ők most együtt. Greent ugyan nem ő bérelte fel - vagy ki tudja -, ő volt viszont az, aki meggyőzte a vezetőt, hogy vegye fel Tine-t a zeneklubba. Áradozott a barátainak, hogy végre megtalálta azt a srácot, aki tetszik neki. Próbált visszafogottan viselkedni, de amikor Tine végre előtte állt, nem tudta elengedni. 




És akkor most már tényleg nem jöhet közbe semmi, ugye? Miután legyőztek mindenkit, lehetnek boldogok egy kis ideig?

A válasz: nyilván nem. Csakhogy most fordul a kocka, és nem Sarawatnak kell küzdeni, hanem Tine lesz féltékeny.

Derült égből villámcsapásként ugyanis betoppan Sarawat egy régi barátja, aki természetesen egy gyönyörű lány. És aki most megint gitározni akar tanulni. És aki kéri a dalt, amit Wat neki írt. Honnan is ismerős ez a szituáció?

Sarawat Tine-t is tanította gitározni.
Neki is írt egy dalt.
A különbség, hogy Tine-nak bevallotta az érzéseit, a lánynak anno viszont nem. Pedig ő volt az első szerelme.


Mikor Tine együtt látja őket, teljesen a padlóra kerül. A barátjánál húzza meg magát, és nem akarja látni Watot.

Itt éreztem azt, hogy valami félrecsúszott. Miután hazatértek a faültetésből, mintha Sarawat nem ugyanaz lett volna, mint korábban. Mintha elfogyott volna a lendülete, már nem úgy viselkedett Tine-nal, ahogy előtte. És utána a lány érkezése tette fel a pontot a dolgokra. Úgy tűnt, Wat nem akarja visszaszerezni a srácot, de Mil ismét felbukkant. Kicsit genyó módon, de segített neki talpra állni, és az esedékes fellépésen már Tine-nak énekelte a dalát. És hát persze minden jó, ha a vége jó.

Sarawat elmagyarázta a lánynak, hogy még ha kedvelte is, sosem érezte azt iránta, amit Tine iránt. A dalt sem tudta megírni neki, ezt egyedül Tine érdemelte meg tőle.

Miután Type olyan kedvesen visszautasította Mant, a srác nem kereste őt. Erre persze Type-nak hiányozni kezdett, így köztük is elindult valami.

Mil ugye nem tudta becserkészni Tine-t, de Sarawat öccse nem adta fel, és talán Mil véleménye is megváltozik. Remélem nem. Őket egyáltalán nem tudom elképzelni együtt.






Nem lett egy áradozó cikk, az tény. A sorozat első fele nagyon tetszett, izgatottan vártam, vajon Sarawat kötélnek áll-e, utána szeretettel figyeltem a kapcsolatuk alakulását. A bonyodalmak is hihetőbbek voltak, utána viszont elfogyott a lendület. Hiába vetett fel érdekes problémákat Wat első szerelmének érkezése, így ez a sok probléma egymásra halmozva túlzásnak tűnt. Megkedveltem a srácokat, örültem a boldogságuknak, de valami hiányzott. 

Az a valami pedig valószínűleg az intimitás volt. Nem kell eget rengető szexjelenetekre gondolni, csupán olyasmit szerettem volna látni, ami kifejezi, hogy ezek ketten nem csak lelkileg, hanem testileg is vágynak a másikra. Sarawat a sorozat elején mindent beleadott, ott láttam rajta, hogy akarja Tine-t, eszközölt két kis csókocskát is, mondjuk abból mindkettő inkább beillett támadásnak. Tine a végére szintén megkedvelte a másikat, féltékeny volt, viszont nem éreztem köztük azt a zsigeri vonzódást, mint Tharn és Type esetében például. Valószínűleg nem szabadna minden sorozatot ahhoz hasonlítanom, de számomra ott jelenítették meg teljes egészében a kapcsolatot, minden testi és lelki vonatkozásával együtt. Könyvben biztos a 2gether is másként néz ki. De az én szememet most már csak nagyon nehezen tudják kiverni az ilyesmivel. Azért is tetszett jobban az eleje, mert ott még Sarawat tepert, és még nem bukkant fel a kérdés, hogy "Leszel a pasim?", ott még szó sem volt összeköltözésről, ott még nem is vártam el a gyengéd érintéseket. De kérem, ha én valakinek a pasija leszek, akkor a továbbiakban nem rezzenek össze minden egyes érintéstől! Tine még csak azt sem hagyta, hogy Wat megpuszilja. Lehet, hogy ez a cenzúrának köszönhető, de csak ismételni tudom magam - az eleje rendben volt, aztán kezdődtek a gondok. Egy pillantást azért mindenképpen megéri vetni rá. :)

És végül, de nem utolsó sorban, kedvenc videók! Jee!





0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése