Subscribe:

Labels

2020. május 10., vasárnap

#11/2 BL sorozat értékelő (TharnType special episode - Our final love)


Sziasztok drágáim!

Ahogy év végén reméltem, szerencsére idén is akadnak cuki srácok és érdekes történetek, szóval jelenleg két BL sorozatot is figyelemmel követek, alig várom, hogy hozhassam róla nektek a cikket.

Addig is azonban emlékeztek még a TharnType szériára? Biztos vagyok benne, hogy igen, de ha bizonytalanok vagytok, nyugodtan elevenítsétek fel az eddigieket itt.

Utána pedig szeretettel várlak titeket a TharnType special episode - Our final love kibeszélőjében. :)



Az előzmények: az egész egy videóval kezdődött.

Megtaláltam a héten, kedvenc is lett, de volt benne néhány olyan jelenet, amit korábban még nem láttam. Még arra is gondoltam, hogy talán a második évadból vannak, de ilyen gyorsan még ők sem dolgozhatnak. Aztán tegnap délután ráakadtam erre a másfél órás különleges epizódra, ami tényleg minden igényemet kielégítette.

A rész elején összefoglalást láthatunk arról, mi is történt hőseinkkel a sorozatban. Azzal az ominózus szöveggel indul, amit én is használtam a cikkemhez... amikor Techno elmondja barátjának, hogy Tharn meleg. Minden fontos pillanat benne volt az összevágásban, és jó volt látni, hová fejlődött a két srác kapcsolata.

A jelenben három évvel később járunk - ez már a sorozat utolsó epizódjában is így volt -, Tharn és Type tehát négy éve van már együtt. Még mindig imádni valóak együtt, és ezt a barátaik sem győzik hangsúlyozni. Techno lett a focicsapat kapitánya - miután Type visszautasította a felkérést -, majd mind elmennek enni. A következő jelenetben már Tharn bandája zenél, és itt kíváncsi voltam, a távozó Lhong helyére ki érkezik, mint énekes. Alig hittem a szememnek!


Mert Tum az, Tharn első szerelmének, Tarnak a bátyja! Nagyon jó hangja van, olyan, mintha már időtlen idők óta a banda tagja lenne. A srácok bohóckodnak, Type többször is bekiabál a pasijának, szóval egyértelműen felvállalja magukat.



A következőkben ismét kaptunk egy olyan jelenetet, amit csak úgy tudok jellemezni, hogy soft. Számomra ez a két srác, illetve a kapcsolatuk testesíti meg azt, amit magamban soft boyfriends-ként neveztem el.


Ezekben a sorozatokban számomra nem mindig a szex jelenti az intimitást, hanem az ilyen apró, hétköznapi jelenetek, amikor Type meccset nézne, Tharn meg leül mellé, beszélgetnek, Tharn bepróbálkozna, de megzavarja őket Type apja, aki telefonon érdeklődik, mikor megy haza a fia. Itt kiderül, hogy apuka nemigen kedveli Tharnt, utalnak az első találkozásukra. Szóval ami itt megjelenítette ezt a "soft" érzést, az az volt, amikor Tharn összegumizta Type haját telefonálás közben. Ennyi. Szinte semmi, de annyira aranyos, intim, én ezek miatt hiszem el, hogy ők valóban egy pár.

Ezután visszaugrunk három évet, mert ha már utaltak rá, akkor bizony nekünk is látnunk kell azt a bizonyos első találkozást Tharn és újdonsült apukája között. Míg Tharn családja totál elfogadó, addig itt Type apja nem kicsit kiakad, hogy a fia egy másik fiút vitt haza. Először elájul, aztán egy három napos próbának veti alá Tharnt. Legelőször szegénynek csípős kaját kell ennie, és ugye ezt utálja. Este Type ápolgatja, majd másnap ellógnak enni valami rendes ebédet.


Büszke voltam Type fejlődésére. Felnőtt, nem kapja fel a vizet mindenen. Azonnal közölte az apjával, hogy Tharn a párja, és próbálta lebeszélni őt arról, hogy tovább tesztelje. Pucolta neki a rákot ebédnél, amit csak annak tesz meg, akit kedvel. Gyengéden néz rá és gyengéden beszél vele, elfogadja Tharn érzéseit, amikor kitárulkozik, és ő sem rest ezt viszonozni. 

Aztán végre elérkeztünk ahhoz a ponthoz, amit a sorozatból hiányoltam. Mivel Type hazament, elhatározza, hogy beszél régi barátjával, akit eltaszított magától, mikor bevallotta, hogy meleg. A parton sétálva kért tőle bocsánatot, elmondta, hogy Tharn a szerelme, hogy mennyit tanult tőle. Mi pedig megtudtuk azt, amit azért lehetett sejteni - hogy a srácnak Type volt az első szerelme.

Ezután jön még egy érzelmesebb beszélgetés, még mindig a parton - ugyanis apuka egy késsel zavarja el őket otthonról. Nem hajlandó elfogadni, hogy az ő fiacskája legyen a lány egy kapcsolatban, pedig úgy tűnik, így van. Vagyis bizonyított lett, hogy Tharn az úr a háznál. :D

Ééés következett az egyik jelenet, amire nagyon kíváncsi voltam. Miután hazalopakodtak, végre engedhettek vágyaiknak.


Nagyon nehezen tudom megfogalmazni, mit éreztem itt. A jelenet elején teljes volt a csend, így még intenzívebbé, élvezetesebbé, és igen, szexibbé vált az egész. Itt is éreztem köztük az intimitást, minden egyes mozdulatot hitelesnek találtam. Aki volt már szerelmes, vagy volt már része ilyen finom, ugyanakkor szenvedélyes együttlétben, az tudja, miről beszélek.




Másnap Type elvitte kedvesét arra a helyre, ahová vissza szokott vonulni, és ahová mást még nem vitt magával. Itt is sort került egy érzelmes beszélgetésre, ismét bizonyítást nyert, Type mennyit fejlődött és komolyodott.


Ezután hirtelen mindketten felébrednek otthon, három évvel később. Érdekes mód mindketten ugyanazt álmodták. :)

És most érkezett el a másik jelenet, ami miatt megölt a kíváncsiság. Tharn egyszer csak elővett két hajpántot, az egyiken kutyafül volt, a másikon cicafül. Egyértelmű, ki melyiket kapta. :D Type előbb húzódozott, de aztán felvette a fejdíszt. És arra is hajlandó volt, hogy nyávogjon!



Nem egyszer, nem kétszer, hanem háromszor nyávogott. Meg kellett zabálni! És látható Tharn arca, oda meg vissza volt az örömtől. Ez is egy "soft" pillanat volt részemről.

A kiegészítő részből megtudhattuk, hogy Tar hazatért, nem sokat mutatták, de kicsit magabiztosabbnak tűnt.
Tharn bátyja, Thorn pedig összefutott Lhonggal egy cukrászdában, és beszélgettek egy kicsit. Lhong még mindig tartott attól, hogy haragszanak rá, látszott, hogy az eltelt években végig bűntudata volt, Thorn viszont próbálta megnyugtatni, és rávenni, hogy most már elég volt abból, hogy magát sanyargatja. 

Újra felbukkant a Love by chance-ből ismert Tin és Pete, megtudtuk, hogy Tin hazavitte bemutatni a pasiját, akinek megengedték, hogy apának szólítsa Tin apját. Tharn kicsit féltékeny volt emiatt.

Az utolsó jelenetben visszatértünk a focipályára. Hőseink leheveredtek a fűbe, elmélkedtek, örültek annak, ami van, hogy ideáig eljutottak, és hát... szerették egymást, no!


A rész zárásaként kaptunk néhány fotót a forgatásról, előbb a színészekről, majd a háttérmunkásokról.

Szívből örülök, hogy elkészült ez a rész. Lezárták azt, amit hiányoltam a sorozatból, még tovább is vitték kicsit a szálakat, Tharn és Type pedig még mindig enni valóan aranyos, és ami fontos számomra, igazi! Igaziak a mosolyok, az érintések, a problémák, de igazi az is, amit egymás iránt éreznek.

Igen, sokat áradoztam, de azt hiszem, megérdemli a sorozat. Sok sulis történetet láthattunk már, ahol az addig hetero szereplő megadja magát a másiknak, de mint tudjuk, itt a háttérben más erők is munkálkodtak. Behoztuk a szülők reakcióját, a barátokat, a hétköznapi, kedves, egyszerű jeleneteket, valamint a szexualitást is, ennél többet pedig nem is kívánhatnék. Szurkolok, hogy ez is megjelenjen magyarul idehaza, könyv formában.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése