Subscribe:

Labels

2021. április 14., szerda

#26/2 BL sorozat értékelő (TharnType 2 - 7 Years of love)

 


Sziasztok!
Megérkeztem a cikk második részével, amit még az elsőnél is nehezebb volt megírni. Egyrészt nem akarom még elengedni a srácokat, másrészt folyton újabb és újabb gondolatok jutnak eszembe az évadról, amit mindenképpen le akarok jegyezni. De most már nem húzom tovább, jöjjön a lényeg!

TharnType 2 - 7 Years of love

Vigyázat, spoiler és +18!




Mint ahogyan az első részben kifejtettem, Tharn és Type hét éve van együtt, ebbe a kapcsolatba kavart bele most Fiat, de őszintén szólva szerintem a srác nem sok vizet zavart, mivel rajta kívül volt még egy-két olyan probléma, ami a felszínre került így a hetedik évben.

Az évadot természetesen néhány igazán édes jelenettel indították, amiből látszik, a két srác mennyire szereti egymást még mindig. Mint ahogy korábban is, én most is Tharn ragaszkodását éreztem inkább, de Type részéről is voltak jóleső megnyilvánulások.



Tharn azt csinálja, amit szeret - egy zenestúdióban dolgozik, közben fellépéseket vállal, és még egy online boltot is üzemeltet. Type-nak ezzel ellentétben minden nap egy küzdelem a munkahelyén, de eltervezte, hogy legalább egy évet ott tölt. És ez volt az egyik sarokköve a problémáknak.

Megértettem és fejet is hajtottam Type kitartása előtt. Ha emlékszünk, az első évadban nagyon heves természetű volt, könnyen felkapta a vizet, most, hét évvel később azonban kitart a tervei mellett, csendes beletörődéssel viseli, hogy a főnöke nap mint nap szekálja, és olyan feladatokat bíz rá, ami nem az ő dolga lenne. Type-nak ebben a kemény helyzetben csak az jelent vigaszt, hogy Tharn otthon várja, esetleg megmasszírozza a lábát, igyekszik csökkenteni rajta a nyomást, illetve támogatni, amiben tudja.



Természetesen a sorozat fő konfliktus-forrása - Fiat mellett - az esküvő kérdése. Mikor Tharn bátyja, Thorn bejelenti, hogy megkéri a barátnője kezét, Tharn persze vele együtt örül, mégis keveredik bele szomorúság is; ő és Type már hét éve együtt van, nekik kellene előbb összeházasodniuk. Type viszont nem érti, miért kellene papír ahhoz, hogy boldogok legyenek. Észérvei neki sincsenek, hogy miért ne tegyék meg - hacsak az nem, hogy talán lenéznék emiatt Tharn családját. De mind azt gondoljuk, sokkal inkább önmagát félti, mivel még a munkahelyén sem vállalta fel, hogy egy férfi a párja.

A munkahelyi nyomás, illetve Tharn folyamatos sürgetése miatt Type egyre gyakrabban akad ki. Próbálja visszafogni magát, de néha kirobban, és veszekedés lesz a vége. Közben kezeli Fiatot, aki nyomul rá, tehát ezzel is foglalkoznia kell valamilyen szinten, de én akkor is úgy láttam, Fiat csak egy légypiszok volt a szélvédőn a többi problémához képest. Mert sajnos végül Type a munkahelyén is kénytelen felvállalni magát, miután a főnök elé kerül egy fotó, amin búcsúzóul megcsókolja Tharnt. 



Ez egyrészről rossz, hiszen Type-nak távoznia kell a kórházból, másrészt azonban jó, mivel így a főnöke tetteire is fény derül. Korábban sokat pattogtam amiatt, hogy a szintén a kórházban dolgozó Doki nem segített könnyebbé tenni Type helyzetét, de itt most kiderült, hogy munkálkodott ő a háttérben. Tharn kérésére információkat gyűjtött Type főnökének túlkapásairól, így a fickót végül kirúgták. Amiért jó még a helyzet, hogy habár Type ismét verekedni kényszerült, de nem saját maga, hanem Tharn miatt; nem tudta elviselni ugyanis, hogy pocskondiázzák a párját. Nem tagadom, Type sokat nőtt a szememben ebben az évadban, és sajnos azt is be kell vallanom, voltak helyzetek, konfliktusok, amikor neki adtam igazat Tharnnal szemben.

Amikor például szüntelenül azzal "zaklatta", házasodjanak össze, holott Type-nek épp elég gondja volt a hülye főnöke miatt.

Vagy amikor Type éppen vasalta a ruháit, Tharn meg erre, hogy nem kell ezt csinálnia. Érthető módon Type felhúzta magát, hiszen miért nem tudta egyszerűen megköszönni? Szívesen viselt gondot a kedvesére, hiszen ő főzött, vitte a háztartást, és ezt érdemli? Ebben a jelenetben Tharn valóban bunkó volt kicsit, de csak nem akarta, hogy Type miatta fárassza magát. A saját kapcsolatomból kiindulva ezt akkor is sértőnek találtam - ne így viselkedj, hanem egyszerűen köszönd meg!

A legsúlyosabb tévedés Tharn esetében azonban az volt, mikor meglátta, hogy Fiat megcsókolja Type-ot a kórház parkolójában. Jobban mondva látta a csókot, és azt a következtetést vonta le, hogy Type megcsalja. Ennek a jelenetnek az előzménye volt, hogy Tharn hamarabb hazaérkezett egy távoli munkájáról, feldíszítette a lakást, rózsa, pezsgő, miegymás, és arra készült, megkéri Type kezét. Csakhogy megtalálta azt a tollat, amit jóval korábban Fiat hagyott a lakásban. Tudni kell, hogy Tharn nem szeret idegeneket beengedni, és Fiat sem tehette volna be a lábát, de Tharn ugye elutazott, Type pedig betegen feküdt otthon, miután volt egy újabb csörtéje a munkahelyén. De Type még betegen is csak Tharnt hiányolta, telefonon is mondta neki ezt a szót nem egyszer... de Fiat kihasználta egy gyenge pillanatát, besurrant a lakásba, és majdnem meg is csókolta. Ekkor hagyta ott a tollat, és most a csókkal összerakva Tharn már biztos benne, hogy Type hűtlen volt hozzá.






Type persze kikéri magának, de elhittem, hogy a srác elfáradt. Belefáradt a küzdelembe, és nem akar magyarázkodni. Tharn komolyan elhitte, hogy lenne ideje meg ereje félrelépni? Főleg azzal a kölyökkel? Fiat egyébként ezen a ponton döbbent rá, mit is tett, de erről már beszámoltam az előző cikkben.

Emlékeztek még arra, amikor az első évadban Type szakított Tharnnal, de csak azért, hogy tőrbe csalja vele Lhongot, és így kiderüljön az igazság? Nos, Type újra a bevált trükkhöz nyúlt. Elköltözött otthonról, aztán leitatták Fiatot, bekötötték a szemét, és Type játszadozott vele egy kicsit. Ebben a jelenetben tudhattuk meg, hogy Fiat igazából Leót szereti, stb. De legalább Type elérte a célját, a srác megijedt és magába nézett, felfogta végre, mekkora károkat okozott egy hét éves kapcsolatban.

Ezután Type készen áll hazatérni, azonban kap egy hívást a szüleitől, így hazautazik. Az apja eltörte a lábát, és természetesen Type azonnal rohant segíteni anélkül, hogy Tharnnal beszélt volna. És itt megkezdődik a néhány hónapos mosolyszünet, ugyanis Tharn jelenleg nem hajlandó engedni. Végül Type az, aki felhívja Tharnt, és elmondja, hogy hiányzik neki. Tharn pedig... azt mondja, "Mennem kell.", és leteszi. Nos, mintha kitépték volna Type szívét. Sejteni lehetett, Tharn mit csinál éppen, miért búcsúzott el olyan gyorsan, de muszáj volt ennyire kegyetlennek lennie? Type ezután szívet tépően zokog, elhordja a másikat mindennek, hogy miért kellett beleszeretnie... magyarán megsiratja, és elengedi ezt a kapcsolatot.



Szerencsére Type-nak nem kell sokáig összetört szívvel élnie, mivel hamarosan felbukkan Tharn, hogy mindent elmagyarázzon. Ahogy tudni lehetett, ő sem tud élni a másik nélkül, de nem akarta telefonon megbeszélni a dolgokat, így elutazott kedveséhez - persze tudhatta, hogy Type apja nem fogadja majd tárt karokkal. De nem számít, mivel újra szent a béke!




De még mennyire, hogy szent! Szenvedélyes, de-jó-hogy-itt-vagy ágyjelenet után Tharn fél térdre ereszkedik, és megkéri Type kezét.



A válasz ismét nem! Viszont talán nem végleg, mivel Type előbb fel akarja szenteltetni magát, és ha letelik az ideje, akkor hozzámegy Tharnhoz.



Szerintem elég sokszor nyilvánvalóvá tettem, mennyire szeretem a srácokat, mennyire drukkolok nekik, és mennyire tetszik a kapcsolat megjelenítése. Itt azonban kicsit kiakadtam. Rendben, Type szomorú volt, talán elkeseredett is. Meghallotta, hogy az egyik szomszédot felszentelik, és arra gondolt, miért ne tehetné meg ő is. Ha már unokákat úgysem tud adni a szüleinek, legalább ezt megteszi értük. Persze nagyon nagylelkű, de számomra ez kicsit hirtelen fordulat volt. Semmi előzmény, csak őt akkor most felszentelik, Tharn pedig várjon szépen hatvan napot.

Rettentően furcsa volt Type-ot kopaszon látni! Amikor elkísérték a szentélybe, vagy hová, ahol le kell töltenie az idejét, az viszont valami gyönyörű volt. Mindenki mulatott, énekelt, örült Type megtiszteltetésének. Mindenki ott volt Type szüleitől kezdve a barátain át Tharn családjáig. Lenyűgöző volt figyelni ezt a sok szeretetet, főleg azt, ahogy Tharn nézett közben a bevonuló srácra. Mintha ő lenne a világ közepe - és hát náluk ez így is van.



Type apja nagyon lassan hajlandó engedni Tharnnak, amihez nyilván köze van annak, hogy nagy rajongója Tharn húgának, aki népszerű színésznő. A vonuláson Tharn viheti a párnát, amit hagyományosan a felszentelt párja tesz meg.

Ezután van néhány jelenet arról, hogy Tharn minden egyes hétvégén ott van a templomban, csomagot visz a kopasz, nyugodtan ücsörgő Type-nak. Type egyébként teljesen átszellemültnek tűnik, mintha őt már nem zaklathatnák fel az emberi világ csip-csup dolgai.

Végül aztán letelik az idő, és Type újra otthon lehet. Ha kopaszon fura volt, akkor sapkával a fején egyenesen ijesztő! Újra meg kellett szoknia a hétköznapi életet, Tharn érintését, de érezni lehetett köztük a még szorosabb köteléket.




És most már nincs több akadály, felcsendülhetnek az esküvői harangok!

Csakhogy előbb Thorn és a menyasszonya vonulnak oltár elé, amit Tharn nem tud szó nélkül hagyni, de azért mindannyian nagyon boldogok.








Jobbára áradoztam nektek a srácokról és az évadról. Továbbra sem tudom ugyan elfogadni, hogy Fiat annyi időt ellopott, mert például ezt a felszentelést jobban is ki lehetett volna fejteni.

Voltak viszont ismét nagyon édes, soft jelenetek, no meg persze megkaptuk a nagyon várt, igazi, perzselő erotikát is!












Badass Type? De még mennyire! Az évad nagy részében ugyan Tharn volt féltékeny, de a másikat sem kellett félteni, ha le kellett rendeznie egy-egy potenciális vetélytársat...



Rettentően szexi volt, ahogy Type bevonult az általa szervezett "randira", és felvilágosította a kis hozományvadászt, hogy Tharnnak bizony nem az esete... és jobb lesz, ha leszáll szépen a pasijáról.

Erotikus jelenetek. Kaptunk néhányat itt is, jóllehet az első évadhoz képest már nem ez volt a prioritás. De erről a néhányról is jól érződött, mennyire odavannak egymásért, elhittem minden pillanatát.
Egy BL sorozatból ugyebár ritkán maradhat ki a zuhanyzós jelenet...




... vagy egyéb, mosdós jelenet...







Tharn egyik fellépése után esnek egymásnak, és nem tagadom, ezt a jelenetet visszanéztem néhányszor.

Ha választani kellene TOP 5 BL sorozatot, gondban lennék, az viszont biztos, hogy a TharnType helyet kapna a listán. Összetett karakterek, igazi, hús-vér emberek, akik hibáznak, de akik ugyanúgy tudnak szeretni, mint mi mindannyian. Tharn és Type története nagyon szépen, hihetően folytatódott tovább hét év után is. Volt néhány szál, amivel nem értettem egyet, vagy amit feleslegesnek tartottam, viszont hétről-hétre izgatottan vártam a részeket, és imádkoztam, hogy a srácok végül megkapják a megérdemelt boldogságot.

A kiegészítő részről írt cikk jövőhéten érkezik!

Addig is, tartsatok ti is a srácokkal, vagy csak csemegézzetek a videókból. ;)



0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése